E-posta :
  Şifre :
    ► Üye olmak istiyorum
    ► Şifremi Unuttum

BBP lideri Destici net konuştu: ‘Havuz medyası’ diye isimlendirilen medyanın da özgürleşmesini istiyoruz!

Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, 14 Aralık'ta yapılan Zaman Gazetesi Genel Yayın Müdürü Ekrem Dumanlı, Samanyolu Yayın Grubu Başkanı Hidayet Karaca ile senarist, yönetmen, yapımcı ve emniyet mensuplarına yönelik ‘gözaltı ve tutuklamalara’ sert tepki gösterdi.

20.12.2014 - 20:05
BBP lideri Destici net konuştu:

Destici, Türkiye’deki bütün medyanın, –yandaşlar dışındaki– muhalefet partilerinin, STK’ların topyekûn, operasyonun hukuki bir temelden yoksun, siyasi bir kararla, birilerinin talimatıyla gerçekleştiği hususunda fikir birliğine vardığını kaydederek," Basın özgür olmazsa ben zaten Meclis dışındayım. Yüzde 10 baraj karşımda, Hazine yardımı yok. Ben nasıl sesimi duyuracağım. Sen basına çökersen, kontrolüne alırsan, sesimi kim duyuracak. Millet beni nereden duyacak, nereden öğrenecek. Böyle demokrasi olur mu? Onun için biz özgür basının yanındayız. Basının özgürleştirilmesinden yanayız. Şu anda iktidarın yandaşı gözüken ‘havuz medyası’ diye isimlendirilen medyanın da özgürleşmesini istiyoruz." dedi.

BBP il Başkanlığı’nda düzenlenen basın toplantısında konuşan BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, şunları ifade etti: “Sadece Türkiye’de değil, dünyada; Avrupa Birliği ve ABD’den gelen tepkiler değil; Uzakdoğu’dan, Asya’sına ve Ortadoğu’suna kadar pek çok ülkeden bu gözaltıların basın özgürlüğünü müdahale olduğu noktasında açıklamalar geldi. Dolayısı ile burada itibarı zedelenen, zarar gören muhataplarından çok maalesef ülkemiz oldu. Onun için biz ülkeyi yönetenlere sesleniyoruz. Bir gruba olan kininiz öfkeniz, Allahü Teâlâ’nın Kur’an-ı Kerim’de buyurduğu gibi sizi adalet duygusundan ayırmasın. Adil olun. Ülkeyi yönetenlerin adil olma gibi bir yükümlülükleri var. Ülkeyi yönetenler adaletten ayrılır, hukukun dışına çıkarsa, hukukun bağımsızlığını yok ederlerse, zaman gelir, devran döner kendilerini vurur. Öyle bir noktaya gelir ki kendileri ülkeyi yönetemeyecek pozisyona gelirler.”

"HAVUZ MEDYASININ DA ÖZGÜRLEŞMESİNİ İSTİYORUZ"

BBP olarak basın özgürlüğünü çok önemsediklerinin altını çizen Destici, kimsenin medyaya müdahale etmemesini istedi. Buradan canı yanan bir hareket olduklarını vurgulayan Destici, “Bir grubu savunma adına söylemiyorum. Tüm basın için söylüyorum. Basın özgür olmazsa ben zaten Meclis dışındayım. Yüzde 10 baraj karşımda, Hazine yardımı yok. Ben nasıl sesimi duyuracağım. Sen basına çökersen, kontrolüne alırsan, sesimi kim duyuracak. Millet beni nereden duyacak, nereden öğrenecek. Böyle demokrasi olur mu? Onun için biz özgür basının yanındayız. Basının özgürleştirilmesinden yanayız. Şu anda iktidarın yandaşı gözüken ‘havuz medyası’ diye isimlendirilen medyanın da özgürleşmesini istiyoruz. Oradaki basın mensupları da içinde bulundukları durumdan çok hoşnut değiller. Dolayısı ile biz basının tümüyle özgürleşmesinden yanayız.” diye konuştu. 



Basın mensuplarının fikirlerinden, yazılarından ve haberlerinden dolayı –kişilik haklarına saldırmadıkları sürece– hiçbir şekilde bir operasyona muhatap olmamaları gerektiğini ifade eden BBP lideri Mustafa Destici, şunları söyledi: “Diyelim ki adam yazısında suç işlemişse bile, bu eroin kaçakçılarına yapılan muamele gibi operasyon olmaz ki, baskınlarla. Çağırırsın, gelir ifadesini verir. Tutuksuz bir şekilde yargılarsın. Pek çok basın mensubu bu şekilde yargılanıyor. Bizim de parti olarak dava ettiklerimiz var. Ama bu yargı içerisinde kendi sürecinde yürümesi lazım. Birilerinin talimatıyla apar topar gözaltın alıp, günlerce; 6 gün gözaltına alınıyor, icabında su bile verilmiyor, ilaç içmek için. Sonra ifadesi alınıp, serbest bırakılıyor. Bu 6 günün hesabını kim verecek. Türkiye’de bunun yüzenden gündem değiştiriliyor. Gerçek gündem konuşulmuyor. Ülke ekonomisinin bir haftada 10 milyar dolar üzerinden zarar ettiği söyleniyor. Tüm bunların bedelini kim ödeyecek. İnsanlar arasına nifak sokuluyor. İnsanlar sokağa dökülüyor. Toplum zaten gergin. Yeniden bir ayrışma ve kamplaşma kime ne faydası olabilir ki. Bizim birliği, bütünlüğe ve kardeşliğe ihtiyacımız var. Barışa ve huzura ihtiyacım var. Buna öncülük yapması gerekenler Türkiye’yi yönetenlerdir. Başta Cumhurbaşkanı ve Başbakan hoşgörülü, affedici, kucaklayıcı olacak. İcabında kendisinden fedakarlık yapacak. Ama ülkesinin, milletinin birliğini ve varlığını her şeyin üstünde tutacak. Beklentimiz budur.” 

‘HERKES ANAYASA MAHKEMESİ’NİN ÜZERİNDEN ELİNİ ÇEKSİN’

Yüzde 10 barajı ve seçim yardımına ilişkin BBP, DSP ve SP’nin Anayasa Mahkemesi’ne başvurduğunu anlatan Mustafa Destici, “Biz bu başvuruyu yaptık diye, iktidar partisi adeta kıyameti koparıyor, etekleri tutuştu. Çünkü milletin iradesini çalarak ve ipotek koyarak hep iktidar oldular. Sanki bu başvuruyu SP, BBP ve DSP yapmamış da Anayasa Mahkemesi durup dururken böyle bir konuyu gündemine getirmiş. Anayasa Mahkemesi’ne, başkanı ve üyelerine olmadık hakaretler ettiler. Ey iktidar bu başvuruyu ben yaptım, SP ve DSP yaptı. Bir şey söyleyeceksen dön bize söyle. Bizde hakkımızı arıyoruz. 12 senedir iktidardasınız. Dar bir Anayasa ile ülkeyi yönetiyorsunuz. Bir Anayasa yapamadınız. Türkiye Cumhuriyeti devleti hep AKP iktidarda kalsın diye mi kuruldu. Ama birilerinin Türkiye’yi 30 sene önceki Enver Hoca’nın Arnavutluk’una döndürmek gibi bir özlemi olduğunu görüyoruz. Türk milleti buna izin vermez. Anayasal Mahkemesi yasal bir hak. Bu yasal hakkımızı kullandık ve başvurduk. Herkes Anayasa Mahkemesi’nin üzerinden elini çeksin.” açıklamasını yaptı.
cihan

YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.
Üye girişi yapmadınız. Misafir olarak yorum ekleyebilirsiniz. Üye olmak için tıklayın.
  Yorumcuların dikkatine…

İmlası çok bozuk,
Büyük harfle yazılan,
Habere değil yorumculara yönelik,
Diğer kişilere hakaret niteliği taşıyan,
Argo, küfür ve ırkçı ifadeler içeren,
Bir iki kelimelik, konuyu zenginleştirmeyen,

yorumlar KESİNLİKLE YAYIMLANMAYACAKTIR.

Bu haber henüz yorumlanmamış...

KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay TURKTIME'a Konuştu
Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay Talat Atilla'ya konuştu ve çarpıcı açıklamarda bulundu...
Aylin Kotil Turktime’a Konuştu
CHP Beyoğlu Belediye Başkan Aday Adayı Aylin Kotil Turktime’ı ziyaret ...
MHP Genel Başkan Yardımcısı Mevlüt Karakaya Turktime'a Konuştu
MHP Genel Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Mevlüt Karakaya: GEZİ PARKI EYLEMLERİNDE ...
 
Şahin Mengü: Baykal Ortaya Çıkacak ve…
CHP’nin önemli isimlerinden Şahin Mengü Turktime’ı ziyaret etti ve Talat ...
Şahin Mengü Turktime’a Konuştu
CHP’nin önemli isimlerinden Şahin Mengü Turktime’ı ziyaret etti ve Yönetim ...
Gürsel Tekin Turktime’a Konuştu
CHP’nin iki numaralı ismi Gürsel Tekin Turktime'ı ziyaret etti. Tekin, ...
 
Kılıçdaroğlu; El Parasıyla Gerdek Olmaz...
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu Talat Atilla'ya gündemin sıcak konularını değerlendirdi.
Haluk İpek Talat Atilla'ya Konuştu: CHP'ye Sıfır Taviz Verdik
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Seçim İşleri Başkanı Haluk İpek Türkiye’nin ...
AKP Gaziantep Milletvekili Şamil tayyar Turktime’a Konuştu
AKP’den Gaziantep Milletvekili seçilen Star Gazetesi eski Ankara Temsilcisi ...
 
SOSYAL MEDYADA TAKİP ET
FACEBOOK'TA TURKTIME
TWITTER'DA TURKTIME
 
KATEGORİLER
FOTO GALERİ
VİDEO GALERİ
ETİKETLER
  •KÜNYE
  •İLETİŞİM
  •REKLAM
 
 
  •Güncel
  •Siyaset
  •Dünya
  •Medya
  •Magazin
  •Spor
  •Kültür
  •Sağlık
  •Ekonomi
  •Dünya
  •Spor
  •Kültür
  •Ekonomi
  •Sağlık
  •Medya
  •Siyaset
  •Güncel
  •Aktüel
  •Dünya
  •Spor
  •Kültür
  •Ekonomi
  •Sağlık
  •Medya
  •Siyaset
  •Güncel
  •Aktüel
İsrail
Kızılyıldız
A) Milli Futbol Takımı
İthalat
ÖSYM sonuçları
suriye
Facebook
terör
Risk