E-posta :
  Şifre :
    ► Üye olmak istiyorum
    ► Şifremi Unuttum

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Soma'daki faciadan sonra işçilere yeni imkanlar getirdik, bunu hazmedemeyenler var!

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Soma'daki faciadan sonra yasal düzenlemeyle işçilere imkanlar getirdiklerini belirterek, "Bunu hazmedemeyen işverenler var" dedi.

29.10.2014 - 20:12
Cumhurbaşkanı Erdoğan:

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ermenek'teki maden ocağında işçilerin mahsur kalmasına ilişkin, "Bu olayın olduğu anda yemeğin aşağıda yenmesine yönelik baskılar, böyle bir sıkıntıyı doğurmuştur. Bu 8 saatten, 6 saate inmesi bu tür işveren anlayışını farklı ele almamız gerektiğini ortaya koyuyor. Bu 6 saat kendisinin orada çalışma olayıdır. Siz kalkıp buradaki yemekle ilgili olayını bu 6 saate yedirmeye kalkarsanız bunun hesabını devletin sorması gerekir. Çünkü siz bu hakkı ondan alamazsınız" dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Karaman'ın Güneyyurt Beldesi Pamuklar köyünde özel sektöre ait maden ocağında mahsur kalan işçileri kurtarma çalışmalarını yerinde inceledikten sonra açıklamalarda bulundu.

Maden ocağına su dolması nedeniyle 34 işçinin mahsur kaldığını, bunlardan 16'sının madenden çıkmayı başardığını, 18 işçinin ise halen madende mahsur durumda olduğunu ifade eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, bu işçilerin çıkarılması için devletin tüm imkanlarının seferber edildiğini bildirdi.

Olayın Ankara'da duyulmasının ardından Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakan Lütfi Elvan'ın hemen, bugün de 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamalarının ardından Başbakan Ahmet Davutoğlu ile Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşenur İslam'ın olay yerine intikal ettiğini belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, şu anda bazı milletvekillerinin de olay yerinde işçilerin aileleri ve belde sakinleriyle birlikte süreci takip ettiğini söyledi. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, AFAD başta olmak üzere Genelkurmay Başkanlığının 2 uçak ve 2 helikopterle, Kızılayın ekipleriyle, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ile Sağlık Bakanlığının personel ve araçlarıyla çalışmalara katıldığını ifade ederek, İstanbul, Ankara, Konya, İzmir büyükşehir belediyeleri ile Karaman ve ilçelerden gelen ekiplerin yoğun şekilde çalışmalara iştirak ettiğini anlattı. 

"Mahsur kalan 18 işçimizin oradan çıkartılması için son derece dikkatli, sabırlı, kararlı bir çalışma yürütülüyor" diyen Erdoğan, şöyle konuştu:

"Özellikle ülkemizde madencilikle ilgili yapılan çalışmaların Soma olayından sonra çok daha farklı şekilde ele alınmasına yönelik bir dizi yasal düzenleme yaptık. Bu yasal düzenlemeyle birlikte buralarda çalışan işçilerimize çok daha farklı imkanlar getirdik. Fakat bunu hazmeden veya hazmedemeyen işverenler var. İşverenlerin bunları hazmedemeyişi ne yazık ki bazı sıkıntıları doğuracağı belliydi. Bütün bunlara karşı her olay sorumluluğumuzu, mükellefiyetinizi devlet olarak daha da artırıyor. Burada şu andaki mevcut gelişmeler ve çalışan ki 180 burada çalışan sigortalı işçi söz konusu. 180 çalışan işçi acaba bu ocaklarda her türlü hakkını tam manasıyla alabiliyor mu, sosyal haklarını alabiliyor mu, ücretlerdeki durumları ne merkezde?

Bildiğiniz gibi mesai saatini 8 saatten 6 saate indirirken burada bir ağır iş yükü olması hasebiyle böyle bir adımı attık. Ama gel gör ki burada edindiğimiz bazı bilgiler bizleri ciddi manada bu işin üzerine daha da farklı gidilmesi gerektiğini ortaya koyuyor. Bu olayın olduğu anda yemeğin aşağıda yenmesine yönelik baskılar, böyle bir sıkıntıyı doğurmuştur. Bu 8 saatten, 6 saate inmesi bu tür işveren anlayışını farklı ele almamız gerektiğini ortaya koyuyor. Bu 6 saat kendisinin orada çalışma olayıdır. Siz kalkıp buradaki yemekle ilgili olayını bu 6 saate yedirmeye kalkarsanız bunun hesabını devletin sorması gerekir. Çünkü siz bu hakkı ondan alamazsınız."

İşverenlerimizden daha sıkı tedbirler almalarını bekliyoruz

Servise yönelik şikayetler de olduğuna işaret eden Erdoğan, şöyle devam etti:

"Bunlarla ilgili Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığımız gerekli tetkikleri yapıyor. Tabii burada şimdi adli ve idari soruşturma başlamış durumda. Adli ve idari soruşturmalarda ne çıkacak, bunu göreceğiz. Hemen süratle bunun takibi ve neticesini almamız gerekiyor. Bu neticeyi alacağız çünkü işsağlığı ve güvenliği noktasında yapılan düzenlemelerin harfiyen uygulamaya girmiş olması ve bu noktada da özellikle bakanlığımızın bunu takip ettiğini bilmenizi isterim."

Vatandaşları dezenformasyon yoluyla yanlış bilgilendirenlerin olduğuna işaret eden Erdoğan, şu değerlendirmeyi yaptı:

"Bu noktada yine tüm çalışanlara ve işverenlere, eğer işçi-işveren münasebetlerinin sağlıklı yürümesini istiyorsak burada farklı imkanları veya böyle bir beldede bunu nasıl sömürürüz anlayışıyla hareket etmeyi doğru bulmayız. Eğer biz, buradaki oluşan bu yasayla bu uyumu, bu işbölümünü tam manası ile gerçekleştirebilirsek bu türden acı hadiseleri asgariye düşürmüş oluruz. İşverenlerimizden ve işveren örgütlerimizden bu acı olayların önüne geçecek daha sıkı tedbirler almalarını, uygulamalarını bekliyoruz. Tabii burada biz de üzerimize düşen görevleri çok daha hassas bir şekilde özellikle hükümetimizin takip edeceğine olan inancım tamdır."

Umutlarımızı muhafaza etmek istiyoruz

İşçilerden ve işçi sendikalarından kendi sağlıkları, hayatları, aileleri ve çocukları adına güvenlik tedbirlerine dikkat etmelerini ve eksikliklere de mutlaka dikkat çekmelerini isteyen Erdoğan, şunları kaydetti:

"Mahsur kardeşlerimiz konusunda umutlarımızı elbette muhafaza etmek istiyoruz. Bu hususta bizler, şu anda elimizden gelen son gayreti vermek suretiyle devam ediyoruz. Bakan arkadaşlarım bu işi sonuna kadar burada takip edecekler, kurumlarımız yine aynı şekilde burada tüm ekipleri ile süreci takip edecekler. İşçi kardeşlerimizi kurtarmak için fedakarca çalışan tüm arkadaşlara başarılar diliyorum. Kazadan kurtulmuş olan işçi kardeşlerime, madende çalışan tüm işçilerimize geçmiş olsun dileklerimi ifade etmek istiyorum. Yakınları aşağıda olan ailelere sabırlar diliyorum. Şu anda içinde bulundukları haleti ruhiyeyi anlamamak mümkün değil. Tabii ki onu da anlıyoruz ve çalışmaları dünden itibaren Ankara'da bugün de yerinde inceledik. Bu saatten itibaren de çalışmaları yakından takip edeceğim. Milletimize geçmiş olsun diyor, 18 işçi kardeşimiz için hayırlı bir netice için dua ediyor, sizlere de teşekkür ediyorum."

Maden ocağında incelemelerde bulundu

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Karaman'ın Ermenek ilçesinde su baskını nedeniyle 18 işçinin mahsur kaldığı maden ocağında incelemelerde bulundu.

Helikopterle, eşi Emine Erdoğan ile Ermenek'e gelen Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı, maden ocağında, Başbakan Ahmet Davutoğlu, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşenur İslam ile diğer yetkililer karşıladı.

Maden ocağı önüne kurulan Türk Kızılayı çadırına giden Erdoğan, kömür ocağında mahsur kalan işçilerin yakınlarını dinledi. 

Erdoğan, ardından Afet ve Acil Durum Yönetim Başkanlığı (AFAD) Mobil Koordinasyon Merkezi'ne geçti. Burada, yürütülen çalışmalarla ilgili bilgi alan Erdoğan, daha sonra maden ocağındaki çalışmaları yerinde inceledi.
aa

YORUMLAR
Toplam 6 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.
Üye girişi yapmadınız. Misafir olarak yorum ekleyebilirsiniz. Üye olmak için tıklayın.
  Yorumcuların dikkatine…

İmlası çok bozuk,
Büyük harfle yazılan,
Habere değil yorumculara yönelik,
Diğer kişilere hakaret niteliği taşıyan,
Argo, küfür ve ırkçı ifadeler içeren,
Bir iki kelimelik, konuyu zenginleştirmeyen,

yorumlar KESİNLİKLE YAYIMLANMAYACAKTIR.
Misafir 30 Ekim 2014 Perşembe 12:38

AKPye oy vermeye devam, inadına AKEPE.

Yorumu oyla      18      10  
Misafir 30 Ekim 2014 Perşembe 10:13

Bu CHP varya bu CHP,bu MHP varya bu MHP.Bizim AKP li maden işletmecisi arkadaşlarımızı hazmedemiyorlar.Ulan gerçekten artık inanıyorum.Bu milletin yarısı koyun sürüsü olduğuna.Hırsıza oy verdiler,halada vermeye devam ediyorlar.Reyhanlı da öldünüz,Soma da öldünüz,yinede bunlara oy verdiniz.Ne diyeyim size.Bu sizin fıtratınızda var dedi ya beyefendi.Doğruymuş madenlerde ölmek sizin fıtratınızda varmış.

Yorumu oyla      20      10  
Misafir 30 Ekim 2014 Perşembe 04:51

O işverenlerin hepsi akp li çıkıyor. Yemektenmi hazmedemeyenler var anlamadım???

Yorumu oyla      20      10  
Misafir 29 Ekim 2014 Çarşamba 22:59

bu kadar cahil çapsız yöneticiler varken bunlar iyi günlerimiz

Yorumu oyla      20      10  
Misafir 29 Ekim 2014 Çarşamba 21:04

atin bakalim,hep baskalari suclu.$izin hic sucunuz yok.

Yorumu oyla      20      10  
Misafir 29 Ekim 2014 Çarşamba 20:32

kime hangi firsatlari verdiginizi soma faciasinin kahraman(!)inin istanbul'da diktigi gökdelenlerden anliyoruz! rezil!

Yorumu oyla      19      10  
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
YSK Başkanı Ali EM Turktime'a Konuştu
28 Ocak 2010 tarihinde Yüksek Seçim Kurulu Başkanı (YSK) olan Ali Em geçen ...
A.Ü. Z.F. Dekanı Çolak Turktime'a Konuştu TV'lerdeki Bal Reklamları Hayvansız Mandıralarda Kaşar Üretmeye Benziyor!
Ankara Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet Çolak Turktime’ı ...
Tayyar: Muhafazakâr Değilim… Ahmet Hakan Oynak… Gül Denge, Erdoğan Gönül Adamı!
Ergenekon’da ağababalar dışarıda, soruşturma zenciler üzerinden yürütülüyor… ...
 
General Dostum Turktime’a Konuştu: Taliban Güçlendi Ama Onları Ben Yok Ederim!
Hamid Karzai ile ittifak kurup seçimlere girmek için Afganistan’a dönen ...
E.Albay Türemen: Karadayı Darbe Konseptine Uymayan Subayları Ankara’dan Uzaklaştırdı!
Karadayı darbe hazırlığı için subayları nasıl fişledi? Darbe konusunda ...
Büyük Yangından Önceki Son Röportajı Turktime Yaptı… Özbey: İstanbul Kötü Yönetiliyor!
Birkaç gün önce yanarak kül olan Avrupa’nın en büyük gösteri merkezi İstanbul ...
 
Adnan Oktar Turktime’a Konuştu: Said-İ Nursi'yi Atatürk Konusunda Yanılttılar!
Evrim teorisine karşı onlarca eseri, şatafatlı hayatı ve ilginç çıkışlarıyla ...
Erhan Göksel: Teslim Bayrağı Çeken Büyükanıt Divan-ı Harp’te Yargılanmalı!
Sınır ötesi harekat yapıldığı zaman aslında sanıldığı gibi bir harekat ...
Fatih Karaca: Tuncay Özkan Grubun’dan Kimseyi İşten Atmadık, Kendileri Ayrıldı...
Aralarında Kanaltürk ve Bugün Gazetesi'nin de bulunduğu Koza-İpek Medya ...
 
SOSYAL MEDYADA TAKİP ET
FACEBOOK'TA TURKTIME
TWITTER'DA TURKTIME
 
KATEGORİLER
FOTO GALERİ
VİDEO GALERİ
ETİKETLER
  •KÜNYE
  •İLETİŞİM
  •REKLAM
 
 
  •Güncel
  •Siyaset
  •Dünya
  •Medya
  •Magazin
  •Spor
  •Kültür
  •Sağlık
  •Ekonomi
  •Dünya
  •Spor
  •Kültür
  •Ekonomi
  •Sağlık
  •Medya
  •Siyaset
  •Güncel
  •Aktüel
  •Dünya
  •Spor
  •Kültür
  •Ekonomi
  •Sağlık
  •Medya
  •Siyaset
  •Güncel
  •Aktüel
Gençlerbirliği
MERSİN
Joachim Löw
Ahmet Kural
Sosyal Medya
CEV Şampiyonlar Ligi
Şota Arveladze
PSG
Çaykur Rizespor