E-posta :
  Şifre :
    ► Üye olmak istiyorum
    ► Şifremi Unuttum

CHP'den Dindar Gençlik'e En Sert Tepki: Başbakan'ın Hece Hece, Sindirerek Söyledikleri Taammüden Cinayettir!

CHP Grup Başkanvekili Emine Ülker Tarhan, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a, "Dindarlık ölçme cihazın varsa çıkar da görelim" diye seslenerek, "Başbakan'ın son söyledikleri bir cinayettir. Üstelik bunları bir promterden, hece hece, sindirerek okuması, teamüden cinayettir" dedi.

3.02.2012 - 15:00
CHP den Dindar Gençlik e En Sert Tepki:

Tarhan, TBMM'de düzenlediği basın toplantısında, parlamento, demokrasi adına çok karanlık günler yaşadıklarını savundu. Türkiye'nin darbelerden çok çektiğini, çok şey gördüğünü ifade eden Tarhan, askeri ya da sivil çok fark etmediğini, darbecilerin uygulamalarının devam ettiğini öne sürdü. Tarhan, darbecilerin, “medya ve sivil toplumu kontrolü altına aldığını, sendikaları lağvettiğini, cinayetlere göz yuman derin devlet polislerini terfi ettirdiğini, yasama, yürütme, yargıyı birleştirerek tek elden yönettiğini, Meclisi doğrudan ya da bu hafta yapmaya başladıkları gibi dolaylı olarak tasfiye, baypas ettiğini” söyledi.

Bugün içtüzük değişikliği adı altında yaşanılanların, “Meclisi fesih girişimi” olduğunu ileri süren Tarhan, “Darbeciler, bu tür girişimlerin adına KHK veya içtüzük değişikliği diyebilirler. Darbecilerin adları, bazen cunta, bazen başbakan olur. Bunlar bazen bakanın kişisel listesine HSYK adını verirler. Bazen diktatörlüğe muhafazakar demokratlık derler. Bazen fitneciliğe dindarlık der, böylece perdelerler. Bazen yaptıklarının önüne millet ya da din sözcüğünü koyarlar, her şeyi meşrulaştıracağını sanırlar. Despot sistemlerini bunlarla özdeşleştirip, dokunulmaz kılmaya çalışırlar. Dini de milleti de istismar ederler” diye konuştu. Tarhan, “Ben yargıya el koydum” demek isterlerken, “millet adına el koyduk” dediklerini ileri sürerek, “Deniz Feneri yolsuzluğunun üzerini ben kapattım diyemediği için millet adına el koyduk diyor Sayın Başbakan. Geriye dönüp baktığımızda Mussolini de işlediği sayısız cinayetin, halk adına işlendiğini söylüyordu. Stalin'in Gulag Takımadaları'ndaki sayısız cinayeti Sovyet halkı adına işlediğini hatırlayın” dedi.

“Sen kimsin?”
“Bu topraklarda, Türk yargısına, hukuk devrimine, demokrasisine karşı her türlü biçim, kılıkta gerici, kıyıcı faşist zihniyetle saldırılarda bulunurlar, bunu yapacaklarını biliyorduk” görüşünü savunan Tarhan, bunun bazen cunta, bazen başbakan kılığında olabileceğini söyledi. Tarhan, bu tehlikeyle karşılaşacaklarını, Gençliğe Hitabe'nin kendilerine söylediğini belirterek, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Gençliğe Hitabeyi, ulusal bayramları yasaklamaya çalışmaları da bundan. Bizim onlar gibi öfke nöbetlerimiz, nefretle pusu kurma, rövanş alma hırsımız yok. Bizim halkımızdan başka güvenebileceğimiz herhangi güç yok, okyanus ötesi güç yok. Kimsenin dindarlığı, dini, diyanetiyle alakadar olamayız. Beşerin kutsalla ilişkisini ölçmeye çalışan kişilere saygı da duymayız, ölçmeye kendimizi de mezun görmeyiz. Halkı ayrıştırmak için fitne tohumları ekmeyi asla makul görmeyiz. Biz böyle insanlara inat; fikri, vicdanı, irfanı hür çocuklar, gençler yetiştirmeye, demokrasinin militanlarını yetiştirmeye devam edeceğiz. Güç karşısında eğilip bükülmeyen, güçlünün uşağı olmayan, ruhu kuş gibi özgür, sorgulayan gençler yetiştirmeye devam edeceğiz.

Zihnini tembihleyip, pasifize edeceğiniz eşya değil bizim çocuklarımız Sayın Başbakan. Nesiller üstüne tahakküme meraklı bu Başbakan'a sormak istiyorum, sen kimsin Başbakan? Anne- babalarının bile inancında, kimliğinde, düşüncelerinde yetkisi sınırlı olan çocuklarımız üzerinde senin ne hakkın olabilir? Bizim adımıza, nesiller üzerinde nasıl hak iddia edebilirsin, sen kimsin Başbakan? Senin isteklerin, bizim ve çocuklarımızın istekleri değilse ne olacak Başbakan? Dindarlık ölçme cihazın varsa çıkar da görelim Başbakan.

Varsayalım ölçtün, senin ölçme cihazını kabul etmeyen çocuklarımıza ne yapacaksın Başbakan? Yoksa karşılarına 5'er 10'ar bin kişilik kara gömleklilerini mi salacaksın, söyle de öğrenelim. Yoksa 'camiler miğfer minareler süngü' derken aslında metafor yapmıyor muydun Başbakan? Yoksa anlattığın kadar mağdur ya da masum değil miydin? Evvelce işlediğin bir nefret suçunu işleme kararlılığın hiç azalmadı mı Başbakan? Yetmez ama evetçiler, siz bu Başbakan ile hala mutabık mısınız? Başbakan'ın son söyledikleri bir cinayettir. Üstelik bunları bir promtere yazılı metinden, hece hece, sindirerek okuması, taammüden cinayettir.” (AA)

YORUMLAR
Toplam 4 yorum var, 4 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.
Üye girişi yapmadınız. Misafir olarak yorum ekleyebilirsiniz. Üye olmak için tıklayın.
  Yorumcuların dikkatine…

İmlası çok bozuk,
Büyük harfle yazılan,
Habere değil yorumculara yönelik,
Diğer kişilere hakaret niteliği taşıyan,
Argo, küfür ve ırkçı ifadeler içeren,
Bir iki kelimelik, konuyu zenginleştirmeyen,

yorumlar KESİNLİKLE YAYIMLANMAYACAKTIR.
Misafir 4 Şubat 2012 Cumartesi 00:39

O zaman sizin gibi dinsiz olsunlar sizin adamlariniz zaten de öyle.Mr.BY

Yorumu oyla      19      13  
Misafir 3 Şubat 2012 Cuma 16:15

hangi parti gerçekten islamı özümsemiş bir parti ? chpde her kesimden insan var,ilahıyatçı m.vekilide dahil ama akpde bırakın gayrimüslimi , alevi var mı? - yok...birde kılıçdaroğluna alevi olduğu için göndermeler var....islam dini ,ayrımcılık yapanları lanetler. tasavufda mevlana ne der ' ne olursan ol gel'.... ama dinimize yakın olduğunu iddia edenlerin dinimizden haberi yok...dinimizi dahi kurandan değil ağızlardan öğreniyor bu millet

Yorumu oyla      28      12  
Misafir 3 Şubat 2012 Cuma 15:56

madem Atatürk' ü kanunla koruyamassınız diyor bu hükümet. din de zorla okulda olmaz. ailesi öğretir. bağımsız din alimleri öğretir. Okullardaki zorunlu sünni eğitimi de kaldır ki demokrat ol.

Yorumu oyla      28      11  
Misafir 3 Şubat 2012 Cuma 15:15

Sayın vekil sanki bilinçli olarak AKP'ye çalışıyorsunuz.Siz böyle konuştukça millet sizden ürküyor.Ne var bundan gocunacak siz gocundukça millet inadına AKP'ye oy veriyor.Dindar nesil yetiştirmeyi teşvik etmenin önündeki engelleri kaldırmanın ne mahsuru var.Sanki kimsenin çocuğuna zorla dindar mı yapacağız diyor Başbakan.

Yorumu oyla      20      26  
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Kılıçdaroğlu; El Parasıyla Gerdek Olmaz...
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu Talat Atilla'ya gündemin sıcak konularını değerlendirdi.
Haluk İpek Talat Atilla'ya Konuştu: CHP'ye Sıfır Taviz Verdik
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Seçim İşleri Başkanı Haluk İpek Türkiye’nin ...
AKP Gaziantep Milletvekili Şamil tayyar Turktime’a Konuştu
AKP’den Gaziantep Milletvekili seçilen Star Gazetesi eski Ankara Temsilcisi ...
 
Kılıçdaroğlu: Dua Etmeden Uyumam
CHP Lideri kemal Kılıçdaroğlu Turktime Yönetim Kurulu Başkanı ve Güneş ...
Kılıçdaroğlu Talat Atilla’ya Konuştu
CHP Lideri kemal Kılıçdaroğlu Turktime Yönetim Kurulu Başkanı Talat Atilla'ya konuştu.
DYP Genel Başkanı Çetin Özaçıköz Turktime’a Konuştu
DYP Genel Başkanı Çetin Özaçıkgöz Turktime'ı ziyaret ederek Talat Atilla ...
 
Beypazarı’nın Efsane Başkanı Mansur Yavaş Şok Transferin Perde Arkasını ve Başkan’a Şantaj İddialarını Turktime’a Anlattı…
MHP MYK Üyesi ve Beypazarı eski Belediye Başkanı Mansur Yavaş Turktime ...
Dr. Aytun Çıray’dan Turktime’a Çarpıcı Açıklamalar…
Turktime ve Sözcü yazarı DP eski Genel Başkan Yardımcısı Dr. Aytun Çıray ...
Brütüs Değilim, AKP’nin Umutsuz Vaka Olduğunu Anlayınca Bıraktım! Çerkes Çetesini Duymadım!
Brütüs benzetmesine ne diyor? İttifak söylentilerine ne cevap verdi? AKP’den ...
 
SOSYAL MEDYADA TAKİP ET
FACEBOOK'TA TURKTIME
TWITTER'DA TURKTIME
 
KATEGORİLER
FOTO GALERİ
VİDEO GALERİ
ETİKETLER
  •KÜNYE
  •İLETİŞİM
  •REKLAM
 
 
  •Güncel
  •Siyaset
  •Dünya
  •Medya
  •Magazin
  •Spor
  •Kültür
  •Sağlık
  •Ekonomi
  •Dünya
  •Spor
  •Kültür
  •Ekonomi
  •Sağlık
  •Medya
  •Siyaset
  •Güncel
  •Dünya
  •Spor
  •Kültür
  •Ekonomi
  •Sağlık
  •Medya
  •Siyaset
  •Güncel
  •Aktüel
nato
ölüm haberi
Jose Mourinho
Zlatan Ibrahimoviç
Ahmet Kaya
Emre Belözoğlu
kardemir karabükspor
İtalya
Microsoft