E-posta :
  Şifre :
    ► Üye olmak istiyorum
    ► Şifremi Unuttum

Cengiz Özdemir Kızlı Erkekli Polemiği Yazdı... 

Çukurova Medya Grup Başkanı Cengiz Özdemir Akşam Gazetesi'ndeki köşesinde son günlerin sıcak polemiğini ve bu polemik ışığında muhtemel gelecğimizi analiz etti.

11.11.2013 - 10:20
Cengiz Özdemir Kızlı Erkekli Polemiği Yazdı...

İşte Özdemir'in Akşam'daki "Geleceği konuşabilmek" başlıklı yazısı...

Bayramlar ya da bütün bir ülke için önemli anma günleri, bir anlamda da muhasebe günlerimiz olmalıdır. 
Bu yazıyı 10 Kasım’da yazıyorum. Bir yandan da gözlemliyorum. Okullardaki törenlerde, televizyonlarda, gazetelerde, internetteki sosyal mecralarda yazarak ya da yazmayarak duruşunu ortaya koyanların büyük çoğunluğu, esasen 10 Kasım’ı kendi politik çizgisi için alenen kullanıyor. 
Böyle bir tavır, her şeyden önce Mustafa Kemal Atatürk’ün hatırasına açık bir hürmetsizliktir. Oysa hepimiz için buluşma noktası, Mustafa Kemal Atatürk’ü rahmet ve minnetle anmak olmalıdır. 
Sonrasındaki vazifemiz, o gün, o şartlarda bile bize bu ülkeyi emanet bırakanlara borcumuzu ödemenin ön şartı, düne ve bugüne takılmadan geleceğin dünyasında çok daha etkin yeni bir role kanatlanacak yeni bir Türkiye hayali kurmaktır. 
Şu sığ çekişmelerden bir türlü çıkamıyoruz. Bir kısmımız dolu tarafını, diğer kısım boş tarafını dillendire dillendire, bir bardak suda fırtınalar koparmaktan bir türlü bıkmadık. 
Ülkenin gündemine bakıyorum; eyvah ki eyvah... En son tartışma konumuzu tekrar hatırlatmak bile istemiyorum. Ben sınava girdiğimde, Türkiye’de 29 üniversite vardı. Bugün 179 üniversite var. Elbette bununla birlikte gelen sosyal sorunlar olacak ve biz çözüm bulacağız. Yarın daha farklı sorunlar ve daha farklı çözümler karşımızda olacak. İnsan olmanın ve birlikte yaşıyor olmanın gereği bu. Bugün yeni açılan üniversitelerdeki öğrenciler için yeterince yurt olmadığını ve bu ihtiyacın karşımıza bir sürü sosyal problem çıkardığını hepimiz iyi biliyoruz. 
Zaten şu nurtopu gibi tartışma konumuzun pimini de bu sorun çekmedi mi? Önce Kızılcahamam kampında Anadolu kentlerinden böylesi yasal statüsü olmayan yurtlara ilişkin şikâyetler geldi. Ardından Başbakan Recep Tayyip Erdoğan Finlandiya, İsveç ve Polonya gezisine çıkarken sorulan bir soru ve verilen cevaptan alıntılanan kısım, ülke için en hayati mesele haline geliverdi. 
Bu konuyu, ben de burada iyice uzatacak değilim. Ama bu tartışma sırasında Başbakan Erdoğan’ın kullandığı iki cümleyi dikkatinize sunacağım. İlk cümle şu: “Her türlü yaşam tarzının güvencesi olacağız.” İkincisi, “Muhafazakâr bir iktidar olarak anne - babalardan gelen feryatları duymazdan gelemezdik!” Bu iki cümleden yola çıkıldığında tartışmanın hiçbir tarafı için sorun yokken, konu bir anda ülke için hayat memat meselesi haline geliverdi! 
Bunda iktidarı, muhalefeti, medyası hepimizin payı var. Sadece fırsat kolluyoruz. Bir punduna getirip karşımızdakini nasıl açığa düşürebiliriz derdindeyiz. 
Oysa geleceği bütün taraflar ile ve olabildiğince kapsamlı bir biçimde konuşabilsek, belki de bu tür kısır çekişmelerle çok daha az zaman kaybedeceğiz. 
Yüzlerce kelimeyle zor anlattığınızı bazen iyi bir karikatür çarpıcı biçimde özetleyiverir.Glasbergen’in bir karikatürünü gördüm. Karikatürde bir iş görüşmesine oturan kişi karşısındaki insan kaynakları yetkilisine diyor ki, “Nerede olduğumdan çok nereye gideceğim önemli. Bu yüzden size 2010 - 2030 arası özgeleceğimi getirdim!” Nükte, beni inanılmaz etkiledi. 
Türkiye’nin komşularını bir düşünün. Öyle tek taraflı değil. Doğumuza da bakın, batımıza da ve hatta Avrupa ülkelerine bakın. Önyargılardan sıyrılıp, Türkiye’nin dünyadaki algısına, imajına bir bakın. 
En basitiyle biz bu iç çekişmeyle uğraşırken Başbakan Erdoğan ve heyetteki işadamlarının ziyaret edilen ülkelerde imzaladıkları anlaşmalara bakın. Başbakan’ın mevkidaşı ev sahibi isimlerin konuşmalarını tekrar tekrar dinleyin. Artık dünkü Türkiye’de değiliz. Bugün ülkemiz çok daha farklı bir yere ulaştı. Yarın bugünkünden de çok daha farklı bir yerde olacak. 
Ve yakın geleceğimizi iyice bir düşünün. 30 Mart 2014’te yapılacak olan asla sadece bir yerel seçim olarak görülemez. Aynı şekilde o seçimlerden sadece birkaç ay sonra yapacağımız seçim asla sadece bir cumhurbaşkanlığı seçimi değildir. Ve bu seçimin hemen bir yıl sonrasında bizi bekleyen bir de genel seçim var. 
Ve Türkiye tarihinin bu en önemli kavşağına hızla ilerlerken gereken hiçbir adımı atmıyor. Anayasa mutlaka değişmelidir diyor ama üzerinde 4 partinin muvafakati olan 63 maddeyi bile değiştiremiyor. Bugünkü haliyle cumhurbaşkanlığı seçimi kesin bir yarı başkanlık sistemi anlamına geleceğini herkes biliyor ama bu konuda da yasal mevzuatın gerektirdiği hiçbir adım atılmıyor. Geleceği asla konuşamıyor. 
İstiyorum ki, Glasbergen’in o karikatür karakteri kadar olalım. 
Hiç olmazsa bu kritik kavşakta geleceği olması gereken biçimiyle konuşalım. 

YORUMLAR
Toplam 6 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.
Üye girişi yapmadınız. Misafir olarak yorum ekleyebilirsiniz. Üye olmak için tıklayın.
  Yorumcuların dikkatine…

İmlası çok bozuk,
Büyük harfle yazılan,
Habere değil yorumculara yönelik,
Diğer kişilere hakaret niteliği taşıyan,
Argo, küfür ve ırkçı ifadeler içeren,
Bir iki kelimelik, konuyu zenginleştirmeyen,

yorumlar KESİNLİKLE YAYIMLANMAYACAKTIR.
Misafir 11 Kasım 2013 Pazartesi 20:54

6-E$REFPA$ALI: Ínsan mi degil mi… Hain mi degil mi… Vatansever mi degil mi oldugu? Vatan, bayrak, ekmek, namus üzerine.. $EREF, HAYSÍYET, MERTLÍKLERÍ E$LÍGÍNDE ÖLCÜLÜRLER EFENDÌM, SADECE!!!

Yorumu oyla      21      10  
Misafir 11 Kasım 2013 Pazartesi 20:53

5-E$REFPA$ALI: Ki, Vatanin; Türk´lük, din, iman, allah, peygamber, müslümanlik dümenlerini agizlarinda tespih yapan, binbir maskeli bircok alcaklarca calinip, cirpilip, bölünüp, satildigi, hepimizin malumu oldugu üzere... Bunlardan yola cikilacak olursak da… Bir kimsenin Yahudi, veyahutta, Türkistanli, Kafkasli, Balkanli, $u´lu, bu´lu olmasi… Binaenaleyh, irk, dil, din, mezhep, milliyet, renk, cinsiyet, falan ve filán degil de…

Yorumu oyla      20      10  
Misafir 11 Kasım 2013 Pazartesi 20:52

4-E$REFPA$ALI: Türk Milleti´nin, sadece egitimsizlikten veyahutta egitimliliklerinden degil de, daha cok… Yüzyillardan beri süregelen -genellikle de din kaynakli- örf, adet, gelenek, yeti$tirilme tarzlarimizdan ileri gelen; „Mutaaasiplik, Muhafazakárlik, Bagnazlik, Tutuculuk, Dargörü$lülük, Carksizlik, Capsizlik, “ daniskalarinin, Türk Millet´nin iliklerine i$leyen; $ARKLI, ORYENTALLI, TRAJÍ KOMÍKLÍKLERÍNÍN RESÍMLERÍDÍR BUNLAR DOSTLAR, Í$TE!

Yorumu oyla      21      10  
Misafir 11 Kasım 2013 Pazartesi 20:51

3-E$REFPA$ALI: Íyi de, $u, tarti$maya sebebiyat veren „Beren“ isminin; yok, „Berendt“ ten gelen Ìbranice… Yok da, „Ber“ den gelen özbeöz Türkce oldugu, bugibi, incir kabugunu doldurmayan… Velhasil, degil zircahil, analfabet, Ali Okullu… Cifte üniversiteli, hayat fakültesi mezunlu, ihti$amli makam koltuklu… Íster Sag´ci, ister Sol´cu… Íster Dindar, ister Liberal… Ísterse de $u´cu, Bucu…

Yorumu oyla      21      10  
Misafir 11 Kasım 2013 Pazartesi 20:51

2-E$REFPA$ALI: Aydinlik gazetesinde yazilan kö$eyazilarinda; „(…)Televizyon dizioyuncusu Beren Saaat´in, önisminin; „Berendt“ ten gelen, ibranice mi… Yoksa da, „Ber“ den gelen, özbeöz Türkce mi oldugu ile ilgili, aralarinda, skandalvari bir polemik patlak vermi$, iyi mi!

Yorumu oyla      20      10  
Misafir 11 Kasım 2013 Pazartesi 20:50

1-E$REFPA$ALI: Polemik deyince… Medya ya henüz yeni gecilen, skandalvari, aktuel bir habere göre... Yalcik Kücük´ün, 2 Şubat 2012 tarih, “Abide-i Hürriyet Tezleri IV İsim misim - Kitap mitap” man$etli... Doğu Perinçek´in ise, 4 Kasım Pazartesi tarih, ve “Attila'nın yedinci göbekten atası Beren / Berent yoksa Yahudi miydi?” men$et olmak üzere...

Yorumu oyla      21      10  
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Rahmi Turan: Gazetelerin Deklarasyonuna İmza Atmam!
Duayen gazeteci Rahmi Turan yeni çıkaracağı gazete ve yayın yönetmenlerinin ...
Türk Basının Efsane İsmi Rahmi Turan Çıkaracağı Yeni Gazeteyi Turktime'a Anlattı
Yakında yeni bir gazete çıkaracak olan Türk basının efsane ismi Turktime ...
Uğur Dündar Turktime’a Konuştu
Star TV’nin Doğuş’a satılmasıyla birlikte ekranlara veda eden usta gazeteci ...
 
FOX Haber'in Patronu Doğan Şentürk Turktime'a Konuştu
FOX haber Genel Yayın Yönetmeni Doğan Şentürk Turktime Yönetim Kurulu ...
Şerefli Türk Ordusu Arazime El Koydu Şimdi Orada Rakı İçiyorlar... Böyle Adalet Olur mu? AİHM'E GİTTİM!
Vatan yazarı Can Ataklı Turktime Genel Merkezi’nde Turktime Yönetim Kurulu ...
Özbek BOMBALADI: Cevizoğlu’nun Aldığı Para Haramdır, Onun Yaptığını AKP Bile Yapmadı!
Ceviz Kabuğu fındık kabuğunu bile doldurmuyordu… Hulki Cevizoğlu ile ilgili ...
 
Bekir Coşkun: Türkiye'nin En Büyük Sorunu Baykal'dır! A. Necdet Sezer Hürriyet’ten Ayrılma Dedi!
Hürriyet Gazetesi yazarı Bekir Coşkun, Çölaşan’sız Hürriyet’ten göbeğini ...
Sakıncalı Gazeteci Çölaşan Turktime’a Konuştu: Habertük Gazetesi Yandaş Oldu!
Hürriyet’ten kovulduktan sonra üçüncü kitabını yazan Emin Çölaşan son ...
Vakit Gazetesi Ankara Temsilcisi Arseven: 32. Gün Kumpastı! Hidayete Geç Erdim!
Geçtiğimiz hafta 32. Gün’de Cumhuriyet yazarları ile sert bir tartışma ...
 
SOSYAL MEDYADA TAKİP ET
FACEBOOK'TA TURKTIME
TWITTER'DA TURKTIME
 
KATEGORİLER
FOTO GALERİ
VİDEO GALERİ
ETİKETLER
  •KÜNYE
  •İLETİŞİM
  •REKLAM
 
 
  •Güncel
  •Siyaset
  •Dünya
  •Medya
  •Magazin
  •Spor
  •Kültür
  •Sağlık
  •Ekonomi
  •Dünya
  •Spor
  •Kültür
  •Ekonomi
  •Sağlık
  •Medya
  •Siyaset
  •Güncel
  •Aktüel
  •Dünya
  •Spor
  •Kültür
  •Ekonomi
  •Sağlık
  •Medya
  •Siyaset
  •Güncel
  •Aktüel
Gaziantepspor
fatih terim
IŞİD
voleybol
Mehmet Şimşek
Abdullah Ercan
Melo
Sayıştay
karadeniz