E-posta :
  Şifre :
    ► Üye olmak istiyorum
    ► Şifremi Unuttum

Altınla ilgili duyulmamış tahmin... Eğer Bu tahmin gerçekleişirse.... 

Dolar dün tarihinin en yüksek seviyelerine ulaştı, altın ise dalgalı seyrini sürdürmeye devam ediyor. Uzmanlardan ise dolar için Merkez'in bu ayki toplantısına dikkat edilmesi şeklinde ortak görüş gelirken, altın için de şok bir tahminde bulunuldu.

17.01.2014 - 16:17
Altınla ilgili duyulmamış tahmin... Eğer Bu tahmin gerçekleişirse....

17 Aralık operasyonu ve FED'in açıklamaları sonrasında ateşi iyice yükselen dolar son iki haftada 10'a yakın rekor kırdı ve kritik eşikleri aşarak 2,210 seviyelerine ulaştı. Rekortmen doların yanı sıra altında ise ufakta olsa artışlar yaşansa da son yılların en sert ve en uzun soluklu düşüşleri yaşanıyor...

Operasyonlar sonrası politik risklerin ön plana çıkması, kayıpların artmasına neden olurken, TL'nin Dolar karşısında yüzde dokuz, Euro karşısında ise yüzde sekiz civarında bir kayıp yaşamasına neden oldu. 2013'den bu yana toplam deger kaybı ise yüzde 25'leri buldu.

Dolarda gerçekleşen üst üste artışlar ile altındaki belirsiz hareketer üzerine piyasaların gözü kulağı 21 Ocak'ta Merkez Bankası'nın düzenleyeceği Para Politikası Kurulu toplantısına çevrildi. Bu toplantıdan Merkez'in dolara yönelik bir müdahale gerçekleştirmesi bekleniyor.

Uzmanlar ise dolar için ağız birliği yapmışcasına, küresel piyasalarda yaşanan gelişmeler ve içerideki siyasi belirsizliklerin devam etmesi halinde 2,240 seviyelerinin aşılabileceği öngörüsünde bulunurken, altın için ise farklı yorumlarda yapıldı. Kimisi altının ons fiyatının 1,300 dolar seviyelerine çıkabileceği şeklinde görüş belirtirken kimisi ise çok karamsar bir öngörü ile altının 2 yıl boyunca düşüş eğiliminde olacağını ve 800 dolarlara kadar gerileyebileceğini ifade etti.

ALTIN 2 YIL BOYUNCA DÜŞECEK VE 800 DOLARLARI GÖRECEK

Anadolu Yatırım Araştırma Müdürü Gökhan Uskuay: Şu anki mevcut duruma göre değerlendirdiğimde, altın fiyatlarında önümüzdeki 2 yıl içinde düşüş bekliyorum. 2016 yılı 800-900 dolar seviyelerini rahatlıkla görebiliriz. Dolar da, çok net bir tahmin yapmak mümkün değil çünkü Türkiye kurla ilgili çok farklı bir yöntem izliyor. Yaptığım hesapta yıl sonunda dolar için 2.50 gibi bir rakam çıkıyor ama dediğim gibi bu net değil. Çünkü sağlıklı tahmin yapmamız için kurun yerine oturması gerekiyor, ancak o zaman doğru tahmin yapmamız daha da netleşir.

DOLARIN ARKASINDA 17 ARALIK YATIYOR!

SETA Ekonomi Direktörü Erdal Tanas Karagöl: Ekonomiye verilen iç ve dış şoklar nedeniyle dolar arttı, fakat bu artış sürmeyecek. Doların yükselişinin arkasında 17 Aralık operasyonunda yapılan TL üzerindeki baskı ve FED'in tahvil alımını azalttığına ilişkin açıklamalar yatıyor. FED'in tahvil alımını azaltması kısa dönemde kurları bir miktar etkilese de, makroekonomik göstergeleri olumsuz etkilemeyecektir. Dolayısıyla FED'in kararı ve operasyon nedeniyle ortaya çıkan kurdaki yükseliş uzun süreli devam etmeyecek.

ABD ekonomisinde istihdam artışının beklentileri karşılamadığı ve Amerika'da faiz artışının daha geç olabileceği beklentisi kısa vadede altın fiyatlarını artırabilir. Dolayısıyla, eğer önümüzdeki aylarda bir iyileşme görülmezse altın fiyatlarında artış olabilir. Ancak herhangi bir iyileşme altın fiyatının düşmesine neden olur. Bana göre de altında kısa süreli düşüş ve artış olsa bile fiyat da çok dalgalanma olmaz.

MERKEZ'İN 21 OCAK TOPLANTISI ÇOK ÖNEMLİ

İntegral Menkul Değerler Analisti Tuğba Özay: Dolar, 2,21 seviyelerini test etti. Burada alımlarda TL'nin değer kaybı biraz daha etkili. ABD tarafında olumlu bir ilerleme var ama iç piyasada TL'deki değer kaybı politik risklerin artması ve makroekonomik verilerin de çok olumlu gelmemesi TL'deki baskıyı artırıyor. 21 Ocaktaki Merkez toplantısının kararları önemli olacak. Merkez müdahale etmezse 2,22 ile 2,24 bandı ilk etapta görülüyor.

Altın geçtiğimiz günlerde 1,255 dolar seviyelerini test etmiş ama bu bandı kıramamıştı şu an ise tekrar destek buluyor ve bu seviyeleri zorluyor. Altına olan fiziki talebin artması ons fiyatının 1,200 dolar seviyelerinin altına düşmesini engelliyor. Burada 1,250 dolar direnç seviyeleri çok önemli bu seviyelerin kırılması halinde 1,270 bandı ilk etapda ortaya çıkabilir, kırılamazsa şayet 1,220 ile 1,250 bandında yatay hareketler görebiliriz.

SİYASİ TANSİYON ARTARSA DOLAR 2.30'LARI GÖRÜR

ALB Menkul Değerlerde Araştırma Müdürü Yeliz Karabulut: FED'in parasal genişlemenin azaltılması tartışmaları ile yükselişe geçen dolar artan siyasi tansiyonun etkisi ile birlikte üst üste yeni rekorlar kırıyor. Önümüzde ki günlerde de siyasi tansiyonun artması halinde paritede 2,30 seviyesi hedef olarak gözükmektedir. Bu açıdan siyasi gelişmeler paritenin yönünü belirleyecektir.

Altın da ise son zamanlarda Çin tarafındaki talep ile birlikte alımların etkili olduğunu biliyoruz. Fakat Altın ETF'lerinde hala fon çıkışlarının olduğu gözlemlenmekte. Altın teknik olarak incelendiğinde 1,223 USD seviyesinin altında kalması halinde satış baskısının 1,210 ve 1,200 seviyesine kadar çekilme görülebilir, altın'ın 1260 seviyesinin üzerinde alımların daha da artması beklenebilir. Bizim 2014 öngörümüz ise altında 1,150 ve 1,400 seviyesi arasında dalgalanma olacağı yönünde...

DOLAR 5 YILLIK SUSKUNLUĞUNU BOZACAK

Piramit Menkul Değerler Araştırma Müdürü Belgin Maviş: Dolar yaklaşık 2008'den bu yana koruduğu suskunluğunu bu süreçte bozacak. Dolar için 2,25'lerin hedef gibi göründüğünü söyleyebiliriz. Dolarda yaşanan bu artış kimilerine göre agresif ve spekülatif bir hareket olarak görünsede bana göre olması gereken bir tepki. Çünkü dolar anavatanına geri dönmeye hazırlanıyor.

Altının onsunda bana göre bundan sonra görülecek seviyeler 1,270 dolar dolaylarında olacak ve olası gelişmeler ile maksimum 1,300 dolar seviyelerine çıkacaktır. Ama geri çekilmelerde, yeni alımlarda ve yatırımcının tasarruf etme eğilimlerinde olası 1,200 doların altına doğru sarkmalar yaşanması halinde de alım için güzel fırsatlar oluşabilir.

DİRENCİN KIRILDIĞINI SÖYLEMEK İÇİN ERKEN

Anadolu Yatırım Araştırma Müdürü Gülizar Türk: Teknik olarak kısa vadede 2,20 seviyeleri direnç seviyeleriydi. Gelinen noktada bu seviyelerin bir miktar üzerine çıkıldığını görüyoruz. Ama direncin kırıldığını söylemek için henüz erken. 2.20'nin üzerinde kalıcı bir şekilde kalıp kalmayacağımızı izleyeceğiz. Onun içinde önümüzdeki hafta Merkez'in yapacağı toplantıdan çıkacak sonuçlar çok önemli olacak. 2,20'nin üzerinde kalıcı olunursa belki 2,25'lerden bahsedebiliriz kısa vadede...

Ons altın 1,250'leri test ediyor şu sıralar, 1,250 önemli bir direnç seviyesi bu seviye kırılırsa ve üstünde bir kalıcılık sağlanırsa 1,280 seviyelerinden bahsedebiliriz. Şayet 1,250'nin üzerinde kalmaz ise 1,220 seviyelerine tekrardan bir geri çekilme yaşanabilir. Bunların bir miktar tepki alımları olarak değerlendiriyoruz. Şayet 1,180 seviyelerinin de kırılması halinde 1,100 ve 1000 seviyelerini görmemiz muhtemel. FED'in kararları altın üzerinde çok etkili olacak.

haber7

YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.
Üye girişi yapmadınız. Misafir olarak yorum ekleyebilirsiniz. Üye olmak için tıklayın.
  Yorumcuların dikkatine…

İmlası çok bozuk,
Büyük harfle yazılan,
Habere değil yorumculara yönelik,
Diğer kişilere hakaret niteliği taşıyan,
Argo, küfür ve ırkçı ifadeler içeren,
Bir iki kelimelik, konuyu zenginleştirmeyen,

yorumlar KESİNLİKLE YAYIMLANMAYACAKTIR.

Bu haber henüz yorumlanmamış...

KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Alkole Yeni Düzenleme...
TAPDK, alkollü içki ambalajları üzerine konulacak uyarı mesajlarının ebatlarında ...
Doğalgaza Şubat'ta Zam Yok!
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Yıldız Şubat ayında doğalgaza zam yapılmayacağını söyledi.
Emeklilerin Beklediği Müjde Geldi!
10 milyonu aşkın emekli, banka promosyonu müjdesine kilitlendi. Çalışma ...
 
IMF Başkanı Lagarde’dan Uyarı:
Lagarde, dünya ekonomisi büyümede potansiyelin altında kalırsa deflasyon ...
TL'ye küresel darbe!
Bu sabah bankalararası piyasada dolar kotasyonları rekor fiyatla işleme başladı.
Altın fiyatları , Tam Altın fiyatı, Yarım Altın 15 Ocak 2014, Çeyrek Altın Fiyatı ve Altın fiyatları 15 ocak 2014 haberi, 15 ocak 2014 güncel altın ve küçük altın fiyatı, Altın fiyatı ve Altın fiyatları 15 Ocak 2014
Altın fiyatları ve Altın fiyatı 15 Ocak 2014, Çeyrek Altın Fiyatı ve Altın ...
 
Altın fiyatları , Tam Altın fiyatı, Yarım Altın 15 Ocak 2014, Çeyrek Altın Fiyatı ve Altın fiyatları 15 ocak 2014 haberi, 15 ocak 2014 güncel altın ve küçük altın fiyatı, Altın fiyatı ve Altın fiyatları 15 Ocak 2014
Altın fiyatları ve Altın fiyatı 15 Ocak 2014, Çeyrek Altın Fiyatı ve Altın ...
İşsizlik Ekim'de yüzde 9.7!
Türkiye genelinde işsizlik, geçen yılın ekim ayında bir önceki yılın aynı ...
IMF Bizi Övdü:
IMF raporunda Türkiye’nin büyüme performansı açısından son on yıllık dönemde ...
 
SOSYAL MEDYADA TAKİP ET
FACEBOOK'TA TURKTIME
TWITTER'DA TURKTIME
 
KATEGORİLER
FOTO GALERİ
VİDEO GALERİ
ETİKETLER
  •KÜNYE
  •İLETİŞİM
  •REKLAM
 
 
  •Güncel
  •Siyaset
  •Dünya
  •Medya
  •Magazin
  •Spor
  •Kültür
  •Sağlık
  •Ekonomi
  •Dünya
  •Spor
  •Kültür
  •Ekonomi
  •Sağlık
  •Medya
  •Siyaset
  •Güncel
  •Aktüel
  •Dünya
  •Spor
  •Kültür
  •Ekonomi
  •Sağlık
  •Medya
  •Siyaset
  •Güncel
  •Aktüel
ÖSYM
NBA
nato
Tehdit
Kuzey Kore
film
ygs soru ve cevapları
zonguldak maden
survivor