E-posta :
  Şifre :
    ► Üye olmak istiyorum
    ► Şifremi Unuttum

Şehit Cenazesinde Bir İlk 

Hakkari'nin Çukurca ilçesinde mayın patlaması sonucu şehit olan Piyade Er Deniz Demirci için dün Ankara'da tören düzenlendi.Törene Meclis Başkanı Toptan, CHP lideri Baykal ve kuvvet komutanları da katıldı.

30.05.2009 - 13:56
Şehit Cenazesinde Bir İlk

Hakkari'nin Çukurca ilçesinde mayın patlaması sonucu şehit olan Piyade Er Deniz Demirci için dün Ankara'da tören düzenlendi.Törene Meclis Başkanı Toptan, CHP lideri Baykal ve kuvvet komutanları da katıldı. En dikkat çeken ayrıntı ise tören sonrası Kocatepe Camii önünden araçlarına kadar yürüyen Merkez Komutanlığı Tören Bölüğü'nün hep bir ağızdan akan kana isyan edercesine silahları havada ''Vatan sana canım feda'', ''Şehitler ölmez vatan bölünmez'' ve ''akan kan bayrak için'' şeklinde slogan atmaları oldu.Kocatepe Camii'ndeki törene, Demirci'nin babası Halil Demirci, annesi Raziye Demirci, kardeşleri Mehmet, Yunus ve Aynur, yakınları, Cumhurbaşkanı Vekili ve TBMM Başkanı Köksal Toptan, CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül, İçişleri Bakanı Beşir Atalay, Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Işık Koşaner, Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Atila Işık, Genelkurmay İkinci Başkanı Orgeneral Hasan Iğsız, Başbakanlık Müsteşarı Efkan Ala, Emniyet Genel Müdürü Oğuz Kağan Köksal, BBP Genel Başkanı Yalçın Topçu, bazı eski bakanlar ve emekli generaller, Ankara Garnizonunda görevli general, subay ve astsubaylar ile vatandaşlar katıldı.Deniz Demirci'nin Şırnak'ta askerlik yapmakta olan amcasının oğlu Hakan Demirci de izinli olarak cenazeye katıldı.TBMM Başkanı Toptan, Baykal, Gönül, Atalay ve kuvvet komutanları Kocatepe Camisi'ne gelişlerinde şehit er Demirci'nin ailesine başsağlığı dileklerini iletti.Kocatepe Camisi'ndeki ikindi namazının ardından şehit er Demirci'nin cenaze namazı kılındı. Şehit erin cenazesi bir süre askerlerin omzunda taşındıktan sonra top arabasına konuldu.Askeri törenin ardından Demirci'nin cenazesi defnedilmek üzere Cebeci Şehitliği'ne götürüldü.Cenaze töreninde, geniş güvenlik önlemleri alındı. Kocatepe Camisi'ne çıkan cadde ve sokaklar trafiğe kapatıldı. Minarelere ve çevredeki yüksek binalara da keskin nişancıların yerleştirildiği görüldü.Kocatepe Camisi'nde cenaze namazının kılındığı alana alınmayan Alperen Ocakları'na mensup bir grup, caminin dışında tekbir getirerek, “Şehidim hakkını helal et bize” diye slogan attı.Tören yürüyüşü esnasında şehit erin annesi Raziye Demirci, af tartışmalarına tepkisini ifade etti.Orgeneral Koşaner, törenin bitiminde şehit ailesinin yanına tekrar gelerek, Deniz Demirci'nin abisi Mehmet Demirci'ye başsağlığı diledi. Bu sırada Mehmet Demirci, “Onların yatacak yeri yok ama Deniz'in var. Deniz'in bir dikili taşı var” dedi.“Şehitler ölmez” diyen Mehmet Demirci'ye Orgeneral Koşaner, “Yaşa, varol” sözleriyle karşılık verdi.Demirci'nin yakınları bir süre “Şehitler ölmez, vatan bölünmez” sloganı attı.

YORUMLAR
Toplam 14 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.
Üye girişi yapmadınız. Misafir olarak yorum ekleyebilirsiniz. Üye olmak için tıklayın.
  Yorumcuların dikkatine…

İmlası çok bozuk,
Büyük harfle yazılan,
Habere değil yorumculara yönelik,
Diğer kişilere hakaret niteliği taşıyan,
Argo, küfür ve ırkçı ifadeler içeren,
Bir iki kelimelik, konuyu zenginleştirmeyen,

yorumlar KESİNLİKLE YAYIMLANMAYACAKTIR.
hilal. 25 Mayıs 2009 Pazartesi 03:23

BAŞKA KONULAR HAKKINDA TAM EMİN OLMAMAKLA BİRLİKTE.İHTİLALİ YAPANLARLA CHP.İÇ İÇEYDİ ONDAN EMİNİM.ÇÜNKÜ RAHMETLİ BABAMDA AYNI DAVADA YARGILANDI,HER ŞEY APAÇIK ORTADAYDI.YALNIZ ŞUNA KATILMAM MÜMKÜN DEĞİL,İNÖNÜ İSTESE İDAMLARI DURDURA BİLİRDİ DENİYOR.BU SÖZ DOĞRU DEĞİL ,İHTİLAL YAPILDIKTAN SONRA İNÖNÜYÜ FAZLA TAKAN OLMADI.İHTİLALİ YAPANLAR KENDİ İÇİNDE BÖLÜNDÜ VE TÜRKEŞ VE GURUBU DİSKALFİYE EDİLEREK SÜRGÜNE YOLLANDI.İHTİLAL YÖN DEĞİŞTİRDİ,İKİLİK ONDAN DOLAYI ÇIKTI.İNÖNÜYÜ DİNLEYEN OLMADI.

Yorumu oyla      18      10  
Gurbetci 25 Mayıs 2009 Pazartesi 00:02

Ben ömrümü yurtdisinda gecirdim. Ve Türkiye hasretini hic kaybetmedim. Bu sitede ne kadar farkli yorumlar okusakda, Türkiye de Türkler vardir. Ve herkes kendi bildigi ile vatanini savunuyor. Sizlere bundan dolayi tessekkür ediyorum.

Yorumu oyla      18      10  
Hasan Tahsin 24 Mayıs 2009 Pazar 23:32

27 Mayıs İhtilalinin arkasındaki güç, İngiliz MI5 ve ABD dir.Menderesin asılmasının ardında yatan neden de,Menderesin 1958 den itibaren SSCB ye yakın politikalar peşinde koşması ile ilgilidir.27 Mayıs darbesi olmasaydı,Menderes Haziran ayında SSCB ye gidip, önemli sanayi yatırımları ile ilgili yatırım anlaşmaları yapacaktı.İsmet İnönü,1960 daki TBMM konuşmasında,Menderese hitaben "Seni bende kurtaramam" demişti.Bilmem anlatabiliyormuyum. Gerçi anlayanlar anlamışlardır da.

Yorumu oyla      18      10  
Abuzer Abbas 24 Mayıs 2009 Pazar 19:36

Birkaç isim kullanarak yorum yazanlara soracak olursanız mutlaka bir tarafı din gibi "ölümüne" tutmak zorundasınız... Maalesef her görüşten insanda böyle bir anlayış var... Zaten fanatik veya mürid dediğimiz kişiler de böyle oluyor... Darbe savunulacak şey değildir... Seçilmiş bir başbakanın ne kadar hatalı olursa olsun asılması aklı başında olan kimse tarafından istenmez... Yıllar sonra gündem müsait görününce bir şeyleri kaşımaya başlamak ne kadar ciddi görünüyor?

Yorumu oyla      18      10  
Özay Atay(PAKSÜT,AKMAN İSTİFA) 24 Mayıs 2009 Pazar 17:35

Abuzer sen de polemiğe balıklama daldığına göre müridsin de herhalde ittihatçıların müridisin.Anlaşılan egonu da tatmin ediyorsun.Bizim haberdeki fotoğrafı gördüğümüzde içimiz acıyor,yorum yapmadan geçemiyoruz.Peki sen ne düşünüyorsun, yapılan insanlık dışıdır mı diyorsun yoksa keşke bugünde başarsak da Tayyip'i darağacına gönderebilsek diye hayal mi kuruyorsun?27 mayısı devrim diye kutsuyormusun yoksa cunta darbesi diye lanetliyormusun?Boşver Bayar'ın kızının samimiyetini,söyledikleri yalan mı?

Yorumu oyla      18      10  
Abuzer Abbas 24 Mayıs 2009 Pazar 16:23

CHP kuruluşunda sol bir parti değildi, tek parti olduğu için statükocuydu... Sonra da sol olamadı bir türlü, sol gibi davrandı... Habere gelince, Celal Bayar'ın kızının o kadar sene sonra bunları söylemesi samimiyetine şüphe düşürüyor... Müridler başka konularda yazamazken neden hep polemik yapabilecekleri konularda yorum yapar? Bir çeşit ego tatmini işte... Şahsi çıkarı olanları bir kenara bırakıyorum...

Yorumu oyla      18      10  
Özay Atay(PAKSÜT,AKMAN İSTİFA) 24 Mayıs 2009 Pazar 15:57

1960 cuntası Atatürk'ün anayasasını ilga etmiş,onun meclisini kapatmış ve onun son başbakanını kodese tıkmış,Kemalizmden İttihatçılığa geçmiştir.İnönü ömrünün son günlerinde Ata'nın yanına sokulamazken Bayar onun başbakanı idi.Aynı İnönü işgal altındaki İstanbulda İngilizlerle muhabbet ederken Bayar milli mücadelede idi.O İnönü o Bayarı zindana attırdı.Geçin bunları geçin..

Yorumu oyla      18      10  
Özay Atay(PAKSÜT,AKMAN İSTİFA) 24 Mayıs 2009 Pazar 15:53

Neymiş inönü Menderes'i uyarmış,ne uyarması tehdit etti,aynen Baykal'ın devamlı yaptığı gibi.Partiye katılanlar radyodan anons edildi diye hükümet düşürülüp,başbakan asılacaksa Nazım Hikmet'i,Kemal Tahir'i zindana atan,gün yüzü göstermeyen,muhaliflerini her türlü işkenceden geçiren İnönü'ye ne yapılmalı?Daha 2 hafta önce Altaylı'nın proğramında Turancılık ve Türkçülük akımının ilk temsilcilerinin İnönü'nün emri ile günlerce nasıl işkenceye maruz kaldığını izledim.1960 karşı devrimdir..

Yorumu oyla      18      10  
Özay Atay(PAKSÜT,AKMAN İSTİFA) 24 Mayıs 2009 Pazar 15:47

Ama hiçbir film önceki başarıyı yakalayamaz çünkü millet seyretmiştir.O gün Menderes'e gönül verenler,şaşkınlık ve korkuyla aciz kaldılar,tepki veremediler.Bugün öyle olacağını düşünen varsa çook yanılıyor.Eğer bu ülkede bir daha darbe denenirse ilk defa ordu milleti ile çatışır,darbeye soyunanın bunu bilmesi gerek artık.Sonuçlarını da göze alması.Kime karşı yapılırsa yapılsın.Erol efendi senin uyarı dediğine biz tehdit diyoruz.Bana itaat et,çizdiğim çizgiden çıkma,yoksa seni öldürürüm.Bu işte..

Yorumu oyla      18      10  
Özay Atay(PAKSÜT,AKMAN İSTİFA) 24 Mayıs 2009 Pazar 15:41

1960 öncesi ve sonrasını iyi anlamayan,9 subay olayını bilmeyenler,İnönü'nün askere darbe zorlamalarını bilmeyenler ne o günü doğru anlar ne bugünü ve ergeneoconu.Menderes Bayar'ın uyarılarına rağmen memleket zarar görmesin diye üstüne gitmedi 9 subay olayının ve bunu canıyla ödedi.Bugünkü prof.ların ve gazetecilerin babaları o gün aynı şekilde hizmet ettiler darbenin gerçekleşmesine ve cuntacılara.Hani bazı filmler yıllar sonra yeniden çevrilir,senaryo aynı,oyuncular değişik.Aynı onun gibi..

Yorumu oyla      18      10  
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Büyük Yangından Önceki Son Röportajı Turktime Yaptı… Özbey: İstanbul Kötü Yönetiliyor!
Birkaç gün önce yanarak kül olan Avrupa’nın en büyük gösteri merkezi İstanbul ...
Adnan Oktar Turktime’a Konuştu: Said-İ Nursi'yi Atatürk Konusunda Yanılttılar!
Evrim teorisine karşı onlarca eseri, şatafatlı hayatı ve ilginç çıkışlarıyla ...
Erhan Göksel: Teslim Bayrağı Çeken Büyükanıt Divan-ı Harp’te Yargılanmalı!
Sınır ötesi harekat yapıldığı zaman aslında sanıldığı gibi bir harekat ...
 
Fatih Karaca: Tuncay Özkan Grubun’dan Kimseyi İşten Atmadık, Kendileri Ayrıldı...
Aralarında Kanaltürk ve Bugün Gazetesi'nin de bulunduğu Koza-İpek Medya ...
Emniyet Genel Müdürü Köksal: Gazeteciler İçin Özel Dinleme Yok…
Türk basınının lokomotif gazetelerine dahi röportaj vermeyen Emniyet Genel ...
Kızılay Başkanı Küçükali Turktime'a Konuştu: Veli Küçük'ün Kızılay’dan İhale Aldığını Sizden Öğrendim!
Kızılay Genel Başkanı Tekin Küçükali'den Turktime'a çarpıcı açıklamalar: ...
 
Türköne Konuşuyor: Eşimle Aram Kötü Olursa, Ak Parti'ye Muhalefet Ediyorum… MİT İşe Yaramaz, İlhan Selçuk Faşist, Çatlı Arkadaşımdı... Türkeş Bana Komünist Derdi…
Zaman’dan başka gazetede yazmam… Çok yakında medya savaşı çıkacak… Milliyetçilik ...
Cem Uzan Turktime'a Konuştu: Beni Kesebilirsin, Öldüerbilirsin ama Bana İnananlara İhanet Ettiremezsin!!!
Genç Parti Genel Başkanı Cem Uzan Türk Basınında evinin kapılarını ilk ...
MENDERES TURKTİME'A KONUŞTU! : “AĞAR, DEMOKRASİNİN YANINDAN BİLE GEÇMEMİŞTİR!”
Sağ siyasetin patent sahibi ve DP’nin biyolojik ve siyasi varisi Aydın ...
 
SOSYAL MEDYADA TAKİP ET
FACEBOOK'TA TURKTIME
TWITTER'DA TURKTIME
 
KATEGORİLER
FOTO GALERİ
VİDEO GALERİ
ETİKETLER
  •KÜNYE
  •İLETİŞİM
  •REKLAM
 
 
  •Güncel
  •Siyaset
  •Dünya
  •Medya
  •Magazin
  •Spor
  •Kültür
  •Sağlık
  •Ekonomi
  •Dünya
  •Spor
  •Kültür
  •Ekonomi
  •Sağlık
  •Medya
  •Siyaset
  •Güncel
  •Aktüel
  •Dünya
  •Spor
  •Kültür
  •Ekonomi
  •Sağlık
  •Medya
  •Siyaset
  •Güncel
  •Aktüel
Avrupa Ligi
ygs
TCMB
Tehdit
Afganistan
Abdullah Ercan
Almazbek Atambayev
Ankara
burçin terzioğlu