E-posta :
  Şifre :
    ► Üye olmak istiyorum
    ► Şifremi Unuttum

Başbakan Ahmet Davutoğlu: Karşımızda cephe oluşturuyorlar... CHP, HDP, paralelci çete; MHP kenarda bekliyor!

Başbakan Davutoğlu: "Karşımızda bir cephe oluşturuyorlar. CHP, HDP, paralelci çete. MHP de kenarda bekliyor, 'Ne zaman katılacağım da çatı adayı başbakan yapabilir miyim' diye." dedi.

28.04.2015 - 20:22
Başbakan Ahmet Davutoğlu:

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun milleti bilmediğini belirterek, "Merdivende tersten yürüyen adam milleti doğru yola götürebilir mi, doğru bir istikamet verebilir mi" dedi.

Davutoğlu, partisinin Cumhuriyet Meydanı'ndaki mitingine, "Bağrından, Kaçkarlar gibi başı dik bir lider çıkaran, Cumhurbaşkanımızı çıkaran Rize'ye selam olsun. Böyle bir evlat yetiştiren Tenzile Ana'ya, kaptan Ahmet Amca'ya selam, rahmet olsun" ifadeleriyle başladı. 

Kendisine gösterilen sevgiden, ilgiden dolayı teşekkür eden Davutoğlu, "Rize ayaktaysa Karadeniz ayaktadır, Karadeniz ayaktaysa, coşkuluysa Türkiye coşkuludur" diye konuştu.

Birinci atılım dönemini büyük hamleyle devam ettirdiklerini belirten Ahmet Davutoğlu,  "Cumhurbaşkanımızın ifadesiyle, hükümeti kurduğumda, emaneti kendisinden aldığımda toplantıda dedi ki, 'Füzenin fırlaması gibi, ilk fırlama aşamasını geçtik, ikinci aşamaya doğru gidiyoruz'. Bu vesileyle Sayın Cumhurbaşkanımızın da selamlarını size iletmek istiyorum. Kuveyt'den Türkiye'ye dönmek üzere. Bu meydanın selamını da inşallah kendisine yarın Milli Güvenlik Kurulunda ileteceğim" ifadelerini kullandı.

Erdoğan'ın İstanbul Büyükşehir Belediye başkanlığı döneminde, CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'nun SSK'da genel müdür olduğunu anımsatan Davutoğlu, "O SSK'yı batırdı, Cumhurbaşkanımız İstanbul'u ayağa kaldırdı. Nerede başarı hikayen Kılıçdaroğlu? Aldığın her işi yarım bıraktın. Gelsin başarı hikayesini Tenzile Ana'nın evladında görsün, öğrensin" diye konuştu.

"Burası İskoçya değil yahu"

Kılıçdaroğlu'nun söz konusu "başarı hikayesini" öğrenmek için Rize'ye gelip gelemeyeceğini, gelirse halka hitap edip edemeyeceğini soran Davutoğlu'na alandakiler  'Hayır' yanıtı verdi. Bunun üzerineBaşbakan Davutoğlu, şunları söyledi:

"Çünkü Kılıçdaroğlu geçtiğimiz yıllarda Ankara'da Rizeliler Günü'ne gitti. Dedi ki 'Temel kemençe çalıyor' diye başladı konuşmaya. Yahu kemençeyle kemanı ayırt edemiyor adam. 'Gayda ile horona eşlik ettik' diyor. Nerdesin sen, burası İskoçya değil yahu, burası Rize. Burada kemençe ile horon anılır, gayda ile keman değil. Bütün bilgisi bu. Ne milleti bilir, ne Rize'yi, ne Karadeniz'i bilir. Bildiği tek şey SSK döneminde yaptığı gaflar. Şimdi başarı hikayesi diyor, yürüyen merdivene tersten biniyor. Merdivende tersten yürüyen adam milleti doğru yola götürebilir mi, doğru bir istikamet verebilir mi?"

“İbretlik günler yaşıyoruz”

“Şimdi  ne yapıyorlar biliyor musunuz? Bakın dikkatinizi çekiyorum, karşımızda cephe oluşturuyorlar” diyen Davutoğlu, şöyle devam etti:

“CHP, HDP, paralelci çete. MHP de kenarda bekliyor, ‘ne zaman katılacağım, çatı adayı başbakanyapabilir miyim?’ diye. İbretlik günler yaşıyoruz. Biz seçim kampanyasına başlıyoruz, paralelciler bir bakıyorsunuz, adliyede hiç yetkisi olmayan bir mahkemeden tahliye kararı çıkarıyorlar. Ya biz buna teslim olur muyuz? Türk yargısı, buna teslim olur mu? Gereği yapıldı, HSYK tarafından.”

Davutoğlu, paralelcilerin tehditte bulunduğuna işaret ederek, “Dün bunlardan birisi, Cumhurbaşkanımızı ve beni alenen ölümle tehdit ediyor. Yahu bizi tanımamışlar. Biz doğduğumuz anda ölümle teslim olmuşuz. Ne zaman kader tecelli edecekse ona teslim olmuşuz. Biz, öyle veya böyle şu veya bu korkuyla bu toprakları terk ettik mi? Terk eder miyiz? Peki onların hocası nerede, Pensilvanya’da. Bizi kimse korkutamaz” diye konuştu.

“Paralel çete çıksın, HDP ile ne işi var, açıklasınlar” 

“Dikkatinizi çekeyim, CHP Genel Başkan Yardımcısı bir açıklama yaptı, Rizeliler bunu çok iyi dinleyin, dedi ki ‘HDP barajı aşsın diye HDP’ye dikkatli davranıyoruz’, yani HDP’nin barajı aşması için, CHP çalışıyor” diye konuşan Davutoğlu, şunları söyledi:

“Koalisyonu anlayın. Türk baasçıları ile Kürt baasçıları yan yana. CHP ile HDP yan yana. Bugün gazetelerde var. Öte yandan dün bize tehditler savuran bu paralelcilerden biri, Ekrem Dumanlı, Diyarbakır’da, Belediye Başkanı Gülten Kışanak ile arka kapıdan girerek, konuşuyor. Şimdi çıksınlar açıklasınlar. HDP çıksın, açıklasın, paralelcilerle ne işi var? O her zaman mukaddesattan bahseden, milleti aldatan paralel çete çıksın, HDP ile ne işi var, açıklasınlar. CHP çıksın paralelcilerle ne konuşuyorlar, HDP ile ne plan yapıyor, açıklasınlar. Planı söyleyeyim; tam bir hayal peşindeler. Hep beraber bir araya gelip AK Parti’nin yükselişini durdurmak istiyorlar. Durdurabilirler mi? Siz buna izin verir misiniz, biz buna izin verir miyiz, Ankara’da? Ham hayal, ham hayal. İşte şu meydan gösteriyor, 3’ü değil 13’ü bir araya gelse Cumhurbaşkanlığı seçiminde nasıl bir araya geldiler, bir şeyi değiştiremediler,  şimdi de bir araya gelseler bu milletin iradesine ipotek koyamazlar.”

Çaya 12 yılda 1,3 milyar lira destek

DOKAP kapsamında "Yeşil Yol" yapacaklarını, bu yolun Samsun, Ordu, Giresun, Gümüşhane, Bayburt,Rize ve Artvin'e ulaşacağını ve 2 bin 350 kilometre olacağını anlatan Davutoğlu, "Yeşil Yol yapıyoruz. Karadeniz sahil yolu Mavi Yol'du. Maviye, güzelim Karadeniz'e baka baka gidiyorsunuz. O dağlardan giden yollarla da inşallah, Yeşil Yol ile hem turizm gelişecek hem de buraya gelen herkes, hangi ülkeden, hangi diyardan gelirse gelsin, Karadeniz'in yaylalarına selam duracak, selam" dedi.

Davutoğlu, 2002'de çaya 24 milyon lira destek verildiğini, bunun geçen sene 175 milyon lira, son dört ayda 107 milyon lira olduğunu aktararak, çaya 12 yılda 1,3 milyar lira destek verdiklerini vurguladı. Çay alımlarına ise toplam 4,6 milyar lira ödediklerini kaydeden Davutoğlu, "Çaya ve Rizelilere, çay üzerinden verdiğimiz mesaj da açık. Bundan sonra da çaya destek vereceğiz. Çay paketleme tesisini de İkizdere'de 2016'da açıyoruz, inşallah" diye konuştu.
aa

YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.
Üye girişi yapmadınız. Misafir olarak yorum ekleyebilirsiniz. Üye olmak için tıklayın.
  Yorumcuların dikkatine…

İmlası çok bozuk,
Büyük harfle yazılan,
Habere değil yorumculara yönelik,
Diğer kişilere hakaret niteliği taşıyan,
Argo, küfür ve ırkçı ifadeler içeren,
Bir iki kelimelik, konuyu zenginleştirmeyen,

yorumlar KESİNLİKLE YAYIMLANMAYACAKTIR.

Bu haber henüz yorumlanmamış...

KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay TURKTIME'a Konuştu
Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay Talat Atilla'ya konuştu ve çarpıcı açıklamarda bulundu...
Aylin Kotil Turktime’a Konuştu
CHP Beyoğlu Belediye Başkan Aday Adayı Aylin Kotil Turktime’ı ziyaret ...
MHP Genel Başkan Yardımcısı Mevlüt Karakaya Turktime'a Konuştu
MHP Genel Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Mevlüt Karakaya: GEZİ PARKI EYLEMLERİNDE ...
 
Şahin Mengü: Baykal Ortaya Çıkacak ve…
CHP’nin önemli isimlerinden Şahin Mengü Turktime’ı ziyaret etti ve Talat ...
Şahin Mengü Turktime’a Konuştu
CHP’nin önemli isimlerinden Şahin Mengü Turktime’ı ziyaret etti ve Yönetim ...
Gürsel Tekin Turktime’a Konuştu
CHP’nin iki numaralı ismi Gürsel Tekin Turktime'ı ziyaret etti. Tekin, ...
 
Kılıçdaroğlu; El Parasıyla Gerdek Olmaz...
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu Talat Atilla'ya gündemin sıcak konularını değerlendirdi.
Haluk İpek Talat Atilla'ya Konuştu: CHP'ye Sıfır Taviz Verdik
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Seçim İşleri Başkanı Haluk İpek Türkiye’nin ...
AKP Gaziantep Milletvekili Şamil tayyar Turktime’a Konuştu
AKP’den Gaziantep Milletvekili seçilen Star Gazetesi eski Ankara Temsilcisi ...
 
SOSYAL MEDYADA TAKİP ET
FACEBOOK'TA TURKTIME
TWITTER'DA TURKTIME
 
KATEGORİLER
FOTO GALERİ
VİDEO GALERİ
ETİKETLER
  •KÜNYE
  •İLETİŞİM
  •REKLAM
 
 
  •Güncel
  •Siyaset
  •Dünya
  •Medya
  •Magazin
  •Spor
  •Kültür
  •Sağlık
  •Ekonomi
  •Dünya
  •Spor
  •Kültür
  •Ekonomi
  •Sağlık
  •Medya
  •Siyaset
  •Güncel
  •Aktüel
  •Dünya
  •Spor
  •Kültür
  •Ekonomi
  •Sağlık
  •Medya
  •Siyaset
  •Güncel
  •Aktüel
abd
Vladimir Putin
döviz
poyraz karayel
Abdullah Ercan
Ferit Şahenk
bodrum
İslam
Binyamin Netanyahu