E-posta :
  Şifre :
    ► Üye olmak istiyorum
    ► Şifremi Unuttum

Açıköğretim Sınavları Ne Zaman? AÖF Sınav Giriş Yerleri 2014

Açıköğretim fakültesi AÖF sınav takvimini açıkladı. İşte 2014 AÖF Bahar sınav takvimi...

5.04.2014 - 13:07
Açıköğretim Sınavları Ne Zaman?


AÖF 2013-2014 Bahar dönemi sınav tarihleri açıklandı.

AÖF sınavı ne zaman yapılacak ?


Öte yandan 1. aşama ders ekle-sil, 
2. aşama kayıt yenileme bedelinin bankaya ödenmesi 
3.aşama bağlı bulunduğunuz AÖF bürosunda kimlik üzerine bandrol yapıştırılması ve ders kitaplarının teslim alınması olmak üzere üç aşamada gerçekleştirilmektedir. 

KREDİLİ SİSTEMDE KAYIT YENİLEME NASIL OLACAK? 
Dönemlik-kredili sistemde 2013-2014 öğretim yılında, kayıt yeniletecek öğrencilere 30 ECTS krediyi geçmeyecek şekilde ders ataması Fakülte tarafından yapılacaktır. Öğrenciler tekrar ettiği dersler hariç, Fakülte tarafından atanan dersleri eksiltebilir veya toplam 45 ECTS krediyi geçmeyecek şekilde üst yarıyıldan ders ekleyebilir. 

ONLİNE KAYIT YENİLEME İŞLEMİ NASIL? 
Ders ekle-sil işlemi yapacak öğrenciler kayit.anadolu.edu.tr adresinden “Kayıt Yenileme” bağlantısını tıklayarak gelen sayfadan TC kimlik numaraları ve şifreleri ile giriş yapacaklardır. 
Öğrenciler, bankaya ödeme yapmadığı sürece ders ekl 
Anadolu Üniversitesi Açıköğretim, İktisat, İşletme Fakültelerinin tüm bölüm/programlarında kayıtlı öğrencilerden, 2013-2014 öğretim yılı Güz Döneminde adayların sınava gireceği yerler belirlendi. 

Aöf Öğrenci Girişi 
Anadolu Üniversiesi Açıköğretim Fakültesi Öğrencileri 2013-2014 eğitim yılından itibaren artık sınava giriş belgelerini, aöf sınav sonuçlarını, ve aöf büro hizmetlerini tek bir internet adresinden alacaklardır. 

Bu öğrencilerin sınava girecekleri okul ve hangi gün hangi derslerden sınava girecekleri anadolu.edu.tr adresinden T.C. kimlik numaraları ve şifreleri ile giriş yapılarak öğrenilebilir. 
Adreslere ayıca sınava giriş belgesi gönderilmeyecektir. Sınava giriş belgeleri yukarıdaki adresten çıktı alınacaktır. 

AÖF – Açıköğretim 2014 AÖF Sınav Giriş Yerleri ve Belgesi 2014 AÖF Sınav Yerleri açıklanmıştır. 

SINAV GİRİŞ BELGESİ ÇIKARTMA İÇİN İKİ AYRI SAYFA VAR 
Bu iki sayfa birbirine çok benziyor ancak 
Kredili sistem öğrencileri farklı sayfadan öğrenci giriş belgesini çıkartabiliyorlar Yıllık sistem öğrencileri farklı sayfadan 

Kredili sistem öğrencileri Açıköğretim Fakültesi Bütünleme sınav giriş belgesini indirmek için tıklayınız web adresine T.C. Kimlik numaraları ve şifreleri ile giriş yaparak sol üstteki menülerden Sınav Giriş Belgesi ” linkine tıkladığınızda sınav yerleri ile ilgili bilgileriniz karşınıza çıkacaktır. Yazıcıdan çıktı almak için sayfanın en altında link bulunmaktadır. Eğer şifreniz yoksa size en yakın Açıköğretim bürosuna başvurarak şifre alabilirsiniz. 

Yıllık sistem öğrencileri Açıköğretim Fakültesi Bütünleme sınav giriş belgesini indirmek için tıklayınız adresinden T.C. Kimlik numaranız veya Anadolu Üniversitesinden aldığınız mail adresiniz ve şifrenizle giriş yaparak menülerden “Sınav Giriş Belgesi” linkine tıkladığınızda sınav yerleri ile ilgili bilgileriniz karşınıza çıkacaktır. Yazıcıdan çıktı almak için sayfanın en altında link bulunmaktadır. Eğer şifreniz yoksa size en yakın Açıköğretim bürosuna başvurarak şifre alabilirsiniz. 

Eğer evinizde yazıcınız yoksa veya çıktı almaya imkanınız yoksa veya sınava giriş belgesini öğrenemiyorsanız en yakın AÖF bürosuna uğrayarak da bu belgeyi temin edebilirsiniz. 

SINAVA GELİRKEN YANINIZDA BULUNMAMASI GEREKENLER 
Aşağıdakilerden herhangi birinin, kapalı durumda olmasına rağmen yanınızda bulunduğu tespit edildiğinde sınavınız geçersiz sayılacaktır. 
1.Cep telefonu, telsiz, çağrı cihazı vb. iletişim araçları. 
2.Dersle ilgili her türlü kitap, not vb. 
3.Fotoğraf makinesi, kamera vb. görüntü kaydetmeye yarayan cihazlar. 
4.Databank, taşınabilir bilgisayarlar vb. veri depolamaya elverişli elektronik cihazlar.
5.Ruhsatlı veya ruhsatsız her türlü silah 

ÖNEMLİ UYARILAR 
1.Kimlik kontrolleri, üst arama ve salona yerleştirme işlemlerinin zamanında tamamlanabilmesi için sınav saatinden bir saat önce sınava gireceğiniz binanın kapısında hazır bulununuz. 
2.Sınava 15 dakikadan daha fazla gecikenler sınava alınmayacaktır. Sınav başladıktan sonraki ilk 15 dakika içinde, sınava geç kalan öğrenciler, Bina Sınav Sorumlusunun yazılı izin vermesi halinde sınava alınacaktır. 
3.Yumuşak uçlu siyah yazan birkaç kurşun kalem ve iz bırakmadan silen silgi yanınızda olmalıdır. (Cevap Kağıdına siyah kurşun kalem dışında bir kalemle yapılacak işaretlemeler okutulamamaktadır.) 
4.Öğrenci ve sınav hizmetleri için yıllık programlardaki öğrenciler http:// aofburo.anadolu.edu.tr adresini, dönemlik programlardaki öğrenciler http:// ogrenci.anadolu.edu.tr adresini kullanacaklardır. 
5.Öğrenci Kimlik Kartı veya Öğrenci Tanıtım kartınızı henüz almamışsanız, bağlı olduğunuz büronuzdan alınız. 
6.Sınav sırasında hesap makinesi kullanılabilir. Ancak, alfabetik tuş takımı bulunan hesap makineleri (Databank, taşınabilir bilgisayarlar vb. özel elektronik cihazlar) kullanılmayacaktır. 
7.Kıtalarından izinli olan er-erbaşlar dışında, resmi kıyafetle sınava girilmeyecektir. 
8. Sınava gireceğiniz binayı sınavdan en geç bir gün önce görünüz. 
NOT 1 : Dönemlik kredili programlara kayıtlı öğrenci iseniz sınava girdiğiniz oturumdaki bütün derslerin sorularını yanıtlamak zorundasınız. Yanıtlamadığınız dersin sınavından sıfır almış olacaksınız. Herhangi bir oturumda sınava girmezseniz o oturumda sorumlu olduğunuz dersler için dönem sonu sınav notlarınız geçerli olacaktır. 
NOT 2 : Açıköğretim sistemindeki tüm programlar 2012-2013 öğretim yılında dönemlik-kredili sisteme geçiyor. Üniversitemiz web sitemizden ve bürolarımızdan bilgi alabilirsiniz. 
Güz Dönemi Ara Sınavı: 14-15 Aralık 2013 
Güz Dönemi Dönem Sonu Sınavı: 25-26 Ocak 2014 
Bahar Dönemi Ara Sınavı: 26-27 Nisan 2014 
Bahar Dönemi Dönem Sonu Sınavı: 07-08 Haziran 2014

AÖF Nedir?
 
1982- 1983 öğretim yılında, ANADOLU ÜNİVERSİTESİ’ne bağlı olarak başlamıştır. Daha önce 70’li yıllarda Mektupla Öğretim adı altında uygulanmak istenen bu tip eğitim sistemi, bazı nedenlerden dolayı başarısız olmuştur. 1982 yılında başlayıp günümüze kadar ulaşan AÖF sistem, ilk dönemlerdeki aksaklıklarını gidererek, günümüzde 500 bin öğrenciye eğitim veren, başarılı bir kurumdur.
 
1982- 1983 öğretim yılında, ANADOLU ÜNİVERSİTESİ’ne bağlı olarak başlamıştır. Daha önce 70’li yıllarda “Mektupla Öğretim” adı altında uygulanmak istenen bu tip eğitim sistemi, bazı nedenlerden dolayı başarısız olmuştur. 1982 yılında başlayıp günümüze kadar ulaşan AÖF sistem, ilk dönemlerdeki aksaklıklarını gidererek, günümüzde 500 bin öğrenciye eğitim veren, başarılı bir kurumdur. ANADOLU ÜNİVERSİTESİ bünyesinde halen 3 fakültede AÖFsistemi ile eğitim verilmektedir. Bunlar İktisat Fakültesi, İşletme Fakültesi ve Önlisans öğrencilerinin eğitimini veren AÇIK ÖĞRETİM FAKÜLTESİdir.
 
AÖF’ DE HANGİ BÖLÜMLER VAR?

 
ANADOLU ÜNİVERSİTESİ bünyesinde toplam 3 fakülte ve 20 bölümle AÖF sistemi ile eğitim vermektedir. Önlisans ve Lisans programları olarak ikiye ayırırsak;
 
ANADOLU ÜNİVERSİTESİ bünyesinde toplam 3 fakülte ve 20 bölümle AÖF sistemi
 
 ile eğitim vermektedir. Önlisans ve Lisans programları olarak ikiye ayırırsak;
 
Anadolu üniversitesi bünyesinde toplam 3 fakülte ve 20 bölümle AÖF sistemi ile eğitim vermektedir. Önlisans ve Lisans programlarının tam listesi aşağıdadır.

AÖF ÖNLİSANS PROGRAMLARI
Açıköğretim Fakültesi (AÖF) Sosyal Bilimler Programı
Açıköğretim Fakültesi (AÖF) Ev İdaresi Programı
Açıköğretim Fakültesi (AÖF) Halkla İlişkiler Programı
Açıköğretim Fakültesi (AÖF) Yerel Yönetimler Programı
Açıköğretim Fakültesi (AÖF) Dış Ticaret Programı
Açıköğretim Fakültesi (AÖF) Muhasebe Programı
Açıköğretim Fakültesi (AÖF) Bankacılık ve Sigortacılık Programı
Açıköğretim Fakültesi (AÖF) İlahiyat Programı
Açıköğretim Fakültesi (AÖF) Tarım Programı
Açıköğretim Fakültesi (AÖF) Bilgi Yönetimi Programı
Açıköğretim Fakültesi (AÖF) Turizm ve Otel İşletmeciliği Programı
Açıköğretim Fakültesi (AÖF) Büro Yönetimi ve Sekreterlik Programı
Açıköğretim Fakültesi (AÖF) Laborant ve Veteriner Sağlık Programı
Açıköğretim Fakültesi (AÖF) Perakende Satış ve Mağaza Yönetimi Programı
Açıköğretim Fakültesi (AÖF) Sağlık Kurumları İşletmeciliği Programı

AÖF LİSANS PROGRAMLARI
Açıköğretim Fakültesi (AÖF) İşletme Fakültesi İşletme Bölümü
Açıköğretim Fakültesi (AÖF) İktisat Fakültesi Kamu Yönetimi Bölümü
Açıköğretim Fakültesi (AÖF) İktisat Fakültesi Maliye Bölümü
Açıköğretim Fakültesi (AÖF) İktisat Fakültesi İktisat Bölümü
Açıköğretim Fakültesi (AÖF) İktisat Fakültesi Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri Bölümü

UZAKTAN EĞİTİM SİSTEMİ
Türk yükseköğretim sisteminde 28. yılını tamamlayan Anadolu Üniversitesi Açık ve Uzaktan Eğitim Sistemi, yaklaşık 1 milyon 700 bin öğrencisi ve bir buçuk milyon mezununa uzaktan eğitim yoluyla yüksek öğrenim sağlamanın yanı sıra özel projeler yardımıyla Türkiye’nin eğitim sorunlarının aşılmasında vazgeçilmez bir rol üstlenmektedir.
Anadolu Üniversitesi Açık ve Uzaktan Eğitim Sistemi, ülkemizde çağdaş anlamda uzaktan eğitim modeli ile yeni ihtiyaçların karşılanması konusunda hızla harekete geçebilen çok esnek bir yapıya, güçlü bir organizasyona sahiptir. Uluslararası düzeyde işbirlikleri için cazibe merkezi haline gelen Anadolu Üniversitesi Açık ve Uzaktan Eğitim Sistemi, sahip olduğu teknik alt yapı, kalite düzeyi yüksek ve verimli çalışabilen üretken insan kaynağı ile kendini sürekli yenileyerek uyguladığı uzaktan eğitim modeli ile Türk Yükseköğretim Sisteminde ülkemizde yükseköğretim alanında birçok ilkleri ve yenilikleri uygulamaya koymaktadır. Bu yönü ile dünyanın mega üniversiteleri arasında yer almaktadır.
Anadolu Üniversitesi Açık ve Uzaktan Eğitim Sistemi ülkemizde yüksek öğrenim talebini karşılamada sağladığı kapasite yanında milli eğitim, sağlık, ilahiyat, tarım, polis, jandarma, kara, deniz ve hava komutanlıkları personeline yönelik önlisans, lisans tamamlama ve lisans eğitimlerini uzaktan eğitim modeli ile sürdürmektedir. Ayrıca Anadolu Üniversitesi Türkiye ekonomisi ve iş yaşamına sağladığı geniş ölçekli katkılarla saygınlık kazanmış ve uluslararası rekabette başarılara imza atmış sektör temsilcisi kuruluşlara yönelik insan kaynağı geliştirme projeleri aracılığıyla toplumumuzun eğitim düzeyinin artmasına büyük katkıda bulunan çağdaş bir eğitim kurumudur.
Anadolu Üniversitesi Açık ve Uzaktan Eğitim Sistemi eğitim yaptığı toplam 12 lisans, 46 önlisans programıyla, ulusal sınırları aşarak, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti, Azerbaycan ve çeşitli Batı Avrupa ülkelerinde yaşayan Türk vatandaşlarına eğitim hizmetini çağdaş Açık ve Uzaktan Eğitim Sistemi ile götürüyor. Bugün Türkiye’de üniversitelerde öğrenim gören öğrencilerin yaklaşık yarısı Anadolu Üniversitesi öğrencisi ve Açıköğretimli…
Bunların bir kısmı; koşulları gereği örgün eğitime devam etme olanağı bulunmayan öğrenciler. Uzaktan Eğitim, bu yönüyle, fiziksel, işitme ve görme engeline sahip vatandaşlar yanında cezaevlerinde hükmünü tamamlamaya çalışan vatandaşlarını da göz ardı etmeden eğitimde fırsat eşitliğini her koşulda sağlıyor olmanın ayrıcalıklı ve haklı gururunu yaşıyor.
6 Kasım 1981 tarihinde yürürlüğe giren ve Türk Yükseköğretimini yeniden düzenleyen 2547 sayılı kanunun 5. ve 12. maddeleri, Türk Üniversitelerine Sürekli ve Açıköğretim yapmak hakkını tanımıştır. Daha sonra bu görev bilimsel birikim, akademik deneyim, nitelikli insan kaynağı ve uluslararası standartlarda teknik/teknolojik altyapıya sahip olan Anadolu Üniversitesi’ne 20 Temmuz 1982’de çıkartılan 41 sayılı Kanun Hükmünde Kararname ile verilmiştir. Mevcut İletişim Bilimleri Fakültesi bünyesinden doğan Açık ve Uzaktan Eğitim Sistemi böylece ülke düzeyinde uzaktan öğretim hizmeti ile görevlendirilmiştir.


MYNET



 

YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.
Üye girişi yapmadınız. Misafir olarak yorum ekleyebilirsiniz. Üye olmak için tıklayın.
  Yorumcuların dikkatine…

İmlası çok bozuk,
Büyük harfle yazılan,
Habere değil yorumculara yönelik,
Diğer kişilere hakaret niteliği taşıyan,
Argo, küfür ve ırkçı ifadeler içeren,
Bir iki kelimelik, konuyu zenginleştirmeyen,

yorumlar KESİNLİKLE YAYIMLANMAYACAKTIR.

Bu haber henüz yorumlanmamış...

KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
YSK Başkanı Ali EM Turktime'a Konuştu
28 Ocak 2010 tarihinde Yüksek Seçim Kurulu Başkanı (YSK) olan Ali Em geçen ...
A.Ü. Z.F. Dekanı Çolak Turktime'a Konuştu TV'lerdeki Bal Reklamları Hayvansız Mandıralarda Kaşar Üretmeye Benziyor!
Ankara Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet Çolak Turktime’ı ...
Tayyar: Muhafazakâr Değilim… Ahmet Hakan Oynak… Gül Denge, Erdoğan Gönül Adamı!
Ergenekon’da ağababalar dışarıda, soruşturma zenciler üzerinden yürütülüyor… ...
 
General Dostum Turktime’a Konuştu: Taliban Güçlendi Ama Onları Ben Yok Ederim!
Hamid Karzai ile ittifak kurup seçimlere girmek için Afganistan’a dönen ...
E.Albay Türemen: Karadayı Darbe Konseptine Uymayan Subayları Ankara’dan Uzaklaştırdı!
Karadayı darbe hazırlığı için subayları nasıl fişledi? Darbe konusunda ...
Büyük Yangından Önceki Son Röportajı Turktime Yaptı… Özbey: İstanbul Kötü Yönetiliyor!
Birkaç gün önce yanarak kül olan Avrupa’nın en büyük gösteri merkezi İstanbul ...
 
Adnan Oktar Turktime’a Konuştu: Said-İ Nursi'yi Atatürk Konusunda Yanılttılar!
Evrim teorisine karşı onlarca eseri, şatafatlı hayatı ve ilginç çıkışlarıyla ...
Erhan Göksel: Teslim Bayrağı Çeken Büyükanıt Divan-ı Harp’te Yargılanmalı!
Sınır ötesi harekat yapıldığı zaman aslında sanıldığı gibi bir harekat ...
Fatih Karaca: Tuncay Özkan Grubun’dan Kimseyi İşten Atmadık, Kendileri Ayrıldı...
Aralarında Kanaltürk ve Bugün Gazetesi'nin de bulunduğu Koza-İpek Medya ...
 
SOSYAL MEDYADA TAKİP ET
FACEBOOK'TA TURKTIME
TWITTER'DA TURKTIME
 
KATEGORİLER
FOTO GALERİ
VİDEO GALERİ
ETİKETLER
  •KÜNYE
  •İLETİŞİM
  •REKLAM
 
 
  •Güncel
  •Siyaset
  •Dünya
  •Medya
  •Magazin
  •Spor
  •Kültür
  •Sağlık
  •Ekonomi
  •Dünya
  •Spor
  •Kültür
  •Ekonomi
  •Sağlık
  •Medya
  •Siyaset
  •Güncel
  •Aktüel
  •Dünya
  •Spor
  •Kültür
  •Ekonomi
  •Sağlık
  •Medya
  •Siyaset
  •Güncel
  •Aktüel
Türkmenistan
Gökhan Töre
Beyaz Saray
konya
MERSİN
Brezilya
Ersun Yanal
Faruk Bal
bugün