E-posta :
  Şifre :
    ► Üye olmak istiyorum
    ► Şifremi Unuttum

Kaza İle İlgili Araştırmalar Sürüyor 

Ulaştırma Bakan Binali Yıldırım, Hollanda’da yaşanan kazanın nedeninin araştırıldığını söyledi. Yıldırım, kazada ölü sayısının 9 olmasının bir mucize olarak değerlendirildiğini de belirtti.

26.02.2009 - 15:12
Kaza İle İlgili Araştırmalar Sürüyor

Ulaştırma Bakan Binali Yıldırım, Hollanda’daki uçak kazasına ilişkin açıklamalarda bulundu. Bakan Yıldırım, Hollanda’ya Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile şu anda bir ziyaret düşünmediklerini kaydederken, konu ile ilgili olarak her türlü bilgilendirmenin yapıldığını söyledi.
THY’nin emniyeti ile ilgili ifadelerin de Hollandalı makamlar tarafından kamuoyu ile paylaşıldığını ifade eden Yıldırım, "Dolayısıyla bu kazanın neden olduğu, neden olmadığı ve sonuçları konusunda kamuoyu aydınlatılacaktır. Bir eleman gönderdik. Beraber çalışmaları yürütüyorlar. Ama uluslararası mevzuat gereğince Hollanda makamları asıl, biz gözlemci olarak bulunuyoruz. Uçağın yumuşak zemine düşmüş olması, yangın çıkmamış olması, can kaybının artmaması için önemli bir sebep teşkil etmiştir. O anlamda tabi, pilotlarımız hayatlarını kaybetti. Sorumlu kim olursa olsun kendi hayatları pahasına bu kazada en az zayiatın verilmesi için olağanüstü gayret gösteren pilotlarımızı da takdirle anıyorum" dedi.

-"YAPILAN AÇIKLAMALAR TEYİT EDİLEN AÇIKLAMALARDI"-

Bakan Yıldırım, kaza sonrasında yapılan "ölüm olmadığı" yolundaki açıklamalara da değindi. Yıldırım, "Yapılan her türlü açıklama, bizim bilgimiz dahilinde yapılan açıklamalar karşı tarafın makamlarından teyit edilen açıklamalar, kamuoyu ile paylaşılmıştır. Takdir edersiniz ki kaza Amsterdam’dadır. Biz onlardan aldığımız bilgilere itibar etmek mecburiyetindeyiz. Sokakta dönen dedikodular, çeşitli haber kaynaklarından teyit edilmeyen söylemlere itibar edersek, hem kazazedelere hem de yakınlarına haksızlık yapmış oluruz. Bizim söylediklerimiz çok açık, "şu an için herhangi bir can kaybı yok.’ Bu ne demektir? Yaralılar var, ağır yaralılar var, zaman nitekim ilerledi ve yaralılardan hayatını kaybedenler oldu. Bunlar teyit edildi ve biz kamuoyuyla paylaştık. Yani illa ki can kaybını artırmaya yönelik özel bir gayret mi göstermeli? Bunu kimse beklemesin. Amacımız, hedefimiz, beklentimiz, keşke hiç can kaybı olmasaydı. Ama, böyle bir kazada bu kadar az bir can kaybı olmasını uluslararası uzmanlar bir mucize olarak nitelendiriyor ve bir kahramanlık örneği olarak ifade ediyorlar. Dolayısıyla THY ve Türk sivil havacılığı son yıllarda ortaya koyduğu başarıyı, gölgelemeye çalışan ve bu amaca yönelik de dış basında ve kısmen de içerde bu gayretleri gördük. Dış muhataplarımıza bu tür yayınların derhal durdurulması için de gerekli diplomatik girişimleri de yaptık" diye konuştu.

-KAZA NEDENLERİ ARAŞTIRILIYOR-

Yaralıların getirilmesi ile ilgili çalışmaların da olduğunu kaydeden Yıldırım, yolcu yakınlarının da Amsterdam’a gönderildiğini söyledi. Bu konuda Hollanda makamlarının kurallarına uyulması gerektiğine dikkat çeken Yıldırım, kaza nedenlerinin araştırıldığını ve bir anda açıklanmasının beklenmemesi gerektiğini anlattı. Yıldırım, konu ile ilgili şu anda yapılacak açıklamaların spekülasyondan öte geçemeyeceğini vurgulayarak, gelişmelerin paylaşılacağını söyledi.

YORUMLAR
Toplam 20 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.
Üye girişi yapmadınız. Misafir olarak yorum ekleyebilirsiniz. Üye olmak için tıklayın.
  Yorumcuların dikkatine…

İmlası çok bozuk,
Büyük harfle yazılan,
Habere değil yorumculara yönelik,
Diğer kişilere hakaret niteliği taşıyan,
Argo, küfür ve ırkçı ifadeler içeren,
Bir iki kelimelik, konuyu zenginleştirmeyen,

yorumlar KESİNLİKLE YAYIMLANMAYACAKTIR.
12 Mart 2009 Perşembe 11:09

TEBRİKLER turk time. Başarılarınızın devamını diliyoruz.Ayrıca Avrupa Gazeteciler Derneği başkanını da kutluyoruz. Güzel bir seçim.

Yorumu oyla      18      10  
Aliyarli Xudayar 8 Mart 2009 Pazar 13:18

Oqlum Emilin Azerbaycani Bele temsil etmesinden mutluyam. Onun adini Listede gorende shad oldum. Ireli Turk dunyasi, Ireli!

Yorumu oyla      18      10  
[email protected] 8 Mart 2009 Pazar 10:43

ATV-ye Emil Aliyarliya salamlar olsun O bizim Fexrimizdir .Turk Time minnetdarligimizi bildiririk.Hemise var olsun Turk Time .

Yorumu oyla      18      10  
hulya 27 Şubat 2009 Cuma 11:44

Turktime'ı tebrik ediyor, başarılarının devamını yürekten diliyorum...

Yorumu oyla      18      10  
GERÇEKTEN TARAF 27 Şubat 2009 Cuma 11:25

ATA TV ÇALIŞANLARINI BEN DE TEBRİK EDİYORUM... KRİZİN EN ÇOK VURDUĞU BU DÖNEMDE BÜTÜN ZORLUKLARA RAĞMEN KARŞILIKSIZ ÇALIŞIP BU ÖDÜLE LAYIK GÖRÜLMESİNE ÇOK SEVİNDİM.. YERİNDE BİR ÖDÜL OLMUŞ... AYRICA SERDAR DEMİRHAN'I DA TEBRİK EDERİM..

Yorumu oyla      18      10  
ADSIZ KAHRAMAN 26 Şubat 2009 Perşembe 19:52

EMEĞE SAYGI ÖDÜLÜNÜ ALAN ATATV'Yİ TEBRİK EDİYORUM... DEMEK Kİ BU KADAR ÇOK ÇALIŞIYOLAR Kİ BU ÖDÜLE LAYIK GÖRÜLDÜLER...BEN BU OYLAMADA ŞİKE-ŞAİBE OLDUĞUNU DÜŞÜNMÜYORUM. BU TURKTIME'DA TEBRİK EDİYORUM...

Yorumu oyla      18      10  
RUMUZZ 26 Şubat 2009 Perşembe 19:49

BASINDA EMEĞE SAYGI ÖDÜLÜNÜ ALAN ATA Tv ÇALIŞANLARINI YÜREKTEN TEBRİK EDİYORUM BENDE. ÇOK BEĞENİYLE İZLEDİĞİM Bİ KANAL. SANIRSAM ELEMANLARI DA HAYIRLARINA ÇALIŞIYOMUŞŞ:) METE BEYİN YÖNETTİĞİ BU KANALIN ÇALIŞANLARININ GERÇEKTEN BU ÖDÜLÜ HAKETTİĞİNİ DÜŞÜNÜYORUM. TEKRAR TEKRAR TEBRİKLER...

Yorumu oyla      18      10  
HALKIN SESİ 24 Şubat 2009 Salı 01:38

AVRUPA GAZETECİLER DERNEĞİ tarafsız bir araştırma yapmış tebrikler. yorumalrı okudumda bazıları sindirememiş çalışın sizinde olur arkadaşlar anlaşılmayacak bişey yok her şey gayet açık ve net hak eden hak ettiğini alır.. herkes lafını bilip konuşsun!! şafağın sesi arkadaş biraz konuşmak için bilgin olsun çok boş konuşmuşsun. rezaletlik bi olay yok ama senin yorumun inan bana REZALET!! ORTADA EMEK VAR. YAPMAN GEREKEN EMEĞE SAYGI DUYMAK!! ödül alanları tebrik ediyorum harika bir tablo başarılar

Yorumu oyla      18      10  
Şafağın sesi 19 Şubat 2009 Perşembe 23:24

TÜRKTİME ÖDÜLE LAYIK BİR SİTEDİR. ANCAK LİSTEYE BAKTIM, ÖDÜL VERİLMEDİK KİMSE KALMAMIŞ. BU NASIL BİR DERNEK ? NEYE DAYANARAK BU KADAR ÖDÜL VERİYOR? TÜRKTİME'Yİ VE BAZI GAZETECİLERİ TEHZİH EDİYORUM AMA, BU LİSTE YAĞ KOKUYOR YAĞ ? Meclis Tv nin ne katkısı olmuş? Neyi bulup çıkarmı/? hangi Blgeseli hazırlamış? hangi süper röportajı yapmış? Torpillilerin dolduğu bir çiftlik. Çiftliğe ödül verilmiş? AYIPLADIM, Türktime bu konuda üzerine alınmasın ama, bu kadar ödül, rezalettir

Yorumu oyla      18      10  
ESMER 19 Şubat 2009 Perşembe 23:22

Tebrikleeeerrrr Türk Time.Haketiniz.Hakettiniz de sakın şımarıp gevşemeyin, takipçileriniz var.Eleştirilerimiz hiç bitmeyecek.Yalnız listede canımı sıkan o kadar zama zingo isim var ki; adınızın onlarla anılması hiç hoşuma gitmiyor.Siz onları bilirsiniz.

Yorumu oyla      18      10  
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Adnan Oktar Turktime’a Konuştu: Said-İ Nursi'yi Atatürk Konusunda Yanılttılar!
Evrim teorisine karşı onlarca eseri, şatafatlı hayatı ve ilginç çıkışlarıyla ...
Erhan Göksel: Teslim Bayrağı Çeken Büyükanıt Divan-ı Harp’te Yargılanmalı!
Sınır ötesi harekat yapıldığı zaman aslında sanıldığı gibi bir harekat ...
Fatih Karaca: Tuncay Özkan Grubun’dan Kimseyi İşten Atmadık, Kendileri Ayrıldı...
Aralarında Kanaltürk ve Bugün Gazetesi'nin de bulunduğu Koza-İpek Medya ...
 
Emniyet Genel Müdürü Köksal: Gazeteciler İçin Özel Dinleme Yok…
Türk basınının lokomotif gazetelerine dahi röportaj vermeyen Emniyet Genel ...
Kızılay Başkanı Küçükali Turktime'a Konuştu: Veli Küçük'ün Kızılay’dan İhale Aldığını Sizden Öğrendim!
Kızılay Genel Başkanı Tekin Küçükali'den Turktime'a çarpıcı açıklamalar: ...
Türköne Konuşuyor: Eşimle Aram Kötü Olursa, Ak Parti'ye Muhalefet Ediyorum… MİT İşe Yaramaz, İlhan Selçuk Faşist, Çatlı Arkadaşımdı... Türkeş Bana Komünist Derdi…
Zaman’dan başka gazetede yazmam… Çok yakında medya savaşı çıkacak… Milliyetçilik ...
 
Cem Uzan Turktime'a Konuştu: Beni Kesebilirsin, Öldüerbilirsin ama Bana İnananlara İhanet Ettiremezsin!!!
Genç Parti Genel Başkanı Cem Uzan Türk Basınında evinin kapılarını ilk ...
MENDERES TURKTİME'A KONUŞTU! : “AĞAR, DEMOKRASİNİN YANINDAN BİLE GEÇMEMİŞTİR!”
Sağ siyasetin patent sahibi ve DP’nin biyolojik ve siyasi varisi Aydın ...
BAŞÖRTÜSÜ ÖZ DEĞİL, SEMBOLDÜR!
(TURKTİME-ERSİN TOKGÖZ) 5 bini aşkın üyesi ile Türkiye’nin ...
 
SOSYAL MEDYADA TAKİP ET
FACEBOOK'TA TURKTIME
TWITTER'DA TURKTIME
 
KATEGORİLER
FOTO GALERİ
VİDEO GALERİ
ETİKETLER
  •KÜNYE
  •İLETİŞİM
  •REKLAM
 
 
  •Güncel
  •Siyaset
  •Dünya
  •Medya
  •Magazin
  •Spor
  •Kültür
  •Sağlık
  •Ekonomi
  •Dünya
  •Spor
  •Kültür
  •Ekonomi
  •Sağlık
  •Medya
  •Siyaset
  •Güncel
  •Aktüel
  •Dünya
  •Spor
  •Kültür
  •Ekonomi
  •Sağlık
  •Medya
  •Siyaset
  •Güncel
  •Aktüel
ÖSYM
dolar
NBA
Cüneyt Çakır
Southampton
Ayşe Ersöz
uefa
PSG
hdp