E-posta :
  Şifre :
    ► Üye olmak istiyorum
    ► Şifremi Unuttum

Cem Uzan'dan bomba açıklamalar: Servetimi TMSF yöneticileri ve Cemaat bölüştü... Ahımız Gülen efendiden çıkacak!

Sürgündeki işadamı Cem Uzan Fransa’da SÖZCÜ’ye konuştu

21.08.2014 - 11:27
Cem Uzan dan bomba açıklamalar:

Röportaj: Saygı Öztürk/Sözcü

Servetini, TMSF yöneticileri ile cemaatin bölüştüğünü ileri süren Cem Uzan “Belgeler elimde, ispata hazırım. Fethullah Gülen’in yargılanmasını istiyorum” dedi
Artık dayanamıyordu. Evine gelen arkadaşlarıyla bile “Dinlenme” endişesiyle konuşamıyordu. Tanık olarak ifadesi alındıktan sonra Cumhuriyet Savcısı Zekeriya Öz’ün, “ÇEAŞ, Kepez davasından sen niye vazgeçmiyorsun. Eskisi kadar zengin değilsin ama halin vaktin yerinden. Cem Bey, bakın her şeyden önce sağlığınız yerinde, özgürlüğünüzün kıymetini bilin” sözleri de Türkiye’den kaçma zamanının geldiğini gösteriyordu. Amerikalı dostları da, “Gitme zamanın geldi” diyordu. Cem Uzan için ülke arayışı başlamıştı.
Her şey planlanlanmıştı. Fransa’ya gidilecekti. Her şey çok büyük bir gizlilik içinde yürütülüyor, en ince ayrıntılar hesaplanıyordu. O kadar ayrıntılı planlar yapılmıştı ki, Cem Uzan’ın kolundaki saat bile çıkarttırılmıştı. Evden ayrılık vakti gelmişti. Odaları son kez dolaşıyordu. Büyük oğlu Sinan’ın deri bilekliğini gördü. Hiçbir özelliği olmayan bu bilekliği aldı, koluna taktı. Birlikte çıkacağı kişilere, “Oğlumdan bir hatıra. Bunu almak istiyorum” dediğinde gözleri dolmuştu…

Cem Bey, sol kolundaki o bilekliği gösterdi ve “İşte o günden beri bu bilekliği hiçbir gün kolumdan çıkarmadım” dedi. O sırada yanına kızı Paris geldi. Saçlarını okşarken, yaşadıkları aklına geldi ve şunları söyledi:
“Çalanından çalmayanından, bunca yıl ekmek, iş verdiğim insanlar tarafından büyük ihanetlere, çok ağır hakaretlere maruz kaldık. Herkesin kendine göre bir ajandası olabilir ama onların faturasını, bedelini ben ve ailem ödedi. 2003’te şirketlerime el konulmasını alkışlayan TÜSİAD’ın bugün hiçbir konuda gıkı çıkmıyor. El konulmasını alkışlıyorlardı. Hepsinden daha iyi iş yaptım, hepsinden daha iyi yönettim şirketleri, hepsinden daha büyük bir servet oluşturdu Uzan Ailesi… Alkışlıyorlardı. Niye? O gün çimento fabrikalarında, çimentonun maliyeti 20 dolardan satılıyordu, bugün 100 dolardan satılıyor.”

Cem Uzan’ın sahip olduğu dönemde Star Gazetesi’nin İdari Temsilciliği’ni Yavuz Onursal yapıyordu. Daha sonra Genç Parti Genel Başkan Yardımcılığı görevini yürüten Onursal, her kesimden yakın dostları olduğu için Ankara’nın havasını en iyi koklayan isimlerden birisiydi. Cem Uzan’a, “Cem Bey, bütün şirketleri-nize el koyacaklar. Bunun hazırlığını yapıyorlar” dediğinde, Uzan, “Git Allah aşkına Yavuz, amma da uçuyorsun” karşılığını verdi. Yavuz Bey, “Vallahi el koyacaklar” diye ısrar ediyordu. Uzan, o gün Yavuz Onursal’a, “Benim kimseye harcım yok, borcum yok” dese de, Onursal’ın sözleri hiç aklından çıkmadı. Şirketlere el konulduğunda da, hiç şaşırmadı…
Cem Uzan’ın açıklama yaptığı sırada ağzı kurudu, kahve istedi, kendisine ve ailesine yapılan koplonun boyutunu hızla anlatmaya başladı: “Biz insanız ve bu olayın bir insani boyutu var. Bugün Türkiye’de varlıklı, zengin, büyük şirketleri olan, büyük istihdam yaratan aileleri var. Koç Ailesi’ne ‘Koçlar’, Sabancı Ailesi’ne ‘Sabancılar’ denilmiyor. Ama Uzan Ailesi için basın ‘Uzanlar’ dedi. Bu aile, Türkiye’nin her tarafına yatırım yaptı. Başka bir yerlere de yatırım yapmadık. Bu ailenin servetinin yüzde 99’u Türkiye’deydi ve bu servet Türkiye’de yapılmış dünya çapında çok büyük bir servetti. Bu servet, Amerikalı özel şirketlere taşeronluk karşılığında yok edildi, yıkıldı. Kameranın içine bakarak söylüyorum 12-13 milyar dolarım yağmalandı. Bunu ispata hazırım. Bazı TMSF yöneticileri (isimler veriyor) milyarlarca doların soyulmasında bir fiil görev aldılar. Bunların hepsini belgeleri elimde var. Benimle ya da avukatımla temas kuracak devlet yetkililerine bu belgeleri vermeye hazırım.”

Uzan, ÇEAŞ ve Kepez Elektrik’le ilgili davada son derece güçlü bir noktada olduğunu belirtti ve şunları söyledi: “Halka açık bu şirketlerin hissedarları var. Onların da, benim de mağduriyetlerim var. Türkiye Cumhuriyeti’ni soymak, batırmak derdinde değilim. Husumetim de söz konusu değil. Umuyorum aklı selim hakimler olur, son dönemde olan gelişmeleri de dikkate aldığımızda, yeni kurulacak hükümetteki yetkililer de olayın boyutunu daha iyi kavrarlar, bu iş sulhen de çözülebilir. Ailemin mağduriyetini gidermek, milyarlarca dolarlık malımı çalan kamu görevlileri ve buradaki sorumluluğundan dolayı Fethullah Gülen’in yargılanmasını istiyorum.”
Cem Uzan ve kardeşi Hakan Uzan’ın tekneleri hep konuşulmuştu. Uzan, “O kadar büyük bir servetin içinde yat parası, çerez parası gibi bir şeydi” dedi. En çok vergi veren 5 kişi arasında 3 Uzan soyadının bulunduğu dönemler artık çok geride kalmıştı.

Cem Uzan, babası Kemal Bey’i, kardeşi Hakan Uzan’ı 11 yıldır görmediğini söyledi… Hayatında bir gün bile çalışmamış 75 yaşındaki annesi ‘Kara para aklamak’ suçundan ‘Kırmızı bülten’le aranıyor. Bunu anlatırken ben “Türkiye’de neyiniz kaldı?” dedim. İşte Uzan imparatorluğundan geriye kalan: “Türkiye’de hiçbir şeyim yok. Milyarlardan sıfıra… 223 şirketime de el konuldu, hepsi yağmalandı. Kimileri kendisi için, kimileri cemaat için yağmaladı. Aileye insani bazda büyük kötülük yaptılar. Fethullah Gülen efendi herkese beddua etmeyi biliyor. Bu ailenin ahı ondan aheste aheste çıkacak. Kızım iki aylıkken hakkında ceza davası açtılar. Bu kadar acımasız bu kadar vicdansız insanlar bunlar.”


Cem Uzan’ın 2009 yılına kadar hakkında herhangi bir mahkumiyet kararı yoktu. Türkiye’den ayrılışını Cem Uzan’a ısrarla soruyorum. O şu kadarını anlattı: “Abdulkadir Aksu’nun İçişleri Bakanlığı döneminde, bakan emriyle bana yurtdışına çıkış yasağı konulmuştu. 2009 yılının Ağustos ayında çok maceralı bir yolculuğa çıkarıldım. Bu çalışmayı çok özel bir ekip yürüttü. Artık, yurtdışına çıkmaktan başka çaremin olmadığını anlamıştım. Savcının söyledikleri, daha önce söylenenlerin gerçekleşmesi, 6 sene boyunca da ev hapsinde yaşamak bu yola çıkmamın nedenleridir. Çünkü, ülkemde bir yerde çalışmam mümkün değil, iş yapmam, maaş almam, üretmem mümkün değil. Sadece evde oturuyorum. Ama her an o evden de atılabilirim. İki bürokratın iki dudağının arasında ömrünü geçiriyorsun. Bu bir yaşam değil Saygı Bey. Bir de üstüne üstelik hayatınıza kast eden tehdidi de alınca ‘Tamam’ diyorsunuz artık. Çok yakın Amerikalı bir dostum geldi. Ona gelişmeleri anlattıktan sonra ‘Ne düşünüyorsun?’ diye sordum, bana ‘Time to check out’ yani ‘Çıkma vaktin geldi’ dedi. Evden çıktık. Ve sonunda Fransa’dayım. Benim kaçtığımı polis tam 1.5 ay sonra, o da ben açıkladığım zaman öğrendi. İstihbarat Dairesi Başkanı Sabri Uzun, benim kaçmamdan hemen sonra görevden alındı.”


Cem Uzan’ın üzüm bağlarının ortasındaki havuzlu yazlık evi son derece lüks. Cem Uzan’a, biraz da zorlanarak, “Burada gördüğüm kadarıyla lüks içinde yaşıyorsunuz. Türkiye’den para mı kaçırdınız, burada yaşamak öyle kolay değildir” dedim. Bu soruya Uzan’ın cevabı şu oldu: “Birincisi benim kendime göre yurtdışında birikimim vardı. Yine belli yerlerde bazı hisselerim vardı. Onlardan gelen paramla yaşadım, yaşıyorum. Avrupa’da iyi yaşamak için insanın çok büyük bir paraya ihtiyacı yok. Allah’a çok şükür bir şeye ihtiyacım yok. Ama 11 yıl aradan sonra tekrar iş hayatına döneceğim. Ne yapacağımı üç ay sonra söyleyebilirim. Enerji yatırımına yönelik bazı projelerim var. Avrupa da iyi bir çevrem, eşim-dostum ve fikir alışverişinde bulunduğum insanlar var. Tahmin ediyorum ki kasım ayında ilk adımı atılmış veya atılıyor olacak ve Cem Uzan tekrar iş hayatında olacak. Bu sefer Avrupa da olacak. Ben bir defa yaptım, kurdum birçok şeyi. Bir defa daha kurarım, yaparım diye inanıyorum.”
“Peki, Türkiye’ye yatırım var mı?” diye sordum Uzan ise “Türkiye’ye yatırım yapmam. Ama, sulh yoluyla davalarımız sonuçlanırsa ben de Türkiye’ye yatırım yapmayı tekrardan düşünürüm. Ama aileme karşı bu husumet, haksızlık ortadan kaldırılmadığı sürece, takdir edersiniz ki bende böyle bir şey düşünmem” cevabını verdi.

ETİKETLER:
Cem Uzan , Fethullah Gülen , TMSF
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.
Üye girişi yapmadınız. Misafir olarak yorum ekleyebilirsiniz. Üye olmak için tıklayın.
  Yorumcuların dikkatine…

İmlası çok bozuk,
Büyük harfle yazılan,
Habere değil yorumculara yönelik,
Diğer kişilere hakaret niteliği taşıyan,
Argo, küfür ve ırkçı ifadeler içeren,
Bir iki kelimelik, konuyu zenginleştirmeyen,

yorumlar KESİNLİKLE YAYIMLANMAYACAKTIR.

Bu haber henüz yorumlanmamış...

KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay TURKTIME'a Konuştu
Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay Talat Atilla'ya konuştu ve çarpıcı açıklamarda bulundu...
Aylin Kotil Turktime’a Konuştu
CHP Beyoğlu Belediye Başkan Aday Adayı Aylin Kotil Turktime’ı ziyaret ...
MHP Genel Başkan Yardımcısı Mevlüt Karakaya Turktime'a Konuştu
MHP Genel Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Mevlüt Karakaya: GEZİ PARKI EYLEMLERİNDE ...
 
Şahin Mengü: Baykal Ortaya Çıkacak ve…
CHP’nin önemli isimlerinden Şahin Mengü Turktime’ı ziyaret etti ve Talat ...
Şahin Mengü Turktime’a Konuştu
CHP’nin önemli isimlerinden Şahin Mengü Turktime’ı ziyaret etti ve Yönetim ...
Gürsel Tekin Turktime’a Konuştu
CHP’nin iki numaralı ismi Gürsel Tekin Turktime'ı ziyaret etti. Tekin, ...
 
Kılıçdaroğlu; El Parasıyla Gerdek Olmaz...
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu Talat Atilla'ya gündemin sıcak konularını değerlendirdi.
Haluk İpek Talat Atilla'ya Konuştu: CHP'ye Sıfır Taviz Verdik
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Seçim İşleri Başkanı Haluk İpek Türkiye’nin ...
AKP Gaziantep Milletvekili Şamil tayyar Turktime’a Konuştu
AKP’den Gaziantep Milletvekili seçilen Star Gazetesi eski Ankara Temsilcisi ...
 
SOSYAL MEDYADA TAKİP ET
FACEBOOK'TA TURKTIME
TWITTER'DA TURKTIME
 
KATEGORİLER
FOTO GALERİ
VİDEO GALERİ
ETİKETLER
  •KÜNYE
  •İLETİŞİM
  •REKLAM
 
 
  •Güncel
  •Siyaset
  •Dünya
  •Medya
  •Magazin
  •Spor
  •Kültür
  •Sağlık
  •Ekonomi
  •Dünya
  •Spor
  •Kültür
  •Ekonomi
  •Sağlık
  •Medya
  •Siyaset
  •Güncel
  •Aktüel
  •Dünya
  •Spor
  •Kültür
  •Ekonomi
  •Sağlık
  •Medya
  •Siyaset
  •Güncel
  •Aktüel
Suudi Arabistan
Volero
ROMA
Çanakkale Savaşı
Edward Snowden
Şafak Sezer
bakkal kafalı
güneş tutulması
Risk