E-posta :
  Şifre :
    ► Üye olmak istiyorum
    ► Şifremi Unuttum

Bank Asya Genel Müdürü Ahmet Beyaz: Her bir iftiraya cevap yetiştirmek yerine işlerimize bakmayı tercih ediyoruz!

Bank Asya Genel Müdürü Ahmet Beyaz, 17 Aralık’tan bu yana maruz kaldıkları karalama kampanyasına karşı, her bir iftiraya cevap yetiştirmek yerine işlerine bakmayı tercih ettiklerini söyledi.

17.09.2014 - 08:51
Bank Asya Genel Müdürü Ahmet Beyaz:

Beyaz, “Arkadaşlarla konuştuk ve bunlara verilecek en güzel cevabın; dimdik ayakta durmak, ülkemize en güzel şekilde hizmet etmek olduğuna karar verdik.” dedi. 

Samanyolu Haber televizyonunda, Metin Yıkar’ın gündeme ilişkin sorularını cevaplayan Ahmet Beyaz, karalama kampanyasını yürütenlerin, yalan haber yazanların aynı zamanda Türkiye ve ekonomisine zarar verdiklerinin farkına varmaları gerektiğini söyledi. Türkiye'de artık gerek insanların, gerek şirketlerin borçluluk seviyesinin çok yüksek olduğunun altını çizdi. “Ülke olarak da, ekonomik olarak da hassas bir dönemden geçiyoruz.” diyen Beyaz, Amerika ve Avrupa’da yaşanan ekonomik gelişmelere dikkat çekti. 

Bankacılığın ‘güven’ ve ‘itibar’ işi olduğunu vurgulayan Beyaz, Bank Asya’yı yıpratmaya yönelik mesnetsiz ithamlara karşı 300 den fazla dava açtıklarını belirtti. Beyaz, “Otoriteden de bu yayınların durdurulmasını istedik. Bankacılık kanuna göre bir bankanın itibarını, şöhretini yıpratmanın 3 ila 5 yıl hapis cezası var.” dedi. Merhum iş adamı Sakıp Sabancı’nın devletin bankalara el koyduğu bir dönem, bu konuda kendisine sorulan soruya karşılık, “El konulması gereken 5’ten fazla banka var.” dediği için para cezasına çarptırıldığını hatırlattı. 

Sektörde 51 bankanın faaliyet gösterdiğini, Bank Asya’nın bunlar arasında 13. en büyük konumunda olduğunu aktaran Ahmet Beyaz, ayrıcıa şu bilgileri verdi: 

“4,5 milyon müşteriye hizmet veriyoruz. Geçen sene Türkiye ekonomisine 30 milyar liranın üzerinde katkı yaptık. Her ay 2-2,5 milyar üzerinde kredi kullandırdık.” 

Bank Asya’ya yapılan sistemik saldırının başta katılım bankaları olmak üzere bankacılık sistemini de tehdit ettiğini dile getiren Beyaz, “2008 krizinden sonra faizsiz bankacılığa bir teveccüh oldu. Kamu bankaları bile faizsiz bankacılık yapmak için çalışıyor. Ülkemizde faizsiz bankacılığı geliştirmek istenen bir dönemde bunların yaşanması ilginç.” diye konuştu. 

Ahmet Beyaz, 10 aydır süren karalama kampanyalarına rağmen hiçbir müşterilerini mağdur etmediklerini vurguladı. Bank Asya’nın Genel Müdürü, “18 yıldır Türkiye’de faaliyet gösteren bir bankayız. 3 ayda bir bağımsız denetimden geçiyoruz. Ayrıca bankacılık otoritesinin denetimi var. 2001’de kriz yaşandı. 25’e yakın bankaya el konuldu. 100 milyara yakın zararı oldu Türkiye’ye. Bundan ders alınıp bağımsız bir kurum oluşturuldu. 2001 krizinden sonraki dönemde bankaları denetledi ve bugüne kadar sorunsuz işleyişi sağladı bu otorite. İlgili kamu kurumları denetim yapıyor, şu anda 30 denetim elemanı var, denetim yapıyor. Biz, banka olarak kendimize güveniyoruz.” dedi. 

Haklarındaki karalama kampanyasının ve verilen olumsuz demeçlerin etkisinde kalan bazı insanların parasını çekmiş olabileceğini ancak bu süreçte önemli kazanımları da olduğunu aktaran Beyaz, şöyle devam etti: 

“Bankamıza güvenen bir müşteri kitlemiz oluştu. Bankamıza daha çok mevduat girişi yapıldı. Bir bankacı dostum, ‘bunların yüzde 1’i, binde 1’i bize yapılsa, dayanamazdık’ dedi. Biz, güçlü sermaye yapımız sayesinde dayandık. Türkiye’nin en güçlü sermaye yeterlilik rasyosuna sahibiz. 1 milyondan fazla müşterimiz var. Bir kısmı bu söylenenlere inansa da büyük bir kısmı inanmadı. Başka bir ülkede olsa, insanlar bankanın önünde toplanır, camlar çerçeveler inerdi." 

Ahmet Beyaz, yapılanlar karsışında sessiz kaldıkları eleştirilerine katılmadığını belirterek, “Her gün bir haber çıkıyor. Bakın 1.000’e yakın yalan haber var. Bunların hepsine yetişmek mümkün değil. Biz hukuki olarak mücadelemize devam edeceğiz. Gerekli gördümüz konularda halkımızı bilgilendiriyoruz, zaten.” ifadelerini kullandı. 

Halka açıklık oranı yürksek bir şerket olduklarının altını çizen Beyaz, Singapur, Japonya, Dubai gibi çok farklı ülkelerden yatırımcıya sahip olduklarını aktardı. Bu hisselerin yaklaşık yarısının yabancı fonların elinde olduğunu dile getirirken, şunları söyledi: 

"Yatırımcımız olan bir fon Türkiye’yi yönetenlere bir mektup göndermiş. 300 milyar dolarlık büyüklükte. Bir nüshasını da bize göndermişler. Şöyle diyorlar; '2011’den bu yana pay sahibiz. Sadece orada değil, başka yatırımlarımız da var.Bank Asya’ya yapılanları hayret ile izliyoruz. Bakın, bankacılık sisteminde 1 katrilyona yakın mevduat var. 1,2 katrilyon kredi hacmi var. Bunun devam etmesi için Türkiye'ye kaynak girişi olması lazım. Bizim geçen sene yurtdışından getirdiğimiz para 1,6 milyar dolar. Bank Asya olarak sukuk ihracı yaptık. 184 yatırımcı, 250 milyon dolarlık sukuk ihracını karşıladı, Bank Asya'ya güvendi. Buna sermaye benzeri kredi diyoruz. 10 yıl bize güven duymuşlar. Bugün bile oluşturulan atmosfere rağmen rahatsız olmadılar." 

Bank Asya'ya yapılan sistemik saldırının, kanunda suç olmasına rağmen ısrarla devam etmesine bir anlam veremediklerini yineleyen Beyaz, "Yasal olarak bütün haklarımızı hem yurtiçi hem yurtdışında aramaya devam edeceğiz. Kimse bunların yanına kar kalacağını düşünmemeli. Bu süreçte attığımız her adımı ilgili kamu otoriteleri ile paylaştık. Görevini ihmal edenlere, kamu otoriteleri de olabilir hukuk mücadelemiz sürecek. Yarın bunun bir başkasına yapılmayacağını kim garanti edebilir." şeklinde konuştu. 

Haklarındaki olumsuz demeçlerle ilgili olarak, yine kanun vurgusu yapan Ahmet Beyaz, Bankacılık Kanunu'nun 82. maddesini nazara verdi. Beyaz, "BDDK özerk, kimseden emir almaz. Bunun dışında farklı insanların demeçleri beyanları BDDK’yı bağlamaz. Ben de 10 yıl boyunca BDDK’da çalıştım. Murakıp denetim yapar, rapor eder, BDDK gereğini yapar. Biz denetim konusunda çok rahatız." diye konuştu. 

"TAHTAMIZ NEDEN KAPATILDI, ANLAMADIK" 

Bank Asya'nın borsada işlem gören hisseleri 5 hafta kapalı kaldı. Beyaz bu konuda da şunları söyledi: 

"Neden kapatıldı anlamadık. Kapatan kurumların gerekçesi olabilir ama bizce makul değildi. 540 milyon hisse dolaşımda. Alınır, satılır. Bu 5 hafta boyunca satmak istediniz, satamadınız. Bir sürü insan mağdur oldu. Mahkemelere gidiyor. Bank Asya hisseleri çok düştü deniyor, buna piyasa karar verir. Çok düşmesinin bizim bankacılık işlerimiz ile ilgisi yok. Bu kadar karalama kampanyası yaparsanız, olur. Biz bu arada yine mevduat topladık, kredi verdik. Hisse senetlerimizin kapalı olduğu dönemde ciddi bir mağduriyet oluştuğunu düşünüyoruz." 

Bank Asya Genel Müdürü Beyaz, bütün olumsuzluklara rağmen hiç bir müşterilerini mağdur etmediklerini, buna büyük özen gösterdiklerini belirterek, "Bugün kimse 1 lira mevduatımı çekemedim diyemez. Her Cuma battı, batıyor diye yaygara yapılıyordu. Ne beklersiniz, insanlar gitsin kapıya parasını çeksin. Evet insanlar geldi, ama para yatırmaya. Bankamıza son dönemde büyük bir teveccüh var. İnsanımız mağduriyeti çok net bir şekilde gördü. Yapılan haksızlığın herkes farkında. 'Bugüne kadar faizsiz banka kapısından girmedim ama bu linç kampanyasına karşı hesap açtırdım' diyen kimseler var. Müşterilerimizin, halkımızın kadirşinas davranışlarıyla bizi duygulandırdığı çok tavır oldu. Bunu kimse küçümsemeye kalkmasın. 1 milyon mevduat müşterisi ile bugünlere geldi Bank Asya, bu insanların fedakarlığını kimse küçümsemesin. Bu samimi bir gayrettir." ifadelerini kullandı. 

Sermayesi en güçlü ilk 3 bankadan birisi olduklarının altını çizen Beyaz, "Sermaye yeterlilik rasyosu bankanın gücünü gösteren bir oran. Likidite; bankadaki para, ödeme gücü. Mevduat ile kredi arasında bir denge olması lazım. Bu hem BDDK, hem Merkez Bankası’na haftalık raporlarız. Örneğin 30 Eylül’de vadesi dolan mevduatı öncesinde bile ödedik. Bizim için 'ödeme güçlüğüne düştü' demek çok büyük bir iddiadır." şeklinde konuştu. 

Beyaz, banka yönetiminin 225 milyon liralık sermaye artırımına gitmesini de "Ortaklarımız, son dönemde bankaya olan teveccüh karşısında biz de bankamıza olan inancımızı gösterelim diyerek, bunu en net şekilde ifade etmiş oldular. Yönetimde belirsizlik yok. Bankamızı dimdik ayakta tutarız, buradayız diyerek bir mesaj verdiler. Endişe taşımıyoruz, işimize bakıyoruz." şeklinde izah etti. 
cihan

YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.
Üye girişi yapmadınız. Misafir olarak yorum ekleyebilirsiniz. Üye olmak için tıklayın.
  Yorumcuların dikkatine…

İmlası çok bozuk,
Büyük harfle yazılan,
Habere değil yorumculara yönelik,
Diğer kişilere hakaret niteliği taşıyan,
Argo, küfür ve ırkçı ifadeler içeren,
Bir iki kelimelik, konuyu zenginleştirmeyen,

yorumlar KESİNLİKLE YAYIMLANMAYACAKTIR.

Bu haber henüz yorumlanmamış...

KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Altın son 2 yılın en düşük seviyelerine gerilemesi yatırımcıları endişelendiriyor
Altın son 2 yılın en düşük seviyelerine gerilemesi yatırımcıları endişelendirip ...
Şimşek vatandaşı uyardı!
Maliye Bakanı Şimşek, vatandaşları torba yasa ile getirilen kolaylıklardan ...
AnadoluJet İle Artık Çok Ucuza Uçacaksınız!
5-21 Eylül 2014 tarihleri arasında, online kanallarda yayımlanacak özel ...
 
Ciro ve üretim azaldı!
Mevsim ve takvim etkilerinden arındırılmış inşaat ciro endeksi bir önceki ...
Türk gıdacılar Moskova'da!
Ukrayna krizi nedeni ile yaptırımların uygulandığı Rusya, Batılı ülkelerden ...
Büyüme durdu!
usya sanayi üretiminde Ağustos ayında geçen yılın aynı dönemine göre büyüme durdu.
 
Bank Asya'dan flaş açıklama:
Bank Asya, bugüne kadar bankada mevduatı olup da çekemeyen bir tek müşterilerinin ...
Yaptırımlar Rusya'yı etkiliyor!
Rusya’ya yönelik yaptırımlar ve rublenin değer kaybetmesi turizm şirketlerini vurmaya devam ediyor.
Binlerce otomobil limanda bekliyor!
Suriyeli ithalatçıların muhaliflerin kontrolündeki bölgelerde satılmak ...
 
SOSYAL MEDYADA TAKİP ET
FACEBOOK'TA TURKTIME
TWITTER'DA TURKTIME
 
KATEGORİLER
FOTO GALERİ
VİDEO GALERİ
ETİKETLER
  •KÜNYE
  •İLETİŞİM
  •REKLAM
 
 
  •Güncel
  •Siyaset
  •Dünya
  •Medya
  •Magazin
  •Spor
  •Kültür
  •Sağlık
  •Ekonomi
  •Dünya
  •Spor
  •Kültür
  •Ekonomi
  •Sağlık
  •Medya
  •Siyaset
  •Güncel
  •Aktüel
  •Dünya
  •Spor
  •Kültür
  •Ekonomi
  •Sağlık
  •Medya
  •Siyaset
  •Güncel
  •Aktüel
süper lig
galatasaray
rusya
MHP
Ukrayna
Netanyahu
Demba ba
Abdullah Ercan
film