E-posta :
  Şifre :
    ► Üye olmak istiyorum
    ► Şifremi Unuttum

2013'te kaç öğretmen atanacak? Bakan Nabi Avcı'dan öğretmen kontenjanları açıklaması! 

KPSS 2013 sınav sonuçlarının açıklanmasının ardından, öğretmen adayları 2013 yılında kaç öğretmen ataması yapılacağını merak ediyor. Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı'nın daha önce yapmış olduğu öğretmen kontenjanı haberi, bu aşamada değer kazanıyor. Nabi Avcı'nın açıklamasına göre bu yıl 42 bin öğretmen ataması yapılacak.

1.08.2013 - 20:19
2013 te kaç öğretmen atanacak? Bakan Nabi Avcı dan öğretmen kontenjanları açıklaması!

Dün akşam sürpriz bir şekilde KPSS 2013 sonuçları açıklandı. Günlerdir heyecanlı bir bekleyiş içerisine giren öğretmen adayları, sonuçların açıklanmasından memnun. Bundan sonraki aşamada önemli olan ise, hangi bölüme kaç öğretmenin atanacağı. Sıralama sonuçlarının yakın bir zamanda belli olacağı KPSS 2013 sınavı sonrasında, tercihler de kontenjanlara göre belirlenecek.

Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, KPSS adaylarının merakla beklediği kontenjan rakamını açıkladı. Öğretmen atamalarının merakla beklendiği bir dönem olan günümüzde, Nabi Avcı kaç bin öğretmen atanacağını açıkladı. Öğretmen adayları, KPSS sınavının iyiden iyiye yaklaştığı bu günlerde, öğretmen atamalarının 42 bin olduğunu duyunca oldukça sevindi. Yetmez ama evet diyen öğretmen adayları, nihayet öğretmen kontenjanlarının belirli olmasından memnun.
Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, bugün Başkent Öğretmenevinde basın mensuplarıyla biraraya geldi.

2013 yılında kaç öğretmen alınacak sorusunu yanıtlayan Nabi Avcı konu iyi ilgili olarak şunları söyledi:

"Hangi alanda kaç öğretmene ihtiyaç bulunduğuna yönelik çalışma, Bakan Nimet Baş döneminde yapılmaya başlanmış ve Bakanlığımız döneminde sonuçlandırıldı. Öğretmenlerin hangi nitelikleri taşıması gerektiğine dair strateji raporunu önümüzdeki günlerde paylaşacağız. Eğitimde kalite üzerine çalışıyoruz. Devlet Personel Başkanı Mehmet Ali Kumbuzoğlu 42 bin öğretmen alınacağını belirtmişti. Bu rakam doğru. 42 bin öğretmen alınacak".



Millî Eğitim Bakanlığı Öğretmenlerinin Atama ve Yer Değiştirme Yönetmeliğine göre İl içinde ve iller arası yer değiştirmeleri duyurusunun en geç 15 Mayıs tarihine kadar Bakanlığın internet sayfasında yayınlanması gerekmektedir. İl Dışı Atamaları ne zaman 2013...

Milli Eğitim Bakanlığı, öğretmenlerin atama ve yer değiştirme tarihlerini belirledi.



Buna göre, öğretmenlerin il içi ve iller arası isteğe bağlı ve zorunlu çalışma yükümlülüğüne bağlı yer değişiklikleri haziran ve temmuzda yapılacak. Alan değişikliği işlemleri temmuz, özür durumundan yer değiştirmeler 15 Temmuz-5 Ağustos'ta, ilk atamalar ise 16-29 Ağustos'ta gerçekleştirilecek.



Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı imzasıyla öğretmenlerin yer değiştirmelerine yönelik yazı valiliklere gönderildi.



2012-2013 eğitim-öğretim yılından itibaren ilköğretim okullarının ilkokul ve ortaokul olarak yeniden yapılandırıldığı hatırlatılan yazıda, bu okulların dönüşüm işlemlerinin 2014-2015 eğitim ve öğretim yılına kadar kademeli olarak tamamlanmasının öngörüldüğü belirtildi.



NORM KADRO GÜNCELLEMELERİ



Geçen yıl başlatılan dönüşümün devam ettiği bildirilen yazıda, şu bilgiler yer aldı:



"İlköğretim okullarının bağımsız ilkokul ya da ortaokul şeklindeki yapılandırılması işlemleri, öğretmen ve yönetici norm kadroların güncellenebilmesi bakımından dönüşüm onay işlemleri mayıs sonu itibarıyla tamamlanarak, 2012-2013 eğitim-öğretim yılı ders kesimi tarihinde dönüştürülen ve kapatılan okulların öğretmen ve yönetici norm kadro güncelleme işlemleri sona erdirilecek. Norm kadro güncellemeleri 20 Mayıs-21 Haziran 2013'te yapılacak.



İlköğretim okullarında görev yapan öğretmenler dönüştürme sonucunda oluşturulan ve ilişkilendirildikleri ilkokula ya da ortaokula alanları dikkate alınarak öncelikle atanacaklar. Sınıf öğretmenlerinin önceki sınıflarını okutmaya devam etmeleri sağlanacak. Ara sınıflarda sınıf birleştirilmesi yoluyla öğretmenlerin norm fazlası durumuna düşürülmesine meydan verilmeyecek."



-"İSTEKLİ ÖĞRETMENLERE NORM KADRO FAZLASI OLMA İMKANI"-



Bu okullara yapılan atamalar sonrasında yapılacak norm kadro güncellemelerinden sonra öğretmen fazlalığı oluşması durumunda, istekli öğretmenlere norm kadro fazlası olarak ayrılma imkanı sağlanacağı bildirilen yazıda, şu bilgilere yer verildi:



"Bu öğretmenler bulundukları eğitim kurumunda çalışmaları gereken süre şartı aranmadan il içinde yer değişikliği isteğinde bulunabilecek. Hizmet puanı itibarıyla isteği doğrultusunda il içinde atanamayan bu öğretmenler, öncelikle o eğitim bölgesi içindeki okullara, bunun mümkün olmaması halinde ilçe içindeki ya da il içindeki diğer okullara da atanabilecek.



Bu okullarda belirlenen norm kadrodan fazla öğretmen bulunması ve ayrılmaya istekli öğretmen bulunmaması durumunda hizmet puan üstünlüğüne göre yapılacak değerlendirmeden sonra hizmet puanı en düşükler norm kadro fazlası olarak belirlenecek. Bu öğretmenler öncelikle o eğitim bölgesindeki okullara, bunun mümkün olmaması halinde ilçe içindeki ya da il içindeki diğer okullara atanacak."



-EYLÜLDEN SONRA SONUÇLANACAK-



Söz konusu öğretmenlerin yer değişikliklerinin her yılki atama plan ve programları çerçevesinde eğitim-öğretim faaliyetlerini etkilemeyecek şekilde yapılacağı vurgulanan yazıda, şunlar kaydedildi:



"Öğretmenlerin il içi ve iller arası isteğe bağlı ve zorunlu çalışma yükümlülüğüne bağlı yer derişiklikleri haziran ve temmuz, alan değişikliği işlemleri temmuz, özür durumundan yer değiştirmeler 15 Temmuz-5 Ağustos'ta, ilk atamalar 16-29 Ağustos'ta gerçekleştirilecek.



2013-2014 eğitim ve öğretim yılına sağlıklı bir şekilde başlanılması bakımından ağustos ayı sonu itibarıyla her türlü atama ve yer değişikliklerin sonuçlandırılması planlanmaktadır.



İl milli eğitim müdürlüklerinin bu planlama çerçevesinde illerindeki planlamaları yaparak, herhangi bir aksaklığa meydan vermeden okulların yeni oluşumlarını tamamlamaları, bu okullarda görevli öğretmenlere de her türlü rehberlikte bulunmak suretiyle atamalarını titizlikle gerçekleştirmeleri gerekmektedir."

spothaber

YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.
Üye girişi yapmadınız. Misafir olarak yorum ekleyebilirsiniz. Üye olmak için tıklayın.
  Yorumcuların dikkatine…

İmlası çok bozuk,
Büyük harfle yazılan,
Habere değil yorumculara yönelik,
Diğer kişilere hakaret niteliği taşıyan,
Argo, küfür ve ırkçı ifadeler içeren,
Bir iki kelimelik, konuyu zenginleştirmeyen,

yorumlar KESİNLİKLE YAYIMLANMAYACAKTIR.

Bu haber henüz yorumlanmamış...

KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
YSK Başkanı Ali EM Turktime'a Konuştu
28 Ocak 2010 tarihinde Yüksek Seçim Kurulu Başkanı (YSK) olan Ali Em geçen ...
A.Ü. Z.F. Dekanı Çolak Turktime'a Konuştu TV'lerdeki Bal Reklamları Hayvansız Mandıralarda Kaşar Üretmeye Benziyor!
Ankara Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet Çolak Turktime’ı ...
Tayyar: Muhafazakâr Değilim… Ahmet Hakan Oynak… Gül Denge, Erdoğan Gönül Adamı!
Ergenekon’da ağababalar dışarıda, soruşturma zenciler üzerinden yürütülüyor… ...
 
General Dostum Turktime’a Konuştu: Taliban Güçlendi Ama Onları Ben Yok Ederim!
Hamid Karzai ile ittifak kurup seçimlere girmek için Afganistan’a dönen ...
E.Albay Türemen: Karadayı Darbe Konseptine Uymayan Subayları Ankara’dan Uzaklaştırdı!
Karadayı darbe hazırlığı için subayları nasıl fişledi? Darbe konusunda ...
Büyük Yangından Önceki Son Röportajı Turktime Yaptı… Özbey: İstanbul Kötü Yönetiliyor!
Birkaç gün önce yanarak kül olan Avrupa’nın en büyük gösteri merkezi İstanbul ...
 
Adnan Oktar Turktime’a Konuştu: Said-İ Nursi'yi Atatürk Konusunda Yanılttılar!
Evrim teorisine karşı onlarca eseri, şatafatlı hayatı ve ilginç çıkışlarıyla ...
Erhan Göksel: Teslim Bayrağı Çeken Büyükanıt Divan-ı Harp’te Yargılanmalı!
Sınır ötesi harekat yapıldığı zaman aslında sanıldığı gibi bir harekat ...
Fatih Karaca: Tuncay Özkan Grubun’dan Kimseyi İşten Atmadık, Kendileri Ayrıldı...
Aralarında Kanaltürk ve Bugün Gazetesi'nin de bulunduğu Koza-İpek Medya ...
 
SOSYAL MEDYADA TAKİP ET
FACEBOOK'TA TURKTIME
TWITTER'DA TURKTIME
 
KATEGORİLER
FOTO GALERİ
VİDEO GALERİ
ETİKETLER
  •KÜNYE
  •İLETİŞİM
  •REKLAM
 
 
  •Güncel
  •Siyaset
  •Dünya
  •Medya
  •Magazin
  •Spor
  •Kültür
  •Sağlık
  •Ekonomi
  •Dünya
  •Spor
  •Kültür
  •Ekonomi
  •Sağlık
  •Medya
  •Siyaset
  •Güncel
  •Aktüel
  •Dünya
  •Spor
  •Kültür
  •Ekonomi
  •Sağlık
  •Medya
  •Siyaset
  •Güncel
  •Aktüel
japonya
nato
yunanistan
Tayyip Erdoğan
premier lig
Mesut Bakkal
Kocan Kadar Konuş
Çanakkale Savaşı
Ermenistan