E-posta :
  Şifre :
    ► Üye olmak istiyorum
    ► Şifremi Unuttum

CHP'den aday adaylığı için 2 bin 822 kişi başvurdu! 

CHP Genel Başkan Yardımcısı Tezcan, "Bugüne kadar CHP'den aday adayı olmak üzere başvuranların sayısı toplam 2 bin 822" dedi.

2.03.2015 - 18:01
CHP den aday adaylığı için 2 bin 822 kişi başvurdu!

CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan, "Bugüne kadar CHP'den aday adayı olmak üzere başvuranların sayısı toplam 2 bin 822. Bunun 2 bin 173'ü erkek, 649'u kadın. Genç aday adayı sayısı 158, engeli aday adayı sayımız da 72" dedi.

Tezcan, parti Genel Merkezi'nde aday adaylıklarına ilişkin düzenlediği basın toplantısında, 7 Haziran seçimlerinde CHP'den aday adaylığı için başvuru süresinin dün itibariyle sona erdiğini söyledi.

Türkiye'de 85 seçim çevresi bulunduğunu, CHP'nin 55 bölgede adayları ön seçimle belirleyeceğini ifade eden Tezcan, partinin 80'lerden sonra en çok ön seçim yaparak aday belirleme sürecini yaşadığını belirtti.

Ön seçimle aday belirleme yönteminin partide büyük bir coşku ve heyecana sebep olduğunu ifade eden Tezcan, "Bunun ilk işaretlerini aday adaylıkları müracaatları sırasında gördük ve bu çerçevede genel merkez sadece aday adaylığı müracaatı için ziyaret edilen, resmi işlemlerin yapılması için ziyaret edilen bir yer oldu. Bunun ötesinde, bütün aday adayı arkadaşlarımız işlemlerini tamamladıktan sonra ve örgütlerine döndüler, alana indiler. Şu anda herkes kendi seçim çevresinde çalışıyor" diye konuştu.

Ön seçimin önemine vurgu yapan Tezcan, "CHP, gelecekte Türkiye'ye getireceği demokrasinin ilk önemli adımını aday belirleme sürecinde parti içinde hayata geçirerek göstermiş oldu" dedi.

Aday adaylığı için toplam başvuru sayısı 2 bin 822 

Tezcan, CHP'den aday adayı olmak için şimdiye kadar 2 bin 822 kişinin başvurduğunu belirterek, şunları kaydetti:

"Bunun 2 bin 173'ü erkek müracaatçı, 649'u kadın. Genç aday adayı sayısı 158, engeli aday adayısayımız da 72. En genç aday adayımız 25 yaşında Bursa'dan Semih Özdemir isimli arkadaşımız.

En çok kadın aday adaylığı başvurumuz İstanbul'dan yapıldı. Başvuru sırasına göre bakıldığında en çokaday adayı yapılan illerde ilk sıra İstanbul, sonra Ankara ve izmir illerimiz geliyor. 

Aday adaylarından bin 871 arkadaşımız, ön seçime müracaat etti. Demek ki CHP, genel merkezi değilCHP üyeleri adaylarını belirleyecek.

Toplam 461 aday adayımız kontenjana müracaat etti. Toplam 39 kontenjanımız var, 28 hakim gözetiminde ön seçim yapılan yerlerde, 11 örgüt denetiminde seçim yapacağımız yerlerde. Toplam 39 yerimiz var, 39 kontenjan yeri için 461 arkadaşımız başvuru yaptı. Merkez yoklamasına başvuranların sayısı da 490."

Tezcan, başvuranların yüzde 62.5'inin üniversite mezunu, yüzde 13.7'sinin lise mezunu, yüzde 9.7'sinin yüksek lisanslı, yüzde 8.7'sinin yüksek okul mezunu, yüzde 3.5'inin ortaokul ve yüzde 1.9'unun ilkokul mezunu olduğunu bildirdi.

Meslek grupları olarak en çok müracaat edenlerin avukatlar olduğunu ifade eden Tezcan, bunu mühendisler, emekliler, iş adamları ve doktorların izlediğini söyledi. Tezcan, her meslek grubundan aday adayının olduğunu bildirdi. 

Şu anda CHP'nin 125 milletvekilinin olduğunu hatırlatan Tezcan, "125 milletvekili arkadaşımızın 15'i henüz aday adaylığı için müracaatta bulunmadı. 110 milletvekili arkadaşımız aday adaylığı için müracaat etti. Tabii ki milletvekilliği arkadaşlarımız, kendi değerlendirmeleri sonucunda önümüzdeki günlerde de yasal süreç engel olmadığı sürece kararlarını verebilirler, her zaman yasal takvimi engellememek kaydıyla müracaatlar alınabilir" diye konuştu. 

Tüm hazırlıkların tamamlandığını anlatan Tezcan, "Bu hafta sonu 5 yerde, 21-22'sinde de kalan yerlerde eğilim yoklamalarını yapacağız" dedi. 

"Mahkemenin kararının yanlış olduğunu düşünüyoruz"

Tezcan, açıklamalarının ardından gazetecilerin sorularını yanıtladı. 

Bir soru üzerine Tezcan, CHP'nin bilgi işlem birimi olan BİTEM'in tüm parti hesaplarının, resmi, kurumsal hesapların bir merkezde toplanması için çalıştığını belirterek, "Bunun dışında, partililerin, aday adaylarının özel hesapları var. Bunlarla ilgili bir problem yok. Bunlar, partimize gönül vermiş arkadaşlarımızın hesapları. Onlar devam edebilir ama parti kurumsal kimliği adı altındaki hesaplar, belli bir merkezde toplanacak, onlar belli bir denetim altında olacak. Aday adaylarımızın hesaplarının olması devam edecek, iyidir, güzeldir" yanıtını verdi. 

Aday adayları arasında popüler kişilerin olup olmadığına yönelik bir soru üzerine de Tezcan, "Çok sayıda değerli arkadaşımız var. 'Şu arkadaşımız popüler' diye ön plana çıkarırsak, diğer arkadaşlarımıza haksızlık etmiş oluruz. Basın, süreci zaten yakından takip etti. Müracaatlar sırasında belli isimleri, herkesin kendi penceresi ve bakış açısından belli isimleri ön plana çıkardığını görüyoruz. Ben partinin Genel Başkan Yardımcısı olarak 'şu isim popüler' dersem, diğer yarışan arkadaşlarımıza haksızlık etmiş olurum." diye konuştu. Tezcan, bir transferin söz konusu olmadığını söyledi. 

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun adaylığına ilişkin olarak da Tezcan, şunları kaydetti:

"Sayın Genel Başkan'ın adaylığı, süpriz olmaya devam edecek. Onu biraz daha merak edeceksiniz. Adaylığını yaptı ama yeriyle ilgili süpriz biraz daha devam edecek.

Birinci sıralar konusunda Sayın Genel Başkanımız, bir açıklama yaptı; Sayın Haluk Koç bu açıklamayı tekrar etti. Ankara, İzmir ve istanbul'da birinci sıraların kadın adaylara verileceğini Sayın Genel Başkan söyledi. Bu, mutlaka partinin saygı duyacağı bir karardır ama parti meclisi dönüp bir sıralama yapacak. Bunu nasıl yapar, onu ben bilemem, parti meclisinin son karar, sıralamayı da orası yapar."

"Sayın Süheyl Batum, davayı kazandı ve partiye geri döndü, bunu değerlendirir misiniz?" sorusu üzerine de Tezcan, "Biz, o konuda mahkemenin kararının yanlış olduğunu düşünüyoruz" yanıtını verdi.
aa

YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.
Üye girişi yapmadınız. Misafir olarak yorum ekleyebilirsiniz. Üye olmak için tıklayın.
  Yorumcuların dikkatine…

İmlası çok bozuk,
Büyük harfle yazılan,
Habere değil yorumculara yönelik,
Diğer kişilere hakaret niteliği taşıyan,
Argo, küfür ve ırkçı ifadeler içeren,
Bir iki kelimelik, konuyu zenginleştirmeyen,

yorumlar KESİNLİKLE YAYIMLANMAYACAKTIR.

Bu haber henüz yorumlanmamış...

KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay TURKTIME'a Konuştu
Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay Talat Atilla'ya konuştu ve çarpıcı açıklamarda bulundu...
Aylin Kotil Turktime’a Konuştu
CHP Beyoğlu Belediye Başkan Aday Adayı Aylin Kotil Turktime’ı ziyaret ...
MHP Genel Başkan Yardımcısı Mevlüt Karakaya Turktime'a Konuştu
MHP Genel Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Mevlüt Karakaya: GEZİ PARKI EYLEMLERİNDE ...
 
Şahin Mengü: Baykal Ortaya Çıkacak ve…
CHP’nin önemli isimlerinden Şahin Mengü Turktime’ı ziyaret etti ve Talat ...
Şahin Mengü Turktime’a Konuştu
CHP’nin önemli isimlerinden Şahin Mengü Turktime’ı ziyaret etti ve Yönetim ...
Gürsel Tekin Turktime’a Konuştu
CHP’nin iki numaralı ismi Gürsel Tekin Turktime'ı ziyaret etti. Tekin, ...
 
Kılıçdaroğlu; El Parasıyla Gerdek Olmaz...
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu Talat Atilla'ya gündemin sıcak konularını değerlendirdi.
Haluk İpek Talat Atilla'ya Konuştu: CHP'ye Sıfır Taviz Verdik
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Seçim İşleri Başkanı Haluk İpek Türkiye’nin ...
AKP Gaziantep Milletvekili Şamil tayyar Turktime’a Konuştu
AKP’den Gaziantep Milletvekili seçilen Star Gazetesi eski Ankara Temsilcisi ...
 
SOSYAL MEDYADA TAKİP ET
FACEBOOK'TA TURKTIME
TWITTER'DA TURKTIME
 
KATEGORİLER
FOTO GALERİ
VİDEO GALERİ
ETİKETLER
  •KÜNYE
  •İLETİŞİM
  •REKLAM
 
 
  •Güncel
  •Siyaset
  •Dünya
  •Medya
  •Magazin
  •Spor
  •Kültür
  •Sağlık
  •Ekonomi
  •Dünya
  •Spor
  •Kültür
  •Ekonomi
  •Sağlık
  •Medya
  •Siyaset
  •Güncel
  •Aktüel
  •Dünya
  •Spor
  •Kültür
  •Ekonomi
  •Sağlık
  •Medya
  •Siyaset
  •Güncel
  •Aktüel
İstanbul
hamza hamzaoğlu
İran
yunanistan
haşim kılıç
konuk oyuncu
Ferit Şahenk
Ankara
uzaktan çalışma