E-posta :
  Şifre :
    ► Üye olmak istiyorum
    ► Şifremi Unuttum

BİMER Başbakanlık Şikayet Adresi 

Bimer'e şikayet Bimer başvuru takip sayfası ayrıca Bimer kullanıcı girişi ve Bimer başvuru sorgulama nasıl oluyor merak edenler için Bimer başbakanlık şikayet adresi ile ilgili detaylar ve başvuru süreci...

23.10.2014 - 10:52
BİMER Başbakanlık Şikayet Adresi

Resmi kurumlarla ilgili şikayetlerinizi de BİMER üzerinden kolayca yapabilirsiniz. Bimer'e şikayet dilekçesi yazanlar, Bimer şikayet sorgulama yaptıklarında en geç 30 gün içinde dilekçelerine cevap almaktalar.

Kamu kurumlarındaki genel müdür ve üst seviyesindeki kişilerin yanlış uygulama ve davranışları kamu görevlileri etik kuruluna bildirilebilir, şikayet edilebilir.

Bimer (Başbakanlık İletişim Merkezi) hangi amaçlar için kullanılabilmektedir?

1- Bilgi edinme kanunu kapsamında kamu kurumlarından ve valiliklerden edinilecek bilgiler Bimer aracılığı ile talep edilebilir.

2- Kamu kurumları ile ilgili dilek, istek ve şikayetler ile genel olarak herhangi bir suç ile ilgili ihbarlar Bimer üzerinden yapılabilir.

3- Kamu kurumlarındaki genel müdür ve üst seviyesindeki kişilerin yanlış uygulama ve davranışları kamu görevlileri etik kuruluna bildirilebilir, şikayet edilebilir.



Bimer Başvurusu Yapmak için Tıklayınız

Aşağıdaki bağlantıdan ise e-Devlet şifrenizle sisteme giriş yaparak BİMER’e başvuru yapabilirsiniz.

e-Devlet Üzerinden Bimer Başvurusu için Tıklayınız

Posta yoluyla : Başbakanlık İnsan Hakları Başkanlığı Yüksel Caddesi No: 23 Kat 3 06650 Kızılay/ANKARA

Faks yoluyla : (0312) 422 29 96

Telefonla : 150


Bimer’e Nasıl Başvurulur?



Bimer’e internet üzerinden kolayca aşağıdaki iki farklı yöntem üzerinden başvurabilirsiniz.

1. yol : Eğer e-Devlet şifreniz varsa turkiye.gov.tr üzerinden BİMER'e başvurabilirsiniz. Bu şekilde başvuru yapmanızı tavsiye ederiz. Yazının devamında başvuru formunu bulabileceksiniz.



2. yol : Başbakanlığın resmi sitesi üzerinden direk başvurabilirsiniz. Yazının devamında başvuru formunu bulabileceksiniz.



Aşağıdaki bağlantıdan sayfayı açın, yukarda hangi konu hakkında başvuru yapmak istediğinizi seçin ve bu işlemden sonra başvuru formu açılacaktır. Kişisel bilgilerinizi doğru bir şekilde doldurun ve daha sonra “Başvurunuzu anlaşılır biçimde özetleyiniz” son işlem olarak “Başvuru Yap” butonunu yap diyerek başvurunuzu tamamlayabilirsiniz. Başvuru formuna kesinlike doğru bilgiler giriniz.
Bimer (Başbakanlık iletişim Merkezi) nedir?

Başbakanlık İletişim Merkezi kısa adı Bimer olan sistem; bilişim ve iletişim teknolojileri kullanılarak Başbakanlık tarafından hayata geçirilen bir halkla ilişkiler uygulamasıdır. Bimer vatandaşın devlet'le iletişim kurmasını sağlayan bir köprü görevi görmektedir. Bimer'e telefon, internet sayfasındaki form veya e-posta ile ulaşabilmek mümkündür. Bimer'in telefon numarası "150" dir. Bimer'e diğer yollardan ulaşmak için dış bağlantılar başlığı altından Bimer'in resmi web sitesini ziyaret ederek diğer iletim adreslerini bulabilirsiniz.

“Alo 150” numarası herhangi bir ilimizden arandığında o ilin valiliğinde ki halkla ilişkiler görevlisi telefonu açar.Önündekibilgisayarda Başbakanlık web sayfası inden telefonla arayan vatandaşın kişisel bilgilerini ve müracaatının konusu ve detaylarını kaydeder.Daha sonra kayıt altına alınan bu müracaat Valilik’ teki yetkili tarafından Kaymakamlık, İl Müdürlüğü veya Bölge Müdürlüğü’ne sistem üzerinden gönderilir.Gönderilen müracaat Kaymakamlık, İl Müdürlüğü veya Bölge Müdürlüğü tarafından sonuçlandırılır ve müracaat sahibine cevap verilir.



“Alo 150” numarasına yapılan müracaat herhangi bir Bakanlığı veya Başbakanlığı ilgilendiriyor ise yine valilik halkla ilişkiler görevlileri aracılığı ile Başbakanlık web sayfası kullanılarak sistem üzerinden Başbakanlığa gönderilir.Buradaki değerlendirme sonrasında müracaat Bakanlık Yetkilisi tarafından Bakanlığın ilgili birimine yine sistem üzerinden gönderilir ve müracaat ilgili birim aracılığıyla cevaplandırılır vatandaşa da cevap verilir. Verilen cevaba ilişkin detaylar sisteme kaydedilir

Bu sayede yerel düzeyde çözülebilecek müracaatlar Bakanlık ve Başbakanlığa gelmeden cevaplandırılır.Böylece zaman ve paradan tasarruf edilmiş olur.

BİMER uygulaması bir yazılım ile web üzerinden yapıldığı için yurdumuzun en ücra köşesinden yapılan müracaat ve bu müracaata ilişkin yapılan işlemler Başbakanlık’ tan koordine ve takip edilebilmektedir.



Bimer'e (Başbakanlık İletişim Merkezi) başvuru yaptım ya sonrası?

Bimer'e yaptığınız başvuru sonucu başvuru yaparken hangi yolla iletişim kurulmasını istediyseniz o yolla size iletilir. E-devlet hizmetlerinin verildiği turkiye.gov.tr adresindende e-devlet şifrenizle giriş yaparak başvuru sonucunuzu görebilirsiniz yada Bimer başvuru sonucu sorgulama ekranından yine başvurunuzla ilgili bilgiye ulaşabilirsiniz. Bimer başvuru sonucu sorgulama sayfasına dış bağlantılar başlığı altından ulaşabilirsiniz.
haberazim

YORUMLAR
Toplam 361 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.
Üye girişi yapmadınız. Misafir olarak yorum ekleyebilirsiniz. Üye olmak için tıklayın.
  Yorumcuların dikkatine…

İmlası çok bozuk,
Büyük harfle yazılan,
Habere değil yorumculara yönelik,
Diğer kişilere hakaret niteliği taşıyan,
Argo, küfür ve ırkçı ifadeler içeren,
Bir iki kelimelik, konuyu zenginleştirmeyen,

yorumlar KESİNLİKLE YAYIMLANMAYACAKTIR.
[email protected] 5 Ağustos 2016 Cuma 03:12

Çok güzel bir düşünce ama biz küçük esnaf olarak bu vergi borcu gelen çok iy koşullarda ödeme planı bi türlü yararlanamiyoz cunki devlet dairesine yaptığımız işlerin tümünu kesip vergi borcumuzu peşin alıyorsunuz ve bagkur taksit çok iy bir şans ama hem 450 taksit hem 450 bakur parası yetistiremiyoruz yanı bu konuda çok mağdur oluyoruz 30 bin tl esnaf odası 5 yıl taksitli kredi verdi yine biz küçük esnaf kullsnamsdik niye gecen seneden 12 bin kredi çekmişim ihtiyacım varki çektim niye herkez kullandı biz küçük borçlu esnaf kullanamadık demem oki biraz bizi düşünün lütfen sesimi duyun bizede el atin

Yorumu oyla      19      10  
yasin erginer 4 Ağustos 2016 Perşembe 05:21

Başbakanım pazar günkü mitinkten endiseliyim. Çünkü günü önceden bilindiği için kahpe planlar yapılabilir. Birde farklı görüşlü kişiler bir araya gelecek provokasyon yapıp büyük bir olay çıkarabilirler. Saygılarımla.

Yorumu oyla      18      10  
eray 3 Ağustos 2016 Çarşamba 22:23

sayın başkanım askerliğide düşürün artık burda kafayı yiyip kendini kesenler çok herşey tutanak olmuş

Yorumu oyla      18      10  
Osman tonbalak 3 Ağustos 2016 Çarşamba 21:28

Bu fetocu esnafa ne zaman sıra gelcek kanımızı emiyolar bu şahıslar ak parti yönetiminde ve belediye genel meclis iyisi adayı

Yorumu oyla      18      10  
Sabiha AKBAS 3 Ağustos 2016 Çarşamba 20:09

Fetocu olup onun cemaatin fen der senesinde müdürlük yapıp İZMİR den İSTANBULA taşındı secim zamanı Bergama ya geldi ve bazı kişilere yardim ettiği kişilerle konuşup BASKANİMİZA ıy vermeyin diye konuşma yaptı .Bergama da ki yakınlarıyla birlikte,her ay Amerika ya gittiği de biliniyor .hatta oğlu oldu onun ismini bile köydür may oraya gitti.İSTANBUL da matbasida var diye söyleniyor şimdiler de halen insan içine çıkabilen hic bir şey yapmamış gibi bu kişiyi şikayet etmek istiyorum lütfen ilgililere buradan sesleniyorum arastirildiginda daha net bilgiler elde edileceğini umuyorum .İsmi İlhan İŞLER Bu kisinin İSTANBUL Yakuplu ,da ikamet ediyor. Cemaatin sağ kolu halen niye bu kadar rahat bir şekilde yoluna devam edebiliyor .nereye şikayet edeceğimi bilemediğimiz için buraya yazdım İlginize .hak eden cezasını bulsun..

Yorumu oyla      18      10  
Ali hamit öz 3 Ağustos 2016 Çarşamba 15:53

Asketlik görevim bitmesine rağmen askerlik şubeme teskerem sisteme düşmedi deniliyor ben dövizli askerlik hakkımı iptal ettirmiştim bana ödenmesi gereken dövizli askerlik para iyadesini teskerem sisteme düşmediği için yapamıyorlar bunun için getekli ilgili birimin gorevini yerine getirmesi için neyapmam gerekiyor gerekli islemin yapılmasını rica ederim

Yorumu oyla      18      10  
fatma nur tan 3 Ağustos 2016 Çarşamba 13:47

Sayin basbakanim lutfen 2010 kpss yi hakkiyla kazananlarin haklarinin gasp edilmemesi ve bunun icin gerekli tum calismalari yapmanizi istiyoruz yoksa gercek anlamda cok buyuk magduriyetler ortaya cikacak sesimizi duyun lutfen hakliya hakkini hakkiyla vereceginize suphemiz yok saygilarimla

Yorumu oyla      18      10  
eray 3 Ağustos 2016 Çarşamba 12:54

sayın başkanım askerliğide düşürün artık burda kafayı yiyip kendini kesenler çok herşey tutanak olmuş

Yorumu oyla      18      10  
eray 3 Ağustos 2016 Çarşamba 12:14

sayın başkanım askerliğide düşürün artık burda kafayı yiyip kendini kesenler çok herşey tutanak olmuş

Yorumu oyla      18      10  
Harun atak 3 Ağustos 2016 Çarşamba 10:03

Feto hayini mileti perisan eti sucsuz uman erbaslarin aiyleleri persan budayetmiyormusgibi Kisladaki komtanlar sucsuz uzman erbaslarin sozlesmelerini fes ediyorlar.mahkeme sonuclanmadan lutfen bulara durdurun lutfen.feta hayininin yuzunden zaten perisanlar.birde siz perisan etmeyin.bunu okuyan cok degeli kardesim elini vijdaninakoy gereli yerlere bunlari iletin lutfen:(

Yorumu oyla      18      10  
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
YSK Başkanı Ali EM Turktime'a Konuştu
28 Ocak 2010 tarihinde Yüksek Seçim Kurulu Başkanı (YSK) olan Ali Em geçen ...
A.Ü. Z.F. Dekanı Çolak Turktime'a Konuştu TV'lerdeki Bal Reklamları Hayvansız Mandıralarda Kaşar Üretmeye Benziyor!
Ankara Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet Çolak Turktime’ı ...
Tayyar: Muhafazakâr Değilim… Ahmet Hakan Oynak… Gül Denge, Erdoğan Gönül Adamı!
Ergenekon’da ağababalar dışarıda, soruşturma zenciler üzerinden yürütülüyor… ...
 
General Dostum Turktime’a Konuştu: Taliban Güçlendi Ama Onları Ben Yok Ederim!
Hamid Karzai ile ittifak kurup seçimlere girmek için Afganistan’a dönen ...
E.Albay Türemen: Karadayı Darbe Konseptine Uymayan Subayları Ankara’dan Uzaklaştırdı!
Karadayı darbe hazırlığı için subayları nasıl fişledi? Darbe konusunda ...
Büyük Yangından Önceki Son Röportajı Turktime Yaptı… Özbey: İstanbul Kötü Yönetiliyor!
Birkaç gün önce yanarak kül olan Avrupa’nın en büyük gösteri merkezi İstanbul ...
 
Adnan Oktar Turktime’a Konuştu: Said-İ Nursi'yi Atatürk Konusunda Yanılttılar!
Evrim teorisine karşı onlarca eseri, şatafatlı hayatı ve ilginç çıkışlarıyla ...
Erhan Göksel: Teslim Bayrağı Çeken Büyükanıt Divan-ı Harp’te Yargılanmalı!
Sınır ötesi harekat yapıldığı zaman aslında sanıldığı gibi bir harekat ...
Fatih Karaca: Tuncay Özkan Grubun’dan Kimseyi İşten Atmadık, Kendileri Ayrıldı...
Aralarında Kanaltürk ve Bugün Gazetesi'nin de bulunduğu Koza-İpek Medya ...
 
SOSYAL MEDYADA TAKİP ET
FACEBOOK'TA TURKTIME
TWITTER'DA TURKTIME
 
KATEGORİLER
FOTO GALERİ
VİDEO GALERİ
ETİKETLER
  •KÜNYE
  •İLETİŞİM
  •REKLAM
 
 
  •Güncel
  •Siyaset
  •Dünya
  •Medya
  •Magazin
  •Spor
  •Kültür
  •Sağlık
  •Ekonomi
  •Dünya
  •Spor
  •Kültür
  •Ekonomi
  •Sağlık
  •Medya
  •Siyaset
  •Güncel
  •Aktüel
  •Dünya
  •Spor
  •Kültür
  •Ekonomi
  •Sağlık
  •Medya
  •Siyaset
  •Güncel
  •Aktüel
abd
tff
ütopya
Bütçe
Maden Ocakları
Barack Obama
Tatbikat
Avustralya
anayasa mahkemesi