E-posta :
  Şifre :
    ► Üye olmak istiyorum
    ► Şifremi Unuttum

2016 Yılında Altın Fiyatları Ne Olur? 

Yeni yıl öncesi son şans olarak bakılan altının, önümüzdeki yıl içerisinde tekrar yeni bir atılım içerisine girmesi bekleniyor. Fiyatların uzun süredir düşük seyretmesi ise yükseliş ihtimallerini arttırıyor.

4.01.2016 - 07:56
2016 Yılında Altın Fiyatları Ne Olur?

Altın piyasalarında düşük seyir devam ediyor. Yıl içerisinde rekor seviyelere ulaşan fiyatlar, yıl sonunda taban rakamda yer ediniyor. Yatırımcı için alım avantajının sürdüğü bu günlerde kapalıçarşıda altına adeta hücum var. Yeni yıl öncesi son şans olarak bakılan altının, önümüzdeki yıl içerisinde tekrar yeni bir atılım içerisine girmesi bekleniyor. Fiyatların uzun süredir düşük seyretmesi ise yükseliş ihtimallerini arttırıyor. Altın bu haftayı 100 lira civarında seyrederek geçiriyor. Yeni yıldan ise bir çok yatırımcı büyük umutlar bekliyor. 

2016 Yılında Altın Fiyatları Ne Olur?
Yatırımcının yeni yıldan altın bazında beklentileri oldukça yükseldi. uzun süredir sakin ve durgun seyreden fiyatların, 2016 yılında cidd ibir atılım içerisine girmesi bekleniyor. Beklentileri karşılamasına kesin gözle bakılıyor. Fakat zamanlama olarak net bilgiler sunulmuyor. Geçtiğimzi yıllara bakarsak yılın ilk çeyreğinin sakin geçme ihtimali yüksek olarak değerlendirilmekte. İkinci çeyrek ise atılım yapılması beklenen dönem. Mart-Nisan-Mayıs ayları altın için kritik bir öneme sahip olacak. FED, yaptığı faiz arttırımının bir yenisini bu aylar içerisinde gerçekleştirebilir. Bu durum altın ve ekonomi piyasalarında yükselişe neden olacağı görüşü hakim. 
Altın Hangi Zamanlarda Yükselir?
Altın alım satımı yapan veya yapacak olan kişilerin en çok merak ettiği konulardan biri de altının hangi dönemlerde veya zamanlarda yükselip düştüğü konusu. Bu konuda kafa karıştıran ve yanlış bilinen çok fazla konu bulunmaktadır. Örneğin yaz döneminde düğünlerin olması nedeniyle fiyatların arttığı yönünde bir söylenti var. Fakat böyle bir durum söz konusu değildir. Altın fiyatları asla öncesinde belirli bir zamanda düşmez veya yükselmez. Bu konuda en güzel bilgi, geçmiş yılların altın fiyatlarının istatistiği etkili olur. Eski yıllarda fiyatlar en çok yılın 3. çeyreğinde artış göstermiş görünüyor. Bu da sonbahar aylarını temsil ediyor. Özellikle Ekim ayında ciddi artışlar yaşanmış. Fakat son yıl ters bir tepki ile yükseliş daha öncesine yani yaz aylarına yansımış. Altın alacak olanlar asla öncesinde şu tarihte yükselecek gibi bilgilere kanmaması önerilir.


Hangi Altın ile Yatırım Yapılmalıdır?
Altına yatırımda ciddi yanlışlar söz konusu. Özellikle altın hakkında yeterli bilgiye sahip olmadan altın alımı yapanlar, yanlış altın tercihi yaptıkları nedeniyle kazanç sağlayamıyorlar. Sağlayamadıkları gibi zarar ediliyor. Yatırım için uygun altın türleri standart denilecek şekilde bellidir. Çeyrek altın, yarım altın, cumhuriyet altını öncelikli yatırım tercihi olmalıdır. Bunların ardından ise 22 ayar düz bilezikler gelmektedir. Fiziki olarak yatırım yapacak olan yatırımcılar bu altın türlerine yönelmelidir. 14 Ayar veya 18 ayar yatırım için uygun değildir. 

Dikkat! 22 Ayar Her Altın Yatırıma Uygun Değildir!
22 Ayar altın hakkında yanlış bilinen konu ise her türlü 22 ayar altının yatırım için uygun olduğu düşüncesidir. Kesinlikle yanlış bir düşüncedir. 22 Ayar takı ürünleri, içerisinde işçilik barındırır ve aynı 14 ayar takı ürünleri gibi zarar ettirir. Satarken daha çok para ediyor gibi bir düşünce söz konusu. Nasıl 14 ayar takı ürünlerinde işçilik ödeniyorsa, 22 ayar takı ürünlerinde de aynı durum söz konusu olduğu için 22 ayar takı altınları yatırım için asla uygun olmamaktadır. Bozdurulduğunda daha çok ediyor düşüncesine sahip olanlar, alırkende fazla ödediklerini unutmamalıdır.

Banka Altın Hesaplarını Deneyin!
Yatırım için fiziki olarak yatırım yapmayı düşünmeyenlere önerimiz ise banka altın hesaplarını denemeleridir. Banka altın hesabı günümüzde en çok kullanılan yatırım uygulaması olarak dikkat çekiyor. Çalınma riskini ortadan kaldırdığı gibi bir çok avantajı da beraberinde getiren bu uygulama, banka mevduat hesabınız varsa onun içerisinde altın hesabı açmanıza olanak tanımaktadır. Banka altın hesapları ile internet ortamında hesabınızı kontrol edebilir, anlık olarak fiyat değişikliklerinde hızlı şekilde bozdurma veya alma işlemi gerçekleştirebilirsiniz.

Uzun Vadede Altına Yatırım Kazandırır mı?
Altın her zaman uzun vadeli yatırım aracı olarak görülmüştür. Bu nedenle kısa vadeli yatırımlardan ziyade uzun vadeli yatırımlarda daha fazla kâr oranı elde edilmiş olur. Geçmiş eski yılların altın fiyatlarına bakıldığında, yıllar arasındaki fiyat farklarına bakıldığında altın hep bir önceki yıla göre artış göstermiştir. Her yıl artış gösteren altın fiyatları üzerine koyarak devam ettiği için uzun vadeli yatırım planlaması içerisinde olanlara kâr ettirmiş, zarar durumunu ise ortadan kaldırmıştır. Aksine kısa vadeli yatırım planlaması içerisinde olanlara ise zararlar yaratabilmiştir. Nihayetinde altın alımı yaptıktan sonra sabıt gösteren tüm yatırımcılar, yatırımdan kâr elde etmişlerdir.

Altın ile Ne Kadar Kâr Elde Edilir?
Yatırımına altın ile başlamak isteyenler ise altın ile ne kadar kazanç sağlayabileceğini hesap ediyor. Altın, ne kadar çok miktarlı yatırım yapılırsa okadar çok kazanç oranını yükselten bir varlıktır. Gün içerisinde 2 liralık artış, size gram başında anında 2 lira kazanç yazacaktır. Yıllık bazda 20 lira yükseldiğini varsayarsak 1 gram altında kâr 20 lira olurken, çeyrek altına yansıması ise 30-35 lirayı bulabilir. 100 Gramlık bir yatırımdaki kazanç ise bu miktar ile 2000 TL olacaktır. 
Altın Almak için En Uygun Zaman Ne Zamandır?
Altın alacakların bir diğer merak ettiği detay ise ne zaman yatırım yapmalı. Altın, fiyat düşüşlerinde değerlendirilerek alımı yapılmalıdır. Fiyat takibi altında önemli rol oynamaktadır. yüksek rakamlarda iken alım yapıldığı taktirde alırken zarar yazar ve kısa vadede zarar yazacaktır. Bu nedenle alım zamanı altın hakkında doğru bilgiler edinilmeli, bulunduğu fiyat pozisyonunun düşük mü yoksa yüksek mi olduğu iyi analiz edilmelidir. Aksi taktirde uzun vadeli yatırım planlaması içerisinde olsanız bile yatırımınız bundan etkilenecektir. Alırken düşük rakamlardan alış yapmak, kazanç durumuna geçişinizi hızlı yapacaktır ve daha hızlı şekilde kâr pozisyonunda yer alırsınız.

Bugün Altın Fiyatları (4 Ocak 2016 Pazartesi Tarihli)
Çeyrek Altın Fiyatı
Satış 176 TL / Bozdurma 171 TL

Yarım Altın Fiyatı
Satış 352 TL / Bozdurma 342 TL

Cumhuriyet Altını Fiyatı 
Satış 715 TL / Bozdurma 700 TL

Gram Altın Fiyatı
100.40 TL

teknoce

 

YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.
Üye girişi yapmadınız. Misafir olarak yorum ekleyebilirsiniz. Üye olmak için tıklayın.
  Yorumcuların dikkatine…

İmlası çok bozuk,
Büyük harfle yazılan,
Habere değil yorumculara yönelik,
Diğer kişilere hakaret niteliği taşıyan,
Argo, küfür ve ırkçı ifadeler içeren,
Bir iki kelimelik, konuyu zenginleştirmeyen,

yorumlar KESİNLİKLE YAYIMLANMAYACAKTIR.

Bu haber henüz yorumlanmamış...

KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Türkiye'nin 2015 ithalat ve ihracat sonuçları...
İşte Türkiye'nin 2015 ithalat ve ihracat sonuçları açıklandı. Açıklanan ...
‘Halis Ağa’ yaşamını yitirdi!
Halis Toprak 77 yaşında yaşamını yitirdi. Toprak Holding’in kurucusu Halis ...
Havuç ucuzladı, kabak pahalandı!
Aralık ayında, üreticiden markete portakalda yüzde 347,50, maydanozda ...
 
İşte vergi zam oranları...
MTV ve diğer vergi ücretlerine 2016 yılında ne kadar artış yapıldı? sorularının ...
Enerji sektörü 2015'te iyi geçti!
2015 senesinde müşteri sayısını 5 kata çıkardıklarını söyleyen Ak, "2016'da ...
Zam şampiyonu yeşil soğan oldu!
Aralık ayının zam şampiyonu yeşil soğan olarak açıklandı. Yeşil soğan, ...
 
Kar yağdı, balık fiyatları uçtu!
Kar nedeniyle balıkçılar denize açılamayınca, balık fiyatları yükseldi. ...
Köprü ve otoyola %16 zam yapıldı!
Yeni yıla zamlarla giren Türkiye şimdide “köprü ve otoyol” fiyatlarına ...
İşte Türkiye Petrolleri'nin '2016' hedefleri!
Türkiye Petrolleri Genel Müdürü Gül, LPG sektöründe faaliyet lisansı aldıklarını ...
 
SOSYAL MEDYADA TAKİP ET
FACEBOOK'TA TURKTIME
TWITTER'DA TURKTIME
 
KATEGORİLER
FOTO GALERİ
VİDEO GALERİ
ETİKETLER
  •KÜNYE
  •İLETİŞİM
  •REKLAM
 
 
  •Güncel
  •Siyaset
  •Dünya
  •Medya
  •Magazin
  •Spor
  •Kültür
  •Sağlık
  •Ekonomi
  •Dünya
  •Spor
  •Kültür
  •Ekonomi
  •Sağlık
  •Medya
  •Siyaset
  •Güncel
  •Aktüel
  •Dünya
  •Spor
  •Kültür
  •Ekonomi
  •Sağlık
  •Medya
  •Siyaset
  •Güncel
  •Aktüel
Gençlerbirliği
Chelsea
BBP
Vedat İnceefe
Yükseköğretime Geçiş Sınavı
Jan Wouters
özgecan cinayeti
Sırrı Süreyya Önder
Everton