E-posta :
  Şifre :
    ► Üye olmak istiyorum
    ► Şifremi Unuttum

Yazarlardan Terim'e Sert Eleştiriler KİM NE DEDİ?

Ferguson örneğini verip, "Adam yüz tane kupa aldı, ola ola, anca "Sir" oldu" diyerek Terim'e gönderme yapan Özdil, Magath'ı önerdi.

14.10.2009 - 11:08
Yazarlardan Terim e Sert Eleştiriler

Diğer ünlüler de Terim'in kimseyi dinlemediğini ve kibirli olduğunu savundu.  

İŞTE SORULAR
1-) Milli Takım'ın başına kim getirilmeli?
2-) Hangi ülkeden olmalı?
3-) Fatih Terim'in en büyük günahı neydi?
4-) Terim'e karşı bir linç kampanyası var mı?
 

YILMAZ ÖZDİL
(Hürriyet Gazetesi yazarı)
Önerim; Magath
1-) Üç büyüklerin başkanlarından ve taraftarlarından etkilenmemesi, tarafsız tercihlerde bulunması, yarın öbür gün kovulurum n'olur n'olmaz diye düşünüp, üç büyüklerde ikbal aramaması için, yabancı olmalı.
2-) Almanya'dan... Hem gurbet travması yaşamamış olur, hem sistemli şekilde yetişen gurbetçi potansiyelimizi harekete geçirir. Önerim; Magath.
3-) Adam yüz tane kupa aldı, ola ola, anca "Sir" oldu, bizimki tek kupayla kendini İmparator sanıyor.
4-) Etme bulma dünyası.
 

UĞUR DÜNDAR
(Star Haber Grup Başkanı)
Hoca kendini aşamadı
1-) Ülkemizi ve futbolcularımızı tanıyan, ancak üç büyük kulüpten etkilenmeyecek, başarısını kanıtlamış, vizyon sahibi bir yabancının teknik direktör olma zamanı gelmiştir.
2-) Ülkesi önemli değil... Yeter ki başarılı olmak için gereken özellikleri taşısın ve gelecek için güven versin?
3-) Fatih Terim'i günah keçisi ilan etmek gibi bir niyetim yok. Fatih Hoca'nın eleştirilecek yanı; iyi niyetli eleştirilere bile kapalı olması ve "En iyisini ben bilirim!" de ısrar etmesidir. Oysa Galatasaray'a UEFA Kupası'nı kazandıran Fatih Terim'den ben, giderek hırçın, hoşgörüsüz biri olmayı tercih etmek yerine, özgüven duygusu sahibi, sevecen, vizyonu olan, kısacası yepyeni bir Fatih Terim yaratmasını beklerdim. Ne yazık ki Hoca, kendisini aşamadı, beklentimi gerçekleştiremedi?
4-) Fatih Terim'in son başarısızlığı, onun ülkemizin yetiştirdiği en değerli futbol adamlarından biri olduğu gerçeğini unutturmamalı. Ona tüm futbolseverlerin büyük teşekkür borcu var. Ama neylersiniz ki, ortada da bir başarısızlık tablosu duruyor. Bunun da birinci sorumlusu Fatih Hoca. Doğal olarak eleştirilecek. Ancak eleştirilerin boyutu, hiçbir zaman saygısızlığa varmamalı. Türk futbolunun her zaman Fatih Terim'e ihtiyacının olacağı unutulmamalı.
 

MEHMET BARLAS
(Sabah Gazetesi yazarı)
En uygunu Lucescu
1-) En uygun aday Lucescu'dur. Hem Türkleri, hem futbolcularımızı tanıyor. Deneyimli ve bize yakın.
2-) Lucescu'nun Romanyalı olması, bize yakınlık açısından avantajdır.
3-) Duygularını aşırı hareketlerle açığa vurması ve egosunu oyunculara sür-motivasyon içinde aktarması.
4-) Yükselen her isim yenilgi gelince eleştirilerin hedefi olmuyor mu?
 

SERDAR GÜZELAYDIN
(Milli Takımlar eski sorumlusu)
İstifayı kabul etmeseler, bırakmazdı
1-) Kim olduğundan çok ehil olmalı. Kamuoyunun kredi vereceği bir isim olmalı. İlk mağlubiyette istifaya davet edilmemeli.
2-) Milli Takım esas itibariyle üst yapı olayıdır. Ve bu ülkede her zaman 25-30 üst duzey futbolcu vardır. Bu kadroyu başarıya taşıyacak birinin milleti olmaz. Türk bir hoca da neden olmasın. Ama mutlaka alt yapı için yabancı bir danışman ve hocalar getirilmeli.
3) Başarı çıtasını çok yukarıya koymak ve milleti başarıya alıştırmak.
4) Övgü kadar eleştiri de doğaldır. Çok iddialı biri olduğu için eleştirilerin sertliğini de normal buluyorum. Ondan öte basın toplantısından sonra federasyon yönetimi, "İstifayı kabul etmiyoruz" dese ve güven hissi verilseydi Terim bırakmazdı.

ŞANSAL BÜYÜKA
(Lig TV Genel Müdürü)
Linç kampanyası var
1 ve 2-) Milli Takımlar Teknik Direktörlüğü için yabancı hocada ısrar var. Bulabilirler mi? Evet. Ama önemli olan, marka bir isim bulup getirmek. Ancak yabancı arayışında birkaç tur sonra iş yine yerliye dönebilir. Hatta sürpriz isimler bile olabilir.
3-) Hocada mutlaka kusur arayacaksak, ki gruptan çıkamadı başarısız. Kadroda gerekli istikrarı sağlayamaması ve toplum tarafından reddedilen girgin demeçleri.
4-) Terim'e linç kampanyası yapılıyor.
 

YILMAZ VURAL
(Kasımpaşa Teknik Direktörü)
Beni getirsinler
1-) Yılmaz Vural. Ben bu göreve talibim.
2-) Türk istemiyorlarsa, antrenörsüz kalsın milli takım...
3-) Terim'in günahı münahı yok. Futbol netice oyunu. Her antrenörün kendine göre bir tarzı vardır. Terim'in çok keskin çizgileri var. Onun için de insanlar sonuçlar başarısız olunca onu yok etmeye çalışıyorlar. O tarz insanlar başarısızlıkta başlarına büyük iş alabileceklerini bilmeli.
4-) Linç var.... Kesinlikle çok ayıp ediliyor. Milli takıma bu kadar hizmeti geçmiş birinin bu duruma düşürülmesi yanlış.
 

Ahmet HAKAN
(Hürriyet Gazetesi yazarı)
En büyük günahı kibiri
1-) Lucescu.
2-) Alman.
3-) Kibiri.
4-) Linç kampanyası değil de bizde düşene vurmak adettir. İşin başında iken vuramayanlar şimdi gidince vuruyorlar. Durum budur.
 

Cengiz SEMERCİOĞLU
(Hürriyet Gazetesi yazarı)
Lucescu olmazsa Alman getirilmeli
1-) Lucescu.
2-) Lucescu olmazsa Alman ekolü.
3-) Kibiri.
4-) Linç başlatılmadı. Eleştiriler normal...
 

Ulusoy: 2012'ye kadar kalmalıydı 

FUTBOL Federasyonu eski başkanı Haluk Ulusoy, A Milli Takım'ın başarısızlığının tek başına Fatih Terim'e yüklenemeyeceğini belirterek, mevcut federasyon yönetiminin de sorumlu olduğunu söyledi. Ulusoy, "Fatih Terim'e yapılmak istenen liç girişimini haklı bulmuyorum. Çok yakışıksız bir durum. Fatih Hoca bu ülkenin yetiştirdiği en iyi teknik direktörlerin başında geliyor. UEFA şampiyonluğu Terim'in değil mi" dedi. Terim ile geçmişte büyük başarılara imza attıklarını hatırlatan Ulusoy, şöyle devam etti: "Milli Takım'ı 2008 Avrupa Futbol Şampiyonası'na Terim'le beraber taşıdık. Fatih Hocamız, Levent Bıçakcı döneminde 2006 Dünya Kupası'nı, Mahmut Özgener döneminde de 2010 Dünya Kupası'nı kaçırdı. Demek ki, faturanın sadece Terim'e kesilmesi anlamsız. Yönetimler nasıl başarıyı üstleniyor iseler, başarısızlıkta da buna ortak olmalı. Fatura sadece Terim'e kesilemez. Türk Milli takımı 2012'ye Terim ile devam etmeliydi. Bana göre Terim federasyon yöneticileri tarafından yalnız bırakıldı."

HINCAL ULUÇ
(Sabah Gazetesi yazarı)
TERİM 'iN YAPTIĞI HER ŞEY YANLIŞTI
 

GAZETELERDE okuduğum, Futbol Federasyonu'nun çizdiği standardı gayet yerinde buluyorum. Yeni teknik direktör Türkiye'den de olabilir, dışarıdan da olabilir. Ama dünya çapında saygın, kendini kabul ettirmiş bir isim olması gerekiyor. Çünkü gene aynı açıklamada kayda değer bir yan daha var. Bu hocanın görevi sadece A Milli Takımı'nı maçlara hazırlamak değil. Aynen Sepp Piontek gibi, 12 yaşından başlayarak Türk futbolunun organizasyonunu milli düzeyde birbirine bağlı yapmak. Şu anda müthiş bir kopukluk var. Bir takımın diğerinden haberi yok. O yüzden Piontek'in kurduğu düzende Terim, Piontek'in yardımcısı ama aynı zamanda Ümit Milli Takım'ın hocasıydı. Bu şu demektir; Ümit Milli Takım'daki oyuncular A Milli Takım'a geldiğinde A takımda zaten Fatih Terim otomatikman olacak. Bu düzen bozuldu. Terim bu düzene uymadı. Şimdi düşünülen şey bütün milli takımları birbirine bağlı hale getirmek.

 O isim tartışılmamalı 

En önemli husus ise genç takımların hocalarını da geleceğin A Milli Takımı'nın başına gelecekmiş gibi seçip yetiştirmek. 16 yaş takımının hocası bilecektir ki, Genç takımın başında olacak, Genç takım hocası bilecektir ki, ileride Ümit Milli Takım hocası olacak, Ümit takımın hocası bilecektir ki, A takımın hocası olacak. Yanında geleceğin milli takımını yönetebilecek adamları da yetiştirecek. Büyük saygın bir isim olmalıdır ki, Türk hocalar da onlarla bir sıkıntıya girmeden çalışsınlar. Bizde bir de, "Efendim ben yardımcılığı kabul etmem, kendim teknik direktörüm" havası vardır. Terim'in Piontek'le, Denizli'nin de Derwall'le çalıştığı için bu düzeye geldiğini bilmesi lazım yerli hocalarımızın. 

Kendi takımını kurmadı 

Terim'in doğrusu yoktu bence. Yaptığı her şey yanlıştı. Bu yanlışın sebebi de şu; 2006 Dünya Kupası elemelerinin sonunda Terim göreve geldi. O zaman dedim ki; "Terim takım kuran hocadır ama şu anda vakti yok, çok kritik maçları üst üste oynayacak." O Dünya Kupası'ndan sonra, "2008 Avrupa Şampiyonası'nda Terim kendi takımını kuracaktır" dedim, kurmadı. Fatih Terim diye bir takım yapmadı, mevcut takımla devam etti. Asıl büyük yanlışı orada. Avrupa Şampiyonası'nda biz tesadüfen, kalecilerin ve savunmaların inanılmaz yanlışlarıyla, son dakikada attığımız gollerle yarı finale çıktık diye, Terim başarılı olduğunu zannediyor. Bir özeleştiri yapıp yanlışları düzeltme yoluna gitmedi. Geldiği günden bu yana bakıyorum, Terim'in doğrusu yok. Organizasyonu yok. Doğru dürüst bir takımı bir takım kuramadı. ‘Terim futbolcusu' diyebileceğim bir oyuncusu bile yok. ‘Fatih buldu da getirdi' dediğim adam yok. Terim, teknik ekibi bırakmadı. Bütün gazetelerde sallama isimler; "Bu olacak" diye. Sallamalarda bile teknik ekipten herhangi birinin adı yok. Hiç olmayacak adamlarla çalıştı. Yurt dışında oynayan, milli takım düzeyindeki bazı değerleri de yabancı milli takımlara kaptırdı. Özetle 2006'dan bu yana doğrusu yok. 

Hamama giren terler 

Dünyanın her yerinde başarısız teknik direktörler eleştirilir. İtalya basınında da, İngiltere basınında da, Fransa basınında da bu durum farklı değil. 1998'de Dünya Kupası'ndan önce Fransa'nın teknik direktörünü L'Equipe gazetesi yerin dibine soktu. Dünya şampiyonu yaptıktan sonra da L'equipe "Özür dileriz" diye manşet attı. Dünyanın her yerinde milli takım bazında teknik direktör başarısız olunca her türlü şey söylenir. Ama bunu işte L'equipe'in yaptığı gibi ‘bunak, avanak' gibi söyleyenler de var, bunu usturuplu yazanlar var. Ama dünyanın her yerinde bu tür şeyler oluyor. İngiliz basını neler yazdı... Türkiye'ye has bir durum zannetmesin. Hamama giren terler.

 

YORUMLAR
Toplam 23 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.
Üye girişi yapmadınız. Misafir olarak yorum ekleyebilirsiniz. Üye olmak için tıklayın.
  Yorumcuların dikkatine…

İmlası çok bozuk,
Büyük harfle yazılan,
Habere değil yorumculara yönelik,
Diğer kişilere hakaret niteliği taşıyan,
Argo, küfür ve ırkçı ifadeler içeren,
Bir iki kelimelik, konuyu zenginleştirmeyen,

yorumlar KESİNLİKLE YAYIMLANMAYACAKTIR.
LEVENT BÖRÜ 11 Ekim 2009 Pazar 10:22

TURKTIME HABERE VERDİĞİNİZ ÖNEM İÇİN TEŞEKKÜR EDİYORUM. BU YAPILAN HAKLI ONURLU YÜÜYEN ABİMİZE ALLAHTAN BAŞARILAR DİLİYORUM. HEPİMİZİN SESİ VE NEFESİ OLDU. ANKARADA YANLIZ BIRAKMAYALIM.DESTEK VERELİM.

Yorumu oyla      19      10  
emekli asb 10 Ekim 2009 Cumartesi 12:53

Canı gönülden destekliyoruz.Haklar verilmez alınır.Yolun açık olsun

Yorumu oyla      19      10  
şafak 9 Ekim 2009 Cuma 21:36

onurlu yürüyüşünü candan destekliyorum elbet birgün münferitte olsa ses getirecektir

Yorumu oyla      19      10  
BEŞGEN 9 Ekim 2009 Cuma 18:19

Şu anda bizlerin adına yürüyen arkadaşımız,Tuncer KÜÇÜK,ün ayak sesleri büyük sesler getirecektir.Yolu açık olsun. NECDET:Rumuzuyla yazan arkadaşım.GNKUR.Bşk.nı Harp akademileri mezunu olup Kurmaydır tebitinizde yanlışlık olmasın selamlar saygılar.

Yorumu oyla      18      10  
TEKİN.... 9 Ekim 2009 Cuma 15:29

Türk Tıme : Habere yer verdiğiniz için sizlere çok teşekkür ederiz.Bir iki yerel basın dışında ulusal basından 'TIK' yok..malesef... Assubayların onuru ve adalet isteme yürüşündeki Tuncer Küçük'ü destekliyorum... TSK da Subaylar bir Tren'miş,Astsubaylar Tren rayı Diyor bir emekli albayımız,Tren rayları olmadan gidebilirmi diye soruyor.Demekki durumu bilip kavrayıp kabul edenler var...

Yorumu oyla      18      10  
Ender ÖZKAN 9 Ekim 2009 Cuma 12:06

ADALET,CUMHURİYETİN TEMELİ VE ONURUDUR. EŞİTLİK,CUMHURİYETİN TEMEL PRENSİBİDİR. ADALET HERKESE ! ASSUBAYLAR HARİÇ. BU KURALIN YIKILMA ZAMANI GELMİŞTİR. HİÇ KİMSEDEN VE HİÇ BİR KURUMDAN KORKMUYORUZ. ZORLUKTA,YOKLUKTA,ÖLÜMDE VARSAK;DİĞER ANLARDADA VARIZ.

Yorumu oyla      18      10  
İbrahim ÖZTUTAN 9 Ekim 2009 Cuma 11:07

Assubaylar TSK'nın ençok kahrını çeken,buna mukabil en az hakverilen zümresidir.Vatan-Millet duygularımız sömürülmekte,sessizliğimiz suistimal edilmektedir.Artık bu haksızlıklara tahammülümüz kalmadı.Sayın meslektaşımız ilk hamleyi yaptı,hamlelerimiz artarak devam edecektir.Biz muadilimiz hiçkimseden fazla bir hak istemiyoruz.TSK'daki şartlar gereği insan onuruna yakışır birşekilde görev yapmak ve emekliliğimizi yaşamak istiyoruz.Sayın Tuncer KÜÇÜK meslektaşımıza sağlık ve başarılı yürüyüşler.

Yorumu oyla      19      10  
E.J.Asb.Mehmet BURKAY 9 Ekim 2009 Cuma 10:49

Haksızlıkların elde edilmesi için genel kurullara ihtiyaç mı var? TEMAD Genel Merkezİ tarafından karar alıncaya kadar benim canım çıkacak haberiniz varmı??? Destekliyoruz, gönlümüz KÜÇÜK kardeşimizle Selamlar

Yorumu oyla      18      10  
erencan 9 Ekim 2009 Cuma 09:44

Yapılan haksızlıklara isyan ederek sesimizi duyurmak için yollara düşen Sayın Tuncer Küçük'e selam olsun. Kalkınmada öncelikli illerde görev yapan devlet memurlarına verilen derece/kademe sadece assubaylara verilmemiştir. Birçok MYO mezunları 9/2 den göreve başlatılırken, Asb.MYO mezunları 9/1 den göreve başlatılarak büyük bir haksızlık yapılmıştır. Detaylı bilgiler www.emekliassubaylar.org sitesinde mevcuttur. Türk Time desteği için teşekkür ediyor, saygılaımızı sunuyoruz.

Yorumu oyla      19      10  
Harun kuruoğlu 9 Ekim 2009 Cuma 01:43

Adaletsizliği,haksızlığı ve hukuksuzluğu bize hiç kimse asla kabul ettiremeyecek,bu uğurdaki mücadelemiz hiç bir güçten yılmadan haklarımızı elde edene kadar devam edecektir.Her şeyimizle yanında olacağız değerli meslektaşım sayın Küçük.Yolun açık olsun

Yorumu oyla      19      10  
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Bekir Coşkun: Türkiye'nin En Büyük Sorunu Baykal'dır! A. Necdet Sezer Hürriyet’ten Ayrılma Dedi!
Hürriyet Gazetesi yazarı Bekir Coşkun, Çölaşan’sız Hürriyet’ten göbeğini ...
Sakıncalı Gazeteci Çölaşan Turktime’a Konuştu: Habertük Gazetesi Yandaş Oldu!
Hürriyet’ten kovulduktan sonra üçüncü kitabını yazan Emin Çölaşan son ...
Vakit Gazetesi Ankara Temsilcisi Arseven: 32. Gün Kumpastı! Hidayete Geç Erdim!
Geçtiğimiz hafta 32. Gün’de Cumhuriyet yazarları ile sert bir tartışma ...
 
Uğur Dündar: Başbakan Erdoğan Kendi Ailesini Koruyor Ama Bize Çifte Standart Uyguluyor!
Uğur Dündar Başbakan Erdoğan ve Bakan şahin’e yönelik o çıkışı neden yaptı? ...
Çölaşan : Turgay Ciner Bana ‘Hükümet Benim Malımı Gaspetti, Kimden Korkacağım?’ Dedi!
Hürriyet’ten kovulan ve yakın zamanda Ciner Grubu ile el sıkışan usta ...
Ahmet Tezcan: Bir Medya Patronu Bana Silah Çekti, Hayatımı Altaylı Kurtardı!
Başbakan Erdoğan’ın basın danışmanlığından istifa edip Turkuaz Medya’ya ...
 
İmd Başkanı Hadi Özışık: Mahalle Baskısı Yüzünden Çarşaflı Annemle Sokakta Yürüyemiyoruz!
İMD Başkanı ve İnternethaber’in patronu Hadi Özışık Turktime Genel Merkezi’nde ...
Tercüman Genel Yayın Yönetmeni Büyükçelebi Bombaladı: Barzani’nin Şişme Bebeğini Vereceğim! Pezevenklik Yapan Gazeteciler Var!
Türk basının en çok merak edilen isimlerinden Tercüman Gazetesi Genel ...
Çölaşan Turktıme’a Patladı: Başörtülü Kızım Olsaydı, Ne Yapardım Bilmiyorum… Özkök Bana Gıcıktı… Özdil Yerimi Dolduramaz…
Usta gazeteci Emin Çölaşan Turktime Genel Merkezi'nde Yönetim Kurulu Başkanımız ...
 
SOSYAL MEDYADA TAKİP ET
FACEBOOK'TA TURKTIME
TWITTER'DA TURKTIME
 
KATEGORİLER
FOTO GALERİ
VİDEO GALERİ
ETİKETLER
  •KÜNYE
  •İLETİŞİM
  •REKLAM
 
 
  •Güncel
  •Siyaset
  •Dünya
  •Medya
  •Magazin
  •Spor
  •Kültür
  •Sağlık
  •Ekonomi
  •Dünya
  •Spor
  •Kültür
  •Ekonomi
  •Sağlık
  •Medya
  •Siyaset
  •Güncel
  •Aktüel
  •Dünya
  •Spor
  •Kültür
  •Ekonomi
  •Sağlık
  •Medya
  •Siyaset
  •Güncel
  •Aktüel
Avrupa Ligi
Gençlerbirliği
ÖSYM
yunanistan
Tayyip Erdoğan
uefa
Gürcistan
Melo
anap