E-posta :
  Şifre :
    ► Üye olmak istiyorum
    ► Şifremi Unuttum

Bakan Çelik Sopayı Gösterdi: Sağlık Sisteminde Suistimaller Var... Bu Konuyla İlgili Biraz Can Yakacağız!

BURSA’da özel bir hastanenin açılışına katılan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, işsizlik rakamlarındaki düşüşü ve sağlık sisteminde yapacakları çalışmaları anlattı.

16.09.2011 - 07:22
Bakan Çelik Sopayı Gösterdi:

Çelik, işsizlik rakamlarındaki düşüşe ilişkin, "Çok şükür içeride istikrar, dışarıda da itibarımız var" derken sağlık sisteminde israf ve suiistimaller olduğunu söyledi.

Bakan Çelik, "Şunu ifade edeyim ki bu konuyla ilgili biraz can yakacağız" dedi.

Merkez Nilüfer İlçesi’nde kurulan Özel Medicabil Hastanesi’nin açılışı için Bursa’ya gelen Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, Türkiye’nin her alanda yeniden inşa edildiğini söyledi. Büyüme rakamları açısından 2011 yılının ilk çeyreğinde en çok büyüyen ülkelerin başında Türkiye’nin geldiğini anlatan Çelik, bu yılın ikinci çeyreğinde yüzde 8.8 büyüyen ve yine rekor kıran ülkenin Türkiye olduğunu vurguladı. Bugün açıklanan işsizlik rakamlarına da değinen Çelik, şöyle devam etti:
"2010 yılı Haziran ayında işsizlik oranı aylık yüzde 10.5 iken, 2011 yılı Haziran ayında işsizlik oranı yüzde 9.2’ye geriledi. Rakamları hangi açıdan ele alırsanız alın, Türkiye’de gerçekten ciddi bir değişimin dönüşümün yaşandığını, birilerinin imrendiği bir güzel tablonun oluştuğunu dost-düşman herkes görmektedir. Demek IMF’siz oluyormuş, demek sözü dinlenen ülke olunuyormuş. İlle de söz dinlemek zorunda değilsiniz. Demek ki yardım alan ülke olmak değil, yardım eden ülkede olunuyormuş. Türkiye bugün Somali’den Balkanlar’a Afrika’nın tüm coğrafyasından Asya’ya kadar yardım elini uzatan bir ülke. İçeride çok şükür istikrar, dışarıda da çok şükür itibarımız var."

"HİZMETLERİMİZ MİLLETİMİZE HELAL HOŞ OLSUN"

Konuşmasında sağlık sistemindeki gelişmelere de dikkat çeken Bakan Faruk Çelik, Türkiye’de nitelikli sağlık hizmeti verdikleri alanların 10 binden 35 bine çıkarıldığını açıkladı. 2015 yılında hedeflerinin 123 bin sağlık hizmeti alanı olduğunu vurgulayan Bakan Çelik, şunları söyledi:

"SGK olarak 1735 özel sağlık kurumundan hizmet alıyoruz. 278 milyon her yıl sağlık kurumlarına müracaat var. Bu rakamın 71 milyonu özel sağlık kurumlarına gidiyor. Bunun için SGK olarak 5.1 milyar liralık bir ödeme gerçekleştiriyoruz. Sağlık harcamalarında 2002 yılında kamu olarak 9.9 milyar lira harcama yapıyorduk. 2010 yılında 40 milyar, 2011 yılında 45 milyar lira harcamalarında giderimiz var. İlaç konusuna baktığımızda 2002 yılında ilaç giderimiz 5.2 milyar lira iken, 2010 yılında 15.4 milyar lira, 2011 yılında 16 milyar liraya yükseldi. Bunların hepsi milletimize helali hoş olsun."

"LAZIM OLUR DİYE İLAÇ YAZILIR MI?"

Sağlık sisteminde yapılan harcamaların büyüklüğüne vurgu yapan Bakan Çelik, bu hizmetlerin sunumunda cebinden para çıkan bakan olarak, sağlığa erişim kolay olduğu için harcamalar artabilmesine saygı duyduklarını anlattı. Çelik, şöyle dedi:

"Fiyat artışlarından dolayı giderlerimizde artış olabilir. Ama bir de başka kalemler var. Bunlar bir, israf. İki, suiistimaller. Suiistimal ve israf konusunu mutlaka sağlık sistemimizde çözmek durumundayız. Eğer çözemezsek, o zaman bu hizmeti hak eden dürüst vatandaşlarımıza nitelikli hizmet vermekte zorlanacağız. Bu konuda çok ciddi tespit ve teftişlerimiz var. Birinci israf alanında. ‘Doktor Bey, yazıver şu ilacı lazım olur ya!’ deniyor. Şimdi buradan doktor arkadaşıma sesleniyorum. Lazım olur diye ilaç yazılır mı? Hastanın keyfine göre ilaç yazılır mı? Tabi ki doktorların tümü için söylemiyorum. Tenzih ediyorum bir çoğunu. Ancak yazı ver denildiğinde yazan doktorlar var. Yazı ver neticesinde buzdolabında poşetler içerisinde ilaçlardan geçilmiyor. Yazık. Bu israfı bu ülke hak etmiyor. İhtiyaçsa yazılacak. Bir kutu ilaçtan ne olur demek lüksüne sahip değiliz. Suiistimaller ise eczane-hastane. Eczane-doktor. Vatandaş-eczane ilişkilerinde. Şunu ifadeyim ki biraz can yakacağız. Çünkü az sayıda bu yanlışlığın içerisinde olanların bütün sağlık sistemindeki doktorları hastaneleri eczaneleri karalamaya haklarının olmadığı inancı içerisindeyiz."

Konuşmasının ardından hastanenin açılışını gerçekleştiren Bakan burada gazetecilerin sorularını yanıtladı. "MİT-PKK görüşmesinin basına sızdırılmasının zamanlamasını nasıl değerlendiriyorsunuz?" sorusuna şu karşılığı verdi:
"Bahsettiğiniz kurumlar ve konu önemli bir konu. Bu konunun içeriğini bilmeden kimlerin ne konuştuğunu bilmeden rastgele değerlendirme yapmayı doğru bulmuyorum. Bu konuyla ilgili yetkili kurumların açıklama yapması doğru olur. Bilgi doğuysa açıklama yapmaları gerekiyor. Henüz benim doğruluğunu teyit edemediğim bir konuyla ilgili açıklama yapmayı doğru bulmuyorum."

"İLLEGAL BİR YAKLAŞIMINIZ OLACAKSA NEDEN MİLLETVEKİLİ OLUYORSUNUZ?"

"Yeni dönemde BDP’nin meclise girmesi tartışmaları sürüyor. bu durumu nasıl değerlendiriyorsunuz" soruna ilişkin Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik şunları söyledi:

"Başka çarelerinin olmadığı inancındayım. Adama sorarlar, ’meclise girmeyeceksen neden seçime girdin’ diye. Yani böyle bir çelişki olamaz. Biz sorunların mecliste konuşulmasından yanayız. Madem millet teveccüh etmiş, seçmiş, her milletvekili bizim için önemlidir, değerlidir. Bunun dışındaki yaklaşımlar, çelişkili durumlardır. O zaman parti kurmayacak, aday olmayacaktınız. İlla illegal bir yaklaşımınız olacaksa o zaman neden miletvekili oluyorsunuz, neden parti kuruyorsunuz? Kuruyorsanız geleceksiniz meclise. Kürsü kimseye yasak değil ki, kürsü herkese açık. Haklarınızı savunur cevabını alırsınız veya haklıysanız hakkınızı alırsınız."

vatan

YORUMLAR
Toplam 2 yorum var, 2 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.
Üye girişi yapmadınız. Misafir olarak yorum ekleyebilirsiniz. Üye olmak için tıklayın.
  Yorumcuların dikkatine…

İmlası çok bozuk,
Büyük harfle yazılan,
Habere değil yorumculara yönelik,
Diğer kişilere hakaret niteliği taşıyan,
Argo, küfür ve ırkçı ifadeler içeren,
Bir iki kelimelik, konuyu zenginleştirmeyen,

yorumlar KESİNLİKLE YAYIMLANMAYACAKTIR.
Misafir 16 Eylül 2011 Cuma 19:03

Hayrolsun? Sağlık Bakanını görevdenmi alıyorsun:)))

Yorumu oyla      19      10  
Misafir 16 Eylül 2011 Cuma 17:15

Sevgili bakanım 8-9 yıldır millet malı götürdü. İktidara geldiğiniz gün sgk açıkları 10 katrilyonken şimdi 45 katrilyon. 4 kattan daha fazla açık veren bir sistem. Hazine 8 yıldır soyuluyor ama birilerinin cebine gitti bu rakamlar. Göz yumuldu demek istemiyorum ama anlaşılan o ki net bir vurgun var. ( yıl vurgundan sonra bu sözü sölemeniz bile yanan hazineyi kurtarma açısından önemli .Unutmayın 10 yıldır iktidar sizsiniz ve bu açıklar bu suistimaller sizin getirdiğiniz bürokratlar yapıyor

Yorumu oyla      20      10  
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Tayyar: Muhafazakâr Değilim… Ahmet Hakan Oynak… Gül Denge, Erdoğan Gönül Adamı!
Ergenekon’da ağababalar dışarıda, soruşturma zenciler üzerinden yürütülüyor… ...
General Dostum Turktime’a Konuştu: Taliban Güçlendi Ama Onları Ben Yok Ederim!
Hamid Karzai ile ittifak kurup seçimlere girmek için Afganistan’a dönen ...
E.Albay Türemen: Karadayı Darbe Konseptine Uymayan Subayları Ankara’dan Uzaklaştırdı!
Karadayı darbe hazırlığı için subayları nasıl fişledi? Darbe konusunda ...
 
Büyük Yangından Önceki Son Röportajı Turktime Yaptı… Özbey: İstanbul Kötü Yönetiliyor!
Birkaç gün önce yanarak kül olan Avrupa’nın en büyük gösteri merkezi İstanbul ...
Adnan Oktar Turktime’a Konuştu: Said-İ Nursi'yi Atatürk Konusunda Yanılttılar!
Evrim teorisine karşı onlarca eseri, şatafatlı hayatı ve ilginç çıkışlarıyla ...
Erhan Göksel: Teslim Bayrağı Çeken Büyükanıt Divan-ı Harp’te Yargılanmalı!
Sınır ötesi harekat yapıldığı zaman aslında sanıldığı gibi bir harekat ...
 
Fatih Karaca: Tuncay Özkan Grubun’dan Kimseyi İşten Atmadık, Kendileri Ayrıldı...
Aralarında Kanaltürk ve Bugün Gazetesi'nin de bulunduğu Koza-İpek Medya ...
Emniyet Genel Müdürü Köksal: Gazeteciler İçin Özel Dinleme Yok…
Türk basınının lokomotif gazetelerine dahi röportaj vermeyen Emniyet Genel ...
Kızılay Başkanı Küçükali Turktime'a Konuştu: Veli Küçük'ün Kızılay’dan İhale Aldığını Sizden Öğrendim!
Kızılay Genel Başkanı Tekin Küçükali'den Turktime'a çarpıcı açıklamalar: ...
 
SOSYAL MEDYADA TAKİP ET
FACEBOOK'TA TURKTIME
TWITTER'DA TURKTIME
 
KATEGORİLER
FOTO GALERİ
VİDEO GALERİ
ETİKETLER
  •KÜNYE
  •İLETİŞİM
  •REKLAM
 
 
  •Güncel
  •Siyaset
  •Dünya
  •Medya
  •Magazin
  •Spor
  •Kültür
  •Sağlık
  •Ekonomi
  •Dünya
  •Spor
  •Kültür
  •Ekonomi
  •Sağlık
  •Medya
  •Siyaset
  •Güncel
  •Aktüel
  •Dünya
  •Spor
  •Kültür
  •Ekonomi
  •Sağlık
  •Medya
  •Siyaset
  •Güncel
  •Aktüel
süper lig
döviz
moskova
barcelona
ygs puan hesaplama
kardeş
Edward Snowden
ygs puan
telefon