E-posta :
  Şifre :
    ► Üye olmak istiyorum
    ► Şifremi Unuttum

AKP'li Karaaslan'dan 'o' iddialara yanıt! 

AK Parti Samsun Milletvekili Karaaslan, bir gazetede kendisiyle ilgili yer alan habere dair, "İddia edilen tüm hususlar baştan aşağı mesnetsiz ve kurguya dayalı bir karalama kampanyasından ibarettir" dedi.

30.07.2015 - 20:32
AKP li Karaaslan dan  o  iddialara yanıt!

AK Parti Samsun Milletvekili Çiğdem Karaaslan, bugün bir gazetede kendisiyle ilgili yer alan habere ilişkin, "İddia edilen tüm hususlar baştan aşağı mesnetsiz ve kurguya dayalı bir karalama kampanyasından ibaret, kişilik haklarımı, onur ve saygınlığımı zedeleyici niteliktedir" açıklamasında bulundu.

Çiğdem Karaaslan yaptığı yazılı açıklamada, Cumhuriyet gazetesinin bugünkü manşetinde, "Her Projenin Altından O Çıkıyor", "AKP'li Karaaslan'ın Devletten Almadığı İş Kalmadı" başlıklı özette ve sonrasında detaylandırılmış olarak "Miyase İlknur" tarafından kaleme alınan, "Devletin Gözde Mimarı AKP'li Çiğdem Hanım" başlıklı yazıda iddia edilen tüm hususların "Baştan aşağı mesnetsiz ve kurguya dayalı bir karalama kampanyasından ibaret, kişilik haklarını, onur ve saygınlığını zedeleyici nitelikte olduğunu" ifade etti.

Açıklamasında, "Öncelikle şu hususu vurgulamak gerekir ki haberde iddia edilen hususların aksine siyasi görevlerimi referans göstererek kamudan hiçbir iş almadığım gibi, hiçbir şekilde ve hiç kimseden özel himaye görmedim" ifadesini kullanan Karaaslan, başarılı işlere imza atan bir serbest yüksek mimar olarak kendisinin de her Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı gibi ticaret yapmasının, kamuya hizmet vermesinin anayasal hakkı olduğunu belirtti.

Milletvekili seçilmeden önce AK Parti MKYK üyesi olmasının mesleğini icra etmesine engel teşkil etmediğini vurgulayan Çiğdem Karaaslan, şunları kaydetti:

"Milletvekili seçilmeden önce ortağı olduğum şirketin üstlendiği tüm işler, ilgili mevzuat hükümlerine uygun olarak üstlenildiği gibi, mevzuat hükümlerine uygun olarak tamamlanıp muhataplarına teslim edilmiştir. Ayrıca her projenin altından çıktığım, kamunun tüm işlerini aldığım yönündeki iddialar tamamen hayal mahsulüdür.

Haberin içeriğinde 11 kentsel dönüşüm projelendirme işi ve yüzlerce diğer projelerden söz edilmektedir. Şirket olarak bugüne kadar kamudan hiçbir 'kentsel dönüşüm projesi işi almadığımız gibi, yaptığımız işler sadece 3d (üç boyutlu) animasyonlardan ibarettir. Yerel seçim kampanyası döneminde hazırlanmış ve paylaşılmış 3 boyutlu animasyondan ibaret olan bu projeler kamuya yapılmamıştır. Haberde kentsel dönüşüm proje ihaleleri alınmış ve yapılmış gibi yansıtmak ancak kötü niyetle açıklanabilir."

Karaaslan açıklamasında, şu bilgileri verdi:

"Ayrıca haberde geçen Erciş, Burdur, Bursa Yıldırım Kentsel Dönüşüm Alanı ile ilgili bugüne kadar 3 boyutlu animasyon dahil hiçbir çalışmamız olmamıştır. Web sitesi iddia edildiği gibi adaylığın açıklanmasının hemen ardından değil, teknik sorunlar nedeni ile bu tarihten çok önce bakıma alınmıştır. Haberde kullanılan 5 yılda yüzlerce proje deyimini tamamen gerçek dışıdır. Haberde iddia edilen 78 Gençlik Merkezi projesinin firmamız tarafından yapıldığı bilgisi yanlıştır. Firmamızca son 5 yıl içinde 11 Gençlik Merkezi projesi çizilmiştir. Ayrıca Gençlik Merkezlerinin inşaatlarının yapımı ile firmamızın hiçbir ilgisi yoktur. Haberde ki 5 yıl vurgusunun nedeni anlaşılamamakla birlikte bahsedilen şirket 11 yıllık bir şirkettir. 'Yassıada’nın Tekne Yanaşma Limanının denizcilik kurallarına aykırı olarak kuzeyde yapılması öngörülmüş' denilmektedir. Öncelikle Ada’da liman yapılmamıştır. Projedeki deniz yapıları liman değildir, vapur iskelesidir. Aynı anda 2 vapurun yanaşmasına olanak sağlayacak ana vapur iskelesi iddia edildiği gibi adanın kuzeyinde değil, adanın Doğu’sunda, yani kara tarafında, yani adaya ulaşmayı mümkün kılan mevcut iskelenin de bulunduğu alandadır ki, tarih boyunca bu alan adaya ulaşmak için kullanılmıştır. Dolayısıyla bu bilgi tamamen yanlıştır. Ayrıca alternatif ve ek olarak adanın güneyinde de bir vapur iskelesi konumlandırılmıştır. Ayrıca adanın kuzey batısında küçük teknelerin gerektiğinde yanaşabilmeleri için yanaşma cepleri oluşturulmuştur. Farklı yanaşma alanlarının düşünülmüş ve çözülmüş olması ada koşullarında hava şartlarına bağlı olarak gelişebilecek beklenmedik durumlarda alternatif geliştirmek ve adadakileri bu yolla tahliye etmek amacı ile kurgulanmıştır. Haberde bahsedilen 'Bu durumda konferans için adaya geleceklerin mahsur kalma ihtimali göz ardı edilmiş' iddiası tamamen gerçek dışıdır."

Karaaslan, AK Parti gençlik yapılanmasından sorumlu MKYK üyesi olduğu iddiasının da gerçeği yansıtmadığını belirterek, milletvekili seçilmesinin hemen ardından, 16 Haziran 2015'te şirketle olan ortaklığından noter kanalı ile ayrıldığını bildirdi. 

Çiğdem Karaaslan, açıklamasını şöyle tamamladı:

"Ayrıca şirketimizi, çalışanlarımızı ve kişisel olarak beni hedef alan bu haberin Ataşehir’de yaşanan yolsuzluğu görmezden gelen kalemler tarafından bugün servis ediliyor olmasını çok manidar bulduğumu belirtiyorum.

Dolayısıyla, genel çerçevede kara propaganda amaçlı olarak yapılan haber, başta Basın Kanunu’na ve basın meslek ilkelerine aykırı, kişilik haklarını haksız ve mesnetsiz şekilde zedeleyici, vicdan ve hakkaniyetle bağdaşmayan, kamuoyunu doğru bilgilendirmek amacıyla değil de hasmane hislerle kaleme alınmış olup, haberi yapan ve yayınlayanlar hakkında her türlü yasal yollara başvurma hakkımı saklı tuttuğumu kamuoyunun bilgisine saygıyla arz ederim."
aa

YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.
Üye girişi yapmadınız. Misafir olarak yorum ekleyebilirsiniz. Üye olmak için tıklayın.
  Yorumcuların dikkatine…

İmlası çok bozuk,
Büyük harfle yazılan,
Habere değil yorumculara yönelik,
Diğer kişilere hakaret niteliği taşıyan,
Argo, küfür ve ırkçı ifadeler içeren,
Bir iki kelimelik, konuyu zenginleştirmeyen,

yorumlar KESİNLİKLE YAYIMLANMAYACAKTIR.

Bu haber henüz yorumlanmamış...

KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay TURKTIME'a Konuştu
Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay Talat Atilla'ya konuştu ve çarpıcı açıklamarda bulundu...
Aylin Kotil Turktime’a Konuştu
CHP Beyoğlu Belediye Başkan Aday Adayı Aylin Kotil Turktime’ı ziyaret ...
MHP Genel Başkan Yardımcısı Mevlüt Karakaya Turktime'a Konuştu
MHP Genel Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Mevlüt Karakaya: GEZİ PARKI EYLEMLERİNDE ...
 
Şahin Mengü: Baykal Ortaya Çıkacak ve…
CHP’nin önemli isimlerinden Şahin Mengü Turktime’ı ziyaret etti ve Talat ...
Şahin Mengü Turktime’a Konuştu
CHP’nin önemli isimlerinden Şahin Mengü Turktime’ı ziyaret etti ve Yönetim ...
Gürsel Tekin Turktime’a Konuştu
CHP’nin iki numaralı ismi Gürsel Tekin Turktime'ı ziyaret etti. Tekin, ...
 
Kılıçdaroğlu; El Parasıyla Gerdek Olmaz...
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu Talat Atilla'ya gündemin sıcak konularını değerlendirdi.
Haluk İpek Talat Atilla'ya Konuştu: CHP'ye Sıfır Taviz Verdik
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Seçim İşleri Başkanı Haluk İpek Türkiye’nin ...
AKP Gaziantep Milletvekili Şamil tayyar Turktime’a Konuştu
AKP’den Gaziantep Milletvekili seçilen Star Gazetesi eski Ankara Temsilcisi ...
 
SOSYAL MEDYADA TAKİP ET
FACEBOOK'TA TURKTIME
TWITTER'DA TURKTIME
 
KATEGORİLER
FOTO GALERİ
VİDEO GALERİ
ETİKETLER
  •KÜNYE
  •İLETİŞİM
  •REKLAM
 
 
  •Güncel
  •Siyaset
  •Dünya
  •Medya
  •Magazin
  •Spor
  •Kültür
  •Sağlık
  •Ekonomi
  •Dünya
  •Spor
  •Kültür
  •Ekonomi
  •Sağlık
  •Medya
  •Siyaset
  •Güncel
  •Aktüel
  •Dünya
  •Spor
  •Kültür
  •Ekonomi
  •Sağlık
  •Medya
  •Siyaset
  •Güncel
  •Aktüel
Gaziantepspor
yangın
MHP
ihracat
Çankaya Köşkü
kardeş
Ayşe Ersöz
bodrum
Duygun Yarsuvat