E-posta :
  Şifre :
    ► Üye olmak istiyorum
    ► Şifremi Unuttum

AKP CHP'yi Oyuna mı Getirdi? Kılıçdaroğlu Yemin Krizini Çözen Süreci Anlattı ve Erdoğan'ı Suçladı

Kılıçdaroğlu'nun iddiasına göre AK Parti, mutabakat konusunda yalan söylüyor! Başbakan Erodoğan'ın 'Dik durmadınız' eleştirisini değerlendiren CHP Lideri Kılıçdaroğlu, "Hepimiz bir metin imzaladık, gereğini yapacağız. Başbakan'ın bu üslubunu hiç beklemiyordum. Üç kez konuşunca bana da konuşmak farz oldu" dedi.

13.07.2011 - 07:45
AKP CHP yi Oyuna mı Getirdi?

NTV Ankara Temsilcisi Nilgün Balkaç'ın sorularını yanıtlayan Kılıçdaroğlu şunları söyledi: "Demokratik tepkimizi net olarak verdik. Halkın iradesiyle seçilen vekillerin yemin etmeleri en doğal hakları. Yemin krizi değil demokrasi krizi var. Neden? Eğer parlamento demokrasinin Kabe'siyse, vekillerin yemin etmesi lazım. Tutuklu vekillere anayasal engel var mı? Hayır. Yasal engel var mı, mazbataları almışlar mı, Resmi Gazete'de yayınlanmış mı? Engel sadece takdir yetkisinden kaynaklanıyor. Hiçbir yasal engel yok. O zaman kim engel çıkarıyor. Bu sorun iktidar kanadı tarafından görmemezlikten gelindi.

Avrupalılar da böyle saçma şey olmaz diyor. Biz AB'ye üye olmak istemiyor muyuz? Ceza yasamızdan tutun da ihale yasasına kadar her şeyi AB standardına uydurmak için çaba harcamıyor muyuz? Bunlar da soracaklar. Allah Allah bunlar seçildi, o zaman niye bunlar engelleniyor? AKP rahatsız oldu, biz de rahatsızdık. Yemin etmemek bizim hoşumuza gitmiyordu. Demokrasi tavrımızı ortaya koymamız gerekiyordu. Gittik, herhangi tepki vermedik. Ama bu olay ciddi rahatsızlık yarattı. Bizim istediğimiz şuydu. Bu vekillere yemin etme yolu açılmadıkça yemin etmeyeceğiz. Yol açıldı.


ERDOĞAN'A YALANCILIK SUÇLAMASI
Erdoğan doğruyu söylemiyor. Biz demişiz ki, onlar yemin etmedikçe etmeyeceğiz. Çarpıtıyor, ahlaka sığmaz. Yemin etme yolunun açılması bir iradenin ortaya konmasına bağlıdır. Biz bu iradeyi oluşturalım dedik. Mutabakat metninde tutuklu vekillere yol açıldı. Tüm siyasi partilerin ve 550 milletvekilin bu onurlu görevi yerine getirlemeleri için TBMM'de olmaları gerektiğine inanıyoruz. Bu bizim için önemli bir noktaydı. Eğer halkın iradesine saygı gösteriyorsanız vekillerin yemin etmesi gerekiyor. Bu süreç doğal olanı. Yemin ederek göreve başlamak vekil açısından kamu görevini yapmak demektir. Yargılanmasınlar demiyoruz. Bunlar için af çıksın demiyoruz. İstediğimiz yasanın, anayasanın, uluslararası sözleşmelerin gereği uyarınca bunların yemin edip göreve başlamasıdır.


BM VE AİHM'E GÖRE YEMİN ETMELİLER
Metin çok açık. Bunu okuyup anlamamak mümkün değil. Hukuk özgürlükleri geliştirecek şekilde yorumlanır. Rıza Türmen pek çok AİHM kararı var demişti. Çiçek dedi ki, biz bu konuda kararları tercüme ettik, yargıçlara da gönderdik. BM ve AİHM sözleşmelerine göre gelip yemin etmeleri gerekiyor. İç hukuka bir dönem uygulanmadı bunlar. Bu yüzden Türkiye defalarca tazminata mahkum oldu. Uluslararası sözleşmeler iç hukukun üstündedir. Bunu anayasa söylüyor. Şimdi uluslararası sözleşmeler çöpe atıldı.


ERDOĞAN'DAN BEKLEMİYORDUM
Yemin ettiğimiz gün normal sürecin başlamasını istiyorduk. Erdoğan çıktı konuştu, Meclis Genel Kurulu'nda bir daha konuştu, bugün grupta konuştu. Artık bu kadar olmaz dedik. Bir bunun altına atılan imzalar imzayı atanların namusudur. Gereğini yapmazlarsa bu imzaların altında kalırlar. Demokrasinin özü verilen sözlerin tutulmasından başlar. Biz en baştan beri ne söylediysek bir milik geri ya da ileri gitmedik. Hiçbir uluslararası kuruluşa bunu anlatamazsınız. Türkiye hibrit demokrasi deniyor, bu nedenlerle. 'Siz dik durmadınız' diyor. Hepimiz bir metin imzaladık, gereğini yapacağız. Başbakan'ın bu üslubunu hiç beklemiyordum. Kesinlikle beklemiyordum. Bu uzlaşmaya katkı verenlere teşekkür de ettim. Başbakan acaba okuyup yeni mi farkına vardı. Geri adım atmak mı istiyor? Eğer böyle bir şey olursa tablo değişir. Demokraside atılan imzalar var. Üçer imza var. Şu metin hem benim, hem Erdoğan'ın görüşüne soruldu. İkimiz de 'evet' dedik, imzaladık. Bu parlamentonun sorunudur, tutuklu olanlar milletvekili. O vekiller hukukun üstünlüğü kavramına aykırı olarak orada tutuluyorlar. Hemen açın yargıçlara serbest bırakın demiyoruz. Onlara telkinde bulunmak doğru değildir. Bir sorun var, bunun kaldırılması lazım. Çözüm de budur.

YORUMLAR
Toplam 19 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.
Üye girişi yapmadınız. Misafir olarak yorum ekleyebilirsiniz. Üye olmak için tıklayın.
  Yorumcuların dikkatine…

İmlası çok bozuk,
Büyük harfle yazılan,
Habere değil yorumculara yönelik,
Diğer kişilere hakaret niteliği taşıyan,
Argo, küfür ve ırkçı ifadeler içeren,
Bir iki kelimelik, konuyu zenginleştirmeyen,

yorumlar KESİNLİKLE YAYIMLANMAYACAKTIR.
Misafir 14 Temmuz 2011 Perşembe 08:14

Sen bu kadar safmıydın Kılıçdaroğlu?Ne bekliyordun ki?

Yorumu oyla      19      11  
Misafir 14 Temmuz 2011 Perşembe 00:28

suya getirip susuz ger getirmediklerine dua yapsinlar.Halk partisi artik bundan böyle cizilmis ve hükmü kalmamis bir partidir, ruhuna el fatiha.

Yorumu oyla      19      12  
Misafir 14 Temmuz 2011 Perşembe 00:15

chp ye oy verenler,aptal,ahmak diye diye dilimizde tüy bitti,chp nin parti olabilmesi için,öncelikle bağımsız,sivil bir parti olmaya karar verilmeli,sonrasında sıfırdan bu karar ve irade üzerine parti inşa edilmeli.

Yorumu oyla      19      13  
Misafir 13 Temmuz 2011 Çarşamba 20:06

Cemil Cicek gibi bir adam kahraman oldu CHP sayesinde.CHP hep kahraman yaratir.Erdogani da demokrasi icin Baykal yaratmisti.Neden yaratmisti bilmem.Balikcida neler konustular belki kitap yazarsa orada aciklar.

Yorumu oyla      21      11  
Misafir 13 Temmuz 2011 Çarşamba 20:04

CHP icin mitinge bile gittim.Umut vardi son rezalet ile umut da bitti.Kilicdaroglu istifa etmelidir baska turlu miting meydanlarinda neler konusulacagi daha secimden 20 gun sonra belli oldu.Olmaz boyle amatorluk,acemilik,saflik.

Yorumu oyla      21      11  
Misafir 13 Temmuz 2011 Çarşamba 17:29

Bende chpliliğimi bitirdim,iptal ettim.Sizler 4 dönem sonra bile iktidar olamazsınız...

Yorumu oyla      19      11  
Misafir 13 Temmuz 2011 Çarşamba 17:27

Kılıçdaroğlu’nu ne diye kuyudan kurtarsın? Bu olayda Başbakan Erdoğan Nuh dedi başka bir şey demedi, karardan dönülmesinde hiç yardımcı olmadı. Tükürük yalama merasimini göze hoş gelecek şekilde gösterme ihalesi yine candaş medyanın üzerine kaldı. Candaş Medya CHP’nin sonuçsuz kalan, puan kaybettiren ve seçmen kitlesinin içini kaçıran bu hatalı kararından olabildiğince az hasarla geri dönülmesi için Meclis Başkanı Cemil Çiçek’i iltifatlara boğdu, övgülere gark etti, yere göğe sığdıramadı.

Yorumu oyla      19      11  
Misafir 13 Temmuz 2011 Çarşamba 17:27

edilmesi karanlık oda yöneticilerini rahatlatır. Eskiden böyle durumlarda kendisine bir yanlış karar uygulatılan sınırlı sorumlu lidere tornistan yaptırıldığında eğer iktidarda ise muhalefetin, muhalefette ise iktidarın yardımcı olması sağlanır, iş olabildiğince kolay yapılabilecek şekilde makul ve mantıklı kıvama getirilirdi. CHP’nin içine düşürüldüğü kuyudan çıkarılmayı rakibi olan iktidardan beklemesinin altında yatan gerçek budur. Yoksa Baykal’ın dediği gibi Başbakan Erdoğan

Yorumu oyla      19      11  
Misafir 13 Temmuz 2011 Çarşamba 17:26

sergileniyorsa bunun nedeni bir benzeri durumda yine aynı şeyi Çarkçı Kemal’e tekrar yaptırabilmek içindir. Çarkçı Kemal imajı kirlenen iş önlüğü daha çok kir götürüp kullanışlı hale gelsin diye inşa edilmiştir. Bu yüzden yapılan yanlışların, ayıpların ve alınan aksak, isabetsiz kararların sınırlı sorumlu muhatabı Çarkçı Kemal’dir. Alınan boykot kararının yanlış olduğu ortaya çıkıp tornistan edilmesinin kaçınılmaz olduğu realitesi karşısında bunun oluşacak hasarının Çarkçı Kemal’e fatura

Yorumu oyla      19      11  
Misafir 13 Temmuz 2011 Çarşamba 17:26

gibi olursanız sizi bir kenara atar, yeni bir önlük bulurlar. Bir zamanlar ipinin ucunu puştun eline veren Süleyman Demirel, sıkça bu tür zikzaklar çizdirilip “U” dönüşleri yaptırıldığında; izah etmek için uygun bir yol bularak “dün dündür, bugün bugündür” vecizesini siyasi literatürümüze kazandırmış, fiili duruma bir felsefi mahiyet (!) kazandırmıştı. Bugün eğer CHP’nin tükürük yalama merasimine dönüştürülen traji-komik rötarlı yemin törenini bir erdem şeklinde takdim etme çabaları

Yorumu oyla      19      11  
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Haluk İpek Talat Atilla'ya Konuştu: CHP'ye Sıfır Taviz Verdik
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Seçim İşleri Başkanı Haluk İpek Türkiye’nin ...
AKP Gaziantep Milletvekili Şamil tayyar Turktime’a Konuştu
AKP’den Gaziantep Milletvekili seçilen Star Gazetesi eski Ankara Temsilcisi ...
Kılıçdaroğlu: Dua Etmeden Uyumam
CHP Lideri kemal Kılıçdaroğlu Turktime Yönetim Kurulu Başkanı ve Güneş ...
 
Kılıçdaroğlu Talat Atilla’ya Konuştu
CHP Lideri kemal Kılıçdaroğlu Turktime Yönetim Kurulu Başkanı Talat Atilla'ya konuştu.
DYP Genel Başkanı Çetin Özaçıköz Turktime’a Konuştu
DYP Genel Başkanı Çetin Özaçıkgöz Turktime'ı ziyaret ederek Talat Atilla ...
Beypazarı’nın Efsane Başkanı Mansur Yavaş Şok Transferin Perde Arkasını ve Başkan’a Şantaj İddialarını Turktime’a Anlattı…
MHP MYK Üyesi ve Beypazarı eski Belediye Başkanı Mansur Yavaş Turktime ...
 
Dr. Aytun Çıray’dan Turktime’a Çarpıcı Açıklamalar…
Turktime ve Sözcü yazarı DP eski Genel Başkan Yardımcısı Dr. Aytun Çıray ...
Brütüs Değilim, AKP’nin Umutsuz Vaka Olduğunu Anlayınca Bıraktım! Çerkes Çetesini Duymadım!
Brütüs benzetmesine ne diyor? İttifak söylentilerine ne cevap verdi? AKP’den ...
Eroğlu Turktime’a Konuştu: Türkiye Benim Anavatanım Ama Talat’tan Böyle Bir Söz Çıkmaz!
KKTC’deki cumhurbaşkanlığı seçimleri yaklaşırken Eroğlu ve Talat arasında ...
 
SOSYAL MEDYADA TAKİP ET
FACEBOOK'TA TURKTIME
TWITTER'DA TURKTIME
 
KATEGORİLER
FOTO GALERİ
VİDEO GALERİ
ETİKETLER
  •KÜNYE
  •İLETİŞİM
  •REKLAM
 
 
  •Güncel
  •Siyaset
  •Dünya
  •Medya
  •Magazin
  •Spor
  •Kültür
  •Sağlık
  •Ekonomi
  •Dünya
  •Spor
  •Kültür
  •Ekonomi
  •Sağlık
  •Medya
  •Siyaset
  •Güncel
  •Aktüel
  •Dünya
  •Spor
  •Kültür
  •Ekonomi
  •Sağlık
  •Medya
  •Siyaset
  •Güncel
  •Aktüel
trabzonspor
Sağlık
yunanistan
Cüneyt Çakır
Euro
İsveç
Tarsus
Çaykur Rizespor
Akhisar Belediyespor