E-posta :
  Şifre :
    ► Üye olmak istiyorum
    ► Şifremi Unuttum

Altın Fiyatları bugün 25 Temmuz 2014 (Çeyrek Altın Fiyatları,Yarım Altın Fiyatları,Tam Altın Fiyatları) 

Altın Fiyatları, 24 Temmuz 2014 Altın Fiyatları ve Serbest Piyasa Altını güncel olarak haberimizden takip edebilirsiniz.Geçtiğimiz haftadan beri hareketli şekilde seyreden Altın Fiyatları'nda son durum ne? Altın Fiyatları bugün nasıl seyrediyor. Altın Fiyatları’nda yükselme olacak mı? Yoksa Altın Fi

25.07.2014 - 07:25
Altın Fiyatları bugün 25 Temmuz 2014 (Çeyrek Altın Fiyatları,Yarım Altın Fiyatları,Tam Altın Fiyatları)


Altın Fiyatları, 24 Temmuz 2014 Altın Fiyatları ve Serbest Piyasa Altını güncel olarak haberimizden takip edebilirsiniz.Geçtiğimiz haftadan beri hareketli şekilde seyreden Altın Fiyatları'nda son durum ne? Altın Fiyatları bugün nasıl seyrediyor. Altın Fiyatları’nda yükselme olacak mı? Yoksa Altın Fiyatları’na düşüş mü bekleniyor. Piyasalar hakkındaki uzman isimler Altın Fiyatları hakkında neler düşünüyor. Yatırımcı Altın Fiyatları'na göre altın almalı mı yoksa satışa mı yönelmeli? Altın Fiyatları hakkında ayrıntılı bilgi almak ve Güncel Altın Fiyatlarını öğrenmek için tıklayınız. (Altın Fiyatları 24 Temmuz)
 
 
 
Güncel altın fiyatları. 23 Temmuz altın fiyatlarında son durum ne? Altın piyasası haftayı nasıl kapattı? Çeyrek altın, tam altın, yarım altın, cumhuriyet altını fiyat listesi haberimizde. Altın fiyatları.. Altında artış bekleniyor mu? Geçtiğimiz günlerde oldukça dalgalı bir fiyat çizgisi izleyen altın fiyatlarında son durum ne? Altın fiyatlarında beklenen artış yaşanacak mı? Altın fiyatlarında son durum. 23 Temmuz gram altın fiyatı ne kadar? Güncel altın fiyatları ve altında son durum milliyet.com.tr'de (23 Temmuz Altın fiyatları)
 
 
En çok takip edilen altın türlerinden çeyrek altının fiyatı bugün 146.0000 TL, yarım altının fiyatı 292.0000 TL, Cumhuriyet altınının fiyatı ise 584.0000 TL civarlarından seyretmekte. Altın fiyatlarını anlık olarak sitemizin ana sayfasından takip edebilirsiniz. Yazımızın hazırlandığı vakit has altının gram fiyatı ise 85.0000 TL değerindeydi.Bugünkü bilezik gram fiyatlarındaki duruma bakacak olursak 22 ayar bileziğin satış fiyatı (almak isteyenler için fiyatı) 82.0000 TL’dir.

ALTIN

ÇEYREK ALTIN

ALTIN FİYATLARI CANLI

Altın fiyatları alt üst olabilir

ABD Merkez Bankası FED, bu akşam saat 21.00’da para politikası kararını açıklayacak. FED'in parasal sıkılaştırma yönünde bir adım atması altın fiyatlarında sert düşüşe neden olabilir.

Uluslararası piyasalarda altının ons fiyatı bu akşam ABD'de açıklanacak haziran ayı Fed kararı öncesi yatay seyrediyor.

Dün güne 1.271,80 dolar seviyesinden başlayan altının ons fiyatı ABD mayıs ayı TÜFE verisinin aylık bazda yüzde 0,4, yıllık bazda ise yüzde 2,1 artış kaydederek beklentiyi aşmasının ardından gelen satışların etkisiyle 1.260 dolar seviyesine kadar geriledi.

Analistler, ABD'de beklentilerin üzerinde gelen enflasyon verisinin Fed'in faiz artırımına tahminlerden daha erken başlayabileceği beklentisini yükselttiğini, bunun da altın fiyatlarında düşüşe neden olabileceğini belirtirken, Ukrayna ve Irak merkezli jeopolitik risklerin ise altında aşağı yönlü hareketleri sınırladığını kaydediyor.

Bugün saat 21.00'de açıklanacak Fed kararları ve sonrasında Başkan Janet Yellen’in açıklamalarının altın fiyatının yönü üzerinde belirleyici olacağını ifade eden analistler, teknik olarak altında yukarı yönlü hareketlerde 1.283 dolar seviyesinin direnç konumunda olduğnu, olası düşüşlerde ise 1.248 dolar seviyesinin destek olarak takip edileceğini dile getiriyor.

ROLANTİ YARATABİLİR

ALB Menkul Değerler Araştırma Müdürü Yeliz Karabulut konuya ilişkin yaptığı açıklamada, dün açıklanan ABD enflasyon verilerine göre ABD tarafında enflasyonunun yükseliş eğilimde olduğunun görüldüğünü belirterek, dikkatlerini çeken hususun ise enflasyonda artış olduğunu fakat artış hızında da bir artış görüldüğünü kaydetti.

Irak ve Ukrayna odaklı jeopolitik risklerin diğer yandan Fed Başkanı Janet Yellen'in söyleyeceklerinin altında volatilite yaratabileceğini aktaran Karabulut, şunları ifade etti:

"Dün başlayan ve bugün bitecek olan FOMC toplantısı sonrasında Fed Başkanı Janet Yellen'in konuşması önem arz ediyor. Yellen bugünkü konuşmasında enflasyonu ve faizleri ön plana alması halinde ve faiz artırım konusunda ip uçları verilmesi halinde altında sert satışlara neden olabilir. Ancak altının 1.260 dolar üzerinde tutunmaya istekli olduğunu görüyoruz.

Altında dikkat edilmesi gereken seviye 1.260 seviyesi bu seviyenin aşağı yönlü kırılması halinde 1.252 ve 1.247 dolar seviyesine doğru bir geri çekilme görülebilir, toplantı kararları sonrasında Yellen'ın konuşmasının piyasa dostu geçmesi halinde altın tekrardan Ukrayna ve Irak gelişmelerini fiyatlama eğilimi gösterebilir burada dikkat edilmesi gereken dirençler ise 1.277 ve 1.286 seviyeleridir. Bu açıdan 1.260 dolar desteği dikkatle izlenmeli. Gram altın ise 87,45 TL üzerinde tutunmaya devam etmesi durumunda 88,10 ve 89,00 direncini, 87,45 seviyesini aşağı yönlü kırması durumunda ise 86,55 desteğini hedefleyebilir."

Düğün sezonunda cirolarını neredeyse ikiye katlayan kuyumcuların, 1 Şubat itibariyle yürürlüğe giren ve taksiti tamamen kaldıran düzenleme sonrası geçen yıla göre satışlarında yüzde 60'lara varan bir düşüş olduğu belirtildi. Tabi yasak sadece kuyumcuları etkilemedi. Taksitle altın alamayan vatandaş da takı tercihinde değişiklik yapmak zorunda kaldı. Birikmiş toplu parası olmayan vatandaş ya alacağı altının gramajını düşürdü, ya da altın takmaktan vazgeçerek takı olayını para ile geçiştirmeye başladı.

Altının kaderi bugün belli oluyor!

Altın bugün yatay seyirle 4 ayın en düşüğüne yakın.

Ancak Avrupa Merkez Bankası'nın (ECB) gibi faizleri indirmesi durumunda altının onsu daha fazla kayıp riskiyle karşı karşıya.

GÖZLER Avrupa Merkez BankasıNDA!

Avrupa Merkez Bankası'nın bugün açıklayacağı karara göre faiz oranlarını aşağı çekerek ilk defa mevduata negatif faiz uygulamasına geçmesi bekleniyor. Spot altının ons fiyatı bugün 1,243 dolar seviyesinde işlem görüyor. Uluslararası piyasalardaki bu durum Kapalıçarşı altın piyasasına da yansıdı. Çeyrek altın fiyatları dünden bu yana değer kaybetti.

Altında şaşırtan gelişme!

Nisan'da dış ticaret açığı yüzde 30,3 azalarak 7 milyar 214 milyon dolara düştü.

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından yapılan açıklamaya göre, Türkiye İstatistik Kurumu ile Gümrük ve Ticaret Bakanlığı işbirliğiyle oluşturulan geçici dış ticaret verilerine göre ihracat 2014 yılı Nisan ayında, 2013 yılının aynı ayına göre yüzde 7,9 artarak 13 449 milyon dolar, ithalat yüzde 9,5 azalarak 20 662 milyon dolar olarak gerçekleşti. Açıklamada şöyle denildi:"Nisan ayında dış ticaret açığı yüzde 30,3 azalarak 10 356 milyon dolardan 7 214 milyon dolara düştü.

İhracatın ithalatı karşılama oranı 2013 Nisan ayında yüzde 54,6 iken, 2014 Nisan ayında yüzde 65,1’e çıktı. Mevsim ve takvim etkilerinden arındırılmış seriye göre ihracat yüzde 7,3 azaldı. Mevsim ve takvim etkilerinden arındırılmış seriye göre 2014 Nisan ayında bir önceki aya göre ihracat yüzde 7,3 azaldı, ithalat yüzde 1,5 arttı. Takvim etkilerinden arındırılmış seriye göre ise 2014 yılı Nisan ayında önceki yılın aynı ayına göre ihracat yüzde 7,8 arttı, ithalat ise yüzde 9,2 azaldı.

ALTIN İHRACATI ŞAŞIRTI

Ekonomistlerin 1 milyar dolar civarında olan beklentilerinin aksine altın ihracatı Nisanda 51.6 milyon dolar olarak gerçekleşti. Finansbank Ekonomisti Deniz çiçek, "Beklentimiz ve gerçekleşme arasındaki farkın neredeyse tamamını altın ihracatı açıklıyor. Şubat-Mart döneminde 3 milyar dolarlık ihracatın ardından altın dahil kıymetli metal ihracatı 1.2 milyar dolarlık beklentimize karşılık sadece 0.4 milyar dolar olarak gerçekleşti" dedi.

Kıymetli veya yarı kıymetli taşlar, kıymetli metaller kaleminde Nisan'da ihracat yüzde 42.8 azalışla 377.3 milyon dolar, ithalat ise yüzde 83 azalışla 433.7 milyon dolar oldu. Yılın ilk dört ayında ise kıymetli veya yarı kıymetli taşlar, kıymetli metallerin ihracatı yüzde 31.8 artışla 3.88 milyar dolar olurken, ithalat yüzde 72.5 azalışla 1.54 milyar dolara geriledi. Gedik Yatırım Başekonomisti İbrahim Aksoy, "Altın ihracatının Nisan ayında daha yüksek olması bekleniyordu. Daha düşük gerçekleşince dış ticaret açığı da beklentilerin üzerinde oldu. Ancak 12 aylık toplamda altın hariç dış ticaret açığında 1.3 milyar dolarlık azalma var ki bu da dış açıkta yeniden dengelenmenin devam ettiğini gösteriyor" dedi. Aksoy, "Nisan ayında ilk çeyrekte olduğu gibi altın hariç ihracat büyüme oranının ithalatın oldukça üzerinde kaldığını görüyoruz. Euro Bölgesindeki toparlanma ve geçen yıla göre zayıf reel kur ihracatı desteklerken, görece yüksek faiz kaynaklı düşük iç talep ithalatı baskılıyor" dedi.

YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.
Üye girişi yapmadınız. Misafir olarak yorum ekleyebilirsiniz. Üye olmak için tıklayın.
  Yorumcuların dikkatine…

İmlası çok bozuk,
Büyük harfle yazılan,
Habere değil yorumculara yönelik,
Diğer kişilere hakaret niteliği taşıyan,
Argo, küfür ve ırkçı ifadeler içeren,
Bir iki kelimelik, konuyu zenginleştirmeyen,

yorumlar KESİNLİKLE YAYIMLANMAYACAKTIR.

Bu haber henüz yorumlanmamış...

KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Altın Fiyatları - 24 Temmuz 2014 Güncel Altın Fiyatları (Tam, Yarım, Çeyrek Altın Fiyatları)
Altın Fiyatları - 24 Temmuz 2014 Güncel Altın Fiyatları (Tam, Yarım, Çeyrek ...
Özelleştirmeyle iş akitleri feshedilenlere 4-C müjdesi!
Özelleştirmeyle iş akitleri feshedilen ve diğer kamu kurumlarına nakil ...
24 Temmuz altın fiyatları - Kapalı çarşı altın fiyatları - 24.07.2014 Altının gram fiyatı nedir?
Günlük Altın fiyatları 24.07.2014, Altın fiyatları 24 Temmuz 2014 (Altın ...
 
IŞİD, Yumurtayı Kurtaracak!
İhracatının tamamına yakınını Irak'a gerçekleştiren yumurta sektörü ilk ...
İşte Uzmanlardan Yatırımcılara 'Dolar' Tavsiyesi!
Dolar yatırımcıları bu habere çok üzülecek.Dolar/TL paritesi son 6 haftanın ...
Sanayi Bakanı Fikri Işık:
Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Işık, enflasyon hedefiyle ilgili Merkez ...
 
Bursa'da Çevreyi Kirleten İşletmelere Kapatma Cezası Geliyor!
Altepe, çevre kirliliğŸine savaşŸ açtıklarını belirterek, 28 ...
24 Temmuz 2014 Güncel Altın Fiyatları - Çeyrek Altın Fiyatı - Yarım Altın Fiyatı - Kapalıçarşı Altın Fiyatları
Altın Fiyatları (24 Temmuz 2014 Güncel Altın Fiyatları) - Tam, Yarım,Çeyrek ...
ECB veri tabanından iletişim bilgileri çalındı!
Avrupa Merkez Bankası, bankanın etkinliklerine katılan ve kayıt yaptıran ...
 
SOSYAL MEDYADA TAKİP ET
FACEBOOK'TA TURKTIME
TWITTER'DA TURKTIME
 
KATEGORİLER
FOTO GALERİ
VİDEO GALERİ
ETİKETLER
  •KÜNYE
  •İLETİŞİM
  •REKLAM
 
 
  •Güncel
  •Siyaset
  •Dünya
  •Medya
  •Magazin
  •Spor
  •Kültür
  •Sağlık
  •Ekonomi
  •Dünya
  •Spor
  •Kültür
  •Ekonomi
  •Sağlık
  •Medya
  •Siyaset
  •Güncel
  •Aktüel
  •Dünya
  •Spor
  •Kültür
  •Ekonomi
  •Sağlık
  •Medya
  •Siyaset
  •Güncel
  •Aktüel
Euroleague
AB
konya
DEAŞ
İslam
serdar ortaç twitter
zatürre
iflas
Yeşim Ceren Bozoğlu