E-posta :
  Şifre :
    ► Üye olmak istiyorum
    ► Şifremi Unuttum

Başbakan Davutoğlu sonunda patladı: Kızım istemedi ama kızımla ilgili yalan haberler yapanlardan özür bekliyorum...

Başbakan Ahmet Davutoğlu, katıldığı televizyon programında kızıyla ilgili yalanhaber yapanlardan özür beklediğini açıkladı.

27.12.2014 - 09:27
Başbakan Davutoğlu sonunda patladı:

ATV ve A Haber kanallarının ortak yayınında 'Başbakan ile Gündem Özel' programında,Başbakan Ahmet Davutoğlu, kızıyla ilgili yapılan haberlere tepki gösterdi. Başbakan Davutoğlu, ''Kızım zikretmememi istedi ama, kızımın kötü not aldığı için sınıf değiştirdiği şeklinde yalan haber yapıldı. Bu yayını yapanlardan bir özür bekliyorum, çocuğum için otorite kullandığımı ispatlasınlar, yok.'' ifadelerini açıkladı.ÇÖZÜM SÜRECİ
 
- Sürecin doğası içinde kendi seyri devam ediyor. Biz bu sürecin en başından itibaren sürecin sonunda neye ulaşmak istediğimimzi biliyorduk. Türkiyenin demokratikleşme süreci içinde rahatla yaşayabildiği bir Türkiye ideali. 
 
 
- Türkiye'de siyasi talepler şiddetle silahla yapılmayacak. 6-7 Ekim olaylarının bir daha olmaması için adımlar attık atacağız. Şimdi olması gereken bu sorunların sadece bir tarafla değil tüm taraflarla görüşülmesi gerektiği bundan sonra atılacak adımların o çerçevede yürümesi gerekiyor.
 
- (Pervin Buldan'ın açıklamaları) Ortak açıklama mütabakat değil ama olabilirde. Kimsenin spontane ayak üstü açıklamalarla sürecin engellememeli. Bizim kanattan açıklamaların kim tarafından yapılıyor belli, aynı şeyin HDP tarafında da olması gerekiyor. Şu zaman bu olur demek yanlış. Pervin hanımın söylediği doğru bir şey ayda bir kere açıklama yapılmalı
 
- Hiç kim Türkiye Cumhuriyeti'ne dönük imalı da olsa tehdit cümlesi kuramaz. Bölge halkında tekrar bir güven hissi oluşmaya başladı. Kamu düzeni çerçevesinde adımlar atıldı. Silahların terk edilmesi sanki bazı şartlar yerine getirilirse olacakmış gibi böyle bir şey yok.
 
 TÜRKİYE'Yİ KİMSE TEHDİT EDEMEZ
 
- Hiç kimse Türkiye Cumhuriyeti'ne dönük imalı da olsa tehdit cümlesi kuramaz. Bölge halkında tekrar bir güven hissi oluşmaya başladı. Kamu düzeni çerçevesinde adımlar atıldı. Silahların terk edilmesi sanki bazı şartlar yerine getirilirse olacakmış gibi böyle bir şey yok .
 
MÜZAKERELER YENİ BAŞLAMADI İVME KAZANDI

 
Müzakere konusunda tek bir taslak yol. Bir Oslo görüşmeleri var yürüyen çalışmalar var 2012 Aralık'ından itibaren doğrudan görüşmelerle milli bir şekilde gerçekleşmesi. Bu süreç 2 kez yavaşlatıldı söz verildiği halde silahları bırakıp terk edilmedi. Çözüm sürecinde ileri bir aşamaya gelindiğinde bir başka provokasyon çıkartılıyor. Atılması gereken adımlar ertelendi. Demokratikleşme paketini açıkladık silahlı unsurların silahlarını bırakması konusunda bir ilerle sağlanamadı. Bu sefer de 6-7 Ekim olayları çıkartıladı. Biz tekrar tren rayına oturttuk. Herkesin dikkatli olması lazım. Daha somut hedefe doğru ivme kazandığı doğru.
 
- Silahlı grupların silahlarını bırakıp Türkiye'yi terk etmeleri konusunda adımlar atıyoruz.
 
- Son derece dikkatli pozitif bir yaklaşımla bunu yürütmeye çalışıyoruz. Adım adım atılacak çalışmalar var. Öncelikle görmek istediğimiz iyi niyet ve ciddiyetin ortaya konulması.
 
GENEL AF GÜNDEMİMİZDE YOK
 
- Şu ana kadar görüşülmedi gündemimizde de yok.
 
YARGITAY'IN HANEFİ AVCI KARARI
 
Hanefi Avcı yazdığı bir kitap nedeniyle, üzerinde bir oyun oynandı. Tam Yargıtay'da yeniden yapılanma gündemdeyken sanki pazardan mal kaçırır gibi, "hala biz buradayız" der gibi karar alel acele çıkartıldı. Görünüyor ki bu Paralel Yapı kendisine dokunanları bir örgüt mensubuymuş gibi gösterip sindirmeye çalışıyorlar. Hanefi Avcı örgüt üyesiyse hangi örgüt? Ne yaptı bu örgütte? bu soruları sormak zorundayız. Biz bile 'Selam Örgütü' adı altında Hanefi Avcı gibi suçlanıyor olacaktık.
 
BİZ BU YAPIYA SESSİZ Mİ KALACAĞIZ
 
-Paralel yapının amacı kendileri gibi düşünmeyenleri sindirmek ve bastırmak. Şimdi biz bu yapıya karşı sessiz mi kalacağız. Özgürlüklerimiz tehdit altına girdiğinde sessiz mi kalacağız. Ya onlar başarılı olsaydı Türkiye'de neler olurdu?
 
ŞU ANDA YÜZDE 48 İLE 52 BANDINDAYIZ

 
-2015 seçimleri Türk siyasetinin en önemli seçimleri. Şu anda oy oranlarına baktığımızda AK Parti'nin oyları düşmedi. Şu an yüzde 48 ile 52 arasında. Öyle veya böyle hayalleri AKP Parti'yi yüzde 40 bandına indirebilir miyiz amacındalar.
 
-10 Ağustos öncesi ne yorumlar yapıldı 3 dönemlikler şöyle olur böyle olur diye açıklamalar yaptılar. AK Parti teşkilatlarına teşekkür ediyorum her yerde büyük bir heyecan var AK Parti'de 12 yılın yorgunluğu yok. Bir CHP'nin yaptıkları toplantılara bakın bir de bizim. Bir tarafta kilitlenme var diğer tarafta şişli üzerinden neredeyse 3'e 4'e bölünecekler. Seçimlere kadar bir çok şeyle üzerimize gelebilirler.
 
12 YILDIR HANGİ GAZETEYE, TELEVİZYONA EL KONULDU
 
(Paralel yapının yayın organlarına el konulacağı ile ilgili olduğu söylenen mektup) Öyle bir mektup bize ulaşmadı. Bu bahsi geçen yayın organları hükümete yapılabilecek eleştirilerin sınırını aştılar. Bu gazetelere el mi koyuldu. Kendileri böyle bir şey çıkartıyorlar ve baskı yapmaya çalışıyorlar. O gazetelerin kurulması için Anadolu'dan ne paralar toplandı. Onlar bu katkıları bulunurken hayır konuşulacak diye bu katkıları yaptılar. Açın bunların kanallarını bir tane olumlu bir şey yok. Toplumda karamsarlık oluşturacak yayınlar, her türden sadece siyasi değil cinayet haberlerinden umutsuzluk haberlerine kadar. Hala da devam ediyorlar. Bunlara yardımda bulunan kardeşlerimiz bir mukayese yapıyorlardır. Türkiye dışından Türkiye'yi kötüleyen başka bir yapı yok. Türkiye'yi kötülemek için ne söylenecekse söyleyeceksiniz artık herkesin bir mukayese yapmaları lazım . Neler yayınladılar herhan gi bir kısıtlama mı geldi.
 
Bu ülkenin ağır sorumluluğunu üstlenmiş bir vatandaş olarak söylüyorum bu devleti bir daha bu yapılar üzerinden dini olsun seküler olsun hiçbir topluluğun vatandaşlarımızın bir kesimine baskı yapamayacak. 12 yıldır bir gazete televizyon kapatıldı mı var mı böyle bir şey. Herkes yine görüşünü söyleyebilir ama başkasını özgürlük alanına giremezsin. Burada yapılan gazetecilik faaliyeti değil. Bir operasyon sonrası olmuştur.
 
GÜLEN'E KIRMIZI BÜLTEN

 
Hukuk devletinde kimsenin imtiyazı yoktur hiç kimseye pozitif yada negatif ayrım yapılmaz. Bunun bir prosedürü var gereken neyse yapılır. Bir vatandaşa ne işlem yapılırsa Fethullah Gülen'e de o işlem uygulanır. Normal süreç neyse o işleniyor. Herkes de hesabını verir.
 
TİB'İN GÖMÜLMESİ
 
Burada bir tedbir alacağız TİB bu anlamda haksız yasadışı dinlemelerin yapıldığı insanların mahremiyetinin yok edildiği bir çok uygulamaya şahit oldu. Böyle bir kurumun yeniden yapılandırılması da zaruridir. Vatandaşlarımızın hukukunu zedeleyen hiçbir tedbir alınmayacak. Devlet kurumunda maalesef yanlış yapılarla istismar edilmiştir. Buna dönük olarak da her ürlü tedbir alınacak.
 
BİRGÜL AYMAR GÜLER'İN PARALEL YAPIYLA İTTİFAK YAPILDI AÇIKLAMALARI
 
Bu çok önemli br açıklama. CHP'nin geçmişten beri antidemokratik yapılarla ilişki içindedir. Ben siz darbecisiniz dediğimde alındılar. Kendileri halktan destek alamayacaklarını bildikleri için 17 ve 25 Aralık'ta fırsatdoğduklarını düşündüler. Bunlar Ak Parti'yi yıpratsın biz de daha sonra onlarla ittifak kuralım. Nitekim öyle de yaptılar. Her yerde AK Parti dışında kim yüksekse onlar desteklenecek diye yayınlar yapıldı.
 
CUMHURBAŞKANLIĞINA HAKARET DOĞRU DEĞİLDİR
 
(Cumhurbaşkanı Erdoğan'a hakaretten tutuklanan ve daha sonrasında serbest bırakılan lise öğrencisi M.E.A ile ilgili olarak Davutoğlu) Dosyanın detayını bilmiyorum ama Cumhurbaşkanı'na hakaret bir hukuki süreçtir ve soruşturmayı gerektirir. Son zamanlarda cumhurbaşkanımıza hakaret öyle bir noktaya getirildi ki çocuklarımıza da kötü örnek oldu. Şunu mazur mu göreceğiz; Cumhurbaşkanlığı makamına hakaret doğru değildir. Büyüklerde hakaret yaygınlaşınca çocuklara kadar sirayet ediyor. Şu hakaret dilini bir terk etsek.
 
 "BENİM ÇOCUĞUMLA İLGİLİ YALAN YANLIŞ HABERLER YAPILDI"

 
''Madem çocuk dendi, gerçekten bunu burada zikretmek istemezdim,  evladıma da söz vermiştim, bunu zikretmemek konusunda. Tam da yeri geldiği için  söylüyorum'' diyen Davutoğlu, bundan üç, dört gün önce bir gazetede kızı ile  ilgili manşet atıldığını anımsattı. 
 
''Güya benim kızım dersinden kötü not aldığı için öğretmeni sınıf  değiştirmek zorunda kalmış. O 16 yaşındaki evladımız inşallah hakaret etmemeyi  öğrenir, hayata kazandırılır. Peki sırf Başbakanın kızı olduğu için kamuoyu  önünde linç edilircesine, o çocuğun ertesi gün hangi şartlarda ve nasıl bir  psikoloji ile gideceği düşünülmeden, yalan, iftira bir haberi yapmak nasıl bir  ahlaktır? 
 
Benim buraya gecikme sebebim, kızımla sürekli gece yarısı bile olsa  gidip konuşuyorum bu konuyu. Kesinlikle böyle bir olay yok. Benim haberim yok.  Bir kere daha, Başbakan vasfıyla okulu aramış değilim, veli vasfıyla aramış  değilim. Herhangi bir görevlendirdiğim bir kişi gitmiş konuşmuş değil. Eşim bile  bu anlamda normalde göstereceği ilgiyi minimum düzeyde gösteriyor ki bir yanlış  anlaşılma olmasın diye. Ayrıca ben çocuğuma özel bir muamele yapsam, özel okula  gönderirdim. Devlet okulunda okuyor benim kızım. Peki bu çocuk haklarına uygun  mu? O gazeteye hukuki olarak gerekeni yapacağız. O gazete, sonra bir dergi. Açık  bir şekilde daha 15 yaşında bir kızı okulda zor duruma düşürecek yalan bir haberi  nasıl basar? Tekzip gönderdiğimizde niye yayınlamaz? Kendisi sorulduğunda, bütün  açıklamalar yapıldığında, öğretmeni tarafından açıklama yapıldığında bunlar niye  göz önüne alınmaz? Yani Başbakan çocuğu olmak suç mu? Şimdiye kadar  çocuklarımızdan hangisinin özel bir muameleye tabi olduğu görülmüş? Benim bu  konuda ne kadar hassas olduğum, yüreğime dokunduğu için söylüyorum. Bunu kızım da  rica etmişti 'Ne olur baba zikretmeyelim' diye. Yani yakışır mı? Gazetenin adını  zikretmek istemiyorum. Peki bizim o çocuk, çocuk değil mi? Onun eğitimgördüğü  esnadaki psikolojisini kim hesap ediyor? Suç mu işliyoruz biz, bu memlekete  hizmet etmek için gece gündüz koştururken? Başbakan çocuğu olmak, bir çocuğun  onurunu, orada karşılaşacağı tutum dolayısıyla yaşayacağı travmayı mazur gösterir  mi? Kimin, ne hakkı var? İsyan ediyorum gerçekten.'' 
 
''BİR ÖZÜR BEKLİYORUM''

 
Kızının devlet okulunda okuduğunu, ayrıcalıklı bir statüde olmadığını  yineleyen Başbakan Davutoğlu, ''Bir kere görüşülmüş değil. Okul müdürü açıklama  yapıyor, öğretmen açıklama yapıyor. Ama bu yayın sürdürülüyor. Ahlaksızca bir  dergi de bunu, başka şekilde resmediyor'' dedi. 
 
Çocukların hepsinin kıymetli olduğunu vurgulayan Davutoğlu, şöyle  devam etti:  ''Benim çocuklara olan düşkünlüğümü bilirsiniz. Bir tek çocuğun bir  göz yaşına dünyayı feda ederim. Eğer çocuklara saygı hepimiz için gerekli bir  kriterse, bir özeleştiri bekliyorum. Bu yayını yapanlardan bir özeleştiri, bir  özür bekliyorum. Yalan, varsa ispat etsinler. Herhangi bir çocuğumla ilgili bir  tek otorite kullandığımı göstersinler, şurada veya burada. Hissettirdiğimi  göstersinler. Yok. Hepimiz için çocuklar geleceğin teminatı olmak dışında da  mukaddes varlıklardır.'' 
 
 
 
CUMHURBAŞKANI'NIN BAKANLAR KURULU'NA BAŞKANLIK EDECEĞİ İDDİALARI
 
Davutoğlu Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 5 Ocak'ta Bakanlar Kurulu'na başkanlık edeceği yönündeki iddialarla ilgili olarak da "5 Ocak'ta böyle bir toplantı yok, ancak Cumhurbaşkanının Bakanlar Kuruluna başkanlığının daha önce örnekleri görüldü" ifadesini kullandı.
 

YORUMLAR
Toplam 2 yorum var, 2 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.
Üye girişi yapmadınız. Misafir olarak yorum ekleyebilirsiniz. Üye olmak için tıklayın.
  Yorumcuların dikkatine…

İmlası çok bozuk,
Büyük harfle yazılan,
Habere değil yorumculara yönelik,
Diğer kişilere hakaret niteliği taşıyan,
Argo, küfür ve ırkçı ifadeler içeren,
Bir iki kelimelik, konuyu zenginleştirmeyen,

yorumlar KESİNLİKLE YAYIMLANMAYACAKTIR.
Misafir 27 Aralık 2014 Cumartesi 17:44

cok duygulandim! sizde zaten hiiiic kayirma filan olamaz! Allah'in yarattigi en harika insanüstü yaratiklarsiniz zaten! ama buna sadece makarnaya bagladiklariniz inaniyor nedense!

Yorumu oyla      18      10  
Misafir 27 Aralık 2014 Cumartesi 14:03

eger yapilan her hatada sizin özür dilemeniz gerekirse buna yasiniz yetmez el davvud! baskalarina özür akili verecegine siz azacik dürüst olmaya bakin! simdiye kadarki günahlariniz, cehennemin ebedilik odunlari olmaniza yetiyor da artiyor!

Yorumu oyla      19      10  
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay TURKTIME'a Konuştu
Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay Talat Atilla'ya konuştu ve çarpıcı açıklamarda bulundu...
Aylin Kotil Turktime’a Konuştu
CHP Beyoğlu Belediye Başkan Aday Adayı Aylin Kotil Turktime’ı ziyaret ...
MHP Genel Başkan Yardımcısı Mevlüt Karakaya Turktime'a Konuştu
MHP Genel Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Mevlüt Karakaya: GEZİ PARKI EYLEMLERİNDE ...
 
Şahin Mengü: Baykal Ortaya Çıkacak ve…
CHP’nin önemli isimlerinden Şahin Mengü Turktime’ı ziyaret etti ve Talat ...
Şahin Mengü Turktime’a Konuştu
CHP’nin önemli isimlerinden Şahin Mengü Turktime’ı ziyaret etti ve Yönetim ...
Gürsel Tekin Turktime’a Konuştu
CHP’nin iki numaralı ismi Gürsel Tekin Turktime'ı ziyaret etti. Tekin, ...
 
Kılıçdaroğlu; El Parasıyla Gerdek Olmaz...
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu Talat Atilla'ya gündemin sıcak konularını değerlendirdi.
Haluk İpek Talat Atilla'ya Konuştu: CHP'ye Sıfır Taviz Verdik
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Seçim İşleri Başkanı Haluk İpek Türkiye’nin ...
AKP Gaziantep Milletvekili Şamil tayyar Turktime’a Konuştu
AKP’den Gaziantep Milletvekili seçilen Star Gazetesi eski Ankara Temsilcisi ...
 
SOSYAL MEDYADA TAKİP ET
FACEBOOK'TA TURKTIME
TWITTER'DA TURKTIME
 
KATEGORİLER
FOTO GALERİ
VİDEO GALERİ
ETİKETLER
  •KÜNYE
  •İLETİŞİM
  •REKLAM
 
 
  •Güncel
  •Siyaset
  •Dünya
  •Medya
  •Magazin
  •Spor
  •Kültür
  •Sağlık
  •Ekonomi
  •Dünya
  •Spor
  •Kültür
  •Ekonomi
  •Sağlık
  •Medya
  •Siyaset
  •Güncel
  •Aktüel
  •Dünya
  •Spor
  •Kültür
  •Ekonomi
  •Sağlık
  •Medya
  •Siyaset
  •Güncel
  •Aktüel
borsa istanbul
konya
Afganistan
IŞİD
Joachim Löw
Euro
Ferit Şahenk
BBP
Manchester City