E-posta :
  Şifre :
    ► Üye olmak istiyorum
    ► Şifremi Unuttum

Cemil Çiçek: "Hukuku egemen kılarak sorunların üstesinden gelelim"

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanı Cemil Çiçek, Mecliste düzenlediği basın toplantısında, "Bu coğrafya teröre açık bir coğrafya,Hukukun içinde kalarak, hukuk devletinin kuralları içinde bu sorunların üstesinden gelmektir" ifadelerini kullandı.

2.04.2015 - 11:24
Cemil Çiçek:

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanı Cemil Çiçek, Mecliste basın toplantısı düzenledi. Cumhuriyet Savcısı Mehmet Selim Kiraz'ın İstanbul'daki Çağlayan Adalet Sarayı'nda teröristler tarafından şehit edilmesini kınadı. "Olay sıradan bir olay değil." diyen Çiçek, Türkiye'nin 30 seneyi aşkın bir zamandır terörün her türlüsünden acı çektiğini ifade etti.

Türkiye'nin terör nedeniyle büyük ızdıraplar duyduğunu, büyük imkanlarını kaybettiğini, 40 bin insanı kaybettiğini anlatan Çiçek, "Bu kadar acı çeken başka ülkede yoktur. Şehidimizin ailesine, yargı camiasına ve bütün milletimize başsağlığı diliyorum. İnşallah bu yaşadığımız son acı olsun. Bunu temenni ediyorum. Türkiye terörün hedefinde olan bir ülke. Dış güçlerin baş vurdukları yöntemdir. Terör olayları ve yöntemleriyle milletin birliğini, dirliğini bozmak, gelişmesini engellemek, zayıf bir ülke olmamız için buldukları en büyük şey terör hadiseleridir. Terör bir insanlık suçtur. İnsanlığa karşı işlenmiş bir suçtur. Uluslararası boyutları olan suçlardır." diye konuştu.

"Tüm terör örgütlerinin dış bağlantısı vardır"

İstanbul'daki terör saldırısını, 'Kendi insanına, vatanına kurşun sıkan iki tane sapkın insanın' olayı olarak görülmemesini isteyen Çiçek, şöyle devam etti: "Hiçbir terör örgütü dış destek olmadan iki haftadan fazla yaşayamaz. Tüm terör örgütlerinin dış bağlantıları vardır. Hangi ülkelerden geldikleri ve kamplarının hangi ülkelerde olduğu bellidir. Ancak yeterli işbirliğinin olmadığı bir olayı konuşuyoruz. Büyük bir dış destek ve himaye gördükleri için kökü kazınamıyor. Bunları başkalarını suçlamak için söylemiyorum. Türkiye Cumhuriyeti Devleti bir örgütle değil arkasındaki güçlerle de mücadele ediyor." 

"Asrın vebası, belasına karşı uluslararası işbirliği şart"

"Terörün dini, imanı, ahlakı da yok." diyen Çiçek, "Terör terördür. Bunun önüne de arkasına da meşrulaştırmak için cümle koymaya da gerek yoktur. Ortak tavır gösterilmedikçe bunun üstesinden gelinemez. Asrın vebası, belasına karşı uluslararası işbirliği olmadıkça hiçbir ülkenin koruması olmaz. Bu üzücü olay sebebiyle birkez daha işbirliği çağrısında bulunuyoruz. Ya teröristler yargılanmalı, yada ilgili ülkeye teslim edilmelidir. Terör örgütleri arasında derecelendirme yapılıyor. Bu çok büyük yanlıştır. Yardımcı oluyor diye meşrulaştırma çabaları vardır. Terör örgütleri arasında ayrım yapılıyor. Terör örgütü Fransa'da eylem yapınca hepimiz ayağa kalkıyoruz ancak Boko Haram'da yapılınca aynısını yapamıyoruz, aynı safta göremiyoruz. Bunların hepsi doğru şeyler değil, yanlış şeylerdir." şeklinde konuştu. 

"Hukuk kuralarını daha iyi çalıştırmalıyız"

"Dostlarımızdan yeteri kadar ilgi, destek görmedik. Gördüğümüz en büyük destek, üzücü olaylardan sonra hemen gelen taziye mesajlarıdır." diyen Çiçek, taziye mesajında acele edenlerin teröristlerin iadesi konusunda acele etmediklerini vurguladı. 

"30 yıldan beri 40 şehit veren bir ülke olarak bunları hafızamızda taze tutmalıyız. Aksi halde yeteri kadar ders almamışız demektir." diyen Çiçek, şimdiye kadar terör örgütlerinin birliğimize, dirliğimize yönelik tuzaklarına düşülmediğinin altını çizdi. 

Terörle mücadelenin birinci yolunun bu oyunlara alet olmamak, bu tuzaklara düşmemek, birliğimizi, kardeşliğimizi tesis etmek olduğunu anlatan Çiçek, şöyle devam etti: "Son olayın yargıya yönelik olması ayrıca düşündürücüdür. Bu olay sıradan bir olay değildir. Acılarımızı içimize gömerek, kardeşliğimizi muhafaza ederek, teröre karşı ortak tavrımızı sürdürmeliyiz. Bu coğrafya teröre açık bir coğrafya. Hukukun içinde kalarak, hukuku egemen kılarak, hukuk devletinin kuralları içinde bu sorunların üstesinden gelmektir. Hukuk kurallarını daha iyi çalıştırarak bu meselelerin üstünden gelmektir." 

Güvenlik ve istihbarat zafiyetinin olup olmadığına ilişkin bir soruya Çiçek, "Yazdıklarımıza, söylediklerimize dikkat etmemiz gerekiyor. Ateş düştüğü yeri yakıyor." dedi. Bir savcının kafasına silah dayalı fotoğrafın yayınlanmasını eleştiren Çiçek, "Hazırlık soruşturması başlamıştır. İşi yargıya bırakmaktır. Güvenlik birimleri, yargı kendisi bu olayın her yönüyle araştırmasını yapacak. Çıkarması gereken dersler varsa çıkaracaktır. güvenlik eksikliği varsa bunu dikkate alacaktır." ifadelerini kullandı. 

"Güvenlik zaafı değil zihniyet zaafımız var"

Türkiye'nin en büyük sıkıntısının çıkarılan yasaların uygulanmaması olduğunu dile getiren Çiçek, "İster adliyede ister Mecliste buraya giren herkes aranacaktır. Ama yeterince arayamıyoruz. Herkesin sıfatı öne çıkıyor. Kim olursak olalım; Meclis Başkanı, milletvekili, bakan, hakim, avukattır, hepimiz uymamız gerekiyor. X-ray cihazından geçmek gerekiyorsa hepimiz geçelim. Niye ayrı kapıdan girelim ki. Kuralları grur kibir meselesi yapmaya gerek yoktur. Neden Meclis Başkanı x-ray cihazından geçmeyi grur kibir meselesi yapalım. Bu alışkanlıklarımızdan, keyfiliğimizden vazgeçelim. Vallahi güvenlik zaafı değil, zihniyet zaafımız var. Kimsenin sıfatı, kuralları uygulamamanın gerekçesi olmamalıdır." diye konuştu. 

Bir başka soru üzerine Çiçek, "Yargı çok önemli. Önemli davalar var. Bu örgütün de davaları var. Terörün hedeflerinden biri yıldırmaktır, caydırmaktır. Yargı bu örgütleri ortaya çıkaracak, soruşturma yapacak, ceza verecek tek kurumdur. Yargı bu anlamda önemli." ifadelerini kullandı. "Polisimizin elinde önemli dökümanlar olduğunu düşünüyorum." diyen Çiçek, "Teknik hata var mı yok mu ben birşey yapamam." dedi.



Kaynak: Cihan Haber Ajansı

ETİKETLER:
Cemil Çiçek , TBMM
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.
Üye girişi yapmadınız. Misafir olarak yorum ekleyebilirsiniz. Üye olmak için tıklayın.
  Yorumcuların dikkatine…

İmlası çok bozuk,
Büyük harfle yazılan,
Habere değil yorumculara yönelik,
Diğer kişilere hakaret niteliği taşıyan,
Argo, küfür ve ırkçı ifadeler içeren,
Bir iki kelimelik, konuyu zenginleştirmeyen,

yorumlar KESİNLİKLE YAYIMLANMAYACAKTIR.
Misafir 2 Nisan 2015 Perşembe 13:43

efendim? anlaşılmadı, guguk mu dediniz?

Yorumu oyla      20      10  
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
YSK Başkanı Ali EM Turktime'a Konuştu
28 Ocak 2010 tarihinde Yüksek Seçim Kurulu Başkanı (YSK) olan Ali Em geçen ...
A.Ü. Z.F. Dekanı Çolak Turktime'a Konuştu TV'lerdeki Bal Reklamları Hayvansız Mandıralarda Kaşar Üretmeye Benziyor!
Ankara Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet Çolak Turktime’ı ...
Tayyar: Muhafazakâr Değilim… Ahmet Hakan Oynak… Gül Denge, Erdoğan Gönül Adamı!
Ergenekon’da ağababalar dışarıda, soruşturma zenciler üzerinden yürütülüyor… ...
 
General Dostum Turktime’a Konuştu: Taliban Güçlendi Ama Onları Ben Yok Ederim!
Hamid Karzai ile ittifak kurup seçimlere girmek için Afganistan’a dönen ...
E.Albay Türemen: Karadayı Darbe Konseptine Uymayan Subayları Ankara’dan Uzaklaştırdı!
Karadayı darbe hazırlığı için subayları nasıl fişledi? Darbe konusunda ...
Büyük Yangından Önceki Son Röportajı Turktime Yaptı… Özbey: İstanbul Kötü Yönetiliyor!
Birkaç gün önce yanarak kül olan Avrupa’nın en büyük gösteri merkezi İstanbul ...
 
Adnan Oktar Turktime’a Konuştu: Said-İ Nursi'yi Atatürk Konusunda Yanılttılar!
Evrim teorisine karşı onlarca eseri, şatafatlı hayatı ve ilginç çıkışlarıyla ...
Erhan Göksel: Teslim Bayrağı Çeken Büyükanıt Divan-ı Harp’te Yargılanmalı!
Sınır ötesi harekat yapıldığı zaman aslında sanıldığı gibi bir harekat ...
Fatih Karaca: Tuncay Özkan Grubun’dan Kimseyi İşten Atmadık, Kendileri Ayrıldı...
Aralarında Kanaltürk ve Bugün Gazetesi'nin de bulunduğu Koza-İpek Medya ...
 
SOSYAL MEDYADA TAKİP ET
FACEBOOK'TA TURKTIME
TWITTER'DA TURKTIME
 
KATEGORİLER
FOTO GALERİ
VİDEO GALERİ
ETİKETLER
  •KÜNYE
  •İLETİŞİM
  •REKLAM
 
 
  •Güncel
  •Siyaset
  •Dünya
  •Medya
  •Magazin
  •Spor
  •Kültür
  •Sağlık
  •Ekonomi
  •Dünya
  •Spor
  •Kültür
  •Ekonomi
  •Sağlık
  •Medya
  •Siyaset
  •Güncel
  •Aktüel
  •Dünya
  •Spor
  •Kültür
  •Ekonomi
  •Sağlık
  •Medya
  •Siyaset
  •Güncel
  •Aktüel
Kobani
Adana Demirspor
Southampton
Chloe Loughnan
BBP
İstihdam
Danimarka
özgecan aslan cinayeti
Basketbol