E-posta :
  Şifre :
    ► Üye olmak istiyorum
    ► Şifremi Unuttum

2014 Altın Portakal Ödüllerinde Büyük Sıkıntı! 

51. Altın Portakal Film Festivali ödül törenine çok az bir zaman kala olaylar oldu. Altın Portakal'da hazırlıklar tamam mı ? Derken ödüllerin faturasının hala ödenmediği gündeme bomba gibi düştü.

19.07.2014 - 16:39
2014 Altın Portakal Ödüllerinde Büyük Sıkıntı!

51. Uluslararası Antalya Altın Portakal Film Festivali ödüllerinde flaş olaylar oldu. Başkan Türel Geçen yılın ödül borçlarının halan ödenmediğini söyledi ve bu durum hakkında çok ağır konuştu. Bu durum Türk sineması adına utanç verici bir olaydır dedi.

2014 Uluslararası Antalya Altın Portakal Film Festivalindeki tanıtım seminerinde İstanbul'daki tarihi Yıldız Sarayı'nda yapılan toplantıda Bu yıl ki Festivalde 10 ekim ve 18 ekim 2014 tarihleri arasında yapılacak Uluslararası Antalya Altın Portakal Film Festivalinin 51'incisi düzenlenecektir.

51.Uluslararası Antalya Altın Portakal Film Festivali Komitesi, Genel Sanat Yönetmeni Elif Dağdeviren, Sinema Yazarları Derneği (SİYAD) Başkanı Alin Taşcıyan, Altın Palmiye Ödüllü Kış Uykusu filminin yapımcısı Zeynep Özbatur Atakan, Danışman Hülya Uçansu, İletişim Direktörü Serap Engin, Direktör Nesrin Bencioğlu’dan oluştu.
Yıldız Sarayı’nda düzenlenen toplantıda konuşan festivalin başkanı Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, 5 yıl aradan sonra bir araya gelmekten onur duyduğunu dile getirdi. Antalya’da 5 sene boyunca sinemasever ve emekçiler, yönetmen ve A’dan Z’ye herkesle en iyi şekilde Altın Portakal’ı yapmaya çalıştıklarını ifade eden Türel, "Altın Portakal Film Festivalini uluslararası platforma taşıdık" dedi.

BORÇLAR ÖDENMEMİŞ

Görevi devraldıktan sonra belediyenin birçok alanda borçlarını ödememiş olduğunu öğrendiğini kaydeden Başkan Türel, şunları söyledi: "Ne yazık ki, geçen yılın, yani 50. Altın Portakal’ın ödül borçlarının da ödenmemiş olduğunu üzülerek öğrendim. Gerçekten çok üzüntü duyduğumu söylemek istiyorum. Böyle bir durum Antalya ve Altın Portakal adına utanç verici bir durumdur ve kabul edilemez. Maalesef, halkın portakalı sözleriyle, üç-dört sponsor bile bulamama beceriksizliğiyle, belediyenin personel sayısını ikiye katlayarak hesapsız davranıldığı için böyle olmuş. Sinemaya, sanatçılara yapılan bu saygısızlığı kısa zamanda telafi edeceğiz ve inşallah artık böyle bir saygısızlık Altın Portakal tarihinde bir daha yaşanmayacak."

ONUR ÖDÜLLERİ

Başkan Türel, Uluslararası Antalya Altın Portakal Film Festivali’nde onur ödüllerine layık görülen isimleri açıkladı. Türel, onur ödüllerine layık görülen isimleri, tiyatro oyuncusu ve yönetmen Haldun Dormen, oyuncu Nilüfer Aydan, yazar Tarık Dursun Kakınç şeklinde sıraladı.

YILDIZ SARAYI’NIN ÖNEMİ

Uluslararası Antalya Altın Portakal Film Festivali Sanat Yönetmeni Elif Dağdeviren, 1896 yılında Lumiere kardeşlerin kaydettiği bir trenin gardan hareketini gösteren dünyanın ilk filmi olarak kabul ettiği filmin, aynı yıl Sultan Abdülhamid’in talimatıyla izleyici ile buluştuğunu hatırlattı. Dağdeviren, bu topraklarda ilk film gösteriminin yapıldığı Yıldız Sarayı'nın, 118 yıl sonra bu kez kapılarını 51. Uluslararası Antalya Altın Portakal Film Festivali’nin tanıtımı için açtığını dile getirdi.Bir buçuk ay gibi kısa süre içinde festivalin kimliği, vizyonu ile ilgili felsefi bir çalışma yaptıklarını ifade eden Dağdeviren, sözlerini şöyle sürdürdü: "Altın Portakal Film Festivali, ihmal edilmeyecek, azımsanmayacak kadar geçmişe, değere ve duruşa sahip Türkiye’nin en önemli markalarından biridir. Biz altın Portakal’ı olduğundan daha fazla ileriye götürerek ve yenilikler ekleterek, uluslararası alanda marka haline getirmektir. En büyük hayalimiz ve hedefimiz bu. Bir diğer hedefimiz sinema odaklı, gücünü tekrar ortaya koyan herkesi tatmin edecek keyif alınacak bir festival yapmak. Dünya sinemasından saygın yerimizi sağlamlaştırmak ve altını çizmek"

PRÖMİYER ŞARTI KALDIRILDI

Dağdeviren, Türkiye sinemasının 100’üncü yılını kutlamak adına, ulusal yönetmelikte ulusal uzun metraj film yarışmasının en önemli koşullarından biri olan prömiyer gösterim şartının bu yıla özel olmak koşuluyla kaldırıldığını söyledi. Dağdeviren, başvuruların başladığını belirterek şöyle konuştu: "Karar uyarınca diğer ulusal festivallerden en iyi film ödülü kazanmamış olma şartıyla, herhangi bir ulusal ya da uluslar arası festivalde seyirci karşısına çıkmış olsa da, ulusal filmler yönetmelikte sözü geçen maddelere uygun oldukları takdirde ana yarışmada yer alabilecekler. Başvurular 18 Temmuz’da başlamış olup 26 Ağustos’a kadar devam ediyor. Aynı yönetmeliğe göre en önemli değişikliklerden birisi artık ödüllerin sahiplerine açıklanan rakam üzerinden net olarak ödenecek olmasıdır."

Dağdeviren, Altın Portakal film Festivali kapsamında yapılacakları şöyle sıraladı:

"Antalya film formu kurulacak. Açıklanan ödül net şekilde verilecek. Verilen sözler tutulacak. Kısa ve belgesel filmleri daha fazla öne çıkarılacak. Antalya Kültür Merkezi (AKM) sinema salonları yeniden elden geçiriliyor. Filmler sadece AKM’de değil çeşitli sinema salonlarında da gösterimlerle halkla buluşacak. Etkinlikleri şehrin bir ucundan diğer ucuna buluşturulacak. Ortak geçmişten yola çıkarak İspanyol sineması ile buluşacağız. Önemli yapımcı ve oyuncuları Türkiye'ye davet edeceğiz. Gençlere özel bir merkez oluşturacağız. İstanbul Üniversitesi, Akdeniz Üniversitesi ve Uluslararası Antalya Üniversitesi ile işbirliği yaptık. Dijital verilerin toplanması adına da çalışma yapmaya başladık. 51 yılın hafızasını bir araya geliştirmeye çalışıyoruz."

KURUMSALLAŞMA ADIMLARI

Gazetecilerin sorularını yanıtlayan Başkan Türel, "Altın Portakal’da kurumsallaşma olacak mı?" sorusuna şöyle karşılık verdi: "Bizim en büyük amaçlarımızdan biridir. Film market ile Altın Portakal’ın kendi gelirleri ile ayaklarının üzerinde durması ve kurumsallaşmasını sağlamaktı. AKSAV’ın içinde bulunduğu durum en çok beni üzmektedir. Kendi çalışanın maaşlarını ödeyemez duruma getirilmiştir. Bunda bir payım yok. AKSAV’ın bu hale gelmesinin nedeni gereksiz istihdam yüküdür. O yükü almak kaydına farklı bir şekilde organize ediyoruz. Her zaman işçinin emeklinin yanındayız. Gereksiz yükleri almamak adına bu yıl farklı bir şekilde festivali organize ediyoruz. Amacımız attığımız adımların sürdürülebilir olmasıdır. Güçlü sponsor bulursak, Antalya Altın Portakal o azman marka değerini yükseltir ve kendi ayaklarının üzerinde durur."
haberfx

YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.
Üye girişi yapmadınız. Misafir olarak yorum ekleyebilirsiniz. Üye olmak için tıklayın.
  Yorumcuların dikkatine…

İmlası çok bozuk,
Büyük harfle yazılan,
Habere değil yorumculara yönelik,
Diğer kişilere hakaret niteliği taşıyan,
Argo, küfür ve ırkçı ifadeler içeren,
Bir iki kelimelik, konuyu zenginleştirmeyen,

yorumlar KESİNLİKLE YAYIMLANMAYACAKTIR.

Bu haber henüz yorumlanmamış...

KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Prof. İnam Turktime’a Konuştu: Türklüğü Benimsemeyenlerin Burada İşi Olmamalı!
Türkiye’nin önde gelen felsefecilerinden ODTÜ Öğretim Üyesi Prof. Dr. ...
PROF. DÜZGÜN TURKTIME’A KONUŞTU: DİNİN RUHU KABUĞUNA KURBAN EDİLİYOR!
Balyozdu, Anayasa değişikliğiydi derken gündemimiz kısır tartışmalara ...
Game of Thrones için birçok başarılı yönetmenler bir arada!
Dünya çapında izlenme rekorları kıran Game of Thrones için birçok başarılı ...
 
Ünlü yıldız Steven Seagal Harbiye'de konser verdi
Steven Seagal, Thunderbox Avrupa Turnesi kapsamında Harbiye Cemil Topuzlu ...
Kış Uykusu Rekor Kırdı
Kış Uykusu Rekor Kırdı...
Fenerbahçe'yi Yasa Boğan Acı Ölüm Haberi Geldi!
Fenerbahçe kulübü eski başkanlarından birisi olan Faruk Ilgaz,hayatını ...
 
Altın Palmiyeli Kış Uykusu gişede resmen çakıldı!
67. Cannes Film Festivali'nde "Altın Palmiye" ödülü kazanan Nuri Bilge ...
Ekmeleddin İhsanoğlu'ndan Mesut Özile TEBRİK Telefonu!
Cumhurbaşkanı adayı Ekmeleddin İhsanoğlu, Mesut Özil'i Dünya Kupasındaki ...
Sanatçılar Rojava sınırına gidiyor
Suavi, Ferhat Tunç, Servet Kocakaya, Grup Vardiya, Kardeş Türküler, MKM ...
 
SOSYAL MEDYADA TAKİP ET
FACEBOOK'TA TURKTIME
TWITTER'DA TURKTIME
 
KATEGORİLER
FOTO GALERİ
VİDEO GALERİ
ETİKETLER
  •KÜNYE
  •İLETİŞİM
  •REKLAM
 
 
  •Güncel
  •Siyaset
  •Dünya
  •Medya
  •Magazin
  •Spor
  •Kültür
  •Sağlık
  •Ekonomi
  •Dünya
  •Spor
  •Kültür
  •Ekonomi
  •Sağlık
  •Medya
  •Siyaset
  •Güncel
  •Aktüel
  •Dünya
  •Spor
  •Kültür
  •Ekonomi
  •Sağlık
  •Medya
  •Siyaset
  •Güncel
  •Aktüel
galatasaray
ygs
Volero
Yükseköğretime Geçiş Sınavı
Kayseri Erciyesspor
Tatbikat
Carlos Arroyo
ösym ygs sonuç sorgula
Emporio Armani