E-posta :
  Şifre :
    ► Üye olmak istiyorum
    ► Şifremi Unuttum

AYM önünde toplanan gruba polis müdahele etti! 

Dershanelerin kapatılmasına karşı Anayasa Mahkemesi (AYM) önünde basın açıklaması yapmak isteyen Pak Medya-İş, Haber-İş, Cihan-Sen üyelerine güvenlik güçleri müdahale etti.

22.12.2014 - 18:55
AYM önünde toplanan gruba polis müdahele etti!

Cihan Sendikalar Konfederasyonu (Cihan-Sen), Aksiyon-İş, Haber-İş ve Pak-Sen üyeleri, dershanelerin kapatılmasını Anayasa Mahkemesi (AYM) önünde toplanarak protesto etti. Grup adına konuşan Cihan-Sen Genel Başkanı Naci Haliloğlu, Başbakan’a seslenerek, “Artık yeter, sözün bittiği, bıçağın kemiğe dayandığı yerdeyiz. Çalışma barışını da ortadan kaldıran ihtilal dönemlerine ve 28 Şubatlara bile rahmet okutturacak bu hukuksuz uygulamalara son verin." dedi.

Anayasa Mahkemesi (AYM) önünde toplanan Cihan-Sen, Aksiyon-İş, Haber-İş ve Pak-Sen, dershanelerin kapatılmasıyla ilgili ortaklaşa basın açıklaması düzenledi. Grup adına konuşan Naci Haliloğlu, 2010 yılında ümitlendiklerini dile getirerek, “Referandumda ‘Yetmez Ama Evet’ dedik. Artık sivil anayasa, demokrat anayasa beklemeye ve ümit etmeye başladık. Ama yanıldık, maalesef aldandık.” diye konuştu.

Referandum sonrası daha çok özgürlük, daha çok demokrasi beklediklerini ifade eden Haliloğlu, “Ancak demokrat Türkiye’den despot Türkiye’ye geçiş yaptık. Yeni Türkiye dedikleri bu olsa gerek, hepimize hayırlı olsun.” şeklinde konuştu.

Modern demokrasilerde ayrıcalıklı kişi ve zümreler olamayacağını ifade eden Haliloğlu, “Kanun önünde herkes eşittir. Referandum oylamasından itibaren özellikle de 17-25 Aralık yolsuzluk ve rüşvet operasyonlarından sonra tam bir cinnet hali yaşanıyor. Çıkarılan bir dizi hukuksuz kanunlarla özgürlükler ve demokrasi maalesef rafa kaldırıldı.” diye açıkladı.

“ARTIK YETER SÖZÜN BİTTİĞİ, BIÇAĞIN KEMİĞE DAYANDIĞI YERDEYİZ”

Haliloğlu, Başbakan’a seslenerek şunları ifade etti: “Artık yeter, sözün bittiği, bıçağın kemiğe dayandığı yerdeyiz. Çalışma barışını da ortadan kaldıran ihtilal dönemlerine ve 28 Şubatlara bile rahmet okutturacak bu hukuksuz uygulamalara son verin. 'makul şüphe' yasası ve sulh ceza hakimlikleri, unutmayalım ki yasalar uygulanır ve yasalara uyulur. Ama her yasa iyi yasa değildir. Makul şüphe yasası da demokratik haklar ve özgürlükler açısından garabet bir yasadır. Bu yasa, maalesef hukuk devletinden polis devletine geçtiğimizin açık bir belgesidir.”

Basın açıklamasının sürdüğü esnada gelen polisler, açıklamanın yapılmasını engellemek istedi. İkazın ardından kalabalık dağılmasına rağmen polisler, vatandaşlara müdahalede bulundu. Ayrıca, TOMA araçları da basın açıklamasının yapıldığı noktada 'emir gelmesi' halinde müdahale için hazır bekletildi. Kalabalık araçlarına binip, kornalara basarak Anayasa Mahkemesi'nin önünden ayrıldı. Trafik polisleri ise kornasına basılan araçların plakalarını not etti.


TANAL'DAN AYM ÖNÜNDEKİ POLİS MÜDAHALESİNE TEPKİ

CHP İstanbul Milletvekili Av. Mahmut Tanal, basın açıklaması yapmak isteyen sendika üyelerine güvenlik güçlerinin müdahalede bulunmasına tepki gösterdi. Ülke sınırlarının kevgire döndüğünü belirten Mahmut Tanal, terör örgütlerinin sınırlarda kevgir gibi girip çıktığı halde o sınırları koruyamayan bir devletin, vatandaşın basın açıklamasına tahammül edemediğini vurguladı.

CHP'li Tanal, "Özgürlüklerin bekçisi olarak vatandaşa biber gazı ile su sıkılmasın" diye AYM önüne geldiğini ifade ederek, şunları kaydetti: "Emniyet mensupları burada bu tedbiri alacaklarına sınır kevgir gibi, Türkiye Cumhuriyetinin sınırlarında terör örgütü gidip geliyor. Vatandaş burada demokratik, barışçıl gösteri hakkını ve basın açıklaması yapıyor, basın açıklamasına tahammülsüzler. Basın açıklaması yapılmasına karşılık emniyet, 'su sıkacağız biber gazı ile sizi dağıtacağız' dedi. Halbuki bu insanların hepsi öğretmen, medeni, uygar insanlar; basın açıklamalarını yapıp dağılmak istediler. Sizin gözlerinizin önünde zaten herkes aracına geliyor, aracına binmelerine bile tahammül etmiyorlar, olayın şekli bu. Herhalde bu basın açıklaması birilerini çok rahatsız etti. Ben özgürlüklerin bekçisi olarak, vatandaşa biber gazı ile su sıkılmasın diye buradayım."

"ÜLKENİN SINIRLARI KEVGİR GİBİ, TERÖR ÖRGÜTLERİ GİRİP ÇIKIYOR"

Mahmut Tanal, terör örgütlerinin sınırlarda kevgir gibi girip çıktığını, o sınırları koruyamayan bir devletin vatandaşın basın açıklamasına tahammül edemediğini vurgulayarak, tepkisini şu sözlerle dile getirdi: "Bugün burada barışçıl basın açıklaması yapan insanlara polisin bu tahammülsüzlüğü kabul edilebilecek bir durum değil. Bu adete 'iktidarın polisi' diyeceğiz, 'halkın polisi' değil. Halkın polisi halka bu kadar düşman gözü ile bakamaz. Halkın polisi vatandaşına bu kadar eziyet edecek bir muamele uygulamaması lazım. Dikkat ettiyseniz vatandaş aracını buraya park etmiştir. Hepimizin gözü önünde 10 dakika tahammül edemeden araçlarını çekici ile çektiler. Yani bu adaletsiz bir uygulamadır. Netice itibari ile Türkiye’nin namusu, haysiyeti, onuru bir ülkenin sınırıdır. Ülkemizin sınırları kevgir gibi terör örgütleri girip çıkıyor. Terör örgütleri sınırlarda kevgir gibi girip çıktığı halde o sınırları koruyamayan bir devlet vatandaş gelmiş burada basın açıklaması yapıyor. Basın açıklamasına tahammül edemiyorlar, bu uygulamalarını ben kınıyorum."
cihan

YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.
Üye girişi yapmadınız. Misafir olarak yorum ekleyebilirsiniz. Üye olmak için tıklayın.
  Yorumcuların dikkatine…

İmlası çok bozuk,
Büyük harfle yazılan,
Habere değil yorumculara yönelik,
Diğer kişilere hakaret niteliği taşıyan,
Argo, küfür ve ırkçı ifadeler içeren,
Bir iki kelimelik, konuyu zenginleştirmeyen,

yorumlar KESİNLİKLE YAYIMLANMAYACAKTIR.
Misafir 22 Aralık 2014 Pazartesi 23:34

akp'nin ipiyle, 'kul hakki yeme' pahasina kuyuya inenlerin hazin durumu! Allah cok büyük!

Yorumu oyla      18      10  
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay TURKTIME'a Konuştu
Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay Talat Atilla'ya konuştu ve çarpıcı açıklamarda bulundu...
Aylin Kotil Turktime’a Konuştu
CHP Beyoğlu Belediye Başkan Aday Adayı Aylin Kotil Turktime’ı ziyaret ...
MHP Genel Başkan Yardımcısı Mevlüt Karakaya Turktime'a Konuştu
MHP Genel Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Mevlüt Karakaya: GEZİ PARKI EYLEMLERİNDE ...
 
Şahin Mengü: Baykal Ortaya Çıkacak ve…
CHP’nin önemli isimlerinden Şahin Mengü Turktime’ı ziyaret etti ve Talat ...
Şahin Mengü Turktime’a Konuştu
CHP’nin önemli isimlerinden Şahin Mengü Turktime’ı ziyaret etti ve Yönetim ...
Gürsel Tekin Turktime’a Konuştu
CHP’nin iki numaralı ismi Gürsel Tekin Turktime'ı ziyaret etti. Tekin, ...
 
Kılıçdaroğlu; El Parasıyla Gerdek Olmaz...
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu Talat Atilla'ya gündemin sıcak konularını değerlendirdi.
Haluk İpek Talat Atilla'ya Konuştu: CHP'ye Sıfır Taviz Verdik
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Seçim İşleri Başkanı Haluk İpek Türkiye’nin ...
AKP Gaziantep Milletvekili Şamil tayyar Turktime’a Konuştu
AKP’den Gaziantep Milletvekili seçilen Star Gazetesi eski Ankara Temsilcisi ...
 
SOSYAL MEDYADA TAKİP ET
FACEBOOK'TA TURKTIME
TWITTER'DA TURKTIME
 
KATEGORİLER
FOTO GALERİ
VİDEO GALERİ
ETİKETLER
  •KÜNYE
  •İLETİŞİM
  •REKLAM
 
 
  •Güncel
  •Siyaset
  •Dünya
  •Medya
  •Magazin
  •Spor
  •Kültür
  •Sağlık
  •Ekonomi
  •Dünya
  •Spor
  •Kültür
  •Ekonomi
  •Sağlık
  •Medya
  •Siyaset
  •Güncel
  •Aktüel
  •Dünya
  •Spor
  •Kültür
  •Ekonomi
  •Sağlık
  •Medya
  •Siyaset
  •Güncel
  •Aktüel
İstanbul
Türkmenistan
Torku Konyaspor
ygs sonuçları
barcelona
Kobani
Ezgi Mola
Yeni Zelanda
haşim kılıç