E-posta :
  Şifre :
    ► Üye olmak istiyorum
    ► Şifremi Unuttum

Bakan Çelik'ten Roma müşavirliğine ziyaret! 

Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik, Roma’da 16 Ekim Perşembe terör örgütü PKK yandaşlarının saldırısına uğrayan Türkiye’nin Roma Büyükelçiliği Kültür ve Turizm Müşavirliği’ni ziyaret etti.

31.10.2014 - 21:37
Bakan Çelik ten Roma müşavirliğine ziyaret!

Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik, "Kobani'yi bahane ederek Türkiye'nin yüzlerce kamu kurumuna saldıranların, müthiş bir barbarlık sergilediklerini ve Roma'da, sadece İstanbul'u, Ankara'yı değil Diyarbakır'ı, Bitlis'i, Yozgat'ı tanıtmaya çalışan bu yere yapılan saldırının Türkiye düşmanlığı olduğunu" söyledi. 

İtalya’nın Avrupa Birliği Dönem Başkanı olması sebebiyle Napoli’de ev sahipliği yaptığı genişletilmiş AB Kültür ve Turizm Bakanları gayrıresmi toplantısı için bu ülkede bulunan Çelik, başkent Roma’da 16 Ekim Perşembe terör örgütü PKK yandaşlarının saldırısına uğrayan Türkiye’nin Roma Büyükelçiliği Kültür ve Turizm Müşavirliği’ni ziyaret etti.

Türkiye’nin Roma Büyükelçisi Aydın Sezgin, Türkiye’nin Vatikan Büyükelçisi Mehmet Paçacı ile RomaKültür ve Turizm Müşaviri Esin Zeynep Dinçer’in ziyaretine eşlik ettiği Bakan Çelik, geçmiş olsun dileklerini iletti.

Burada Türk basınına bu ziyarete ilişkin açıklamalarda bulunan bakan Çelik, müşavirliklerinin kısa süre önce saldırıya uğradığını anımsatarak, “Ben de arkadaşları ziyaret edip geçmiş olsun demek istedim.  O zaman saldırının bahanesi, bu camlara da yazmışlardı; Kobani’yi, Kobani olaylarını bahane edip, Türkiye’nin bir sürü yerinde kamu kurumlarına saldırdılar, yüzlerce kamu kurumunu yıktılar. Onun yanı sıra bizim kurumlarımıza; müzelere, kütüphanelere saldırdılar. Müthiş bir barbarlık sergilediler. Yüzlerce kamu kurumu zarar gördü ve buraya saldırdılar, Roma’daki bu müşavirliğimize saldırdılar” diye konuştu.

Yurt dışındaki bu müşavirliklerinin Türkiye’yi tanıttığını, bu tanıtımın sadece İstanbul ya da Ankara ile sınırlı olmadığını vurgulayan Çelik, “Bu müşavirlikler, Türkiye’nin her yerini tanıtıyor. İstanbul’u Ankara’yı tanıttığı kadar Diyarbakır’ı, Van’ı, Bitlis’i, Yozgat’ı her yeri tanıtıyor. Dolayısıyla Türkiye’yi tanıtan böyle bir yere saldırmaları aslında Türkiye düşmanlığıdır” dedi.

Bu saldırıları yapanların bahanelerinin ne denli yanlış olduğunu zamanla görüldüğünü ifade eden Kültür ve Turizm Bakanı Çelik, “Türkiye, Kobani’ye destek olmuyor diye o protestoları yaptıklarını söylediler. Halbuki Kobani’ye tek destek olan, en büyük destek olan ülke Türkiye. Bütün bir Avrupa’ya gelen mülteci sayısından daha fazlası bir günde Kobani’den Türkiye’ye geldi. Türkiye onlara kucak açtı, ev sahipliği yapıyor onlara ve oradaki insanlar da biliyorlar ki; onların tek hamisi, tek destekçisi, onlara tek sahip çıkan Türkiye’dir” ifadelerini kullandı.

Bakan Çelik, Türkiye’nin son olarak Kobani’nin düşmemesi için Permerge güçlerinin geçmesine olanak sağladığına dikkati çekerek, “Şimdi de görüldüğü gibi oraya Kuzey Irak’taki Permerge güçlerinin, Kuzey Irak’ın silahlı güçlerinin geçmesinde Türkiye bu imkanı sağlıyor. Ne için sağlanıyor bu imkanlar? Kobani düşmesin, Kobani IŞİD’in eline geçmesin diye. Buna rağmen tutup Türkiye’yi IŞİD destekçisi gibi gösterip, arkasından da sanki Kobani’ye sahip çıkılmıyormuş gibi bu kurumlara saldırıyorlar. Aslında bütün bunların bahane olduğu, yaptıklarının Kobani’ye sahip çıkmak değil de asıl Kobani’ye düşmanlık yapmak olduğu görüldü. Yani bir kere daha şunu görelim: bu kamu kurumlarına saldıranlar aslında Kobani’yi bahane ediyorlar ama Kobani’ye en büyük zararı veriyorlar. Onların maksatları başka” şeklinde konuştu.

Burada görev yapmakta olan müşavirlik çalışanlarına geçmiş olsun dileklerini ileten Çelik, “Büyükelçilerimiz hemen anında olayla ilgilenmişler. Zaten hemen güvenlik güçleri de müdahale etmiş. Büyükelçiliklerimiz, müşavirliklerimiz, hepsi görevlerini yapmaya devam edecekler. O saldırıları yapanların, bu saldırılarından hiç çekinmeden yine Türkiye’yi, İstanbul’u, Ankara’yı, Diyarbakır’ı, Mardin’i, Van’ı tanıtmaya devam edecekler” dedi.

MGK toplantısının uzun sürmesi

Türkiye’de dün yapılan ve en uzun süren Milli Güvenlik Kurulu olması bakımından dikkati çeken MGK toplantısı ve bu toplantıdan basına yansıyan askerin, Permerge güçlerinin 29 Ekim’de geçiş yapmasından rahatsızlık duyduğuna ilişkin haberler hatırlatılan Çelik, “Türkiye demokrasidir. Hukuk devletidir. Bütün kurumların görüşleri alınır ama sonuç itibariyle Türkiye’yi seçilmiş siyasi hükümet yönetir. Dolayısıyla bu Milli Güvenlik Kurulu’nun, Türkiye’nin etrafındaki olaylara baktığımızda bu kadar uzun sürmesi de normaldir. Bir sürü gündem var. Etrafımızda 9 tane ülke yönetilemez duruma geldi. Belki de yüz yılın altüst oluşları yaşanıyor. Bunun merkezinde bir istikrar adasıdır Türkiye. Bu istikrar adasındaki, böylesine önemli olaylar olurken, o kurumda bu değerlendirmelerin yapılması, bu kadar uzun sürmesi normaldir” yanıtını verdi.

Çelik, Türkiye’nin etrafındaki karışıklıkların bir yansıması olarak, “Belki bu toplantılar daha sık yapılacaktır.  Çünkü Irak’ta, Suriye’de büyük altüst oluşlar, büyük depremler meydana geliyor. 100 yılda görülecek şeyler 10 güne sığıyor. Dolayısıyla onu normal karşılamak gerekir” dedi.

Askerin bazı konularda rahatsız olduğuna ilişkin haberler için de Ömer Çelik, şu yanıtı verdi:

“Artık Türkiye, kurumların parça parça birbirine karşı hareket ettiği bir ülke değil, eski vesayet Türkiyesi değil. Yani 'bu kurum rahatsız, bu kurum hoşlanmıyor, bu kurum bundan yana’ gibi bir şey yok. Bütün kurumlar hükümete bağlı. Bütün kurumların görüşü alınır, ama son tahlilde siyasi kararı hükümet verir, bütün kurumlar da o kararı yerine getirmek için çalışır. Bununla ilgili de askeri kesimi de böyle zan altında bırakmamak lazım. Dolayısıyla Türkiye’de tüm kurumların görüşü alındıktan sonra hükümet karar verdikten sonra hiçbir problem yoktur. Kurumlar işliyor, her şey yerli yerince değerlendiriliyor.”

Bu arada, Kültür ve Turizm Bakanı Çelik, müşavirlik ziyareti öncesinde Türkiye’nin Vatikan Büyükelçisi Mehmet Paçacı, Roma Büyükelçisi Aydın Sezgin ile Vatikan Müzesi'ni ziyaret ederek incelemelerde bulundu. 
AA

YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.
Üye girişi yapmadınız. Misafir olarak yorum ekleyebilirsiniz. Üye olmak için tıklayın.
  Yorumcuların dikkatine…

İmlası çok bozuk,
Büyük harfle yazılan,
Habere değil yorumculara yönelik,
Diğer kişilere hakaret niteliği taşıyan,
Argo, küfür ve ırkçı ifadeler içeren,
Bir iki kelimelik, konuyu zenginleştirmeyen,

yorumlar KESİNLİKLE YAYIMLANMAYACAKTIR.

Bu haber henüz yorumlanmamış...

KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay TURKTIME'a Konuştu
Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay Talat Atilla'ya konuştu ve çarpıcı açıklamarda bulundu...
Aylin Kotil Turktime’a Konuştu
CHP Beyoğlu Belediye Başkan Aday Adayı Aylin Kotil Turktime’ı ziyaret ...
MHP Genel Başkan Yardımcısı Mevlüt Karakaya Turktime'a Konuştu
MHP Genel Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Mevlüt Karakaya: GEZİ PARKI EYLEMLERİNDE ...
 
Şahin Mengü: Baykal Ortaya Çıkacak ve…
CHP’nin önemli isimlerinden Şahin Mengü Turktime’ı ziyaret etti ve Talat ...
Şahin Mengü Turktime’a Konuştu
CHP’nin önemli isimlerinden Şahin Mengü Turktime’ı ziyaret etti ve Yönetim ...
Gürsel Tekin Turktime’a Konuştu
CHP’nin iki numaralı ismi Gürsel Tekin Turktime'ı ziyaret etti. Tekin, ...
 
Kılıçdaroğlu; El Parasıyla Gerdek Olmaz...
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu Talat Atilla'ya gündemin sıcak konularını değerlendirdi.
Haluk İpek Talat Atilla'ya Konuştu: CHP'ye Sıfır Taviz Verdik
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Seçim İşleri Başkanı Haluk İpek Türkiye’nin ...
AKP Gaziantep Milletvekili Şamil tayyar Turktime’a Konuştu
AKP’den Gaziantep Milletvekili seçilen Star Gazetesi eski Ankara Temsilcisi ...
 
SOSYAL MEDYADA TAKİP ET
FACEBOOK'TA TURKTIME
TWITTER'DA TURKTIME
 
KATEGORİLER
FOTO GALERİ
VİDEO GALERİ
ETİKETLER
  •KÜNYE
  •İLETİŞİM
  •REKLAM
 
 
  •Güncel
  •Siyaset
  •Dünya
  •Medya
  •Magazin
  •Spor
  •Kültür
  •Sağlık
  •Ekonomi
  •Dünya
  •Spor
  •Kültür
  •Ekonomi
  •Sağlık
  •Medya
  •Siyaset
  •Güncel
  •Aktüel
  •Dünya
  •Spor
  •Kültür
  •Ekonomi
  •Sağlık
  •Medya
  •Siyaset
  •Güncel
  •Aktüel
Kasımpaşa
NBA
Gurbangulı Berdimuhamedov
TÜFE
Yeni Zelanda
voleybol
ismail kartal
Sayıştay
Jan Wouters