E-posta :
  Şifre :
    ► Üye olmak istiyorum
    ► Şifremi Unuttum

Cumhurbaşkanı adayı İhsanoğlu: Türkiye'nin ve demokrasinin önündeki engeller kalkacak!

Cumhurbaşkanı adayı İhsanoğlu, "Türkiye'nin ve demokrasinin önündeki en büyük engeller kalkacak, halk tekrar birliğine ve beraberliğine kavuşacaktır. Halk 76 milyon olarak tekrar birbirine kavuşacak" dedi.

31.07.2014 - 07:27
Cumhurbaşkanı adayı İhsanoğlu:

Cumhurbaşkanı adayı Ekmeleddin İhsanoğlu ile eşi Füsun İhsanoğlu, bayramın son gününü halkı selamlamak ve bayramlaşmak üzere Bağcılar'da geçirdi.

Sancaktepe Mahallesi'nde yürüyerek vatandaşlarla sohbet eden İhsanoğlu, gazetecilere yaptığı açıklamada, şunları söyledi: 

"Türkiye'nin ve demokrasinin önündeki en büyük engeller kalkacak, halk tekrar birliğine ve beraberliğine kavuşacaktır. Halkın içindeki ayrım ortadan kalkacaktır. Halk 76 milyon olarak tekrar birbirine kavuşacak. Türkiye ne Irak, ne Suriye olacak. Türkiye tekrar yeniden bir ve bütün olarak büyük Türkiye olacak ve büyük millet olacak. Onun için ben buradayım. Halkla beraberiz. Görüyorsunuz, eşimle ve dostlarımla beraber... Etrafımızda bin tane koruma memuru yok. Bildiğiniz, bilmediğiniz hiçbir şey yok. Halkla iç içeyiz. Halk bizi seviyor. Halk mührünü bizim resmin altına, oy pusulasının en sağındaki resmin altına, İhsanoğlu'nun altına mührü basacaktır. Bugün 1950'lerdeki halkın değişimine benzer, 2014 senesinde Türkiye yine büyük bir oy patlamasıyla, 'yeter artık' diyecek. Herkese sürpriz olacak."

Bir gazetecinin, Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'ın "kadınların kahkaha atmasına" ilişkin sözleriyle ilgili yönelttiği soruya İhsanoğlu, "Bu kadar gergin bir ortamda, eğer eşlerimiz, kızlarımız, annelerimiz, bacılarımız, kahkaha atabiliyorlarsa, biz demek hala sağlıklı bir durumdayız ve Türkiye hala bu kabustan kurtulma ümidini besliyor demek. Yakında kurtulacak inşallah" yanıtını verdi. 

Füsun İhsanoğlu da aynı soruya karşılık, "Herhalde öyle demek istememiştir. Zannetmiyorum ki böyle bir şey desinler hanımlar için. Hanımlar beylerin baş tacıdır. Kahkaha da hanımların neşeli olması, şen olması ve toplumun lehinedir. Aleyhine değildir. Bilakis hele hele böyle bir ortamda neşeye çok ihtiyacımız var" ifadelerini kullandı.

Daha sonra seçim otobüsü üzerinden halkı selamlayarak bayramlarını kutlayan Ekmeleddin İhsanoğlu, 10 gün sonra Türkiye'nin, tarihinin en önemli kararlarından birini vereceğini söyledi.

İhsanoğlu, "O kararda 3 aday içinden birisini seçip, onu Çankaya'ya gönderecektir. Yani devletin başına, milletin bütünlüğünün temsilcisi olarak, Türkiye Cumhuriyeti'nin bütünlüğünün temsilcisi olarak gönderecektir. Bu tarihi kararı siz alacaksınız. Hür iradenizle, bilinçli bir şekilde, dürüstçe ve namuslu bir şekilde alacaksınız" dedi.

Türkiye'nin bir Suriye, bir Irak olmadığını ifade eden İhsanoğlu, "Türkiye'de Baas partisi yoktur. Türkiye, hür ve demokratik bir ülkedir. Bu seçimler tarihi seçimlerdir. Türk milleti, bu tarihi seçimde kararını verecektir. 'Yeter artık söz milletindir' sözünü bir daha tekrarlayacaktır" şeklinde konuştu. 

"Temel su almıştır"

10 Ağustos'taki seçimlerin milletvekili veya belediye seçimi olmadığını, cumhurbaşkanı seçimi olduğunu hatırlatan İhsanoğlu, şöyle devam etti: 

"Cumhurbaşkanlığı seçimi devletin sigortasıdır. O sigorta hiçbir zaman atmamalıdır, attığında devlet çöker. Zaten 'adalet mülkün temeli' dedik. Bugün bu temel su almıştır. Adalet mefhumu sarsılmıştır. Mahkemelerimiz ve kolluk kuvvetlerimiz siyasetin etkisinde kalmıştır. Çankaya artık siyasetin etkisinde, bir şahsın etkisinde kalmamalıdır. Milletin bütünlüğünün temsilcisi olmalıdır. Bir tek partinin temsilcisi değil, bütün partilerin, partisiz olanların temsilcisi olmalıdır. Çankaya'da oturacak cumhurbaşkanı, 76 milyonu kucaklayacak birisi olmalıdır. Siyasi tercih sahibi olmamalıdır. Siyasetin üstünde olmalıdır." 

İhsanoğlu, sevgi, saygı, dirlik, birlik ekmek ve ekmeği bölüşmek için yola çıktıklarını vurgulayarak, "Biz ekmeğimizi kendi aramızda paylaştığımız gibi, misafirimiz olan kardeşlerimizle paylaşmaya hazırız. Biz ekmeğimizi paylaşmaya hazırız ama vatanımızı asla paylaşmayız. Asla bölüşmeyiz. Bunu hiç kimse düşünmesin, aklına getirmesin. Yok öyle şey. Türk milleti bunun bekçisidir. Hiç kimse Türk milletinin önüne çıkamaz. O bakımdan müsterih olunuz. Çankaya'da inşallah sizin gerçek bir temsilciniz olacaktır. Bir Türk oğlu Türk olacaktır."

Yürüyüş sırasında bir vatandaşın, "Evimde ekmek yok, bir tane ekmek yok. Çocuğumun ilacını almak için ne yapacağım?" yönündeki şikayetini dinleyen İhsanoğlu, 100 lira vererek, "Çocuğunun ilacını al" dedi.

İhsanoğlu, daha sonra Bağcılar'ı seçim otobüsüyle gezerek halkı selamladı. Bir ara otobüsten inen İhsanoğlu, bir pastaneye girerek, burada gazetecilere açıklamalarda bulundu. 

Yalnızca desteğini ilan eden 12 partinin değil, AK Partililerin de kendisine destek verdiğini savunan İhsanoğlu, halkın, 76 milyon insanı kucaklayan birini aradığını söyledi.

İhsanoğlu, siyasette ve anayasal haklarda tekel olmadığını dile getirdiği konuşmasını, "Bütün makamlar herkese açıktır. Bazı belirtilen şartlara göre, kimse burada proje aramasın. Proje varsa halkın, milletin projesidir. 12 parti bir insanın etrafında toplanıyorsa, en sağdan en sola, muhafazakarı, dindarı, milliyetçisi, sosyal demokratı, sosyalisti bir araya geliyorsa ve AK Partililer de 'evet' diyorsa, demek ki bu gerçekten milli projedir. Bunun en güzel tezahürünü 10 Ağustos'ta hep beraber göreceğiz" şeklinde tamamladı. 

İhsanoğlu'nun Bağcılar ziyareti sırasında zaman zaman küçük çaplı kavgalar çıktı, arbede yaşandı. Arbede sırasında arada kalan basın mensupları, şikayetlerini İhsanoğlu'na ve ekibindeki yetkililere iletti.

Bazı kişilerin, foto muhabirlerinden, çıkan kavgalardan birinde çektikleri fotoğrafları silmesini istemesi tepki topladı. 

"Ekmek için Ekmeleddin'i seçin" ve "Birleşe birleşe kazanacağız" sloganlarının atıldığı Bağcılar ziyaretinin ardından Ekmeleddin İhsanoğlu, Türkmen bir ailenin evini ziyaret etti.

"Kavga ve savaş istemiyoruz"

İhsanoğlu, seçim otobüsüyle geldiği Kartal Meydanı'nda yaptığı konuşmada ise memlekette huzur, güvenlik ve esenlik içerisinde yaşamak istediklerini söyledi. 

Çevredeki ülkelerin de huzur içerisinde yaşamasını istediklerini aktaran İhsanoğlu, "İçeride kavga, dışarıda savaş istemiyoruz. Biz ekmek peşindeyiz. Ekmeğimizi bölmek istiyoruz. Ekmek teknemizi zenginleştirmek istiyoruz. Vatandaşlarımız arasında sevgiyi, birliği ekmek istiyoruz. Kutuplaşma, cepheleşme ve ayrışma istemiyoruz. Bir ve beraber olmak istiyoruz" dedi. 

Türkiye'nin kavga, zıtlaşma ve öfke istemediğine vurgu yapan İhsanoğlu, ülkenin huzur istediğini belirterek, saygılı bir seçim çalışması yaptıklarını kaydetti.  

"Türk milletinin şerefi, haysiyeti ve itibarının sembolleştiği bir makam" 

Zaman zaman "Ne mutlu Türküm diyene", "Türkiye seninle gurur duyuyor",  "Türkiye laiktir, laik kalacak" ve "Türkiye seninle özgürleşecek" sloganlarıyla sözleri kesilen İhsanoğlu, cumhurbaşkanlığı makamının Türk milletinin şerefi, haysiyeti ve itibarının sembolleştiği bir makam olduğunu söyledi.  

Parlamenter rejimin devam etmesini istediklerini vurgulayan İhsanoğlu, şöyle devam etti: 

"Cumhurbaşkanı yol, köprü yapmaz, yol gösterir. Köprü yapmaz ama insanlar arasında gönül, anlayış köprüleri kurar. Biz bu köprüleri yeniden inşa edeceğiz. Türkiye'nin yeniden bir ve beraber olmasını sağlayacağız. Türkiye Suriye, Irak olmayacak. Türkiye ilelebet payidar olacaktır. Çünkü Türkiye bizlere emanettir. Bu millete, gençlere, kadınlara ve hepimize emanettir."

"Türkiye, 'Yurtta sulh, cihanda sulh' istiyor" 

Ekmeleddin İhsanoğlu, Maltepe'deki konuşmasında da davalarının iktidar ve makam değil, huzur ve barış davası olduğunu belirtti. 

Mustafa Kemal Atatürk'ün "Yurtta sulh, cihanda sulh" sözünü hatırlatan İhsanoğlu, "Türkiye, yurtta kavga, fitne ve tefrika istemiyor. Türkiye cihanda da huzursuzluk, iç savaş istemiyor. Din, mezhep, ırk savaşı istemiyor. Türkiye, 'Yurtta sulh, cihanda sulh' istiyor" dedi. 

Seçmenlerden sandığa gitmelerini ve sandıklara sahip çıkmalarını isteyen İhsanoğlu, "1970'li yıllardaki kavgalara dönmek istemiyoruz. Neslimiz çok acı çekti. O yıllarda çok insan kaybettik. Bu ülke çok geri kaldı" diye konuştu.

İsrail'in Gazze'ye saldırıları

İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarının bir an önce durdurulmasını isteyen İhsanoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü: 

"Sırf kınamakla yetinmeyelim. Artık kınaya kınaya kına evine döndük. Kardeşlerimize hem maddi hem manevi hem de uluslararası kuruluşlarda yardımcı olmamız lazım. Gazze meselesini siyasi ve iç politika meselesi yapmak durumundan kurtulalım. Gerçek manada onlara yardım edelim. Ama Gazze'yi düşünürken Irak'taki, Kerkük'teki, Musul'daki Türkleri de düşünmemiz lazım. Bunlar kendi vatanlarından sürülüyorlar. Oradaki kızlara tecavüz ediliyor. Bu tecavüzler filme alınıyor ve bu kızlar öldürülüyor. Biz bunlara dikkati çekmek istediğimiz zaman Filistin düşmanı, İsrail dostu ilan ediliyoruz. Ben İsrail'den cesaret madalyası almadım. Bana Filistinliler verdiler. Filistinliler takdir ettiler." 

Seçim otobüsünde, İhsanoğlu'nun eşi Füsun İhsanoğlu, kendisine destek veren partilerin milletvekilleri, belediye başkanları ve temsilcileri de yer aldı.  
aa

YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.
Üye girişi yapmadınız. Misafir olarak yorum ekleyebilirsiniz. Üye olmak için tıklayın.
  Yorumcuların dikkatine…

İmlası çok bozuk,
Büyük harfle yazılan,
Habere değil yorumculara yönelik,
Diğer kişilere hakaret niteliği taşıyan,
Argo, küfür ve ırkçı ifadeler içeren,
Bir iki kelimelik, konuyu zenginleştirmeyen,

yorumlar KESİNLİKLE YAYIMLANMAYACAKTIR.

Bu haber henüz yorumlanmamış...

KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay TURKTIME'a Konuştu
Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay Talat Atilla'ya konuştu ve çarpıcı açıklamarda bulundu...
Aylin Kotil Turktime’a Konuştu
CHP Beyoğlu Belediye Başkan Aday Adayı Aylin Kotil Turktime’ı ziyaret ...
MHP Genel Başkan Yardımcısı Mevlüt Karakaya Turktime'a Konuştu
MHP Genel Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Mevlüt Karakaya: GEZİ PARKI EYLEMLERİNDE ...
 
Şahin Mengü: Baykal Ortaya Çıkacak ve…
CHP’nin önemli isimlerinden Şahin Mengü Turktime’ı ziyaret etti ve Talat ...
Şahin Mengü Turktime’a Konuştu
CHP’nin önemli isimlerinden Şahin Mengü Turktime’ı ziyaret etti ve Yönetim ...
Gürsel Tekin Turktime’a Konuştu
CHP’nin iki numaralı ismi Gürsel Tekin Turktime'ı ziyaret etti. Tekin, ...
 
Kılıçdaroğlu; El Parasıyla Gerdek Olmaz...
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu Talat Atilla'ya gündemin sıcak konularını değerlendirdi.
Haluk İpek Talat Atilla'ya Konuştu: CHP'ye Sıfır Taviz Verdik
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Seçim İşleri Başkanı Haluk İpek Türkiye’nin ...
AKP Gaziantep Milletvekili Şamil tayyar Turktime’a Konuştu
AKP’den Gaziantep Milletvekili seçilen Star Gazetesi eski Ankara Temsilcisi ...
 
SOSYAL MEDYADA TAKİP ET
FACEBOOK'TA TURKTIME
TWITTER'DA TURKTIME
 
KATEGORİLER
FOTO GALERİ
VİDEO GALERİ
ETİKETLER
  •KÜNYE
  •İLETİŞİM
  •REKLAM
 
 
  •Güncel
  •Siyaset
  •Dünya
  •Medya
  •Magazin
  •Spor
  •Kültür
  •Sağlık
  •Ekonomi
  •Dünya
  •Spor
  •Kültür
  •Ekonomi
  •Sağlık
  •Medya
  •Siyaset
  •Güncel
  •Aktüel
  •Dünya
  •Spor
  •Kültür
  •Ekonomi
  •Sağlık
  •Medya
  •Siyaset
  •Güncel
  •Aktüel
galatasaray
abd
Mersin İdmanyurdu
Necmettin Erbakan
İslam
Joe Hart
siber
özgecan aslan
Aleksis Çipras