E-posta :
  Şifre :
    ► Üye olmak istiyorum
    ► Şifremi Unuttum

Davutoğlu'dan Bahçeli'ye Kürtçe yanıtı: Bayrağı her yerde biz dalgalandırdık, Diyabakır'a gelmedin bari televizyondan seyret!

Başbakan Davutoğlu, grup toplantısında partililere seslendi.

27.01.2015 - 12:48
Davutoğlu dan Bahçeli ye Kürtçe yanıtı:

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu, partisinin grup toplantısında konuşma yapıyor.

Davutoğlu, Diyarbakır'da yaptığı "Güzel Kürtçemizi de öğrenmek istiyorum" açıklamasını eleştiren MHP lideri Bahçeli'ye yanıt vedi. 

"Kimse bize milliyetçilik dersi vermeye kalkmasın" diyen Davutoğlu, "Al bayrağı her yerde biz dalgalandırdık. Hadi Diyabakır'a gelmedin bari televizyondan seyret" diye konuştu.

Davutoğlu, Diyarbakır'daki açıklamasından MHP'ni yanı sıra HDP ve CHP'nin de rahatısz olduğunu söyledi.

Grup toplantısındaki konuşmadan satır başları şöyle:

"Kim ne ayrımcılık yaparsa yapsın, onların karşısında duracağız. Mİlletin birliği demeye devam edeceğiz. Nasıl dualar ortaksa semboller ve sloganlar da ortaktır. Durmak bize yakışır mı? Avrupa'daki Türkler ayaktayken bize oturmak yakışır mı? 

Al bayrağı her yere götüren sadece AK Parti'dir. Kimse bize milliyetçilik dersi vermeye kalkmasın. Cumhurbaşkanı Somali'ye gidiyor ben Avrupa'ya gidiyorum eleştiriler geliyor. Al bayrağı her yerde biz dalgalandırıyoruz. Rahatsız olmuşlar. 

Bayrağımızdaki hilali kaldırmak istediler, kendi iktidarlarında yaşandı. Biz ise Diyarbakır ve Batman'da albayrağı semalara taşıdık. Bu konuda kimse bizimle yarışmaya kalkmasın. Diyabakır'a hadi gelmedin bari televizyondan seyret. Batmanlı genç kızların AK parti bayraklarıyla nasıl koridor oluşturduğunu görmedin.

Diyarbakır'daki konuşmamdan hem MHP hem HDP hem de CHP rahatısz oldu. Doğru yolda olduğumuzun işareti budur.

HDP o bölücü anlayışın artık zemin kaybetmeye başladığını görmekten rahatsız. MHP de Kürtçe üzerinden sanki Türkçe'ye sahip çıkıyormuş gibi davranarak bazı yerleri tahrik ediyor. Kimse bize Türkçe dersi vermesin, biz Karamanoğlu Mehmet Bey'in diyarındanız. O Türkçe'yi biz biliriz, biz konuşuruz, dünyaya biz yayarız.

Biz beden diliyle değil, gönül diliyle selam veriyoruz. Muhalefet rahatsız oldu çünkü onların gönül dili yok. Kürçe sosyal hayatta kullanılıyor diye vatan bölünüyor mu, aksine bütünleşiyor. 

Ben 75 milyonun başbakanıyım. Herkese istediği şekilde selam vermek benim boynumun borcu. HDP, Kürtçe'yi istismar ederek Kürt milliyetçiliği yapmak istiyor. MHP rahatsız bu siyasi istismar ortadan kalktığında onların da istismarı ortadan kalkacak.

"MİT TIRLARINA OPERASYON YAPILIRKEN NEREDEYDİN?"

Halka sahip çıkmamız onların istismar edenlere sahip çıkmamız anlamına gelmez. Bayırbuckak Türkmenlerine yardım götüren MİT TIR'larına operasyon yapılırken neredeydin? Bizim Ortadoğu anlayışımız yeni bir kardeşlik coğrafyasıdır. Biz Ortadoğu'daki kardeşlerimizin davasına sahip çıkmaya devam etme konusunda kararlıyız. Onlar bölmeye biz birleştirmeye devam edeceğiz.

"BİRGÜN AB BİZE TEKLİF EDECEK"

AB bizim için nihai hedeftir. Türkiye birgün mutlaka AB üyesi olacaktır. Türkiye Avrupa tarihinin bir parçasıdır. Eskiden Türkiye ekonomisinin zayıf olduğu konuşuluyordu. Şimdi ne kadar güçlü olduğu konuşuluyor. 12 yıl önce ekonomimiz zayıf olduğu için almıyorlardır, şimdi güçlü olduğu için almıyorlar. İster alsınlar ister almasından biz güçlü olmaya devam edeceğiz. Üye olsak da olmasak da biz tarihi yürüyüşümüze devam edeceğiz. Birgün AB bize üye olmamız için teklif edecek.

"FAİZ VE ENFLASYON DÜŞÜYOR"

Londra ve Davos'ta gördüğüm manzara son derece olumlu. Londra ve İstanbul borsaları anlaşma imzaladı. 3 yıl içinde İstanbul borsası dünya indekslerinde 30 kademe birden yükseldi. İhracatımız arttı, dış ticaret açığımız, enflasyon ve faiz düşüyor. Yurtdışı temaslarımızda görüdğümüz şudur; Türkiye en fazla yatırım çekecek ülkelerin başında gelecek.

"KISKANMASINLAR"

Cumhurbaşkanımızın Bakanlar Kurulu'na ihtiyaç hissettiğinde başkanlık yapması anayasal bir yetkidir ve daha önceki cumhurbaşkanları tarafından da kullanılmıştır. Şimdi de bizim kurucu genel başkanımız olan cumhurbaşkanımızın bize bu kadar yakın bir temas ve çalışma temposu içinde olmasından daha doğal bir şey yok. Kıskanmasınlar. Kimse herhangi bir şekilde Cumhurbaşkanımızla benim ya da Bakanlar Kurulu arasında anlaşmazlık çıkacağı ve buradan hareketle siyasi kriz çıkacağı, onlara alan açılacağı beklentisi içerisine girmesin. 

Biz onların bildiği devlet adamları değiliz. Biz dava ahlakını ve devlet geleneğini aynı kararlılıkla sürdürürüz. Cumhurbaşkanımızla yaptığımız Bakanlar Kurulu toplantısı tam bir istişare ve fikir zenginlği içerisinde cereyan etmiştir. Ama bütün hesap sorma ve sorumluluk anlamında muhatap Bakanlar Kurulu'dur. Bu konuda da ola ki, olmaz ama, eleştirilecek bir husus olursa hiçbir şekilde cumhurbaşkanımızla ilzam edilemez. Hesap verecek olan biziz. Cumhurbaşkanımızla istişare ederek bu kararlı yola devam edecek olan biziz.

MECLİS'TEKİ YÜCE DİVAN OYLAMASI

Soruşturma Komisyonu Raporu, TBMM Genel Kurulu'nda teyit edildi. Bu ne anlama geliyor 17 Aralık, 25 Aralık operasyonlarının bir darbe teşebbüsü olduğunun genel kurulumuzca da tescil
edildiği anlamına geliyor. Birincil mahmekede alınan takipsizlik kararının genel kurumuzca da tescil edildiği anlamına geliyor.

TBMM'nin kararında siyasi bir taraf yoktur. Burada AK Parti kanuna uygun davranmıştır. Diğer partiler ihsas-ı reyde bulunarak suç işlediler. Genel Kurul'da çıkan bu karar ortak aklı temsil ediyor. Son 1.5 yıldır böyle bir koalisyonla mücadele içindeyiz. AK Parti'ye zarar vermek için bütün şer odakları yan yana. Grubumuz içinde bir ihtilaf olduğu konusunda kimse düşünce içerisinde olmasın. AK Parti grubu bu ihanetlerin bir darbe teşebbüsü olduğunu ortaya koydu.

AK Parti grubu doğru olanı yapmıştır. Eğer blok olarak hareket edilmiş olsaydı bu sefer de 'talimatla oy kullandılar' diyeceklerdi. AK Partili milletvekilleri onurlarıyla oy kullandılar, hepsine teşekkürlerimi iletiyorum."
ntv

YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.
Üye girişi yapmadınız. Misafir olarak yorum ekleyebilirsiniz. Üye olmak için tıklayın.
  Yorumcuların dikkatine…

İmlası çok bozuk,
Büyük harfle yazılan,
Habere değil yorumculara yönelik,
Diğer kişilere hakaret niteliği taşıyan,
Argo, küfür ve ırkçı ifadeler içeren,
Bir iki kelimelik, konuyu zenginleştirmeyen,

yorumlar KESİNLİKLE YAYIMLANMAYACAKTIR.
Misafir 27 Ocak 2015 Salı 19:07

indirilen bayraklar patagonyanin bayragi miydi ulen be bosbakan!

Yorumu oyla      18      10  
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay TURKTIME'a Konuştu
Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay Talat Atilla'ya konuştu ve çarpıcı açıklamarda bulundu...
Aylin Kotil Turktime’a Konuştu
CHP Beyoğlu Belediye Başkan Aday Adayı Aylin Kotil Turktime’ı ziyaret ...
MHP Genel Başkan Yardımcısı Mevlüt Karakaya Turktime'a Konuştu
MHP Genel Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Mevlüt Karakaya: GEZİ PARKI EYLEMLERİNDE ...
 
Şahin Mengü: Baykal Ortaya Çıkacak ve…
CHP’nin önemli isimlerinden Şahin Mengü Turktime’ı ziyaret etti ve Talat ...
Şahin Mengü Turktime’a Konuştu
CHP’nin önemli isimlerinden Şahin Mengü Turktime’ı ziyaret etti ve Yönetim ...
Gürsel Tekin Turktime’a Konuştu
CHP’nin iki numaralı ismi Gürsel Tekin Turktime'ı ziyaret etti. Tekin, ...
 
Kılıçdaroğlu; El Parasıyla Gerdek Olmaz...
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu Talat Atilla'ya gündemin sıcak konularını değerlendirdi.
Haluk İpek Talat Atilla'ya Konuştu: CHP'ye Sıfır Taviz Verdik
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Seçim İşleri Başkanı Haluk İpek Türkiye’nin ...
AKP Gaziantep Milletvekili Şamil tayyar Turktime’a Konuştu
AKP’den Gaziantep Milletvekili seçilen Star Gazetesi eski Ankara Temsilcisi ...
 
SOSYAL MEDYADA TAKİP ET
FACEBOOK'TA TURKTIME
TWITTER'DA TURKTIME
 
KATEGORİLER
FOTO GALERİ
VİDEO GALERİ
ETİKETLER
  •KÜNYE
  •İLETİŞİM
  •REKLAM
 
 
  •Güncel
  •Siyaset
  •Dünya
  •Medya
  •Magazin
  •Spor
  •Kültür
  •Sağlık
  •Ekonomi
  •Dünya
  •Spor
  •Kültür
  •Ekonomi
  •Sağlık
  •Medya
  •Siyaset
  •Güncel
  •Aktüel
  •Dünya
  •Spor
  •Kültür
  •Ekonomi
  •Sağlık
  •Medya
  •Siyaset
  •Güncel
  •Aktüel
Kızılyıldız
Jose Mourinho
film
Mesut Bakkal
Ferit Şahenk
mülteci
Okan Buruk
harç
deprem