E-posta :
  Şifre :
    ► Üye olmak istiyorum
    ► Şifremi Unuttum

Altında Son Durum - Gram Altın Fiyatı - Çeyrek Altın Fiyatı 

Altını olanlar dikkat. Altını Altın sert düştü, çeyrek, yarım, tam altın fiyatları ne kadar oldu? Çeyrek Altınla ve gram altın ile ilgili son haberler, İşte en güncel rakamları ile altın fiyatları...

21.04.2015 - 09:40
Altında Son Durum - Gram Altın Fiyatı - Çeyrek Altın Fiyatı

Altın fiyatları 22 ayar Altın bilezik gram fiyatı ne kadar oldu? 24 ayar külçe altının gram satış fiyatı 104,15 lira, Cumhuriyet altınının satış fiyatı ise 694,00 lira oldu Çeyrek Altınla ve gram altın ile ilgili son haberler,  İşte en güncel rakamları ile altın fiyatları...

Hangi ülkede daha çok altın var?

Kapalıçarşı'da altın fiyatları

İstanbul Kapalıçarşı'da 24 ayar külçe altının gram satış fiyatı 104,15 lira, Cumhuriyet altınının satış fiyatı ise 694,00 lira oldu.
Kapalıçarşı'da alınıp satılan altın türlerinin, önceki ve bugün itibarıyla kapanış fiyatları (TL) şöyle:

                 ÇARŞAMBA         PERŞEMBE     

       Alış    Satış    Alış    Satış

24 Ayar Külçe Altın(Gr.)    104,00    104,35    103,75    104,15
Cumhuriyet Ata Lira    681,00    696,00    680,00    694,00
22 Ayar Bilezik(Gr.)    94,64    101,81    94,41    101,61
Lira(Tam) Ziynet    656,00    678,00    655,00    677,00
Yarım Ziynet    328,00    341,00    327,00    340,00
Çeyrek Ziynet    163,00    171,00    163,00   171,00

Bu kez de altın kritik eşik fiyatını aştı
Spot piyasada altının ons fiyatı 1200 doların üzerinde seyrini sürdürüyor. Fed'in faiz artırımını ne zaman yapacağına dair belirsizlikle art arda ikinci haftayı düşüşle kapatmaya hazırlanıyor.

Altın dünkü yüzde 0.3 düşüşün ardından bugün 1200 dolar sınırında seyrediyor. Altının bu haftaki kayıpları ise yüzde 1 civarında bulunuyor.


 
Altın FED korkusunu attı, 108 lirayı görebilir
Uzun zamandır kötü senaryoların konuşulduğu altın faiz korkusunu üzerinden atarken, uzmanlar ise altın için 108 liraları konuşuyor...

FED tutanakları ile birlikte hafta başından beri yeniden yükseliş eğilimine giren ve 2,73'lük tarihi rekor seviyelerine dayandıktan sonra geri çekilme yaşayan dolardaki hareketlilik altın fiyatlarını da tetikliyor.

Aşırı değerlenen dolar sonrasında altın da son haftaların en yüksek seviyelerine yükseldi. Dolardaki tarihi artış ile altının ONS'u 1,204 liraya kadar yükselirken, gramı ise 104 lira oldu. Dolardaki 2,73 seviylerinin 2,70 seviyelerine yeniden geri çekilmesi ile birlikte altın ONS'unda da 1,195 seviylerine kadar geri çekilme yaşadı.

ALTINDA İYİMSER HAVA

FED korkusu yüzünden bir ara 1,150 dolarlara kadar gerileyen ve 800 dolar öngörülerinin dahi konuşulduğu altınla ilgili yaşanan son yükselişler sonrasında uzmanlar ise iyimser konuşuyor...

FAİZ KORKUSU KALKTI

FED'in sene sonuna kadar faiz arttıracağının belli olduğunu, ancak bu artışın agresif olmayacağının da piyasalar tarafından algılandığının altını çizen uzmanlar ise durumun böyle olmasından dolayı altının üzerindeki faiz korkusunun kalktığını söylüyor.

DÜŞÜK FAİZ ALTINA OYUN ALANI BIRAKIYOR

Amerika dışında diğer tarafta Avrupa'ya bakıldığında orada da negatif faizin olduğunu, Japonya'da ise sıfıra yakın bir faizin bulunduğunu, Almanya'da da durumun çok farklı olmadığını hatırlatan Altın Piyasaları Uzmanı Volkan Kuğucuk, faizlerin aşağı yönlü eğiliminin devam ettiğini bu durumun da doğal olarak altına oyun alanı bıraktığını belirtiyor.

ALTIN HER ZAMAN ÖNDE OLACAK

Düşük faiz denklemi dünya piyasaları üzerinde hakim olmaya devam ettikçe altınla ilgili kötü senaryoların ortadan kalkacağını da söyleyen Kuğucuk, ''Avrupa Birliği'nde o yada bu şekilde toparlanmanın gecikmesi, bu kadar para basmaya rağmen dünya ekonomisinde büyüme senaryolarının gerçekleşmemesi altını her zaman önde tutmaya devam edecek.'' diye konuştu.

İKİ ŞEYE BAKILACAK

Yaşanan gelişmeler sonrasında gelinen noktada ''Dolar yukarı doğru gitmeye devam edecek mi?'' yoksa ''ONS mu yukarı doğru giderek altını götürecek?'' buna bakılacağını söyleyen Kuğucuk, ''Bunun açıkcası cevabını önümüzdeki günlerde göreceğiz, ama şu anda altındaki bu yükselişin ana sebebi Dolar/TL kurunun 2,73 seviyelerine gitmesi'' dedi.

ALTININ GRAMI 108 LİRAYI, ÇEYREK İSE 175 LİRAYI GÖREBİLİR

Önümüzdeki günlerde altının ONS'u 1,220'nin üzerinde hareket etmeye başlar ve bu seviyede kendini koruyup yükseliş hareketini genişletirse o zaman gram altındaki yukarı yönlü hareketin bir miktar daha desteklenebilir gibi göründüğünü söyleyen Kuğucuk, böyle bir pozisyonda muhtemelen altının gramında 107-108 lira seviylerine doğru oluşan bir hamlenin görülebileceğini söyledi.

YÜZDE 15 DEĞER!

Kuğucuk böyle bir durumda çeyrek altının da 175 liraya kadar çıkacağını ve totalde altının yüzde 15 değer kazanabileceğini de sözlerine ekledi.

Bu öngörüyü içeride dolar/TL kurunun en azından 2,60 seviyelerinde fiyatlanacağına dönük senaryo üzerinden konuştuğunu da aktaran Kuğucuk, ''Dolar / TL 2,55'lere doğru bir gevşeme yaşarsa önümüzdeki günlerde buradaki seviye 107-108 lira olur mu? Belki olur ama bunun nedeni ONS fiyatlarındaki yukarı yönlü hareketten kaynaklanır.'' diye konuştu.

DOLAR MI - ALTIN MI?

Dolara mı - altına mı yatırım yapılır? şeklindeki soruya, bu seviyeden altın almanın 2,68'den dolar almak ile eşdeğer olduğunu belirterek açıklık getiren Kuğucuk, ''Bu noktada altın mı dolar mı yatırım amaçlı diye bakıldığında altın doların bir adım daha önünde görülüyor.'' dedi.
 
Altın nedir?

Altın parlak sarı, yoğun, havadan, sudan etkilenmeyen ve ticari değeri çok yüksek bir metaldir. Kimyasal element olarak simgesi Au’dur ve Latince "aurum"un kısaltmasıdır.
Altında ayar ne anlama gelir?

Mücevhercilikte ve altın para basımında kullanılan altın alaşımlarının ayarları ülkeden ülkeye değişmektedir. Türkiye’de iç piyasaya sürülen mücevherler 22, 18 ve 14 ayarlık altın alaşımlarından yapılır. Ayar, bir gram alaşımda bulunan altın miktarıyla belirlenir. 24 ayar altın, arı ya da bir başka deyişle saf altındır ve 1000 milyemdir (miligramdır). 18 ayar içindeki has altın 750 milyem, 14 ayar içindeki has altın ise 585 milyemdir.
Has altın gram fiyatı nasıl hesaplanır?

1 ons altın fiyatı / 31,1034768 formülü bize 1 gram altının fiyatını vermektedir.
Çeyrek altın kaç ayar ve kaç gramdır?

Halk arasında sıkça kullanılan diğer bir adı da "küçük altın"dır. 22 ayar 1,75 gramdır. Has altın olarak karşılğı 1,605 gramdır.

Yarım, Tam (Ziynet) ve Ata Cumhuriyet Altını kaç ayar ve kaç gramdır?
Yarım altın 22 ayar 3,50 gramdır. Has altın olarak karşılığı 3,21 gramdır. Tam yani diğer bir adıyla Ziynet altın ise 22 ayar 7,00 gramdır. Has altın olarak karşılığı 6,42 gramdır. Ata Cumhuriyet Altını 22 ayar 7,20 gramdır. Has altın olarak karşılığı 6,60 gramdır.
Gremse altının değeri nasıl hesaplanır?

Bu altının diğer bir adı da 2,5 luk altındır. 10 çeyrek altına veya 5 adet yarım altına eşittir.
Reşat ve Hamit altın nedir?

Reşat altın Osmanlı altınlarıdır. Bunlar eski Osmanlı devleti zamanlarından kalan altınlardır. Reşat döneminde (hicri 1327) basılmıştır.

Hamit altın ile Reşat altın, aynı fiyata sahiptirler ve ikisinin arasında görünüşleri haricinde herhangi bir farklılık gözlemleyemezsiniz. En büyük farkları budur. Bununla birlikte ikisini birbirinden ayıran bir diğer özellikte Hamit altının II.Abdülhamid döneminde yani hicri 1293 senesinde basılmış olmasıdır.

1 ons altın kaç gramdır?

Dünya standartlarında 1 ons altın 31,1034768 gramdır.

YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.
Üye girişi yapmadınız. Misafir olarak yorum ekleyebilirsiniz. Üye olmak için tıklayın.
  Yorumcuların dikkatine…

İmlası çok bozuk,
Büyük harfle yazılan,
Habere değil yorumculara yönelik,
Diğer kişilere hakaret niteliği taşıyan,
Argo, küfür ve ırkçı ifadeler içeren,
Bir iki kelimelik, konuyu zenginleştirmeyen,

yorumlar KESİNLİKLE YAYIMLANMAYACAKTIR.

Bu haber henüz yorumlanmamış...

KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Dolar yeniden 2,70`in üzerinde!
Geçen hafta 2.7305`e kadar yükselerek rekor kıran dolar/TL bu sabah 2,70’in ...
Bankaların yeni çakallığına dikkat!
Bankacılık sektörü karlılık sorunu yaşadığı bir süreçten geçerken belli ...
ŞOK! Akaryakıta çifte zam geldi!
Tavan fiyat uygulamasının sona ermesinden sadece saatler sonra hem benzin ...
 
Ali Babacan:
Başbakan Yardımcısı Ali Babacan: "Pozitif gelişmelere karşın dünya ekonomik ...
Altın Ons başına 1,200 Doların Altında KALDI!
Altından son durum haberleri... Altına yatırım yapanlar için önemli bilgi. ...
Borsa, Altın ve Dolardan Son Rakamlar...
Altında son durum ne? İşte haftanın ilk işlem gününün ardından borsa, ...
 
Şeker krizini böyle çözdüler!
Şeker sektöründe son yıllarda büyük bir gelişme söz konusu.Şekerli Mamüller ...
Tavan fiyat uygulaması bitiyor!
Enerji Piyasası Düzenleme Kurulu, 2 aylık tavan fiyat uygulamasının bu ...
Türkiye Bankalar Birliği:
Türkiye Bankalar Birliği (TBB) Risk Merkezi’nin açıkladığı verilere göre; ...
 
SOSYAL MEDYADA TAKİP ET
FACEBOOK'TA TURKTIME
TWITTER'DA TURKTIME
 
KATEGORİLER
FOTO GALERİ
VİDEO GALERİ
ETİKETLER
  •KÜNYE
  •İLETİŞİM
  •REKLAM
 
 
  •Güncel
  •Siyaset
  •Dünya
  •Medya
  •Magazin
  •Spor
  •Kültür
  •Sağlık
  •Ekonomi
  •Dünya
  •Spor
  •Kültür
  •Ekonomi
  •Sağlık
  •Medya
  •Siyaset
  •Güncel
  •Aktüel
  •Dünya
  •Spor
  •Kültür
  •Ekonomi
  •Sağlık
  •Medya
  •Siyaset
  •Güncel
  •Aktüel
Gençlerbirliği
İran
Cüneyt Çakır
Euro
eyfel kulesi
seçim
anap
Ömer Çelik
deniz ülke arıboğan