E-posta :
  Şifre :
    ► Üye olmak istiyorum
    ► Şifremi Unuttum

7 milyon diyabetliye uzaktan takip kolaylığı! 

Vodafone'un Medipol Üniversitesi Hastanesi, Bayer ve MarlinPlus iş birliğiyle hayata geçirdiği Diyabet Takip Sistemi, kronik hastalıkların takibinde dijital dönemi başlattı.

24.03.2015 - 15:57
7 milyon diyabetliye uzaktan takip kolaylığı!

Vodafone'un Medipol Üniversitesi Hastanesi, Bayer ve MarlinPlus iş birliğiyle hayata geçirdiği Diyabet Takip Sistemi, kronik hastalıkların takibinde dijital dönemi başlattı. Sistem, hastanın kan şekeri ölçümünü otomatik yaparak hastaneye aktaracak ve acil durumlarda doktora SMS ve e-posta ile uyarı gönderecek.

Vodafone'dan yapılan açıklamaya göre, Dijital Dönüşüm Hareketi kapsamında hayatı kolaylaştıran çözümler geliştiren Vodafone Türkiye, sağlık sektöründe ilk uçtan uca entegre hasta takip teknolojisini hayata geçirdi. Vodafone'un kronik hastalıklara yönelik olarak Medipol Üniversitesi Hastanesi, Bayer ve MarlinPlus iş birliğiyle hayata geçirdiği Vodafone Diyabet Takip Sistemi, Türkiye'de sayıları 7 milyona ulaşan diyabet hastalarının yaşam standardını yükseltmeyi hedefliyor.

Sağlıkta dijitalleşme sürecine katkı sağlamayı hedefleyen projede Bayer'in geliştirdiği ölçüm cihazları, Vodafone'un global lideri olduğu makineler arası iletişim teknolojisi sayesinde hastanelerle bilgi alışverişi yapabiliyor. Sistemle Türkiye'nin her yıl artan ve sadece diyabet için yılda 10 milyar liraya erişen sağlık giderlerinin de düşmesi amaçlanıyor.

Düzenli ve sürekli takip altına alınması gereken diyabet hastalarına yönelik geliştirilen Vodafone Diyabet Takip Sistemi'nde hastalar, hastaneye gitmeden her gün kan şekeri ölçümlerini tek bir cihaz üzerinden evlerinde yapabilecek. Her yaştan diyabet hastasının kolaylıkla kullanabileceği cihazda ek işlem yapmadan bilgiler kontrol için otomatik olarak hastaneye iletilecek. Tanımlanan değerler dışına çıkıldığında hastanın doktoruna otomatik olarak SMS ya da e-posta uyarısı sistem tarafından gönderilecek.
Vodafone ve Medipol Üniversitesi Hastanesi iş birliği sayesinde bu teknolojiden ilk olarak Medipol Üniversitesi Hastanesi danışanları faydalanacak. Ayrıca Vodafone Diyabet Takip Sistemi kullanan hastalara özel olarak Medipol Üniversitesi Hastanesi tedavi, tetkik ve tüm diyabet hizmetlerini yüzde 50'ye varan indirimlerle sunacak. Vodafone Diyabet Takip Sistemi kullanan bir hasta için Medipol Üniversitesi Hastanesi'nde 130 lira olan muayene ücreti 70 lira indirimle sunulacak.
 
- "Türkiye'nin ilk uçtan uca entegre kronik hastalık takip çözümünü hayata geçirdik"
 
VodafoneTürkiye İcra Kurulu Başkan Yardımcısı Engin Aksoy, konuyla ilgili değerlendirmesinde şunları kaydetti: 

"Vodafone olarak dijital dönüşümünün lideri olma vizyonumuzla 'Teknoloji hayatın hizmetinde' diyoruz. Mobil teknoloji, bireylerin yaşam kalitesini artırmayı ve sağlık hizmetlerine erişimi kolaylaştırıyor. Vodafone olarak Mart 2013'te sunduğumuz Vodafone Cep Sağlık platformuyla sağlıkla ilgili hizmetlere uzaktan erişimi kolaylaştırıyoruz. Şimdi de Vodafone Diyabet Takip Sistemi ile diyabet hastalığının takibinde önemli kolaylıklar sunuyoruz"

Sağlık Bakanlığı verilerine göre Türkiye'de yaklaşık 7 milyon diyabet hastası olduğunu ve nüfusun yüzde 30'unun en az bir kronik hastalıkla yaşadığını aktaran Aksoy, Türkiye'de diyabetli hasta sayısının 2035 yılında 12 milyona erişeceği hesap edildiğini, hasta takibi ve önleyici tıp için dijital teknolojilerin bireysel ve toplumsal refah açısından kritik öneme sahip olduğunu vurguladı.

Aksoy, Diyabet Takip Sistemi ile Türkiye'nin ilk uçtan uca entegre kronik hastalık takip çözümünü hayata geçirdiklerini belirterek, hastaneye gitmeye gerek kalmadan hastaların uzaktan, sürekli ve düzenli kontrolünü mümkün kıldıklarını ve sistem sayesinde sosyal faydanın yanında sağlık giderlerini azaltarak ekonomiye katkı sağlamayı da hedeflediklerini ifade etti.

Medipol Üniversitesi Hastanesi Medikal Direktörü Prof. Dr. Gazi Yiğitbaşı ise diyabet gibi kronik ve ciddi bir hastalığın takibinde dijital dönem başlatan bu projede yer almaktan dolayı mutlu olduklarını dile getirdi.

Diyabet Takip Sistemi'nin sağlığa, modern standartlarda, bütüncül kalite anlayışı içinde sınır tanımadan bir hizmet sunulmasını sağladığını vurgulayan Yiğitbaşı, "Bu sistem sayesinde, veri iletim teknolojisini kullanarak hastalarımızı, hastaneye gelmeden de bulundukları her ortamda kolay bir şekilde takip edebileceğiz. Bir diyabet hastasının gün içinde ölçülen sonuçlarını online izleyerek gerektiğinde anında müdahalede bulunabileceğiz. Doktorlarımız ve hastalarımız arasında kesintisiz iletişim kurulmasını sağlayacak bu sistem, hastalarımıza kendilerini daha güvende hissettirecek" dedi.
 
- "Sağlıkta inovasyonun insan hayatındaki önemi artıyor"
 
Bayer Diyabet Ürünleri Ortadoğu, Türkiye, Cezayir (META) Direktörü Selim Can da Türkiye'de 7 milyondan fazla insanın ciddi sağlık sorunlardan biri olan diyabetin yaşam boyu tedavi ve takip gerektiren bir hastalık olduğuna işaret ederek, hastaların uygun ve doğru tedaviyi almalarının diyabete bağlı sağlık problemlerinin önlenebilmesi açısından da önemli olduğuna değindi. 

Selim Can, bu doğrultuda, hayata geçirdikleri 'Kronik Takip Projesi' ile hastaların hayat kalitesini yükseltmenin yanı sıra sağlık sektöründe de verimliliği artırmayı hedeflediklerini ifade etti.

MarlinPlus Üst Yöneticisi (CEO) Göksenin Aydın ise sağlıkta inovasyonun insan hayatındaki öneminin her geçen gün arttığına dikkati çekerek, 2012 yılında TÜBİTAK tarafından da desteklenen Ar-Ge faaliyetleriyle geliştirdikleri Diyabet Takip Sistemi'nin mobil ve iletişim teknolojileriyle de desteklendiğini kaydetti.  Aydın, Diyabet Takip Sistemi ile birlikte diyabet, aritmi, tansiyon, astım ve KOAH olmak üzere 5 farklı kronik hastalığa teknolojiyle takip imkanı sunabildiklerini de belirtti.


AA

YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.
Üye girişi yapmadınız. Misafir olarak yorum ekleyebilirsiniz. Üye olmak için tıklayın.
  Yorumcuların dikkatine…

İmlası çok bozuk,
Büyük harfle yazılan,
Habere değil yorumculara yönelik,
Diğer kişilere hakaret niteliği taşıyan,
Argo, küfür ve ırkçı ifadeler içeren,
Bir iki kelimelik, konuyu zenginleştirmeyen,

yorumlar KESİNLİKLE YAYIMLANMAYACAKTIR.

Bu haber henüz yorumlanmamış...

KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Diyet içecekler göbeği 3 kat fazla büyütüyor!
Diyet içeceklere aldanarak içenlerin göbekleri iki kat daha büyüyor. Amerika'da ...
Akıllı Telefonlar İçin 14 Yaş Sınırı Getirilmeli..!
Bir bakıma akıllı telefon demek intihar vakaların artması demek haliyle ...
İşte Size Mucizevi Baharat…
Dünya çapında bilinen en eski baharatlardan biridir ‘Tarçın’. Ağacın kabuğundan ...
 
Hakiki bal nasıl anlaşılır?
Televizyonlarda reklamı yapılan balların neredeyse tamamı sahte bal olduğu ...
Parmak bebek hayata böyle tutundu!
Tam anlamıyla parmak bebek diyeceğimiz vaka Elazığ’da 500 gram olarak ...
Yalnızlık en az obezite kadar tehlikeli!
Yalnızlığın ne derece kötü ve tehlikeli olduğu araştırmalar sonucu ortaya ...
 
İşte Domuz Gribi Hakkında Merak Edilenler!
Domuz gribi yine hortladı. Domuz gribi hakkında ne biliyoruz? Domuz gribi, ...
En çok çocuklar korkuyor! ‘Sigara kanser yapar’
Psikolog Göksu Telmaç, ‘sigara öldürür’, ‘sigara kanser eder’ gibi cümlelerden ...
Depresyonun nedeni sigara mı? Flaş iddia...
Sigara içenler dikkat tehlikedesiniz... Uzmanların uzun süre yaptığı bir ...
 
SOSYAL MEDYADA TAKİP ET
FACEBOOK'TA TURKTIME
TWITTER'DA TURKTIME
 
KATEGORİLER
FOTO GALERİ
VİDEO GALERİ
ETİKETLER
  •KÜNYE
  •İLETİŞİM
  •REKLAM
 
 
  •Güncel
  •Siyaset
  •Dünya
  •Medya
  •Magazin
  •Spor
  •Kültür
  •Sağlık
  •Ekonomi
  •Dünya
  •Spor
  •Kültür
  •Ekonomi
  •Sağlık
  •Medya
  •Siyaset
  •Güncel
  •Aktüel
  •Dünya
  •Spor
  •Kültür
  •Ekonomi
  •Sağlık
  •Medya
  •Siyaset
  •Güncel
  •Aktüel
Türkmenistan
Recep Tayyip Erdoğan
Eczacıbaşı
Chelsea
voleybol
İstihdam
pkk
survivor
Kayseri Erciyesspor