E-posta :
  Şifre :
    ► Üye olmak istiyorum
    ► Şifremi Unuttum

Atalay'dan 'VIP torpil' açıklaması! Biz o konulara artık girmiyoruz! Onlar girerse genel başkanları ile ilgili zararlı çıkarlar!

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Sözcüsü Beşir Atalay, düzenlediği basın toplantısında, CHP tarafından gündeme getirilen VIP torpil iddialarına dair açıklamalarda bulundu.

19.12.2014 - 16:22
Atalay dan  VIP torpil  açıklaması!

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Sözcüsü Beşir Atalay, AK Parti Genel Merkezi’nde bir basın toplantısı düzenledi.

Buradaki açıklamasında gündemdeki konulara ilişkin değerlendirmelerde bulunan Atalay, 14 Aralık’ta medyayı hedef alan operasyonla ilgili de konuştu. Operasyonun bir şikayet üzerine başladığını anlatan Atalay,

“Bu kumpas iddiasını bir şikayetle savcılığa iletiyorlar. Savcılık araştırıyor, bir sürü verileri topluyor ve ondan sonra da bu gözaltı operasyonu yapılıyor. Bir insan hakkı ihlali var, vatandaşın mağdur olması var. Yani sivil vatandaş. Bunun hükümetle partiyle bir ilgisi yok. Dolayısıyla buna böyle bakmak lazım. Bunların içinde birkaç gazeteci var, diğerleri polisler. Diğer kesimlerden insanlar var. Bunun polis boyutu var, emniyet boyutu var. Basın burada aracı olarak kullanılmış. Yani basın tarafından basın mensubu tarafından basın aracılığıyla suç işlenmesi diye bir özgürlük yok bir imtiyaz yok. Eğer o vatandaşların şikayet ettiği gibi bir suç varsa adaletin yerini bulması esastır. İşi o şekilde değerlendirmek lazım. Bunu ülkemiz açısından söylüyorum hükümetimiz açısından söylüyorum. Biz de neticede yargının vereceği kararı bekliyoruz.” dedi.

"O KONULARA ARTIK GİRMİYORUZ"

Atalay’ın bir sonraki değerlendirmesi ise CHP’nin gündeme getirdiği AKP’deki VIP torpiller hakkında oldu. Atalay, “Geçen kendisi değindiği için CHP'nin değerli sözcüsü Sayın Koç bizlerle ilgili birşeyler söylüyor. Ben ona demiştim ki paralel yapının papağanlığını yapıyor diye, fazla alınmış. Ben de ona üzüldüğümü söylemiştim, keşke böyle bir şey yapmasa Haluk Koç'a yakıştıramıyorum falan. Ondan fazla alınmış. Ben de fazla alınmasına memnun oldum. Bu konumlara CHP'nin düşmesini istemiyoruz, zaten onun için söylüyoruz. Sürekli torpil vesaire gibi konu üzerinde duruyorlar. Hatta bir ihbar hattı kurmuşlar. Ana muhalefet partisi keşke ülkemiz için esaslı ülkemizin geleceği ile ilgili falan konular üzerinde dursa. Vatandaşa ihbar hattı kurarak onlardan umut beslemek gelecekle ilgili umudunu bunlara bağlaması falan yanlış. O konulara biz artık girmiyoruz. Sayın Kılıçdaroğlu ile ilgili genel başkanın SSK'daki genel müdürlüğü dönemi çok şaibeli dönem. O kadar çok şey çıkıyor ki, işte listeler, kendi akrabalarının sayısı vesaire. Oralara girerlerse oralarda da hem belediyeleri olarak hem kendi bizzat genel başkanları ile ilgili olarak zararlı çıkarlar. Onu sadece söylemek istiyorum.” diye konuştu.

"PARTİMİZİN KOMİSYON KONUSUNDA TUTUMU YOK"

Ardından gazetecilerin sorularını cevaplayan Beşir Atalay’a ilk olarak Meclis’te 4 bakan hakkında kurulan ve pazartesi günü bakanlar hakkında karar vermesi beklenen soruşturma komisyonuna ilişkin partisinin tutumu soruldu. Konunun dün akşam gerçekleşen AK Parti MYK toplantısında hiç gündeme gelmediğini söyleyen Atalay, “Biz de komisyonun kararını bekliyoruz. Komisyon bir çalışma yapıyor, onun çalışmasının bitirip karar vermesi konuyu belirleyecektir. Dün bizim gündemimize böyle bir konu gelmedi. Tutum belirleme olarak bir çalışmamız partide olmadı.” diye konuştu.

ÇÖZÜM SÜRECİNDE TAKVİM

Bir gazeteci ise Atalay’dan, Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan’ın çözüm sürecine ilişkin altı aylık bir takvim olduğuna ilişkin açıklamasını değerlendirmesini istedi. Atalay, “Bu konuda çok evvelden beri takvim vermemeye gayret ederim. Ama size şunu söyleyebilirim, yani hükümetin ilgili kurumların çalışmaları olumlu şekilde devam ediyor. Şu anda olumlu bir çözüm süreci çalışmasının diyaloğun sürdüğünü söyleyebilirim. Hükümetten aldığımız bilgiler bunlar bizim de.” ifadelerini kullandı.

"TASARRUFUN KÜÇÜĞÜ BÜYÜĞÜ OLMAZ"

Dün Başbakan Ahmet Davutoğlu tarafından açıklanan ve kamuda plaketlerinin yasaklanarak tasarrufa gidilmesi konusundaki açıklaması sorulan Atalay, şöyle konuştu: “O sadece bir tasarruf olarak değil yereldeki mülki irade açısından bir tasarruf boyutu da olabilir ama görüntü olarak da rahatsız edici boyutları var. Plaket çok yerde bazen gereksiz şekilde kullanılıyor. Hediye ve plaket ikisi birlikte alınmalı. Bunu sadece tasarruf boyutuyla ele almamak lazım ama tasarrufun küçüğü büyüğü olmaz hepsi biriktiğinde bir tasarruf olur.”

DEMİRTAŞ'IN AÇIKLAMALARI

Demirtaş’ın odasında dinleme cihazları olduğu şeklindeki açıklaması da sorulan Atalay, bu soruyu ise şöyle cevapladı: “Demirtaş'ın varsa o konuda bilgisi belgesi şikayet etmesi lazım. Özellikle son birkaç yılda dinlemelerle ilgili çok önemli tedbirler aldık, çok ağırlaştırdık. Hukuki yönde yasal yönde dinlemeleri çok ağır şartlara bağladık. Yani Ağır Ceza Mahkemesi'nde yapılıyor gibi düzenlemeler getirildi. Hatta orada biraz şikayet bile oldu zorlaştırıldı diye. Hele yasal olmayan dinlemeler karşı cezalar artırıldı. Bilmediğim için söyleyeceğim bir şey yok ama eğer o konuda endişeleri varsa onları yasal yollardan bildirmeleri gerekir diye düşünüyorum veya görüşebilirler idari mekanizmalarla.”

"KOMİSYONDA HERKES KENDİ VİCDANI İLE KARAR VERİR"

Komisyon hakkında bir başka soru yöneltilen Atalay, yine benzer ifadeler kullandı: “Bizim o konuda parti olarak bir şeyimiz yok. Zaten bu partinin karar alacağı politika belirleyeceği bir şey değil. Neticede dinliyorlar orada bir komisyon var. Soruşturma komisyonları TBMM'de çok önemlidir, yargı gibidir o yetkilere sahiptir ve bundan sorumlu olacaklardır. dinlemeleri onlar yapıyorlar belgeleri onlar topluyorlar. Kararı da komisyon verecektir, orada herkes kendi vicdanı ile karar verecektir. Biz de o komisyonun kararını bekliyoruz. Komisyonun çalışma yöntemi vesaire Meclis'le ilgili bir şey benim burada bir şey söylemem söz konusu değil. Yeterli dinleme vesaire yapıp yapmadığı gibi konuları ben de basında görüyorum. Onların Meclis'in kendi iç çalışma sistemleri ile ilgili iç tüzüğü ile ilgili konulardır.”

"KAHRAMANMARAŞ'TA TÖRENLERİN İPTAL EDİLMESİ"

Atalay’a son olarak Kahramanmaraş katliamına ilişkin anma törenlerinin valilikçe yasaklanması soruldu. Atalay’ın cevabı kısa oldu: “Bilmiyorum, yeni duyuş oldum. Gerekçelerini tam bilemiyorum valiler belki oradaki kamu düzeni açısından falan bazı kararlar alıyor olabilir. Doğrusu bunun gerekçelerini tam bilmiyorum.”

cihan

ETİKETLER:
AK Parti , Beşir Atalay
YORUMLAR
Toplam 2 yorum var, 2 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.
Üye girişi yapmadınız. Misafir olarak yorum ekleyebilirsiniz. Üye olmak için tıklayın.
  Yorumcuların dikkatine…

İmlası çok bozuk,
Büyük harfle yazılan,
Habere değil yorumculara yönelik,
Diğer kişilere hakaret niteliği taşıyan,
Argo, küfür ve ırkçı ifadeler içeren,
Bir iki kelimelik, konuyu zenginleştirmeyen,

yorumlar KESİNLİKLE YAYIMLANMAYACAKTIR.
Misafir 19 Aralık 2014 Cuma 20:06

tam bir dalkavuk! bu zat sadece "kacin, baskin geliyor" diye birilerini adaletten kacirmayi becerir! dinci yobaz makarnacilhar da bu adamin partisine oy verip, yatsi namazinda(ki onlarin namazlari alimlerin de dedigi gibi yatip-kalkmaktan ibarettir!) da Allah'dan bu günahlarini affetmesini dilerler azacik beyinleri olsa! 'hirsiz, ama calisiyorlar' cümlesini ancak böyle dinci yobazlar kurar! tam da yakisiyor bunlara!

Yorumu oyla      25      10  
Misafir 19 Aralık 2014 Cuma 19:14

Girde millet ak koyun kara koyun görsün. Kaçmaya gerek yok.

Yorumu oyla      23      10  
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay TURKTIME'a Konuştu
Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay Talat Atilla'ya konuştu ve çarpıcı açıklamarda bulundu...
Aylin Kotil Turktime’a Konuştu
CHP Beyoğlu Belediye Başkan Aday Adayı Aylin Kotil Turktime’ı ziyaret ...
MHP Genel Başkan Yardımcısı Mevlüt Karakaya Turktime'a Konuştu
MHP Genel Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Mevlüt Karakaya: GEZİ PARKI EYLEMLERİNDE ...
 
Şahin Mengü: Baykal Ortaya Çıkacak ve…
CHP’nin önemli isimlerinden Şahin Mengü Turktime’ı ziyaret etti ve Talat ...
Şahin Mengü Turktime’a Konuştu
CHP’nin önemli isimlerinden Şahin Mengü Turktime’ı ziyaret etti ve Yönetim ...
Gürsel Tekin Turktime’a Konuştu
CHP’nin iki numaralı ismi Gürsel Tekin Turktime'ı ziyaret etti. Tekin, ...
 
Kılıçdaroğlu; El Parasıyla Gerdek Olmaz...
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu Talat Atilla'ya gündemin sıcak konularını değerlendirdi.
Haluk İpek Talat Atilla'ya Konuştu: CHP'ye Sıfır Taviz Verdik
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Seçim İşleri Başkanı Haluk İpek Türkiye’nin ...
AKP Gaziantep Milletvekili Şamil tayyar Turktime’a Konuştu
AKP’den Gaziantep Milletvekili seçilen Star Gazetesi eski Ankara Temsilcisi ...
 
SOSYAL MEDYADA TAKİP ET
FACEBOOK'TA TURKTIME
TWITTER'DA TURKTIME
 
KATEGORİLER
FOTO GALERİ
VİDEO GALERİ
ETİKETLER
  •KÜNYE
  •İLETİŞİM
  •REKLAM
 
 
  •Güncel
  •Siyaset
  •Dünya
  •Medya
  •Magazin
  •Spor
  •Kültür
  •Sağlık
  •Ekonomi
  •Dünya
  •Spor
  •Kültür
  •Ekonomi
  •Sağlık
  •Medya
  •Siyaset
  •Güncel
  •Aktüel
  •Dünya
  •Spor
  •Kültür
  •Ekonomi
  •Sağlık
  •Medya
  •Siyaset
  •Güncel
  •Aktüel
trabzonspor
Southampton
Kocan Kadar Konuş
İlker İnanoğlu
Ankara
A) Milli Futbol Takımı
özgecan
Borussia Dortmund
Hugh Jackman