E-posta :
  Şifre :
    ► Üye olmak istiyorum
    ► Şifremi Unuttum

Bilic: Gerçek Bir Sosyalistim 

Kendisini “gerçek anlamda sosyalist” olarak tanımlayan Beşiktaş Teknik Direktörü Slaven Bilic, paylaşmanın önemine vurgu yaparak, “Dünyayı tek başıma kurtaramayacağımı gayet iyi biliyorum. Ancak haksızlığa, adaletsizliğe karşı bir mücadele varsa en ön saflarda olmayı tercih ederim” dedi.

1.08.2013 - 18:31
Bilic: Gerçek Bir Sosyalistim

Avusturya'nın Lienz kentinde yeni sezona hazırlık çalışmalarını sürdüren Beşiktaş'ın Hırvat teknik direktörü Slaven Bilic hedeflerini anlattı.

Kamp boyunca yaptıkları hazırlık maçlarında, Fernandes'in takım kaptanı olarak sahaya çıkması ve bunun da spor çevrelerinde "Beşiktaş'ın yeni kaptanı Fernandes" şeklinde algılanmasıyla ilgili Bilic, "Fernandes'in kaptanlığı kesin değil. İstanbul'a döndüğümüzde takımın kıdemli futbolcularıyla konuşup tüm futbolcuların da kabul edeceği bir kişiyi kaptan belirleyeceğim" diye konuştu.

ENERAMO'NUN TRANSFERİ
Yeni transfer Eneramo'yu, yönetime kendisinin önerdiğine ilişkin basında çıkan haberlere tepki gösteren Bilic, "Eneramo'yu yönetim buldu, benim de fikrimi sordular. Ben de kendisinin maç ve antrenman görüntülerini bulup inceledim. İyi bir futbolcu olduğunu yönetime bildirdim ama hiçbir zaman bu oyuncuyu mutlaka istediğimi söylemedim" ifadelerini kullandı.

Teknik direktör olarak görevinin, takımı çalıştırmak ve eksiklikleri yönetime bildirmek olduğunu hatırlatan Hırvat teknik adam, "Takımda hangi mevkide eksiklik var, nasıl bir oyuncuya ihtiyaç duyduğumu yönetime iletirim. Bu konuda şef benim. Ancak transfer edilecek oyuncu konusunda kulüp başkanı ve yönetim kurulu yetkilidir. Yani şef başkandır" diye konuştu.

"İSTANBUL BENİ ÇOK ETKİLEDİ"
Hırvatistan Milli Takımı'nı 6 yıl çalıştırdıktan sonra hayatında bir değişiklik yapmak istediğini ve İngiltere'ye gitme kararı aldığını söyleyen Bilic, "İngiltere'de teknik direktörlük kariyerimi sürdürmek, tek hedefim haline gelmişti. Yakın arkadaşlarımla hatta futbolcularla bile konuşuyordum. Ancak İngiltere'ye gitme hayalini kurduğum günlerde Hırvatistan Milli Takımı ile İstanbul'a gelip Türkiye ile play-off maçı oynadık ve 3-0 kazandık. Maçtaki o muhteşem atmosfer, taraftarların 90 dakika boyunca yaptıkları muhteşem tezahürat... Daha önceden de tanıdığım İstanbul'un ve Türkiye'nin tarihi ve kültürel dokusu beni çok etkiledi" dedi.

Maç dönüşü yakın arkadaşlarıma ve futbolculara İngiltere'ye gitmekten vazgeçtiğimi ve Türkiye'ye gitmek istediğimi söyledim. Beşiktaş'a gelme kararım böyle başladı."

TÜRKİYE İLE HIRVATİSTAN ARASINDA ÇOK BENZERLİK VAR
Türkiye ile Hırvatistan arasında aile yaşantısı, insan ilişkileri ve mantalite bakımından çok benzerlikler bulunduğunu anlatan Bilic, bu nedenle Beşiktaşlı futbolcularla buluşmasında herhangi bir sürprizle karşılaşmadığını dile getirdi.

Tarihte Osmanlı'nın Hırvatistan'a kadar geldiğini, hatta Viyana kapılarına dayandığını hatırlatan Biliç, Hırvatistan kültürü ve dilinin Osmanlılardan etkilendiğini söyledi. Bu yüzden Beşiktaşlı futbolcuların mantalite bakımından Hırvat futbolculardan hiç farklı olmadığını, hatta takımdaki yabancı oyuncuların çoğunun güneyli olduğu için benzerlik gösterdiğini vurguladı.

Futbolcularıyla arasında sevgi ve saygıya dayalı bir ilişki olduğunu belirten Biliç, "Ancak kendileri fikirlerini özgürce bana anlatırlar. Sandığınız gibi aramızda askerliktekine benzer ast-üst ilişkisi yok. Hırvatistan'da olduğu gibi Türkiye'de de yeni nesil artık daha özgür. Arıtk benim gençlik yıllarımda olduğu gibi şimdiki gençler büyüklerinin söylediklerini sorgulamadan kabul etmiyorlar. Hem Hırvatistan'da hem de Türkiye'de yeni bir gençlik var" ifadelerini kullandı.

"İSVEÇ VEYA DANİMARKA'YA GELMEDİĞİMİN BİLİNCİNDEYİM"
Bilic, Beşiktaş taraftarı ve Çarşı Grubu'yla ilgili ise "Beşiktaş'a gelmeye karar verdiğim de İsveç veya Danimarka'ya gitmediğimi biliyordum. Türkiye'deki futbol seyircisi Hırvat seyirciden pek farklı değil. Kazandığınız zaman sizi kahraman ilan ederler. Kaybettiğinizde ise bir anda hain... Bu, Türkiye'de de Hırvatistan'da da böyle. Benim görevim Beşiktaş'ın yeni sezonda az gol yiyerek galip gelmesi . Bunun için çaba harcayacağım" değerlendirmesinde bulundu.

"KESİN HEDEF KOYMAK İSTEMİYORUM"
Beşiktaş'a kısa bir süre önce geldiğine işaret eden Bilic, yeni sezon için kesin bir hedef koymak istemediğini söyledi. Bilic, "Şimdiden bir hedef koymak istemiyorum. Şu andaki hedefim, yeni sezonda az gol yemek ve kazanmak olacak" dedi.

Avusturya'da uzun süredir kampta olduklarını hatırlatan Bilic, her gün çift antrenman yaptıklarını, kamp süresini de uzatarak hazırlık maçı sayısını 6'ya çıkardıklarını söyledi. Hazırlık maçı da olsa kazanmak için sahaya çıktıklarını belirten Biliç, kazanmanın futbolcuları motive ettiğini vurguladı.

'GERÇEK BİR SOSYALİSTİM'
Beşiktaş Dergisi’ne de konuşan Slaven Bilic, siyasi düşünce yapısıyla ilgili açıklamalarda bulundu.

Babasının ekonomi profesörü, annesinin de ilkokul öğretmeni olduğunu dile getiren Bilic, “Ailem böyle olunca, okulda başarılı olmak benim için sıradışı bir durum olmadı. Çünkü evde sürekli kitap okuyan, çalışan bir anne-baba görünce etkileniyorsunuz ve o halin bir parçası haline geliyorsunuz” dedi.

Kendisini sosyalist olarak tanımlayan Bilic, “Ancak elinizdekileri paylaşmayı bilirseniz onurunuzla ve mutlulukla yaşayabilirsiniz. Ben bir sosyalistim ama gerçek anlamda bir sosyalistim. Dünyayı tek başıma kurtaramayacağımı gayet iyi biliyorum. Ancak bir haksızlığa, adaletsizliğe karşı bir mücadele varsa, ben daima en ön saflarda olmayı tercih ederim ve hayata da buradan bakarım” diye konuştu.

NTVMSNBC

YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.
Üye girişi yapmadınız. Misafir olarak yorum ekleyebilirsiniz. Üye olmak için tıklayın.
  Yorumcuların dikkatine…

İmlası çok bozuk,
Büyük harfle yazılan,
Habere değil yorumculara yönelik,
Diğer kişilere hakaret niteliği taşıyan,
Argo, küfür ve ırkçı ifadeler içeren,
Bir iki kelimelik, konuyu zenginleştirmeyen,

yorumlar KESİNLİKLE YAYIMLANMAYACAKTIR.

Bu haber henüz yorumlanmamış...

KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Sao Paulo - Milan Maçı Ne Zaman Hangi Kanalda?
Almanya'da düzenlenen ve Bayern Münih ile Manchester City 'in final oynayacağı ...
Audi Cup Bayern Münih - Manchester City Maçı Ne Zaman?
Almanya'da düzenlenen Audi Cup 2013'te finale kalen Bayern Münih ile Manchester ...
Audi Cup Bayern Münih - Manchester City Final Maçı Ne zaman Hangi Kanalda? Bayern Münih - Manchester City Saat Kaçta?
Almanya'da düzenlenen Audi Cup 2013'te finale kalen Bayern Münih ile Manchester ...
 
Salzburg'tan Şok Hakem Açıklaması
Schmidt, hakemi vatandaşı Alves'e tolerans gösterdiği gerekçesiyle eleştirdi.
Aziz Yıldırım Taraftara Seslendi
Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım, Fenerbahçe Dergisi'nin 126. Sayısındaki ...
Emenike Transferinde Rakam Yükseldi!
Rus basını, Fenerbahçe'nin teklifini 15 milyon Euro'ya yükselttiğini yazdı
 
Salzburg 1-1 Fenerbahçe Maç Özeti, Salzburg - Fenerbahçe Geniş Maç Özeti, Salzburg 1-1 Fenerbahçe Maç Özeti ve Golleri
Fenerbahçe Avrupa'da son dakikada tarih yazdı ve Baroni'nin penaltı golü ...
Besiktas - Cukaricki Maç Özeti
Beşiktaş - Cukaricki: 0-0 Maç Özeti... Yeni sezon hazırlıklarını Avusturya'da ...
Finalin Adı Bayern Münih - Manchester City
Audi Cup'ta Milan'ı 5-3 yenen Manchester City ile Sao Paulo'yu 2-0'la ...
 
SOSYAL MEDYADA TAKİP ET
FACEBOOK'TA TURKTIME
TWITTER'DA TURKTIME
 
KATEGORİLER
FOTO GALERİ
VİDEO GALERİ
ETİKETLER
  •KÜNYE
  •İLETİŞİM
  •REKLAM
 
 
  •Güncel
  •Siyaset
  •Dünya
  •Medya
  •Magazin
  •Spor
  •Kültür
  •Sağlık
  •Ekonomi
  •Dünya
  •Spor
  •Kültür
  •Ekonomi
  •Sağlık
  •Medya
  •Siyaset
  •Güncel
  •Aktüel
  •Dünya
  •Spor
  •Kültür
  •Ekonomi
  •Sağlık
  •Medya
  •Siyaset
  •Güncel
  •Aktüel
nato
Ukrayna
Christoph Daum
İsveç
voleybol
Murat Yıldırım
Brezilya
zonguldak maden
Manchester City