E-posta :
  Şifre :
    ► Üye olmak istiyorum
    ► Şifremi Unuttum

Erdoğan Şanlıurfa'da Konuştu 

Başbakan Erdoğan, Şanlıurfa'daki Harran Üniversitesi'nin akademik yılı açılış töreninde konuştu. Erdoğan, üniversitelere büyük bir hedef gösterdi.

23.09.2008 - 16:34
Erdoğan Şanlıurfa da Konuştu

Başbakan Erdoğan, Şanlıurfa'da Harran Üniversitesi'nin akademik yılı açılış töreninde bir konuşma yaptı. Şanluurfa'nın tarihi zenginliğine mirasına dikkat çeken Erdoğan, bu mirasa sahip çıkmaya çağırdı.

Erdoğan sözlerini şöyle sürdürdü: "Tarihte ilk üniversite buralarda kurulmuşsa bu önemlidir. Tarihin yüklediği bir sorumluluk vardır. Harran üniversitesi dünyada ilk akla gelen kurumlardan biri olmasını istiyoruz. Bu zenginliği bu potansiyeli harekete dönüştürmek lazım.

İktidarımız döneminde 53 yeni üniversite kuruldu. Şimdi eksikleri giderme zamanı. Bu üniversitelerimiz birer abela üniversitesi olmayacak, bulundukları coğrafyanın potansiyelini ortaya koyacaktır. Bölgenin zenginliğini tetikleyecek bir unsur olacak.

İstanbul'lu genç Urfa'ya Hakkari'ye okumaya gelecek. Bölgeler arasında kaynaşmayı sağlayacak. Farklılıklarımız zenginliğimiz olacak.

Neden tarım denildiğinde tüm dünyada Harran Üniversitesi gelmesin. Harran tüm dünyada bir marka haline gelmelidir. Şimdi bitkiler üzerinde genetik çalışmalar yapılıyor. Bu yolla bizim zenginliğimiz çalınıp sonra bize bu tohumlar satılıyor.

Biz de önemli başarıları yakalayacak potensiyele sahibiz. Yeter ki ufkumuz geniş olsun. Üniversiteler toplumun daha iyi bir noktaya gitmesi için daha fazla refah için üreten bir kurum olmalıdır.

Topluma ışık tutması gereken üniversitelerin toplumdan kopuk toplumdan soyutlanmış olması düşünülemez. Üniversiteler topluma öncü olmalı.

Bizden öncekiler krizleri karşılıksız para basarak aşmaya çalıştı. Bu fakir fukaranın cebindekine göz koymaktır. Biz 6 yıl içinde asla bunu yapmadık. Akşamdan sabaha paraya sıfır eklemedik aksine paradaki 6 sıfırı attık.

Ben duble yoları açıklarken herkes benimle dalga geçiyordu. Cumhuriyet tarihinde 6 bin küsür kilometre yapılan duble yol var, bizim zamanımızda 9 bin küsür kilometre yapılan duble yol var.

Susuz yolsuz köy kalmasın dedik. Bunu başardık. Evlere kadar su götürdük.

Bizden önce başlatılan bir GAP projesi var. başlamak da güzel başlatanlara teşekkür ediyorum ama bunun planlamasını ve neticelendirilmesi de gereklidir.. Biz, GAP DAP ve KOP projesini 2012 yılında bitireceğiz.

Müteahhitlere açık konuştum. Ödenek olnak yok. Bu hizmet yapılacaksa siz de önden gideceksiniz dedim. Her zaman işi yapmadan parayı almak olmaz. Bu işi yapıp paranızı alacaksınız. Merak etmeyin devlette sizin paranız kalmaz.

Milli gelirle bugün itibari ile 10 bin doları aştık.

Türkiye artık uluslararası camiada gündem belirliyor. Türkiye artık çevresine güvene veren bir ülke. Bizim dönemimizde gidiş-gelişler çok iyi noktaya geldi. Artık sıkıntılı bölgelerde Türkiye artık hakemlik yapıyor.

Suriye ile aramızdaki mayınlı bölgeyi temizledik. BU arazilerde organik tarım yapacağız.

Hılı bir dönüşümün içinde aktif olmak zorundayız. Konularıyla ilgili üniversitelerimizden proje ve yardım istiyoruz. Üniversitelerimizin akademik gücünden fayadalanacağız. Geçmişe takılı kalamayız. Brokrasi bu değişime ayak uydurmalı.

Herşey eskisi gibi kalsın. Türkiye değişmesin. Koltuğumuz altımızdan gitmesin diye direnenler var.

Türkiye'nin tercihi ve rotası bellidir. Türkiye'nin bazı şehirlerinde kampüs şehirler kurup bir örnek orataya koyalım diyoruz. Bunu bakanım ve YÖK Başkanı ile görüştüm. Türkiye bilimde geriden gelen ülke değil geri kalan bir ülke olmuş bunu yakalamalıyız.

Bizim önceliğimiz her zaman eğitimdir. Hedefimiz daha modern ve teknik zenginliği olan 30 öğrencili derslikler. Bize kadar bu eksikler niye giderilmedi. Arkadaşlar bu sevda işidir. Aksi takdirde olanları bir futbol maçı izler gibi tribünden izlersiniz.

Bugün 100 yataklı yurdumuzu açacağız. Yeterli değil daha yolun başındayız. Çocuklarımıza ve milletimize hayırlı olsun. Çocuklarımız açıkta kalmamalı. Barınma ihtiyacı karşılanmalı.

YORUMLAR
Toplam 15 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.
Üye girişi yapmadınız. Misafir olarak yorum ekleyebilirsiniz. Üye olmak için tıklayın.
  Yorumcuların dikkatine…

İmlası çok bozuk,
Büyük harfle yazılan,
Habere değil yorumculara yönelik,
Diğer kişilere hakaret niteliği taşıyan,
Argo, küfür ve ırkçı ifadeler içeren,
Bir iki kelimelik, konuyu zenginleştirmeyen,

yorumlar KESİNLİKLE YAYIMLANMAYACAKTIR.
ist. 14 Şubat 2009 Cumartesi 19:29

ya bu deniz fenerinde yakalananların adı ne?gönderirseniz cevap sevinirim

Yorumu oyla      18      10  
Bozkurt 18 Eylül 2008 Perşembe 

"AKP’den laiklik veya irtica iddiaları ile değil ama Müslümanlığımızı tehlikeye atacak uygulamaları nedeniyle hesap sorulmalıdır. Aksi bir tavır ancak AKP’ye yardım ve yataklık anlamına gelir."...

Yorumu oyla      18      10  
İlk Misafir 17 Eylül 2008 Çarşamba 

Deniz Feneri Derneklerinin kurucuları, yöneticileri arasında Akp li olmayan bir tek kişi var mı? Kurye görevini yaptığı ileri sürülen RTÜK başkanı da Akp li değil mi? Neden Başta Sabah Gazetesi olmak üzere diğer Akp yanlısı gazete ve TV lerde Deniz Feneri davası ile ilgili haber ve yorum yok? Neden bunu haber yapan Medya’ya Akp Genel Bakanı ve Başbakan Erdoğan (Kendi adının geçmesini tekzip yerine) Akp ve Hükümet adına Savaş açıyor? Ortada fol ve yumurta yok iken ve henüz davası da görüşülmeye başlamadan Ergenekon Çetesi ile CHP nin ilişkilendirilmesi ne kadar abes ise, Deniz Feneri yolsuzluğunu da Akp ile ilişkisi olduğunu görüp anlamamak o kadar vurdum duymazlıktır..

Yorumu oyla      18      10  
TOTEM 17 Eylül 2008 Çarşamba 

DENİZFENERİNİ AKP İLE İLİŞİKLENDİRMEKTE YENİ MODA OZAMAN ERGENEKONDA CHP İLE İLGİLİ,İYİCE SAÇMALAMAYA BAŞLADINIZ.SİZİNKİ YORUM DEĞİL KANDAVASI ADETA KAFANIZA TAŞ DÜŞSE AKP DİYECEKSİNİZ.PARTİZANLIĞIN BUKADARINA DA PES YANİ..

Yorumu oyla      18      10  
Dara Çolakoğlu 17 Eylül 2008 Çarşamba 

AKP'li olmak hasebiyle sadece "üzgünüm" diyebiliyor! Adam olan adam için bundan daha alçaltıcı bir durum olabilir mi?

Yorumu oyla      18      10  
İlk Misafir 17 Eylül 2008 Çarşamba 

Aslına Alman Tarihinin En Büyük Dolandırıcılık olayına AKP nin alet edilmiş olması üzücü demek istiyor Bakanımız..

Yorumu oyla      18      10  
SABRİYE 17 Eylül 2008 Çarşamba 

ARKADAŞLAR YAPMAYIN,BAZEN İNSAN BEKLEMEDİĞİ BİR YERDEN,BÖYLE DARBE YİYİNCE,KELİMELER BOĞAZINA TIKANABİLİYOR.ŞAHİNDE ŞUAN TAM BU DURUMDA..ADETA ŞOKTA NE DESİN ADAM..BEN BİLE ÖNCEKİ YORUMUMU DAHİ KAFAMIN KARIŞIKLIĞINDAN BURAYA YOLLAMIŞIM.DENİZ FENERİNE GELİNCE HİÇBİRBİRİMİZİ KIRMAYA GEREK YOK.SORUMLULAR İTİRAFLARINI BUGÜN YAPIP ÖZÜR DİLEDİLER,AMA İŞTE SON PİŞMANLIK FAYDA ETMEDİ .AYRICA ALMAN SAVCININ DEDİKLERİNİDE ANLAMAK GEREKİR.İNSANIN SUÇU VARSA SUÇLUDUR.YOSA ZANLIDIR AMA İŞTE ANLATAMIYORUZ.

Yorumu oyla      18      10  
SABRİYE 17 Eylül 2008 Çarşamba 

SAYIN EDİTÖR,BURDAKİ YORUMUMU DİYARBAKIRDA YOLSUZLUKTAN YAKALANAN ASKER GRUBUNA YAZMIŞTIM.YAZIKKİ KAFAMIN KARŞIŞIKLIĞINDAN BURAYA YOLLAMIŞIM. ÖZÜR DİLERİM.

Yorumu oyla      18      10  
TOTEM 17 Eylül 2008 Çarşamba 

esmer ben bilmediğim yada araştırmadığım konuda yorum yazmam tabiki okudum,ve türkiyedeki deniz feneri derneğininde denetlenmesinden yanayım zira insanların yardımlarına el uzatanlar hırsızların en adisi ahlaksızların en ahlaksızıdır.ama ergenekonda yargıyı beklemeden sanıkları beraat ettirip denizfenerinde yargılamayı beklemeden hüküm vermek nekadar doğru?sadece çiftestandarda karşıyım.ucuz ve önyargılı fikirler doğrumu?

Yorumu oyla      18      10  
esmer 17 Eylül 2008 Çarşamba 

totem Alman savcının söylediklerini oku ondan sonra tekrar yorum yaz olur mu?Gerçi sen ona da kılıf uydurursun ya..birşey bulamayınca eski defterleri karıştırıyorsun yahudi misali.

Yorumu oyla      18      10  
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
DP Genel Başkanı Süleyman Soylu Turktime Genel Merkezi’nde Konuştu: İsmim Emanetçiliğe Sığacak Kadar Küçük Değil!
Turktime Genel Merkezi ziyaret eden Demokrat Parti Genel Başkanı Süleyman ...
TURKTIME'ı Ziyaret Eden Keçiören Belediye Başkanı Turgut Altınok İmalı Konuştu!
14 yıldır Keçiören Belediye Başkanlığı görevini yürüten Turgut Altınok ...
MHP'li Ekici : DTP’lilerin Elini Sıktık da Elimize PKK’mı Bulaştı?
MHP kimsenin kurşun askeri değildir… Kimse üzerimizden evcilik oynamasın… ...
 
Turktime'a Konuşan Kutan Bombaladı: Bahçeli'ye Başbakanlık Teklif Ettik ama Kabul Etmedi
Genç Parti Genel Başkanı Cem Uzan, DP Genel Başkanı Mehmet Ağar ve DSP ...
Ağar Turktime'a Konuştu: Ne Geçmişimi İnkar Ettim, Ne de Değiştim... Düz Ovada Siyaset Söylemi En Milliyetçi Söylemdir
Genç Parti Genel Başkanı Cem Uzan’dan sonra DP Genel Başkanı Mehmet Ağar’da ...
Şirin Turktime'a Konuştu: Halk İsterse İdam Gelir
(TURKTİME-ERSİN TOKGÖZ) Genç Parti idamı geri getirecek ...
 
DTP Hayata Dönüş Projesinin Araştırılmasını İstedi
DTP Grup Başkan vekili ve Van Milletvekili Fatma Kurtulan, 19 Aralık 2000 ...
KILIÇDAROĞLU DÜELLO İÇİN GÜN VERDİ: PERŞEMBE GÜNÜ DÜNDAR’DA BULUŞALIM!
Dengir Mir Mehmet Fırat ile tüm basının önünde tartışmaya hazırım diyen ...
CHP'liler Bebek Ölümlerini Araştıryor
CHP İzmir Milletvekili Canan Arıtman, İzmir'de 13 bebeğin hayatını kaybetmesinin, ...
 
SOSYAL MEDYADA TAKİP ET
FACEBOOK'TA TURKTIME
TWITTER'DA TURKTIME
 
KATEGORİLER
FOTO GALERİ
VİDEO GALERİ
ETİKETLER
  •KÜNYE
  •İLETİŞİM
  •REKLAM
 
 
  •Güncel
  •Siyaset
  •Dünya
  •Medya
  •Magazin
  •Spor
  •Kültür
  •Sağlık
  •Ekonomi
  •Dünya
  •Spor
  •Kültür
  •Ekonomi
  •Sağlık
  •Medya
  •Siyaset
  •Güncel
  •Aktüel
  •Dünya
  •Spor
  •Kültür
  •Ekonomi
  •Sağlık
  •Medya
  •Siyaset
  •Güncel
  •Aktüel
Ak Parti
Gökhan Töre
Suudi Arabistan
AB
Cüneyt Çakır
DEAŞ
ygs soru ve cevapları
Brezilya
Mesut Bakkal