E-posta :
  Şifre :
    ► Üye olmak istiyorum
    ► Şifremi Unuttum

’Uluslararası birçok firmada Türkler çalışıyor’ 

Bilişim ve altyapı desteklerinin ardından Türkiye’de yazılım alanındaki gelişmelere ayak uydurmaya çalışan firmaların sayısı her geçen gün artıyor. Hakan Kalyoncu Türkiye’de yazılım alanındaki gelişmeleri ve verilen destekleri anlattı.

4.10.2017 - 12:49
’Uluslararası birçok firmada Türkler çalışıyor’

Güçlü Anadolu Gazetesi'nden Rozita Merve Hamidi'nin haberine göre, bilişim ve altyapı desteklerinin ardından Türkiye’de yazılım alanındaki gelişmelere ayak uydurmaya çalışan firmaların sayısı her geçen gün artıyor. Yazılım ve sanallaştırma kapsamında yerli firmalara çözümler sağlayan Yörenet Teknoloji şirket ortağı Hakan Kalyoncu ile Türkiye’de yazılım alanındaki gelişmeleri ve verilen destekleri konuştuk. Kalyoncu, Türkiye’deki gelişmeleri hatırlatarak, ‘’Uluslararası birçok firmada Türkler çalışıyor’’ dedi.

Yörenet Teknoloji’nin ortağı Hakan Kalyoncu, ‘’Biz şirket olarak özgün ürün ve çözümlerimizin yansıra, bağımsız yazılım değerlendirme şirketleri tarafından alanındaki en yetkin ürünler sıralamasında en üst sıralarda yer alan çok sayıda dünya devi yazılım ürünlerinin Türkiye yetkili satıcısı ve yerel destek merkezi olarak İstanbul ve Ankara’daki ofislerimizde hizmet vermekteyiz’ ’ifadelerini kullandı.

ULUSLARARASI FİRMALARDA TÜRK ETKİSİ

Türkiye’nin yazılım alanındaki gelişmelerine değinen Kalyoncu, ‘’Türkiye’de yazılım konusunda aslında çok iyi şeyler yapılıyor. Genelde zaten birçok uluslararası firmada Türk’ler çalışıyor. Çalışmanın beyin aşamasında ve tasarım aşamasında çalışan birçok Türk bulunuyor. Yani birçok şey üretiliyor. Desteklerle birlikte çok fazla çalışma yapılıyor ve desteklere devam ediliyor’’ dedi.

Kendi şirketlerinden kısa bahseden Kalyoncu, ‘’Müşteri odaklı hizmet kalitesi ve değer katkısı ile müşterileri tarafından beğenilen, çalışanlarına mutluluk veren verimli bir çalışma ortamına sahip, bilişim alanında lider ve güvenilir bir teknoloji şirketi olmayı hedefliyoruz. Bu bağlamda, dünya çapında ve üst düzey BT ürün ve hizmetlerinin yetkin sağlayıcısı olarak gereksinimleri karşılayan en uygun çözümü sunarken, güvenlik, verimlilik ve maliyet anlamlarında katkıda bulunuyoruz’’ ifadelerini kullandı.

‘’YERLİ ÇÖZÜMLERİN DESTEĞE İHTİYACI VAR’’

KOBİ’ler için yazılım ve sanallaştırma platformları sağladıklarını belirten Hakan Kalyoncu, ‘’Aslında İstanbul’da faaliyet gösteren bir firmayız. Sloganımız ‘Lider kurumlar için, lider çözümler’ şeklinde. Yani daha çok yapmaya çalıştığımız, dünya çapındaki yazılım devlerinin kendilerini lider olarak kanıtlamış yazılımlarını Türkiye’de müşterilerimize sunmak. Mayıs ayından beri de Ankara’da ofisimizi açtık. Ankara’da kamuya hizmet vermeye başladık. Burada Ankara’daki belki de buradaki ikinci etkinliğimiz. Amacımız aslında KOBİ’lerimizi iyi yazılımlarla bir araya getirmek ve iyi yazılımlarla bir araya getirirken en düşük maliyetle onlara çözümler sunabilmek. Yani aslında konuşmalarda genelde, yerli çözümleri KOBİ’ler tercih etsinler ve büyüsünler algısı oluşuyor. Ben ona pek inanmıyorum. Yani KOBİ’ler iyi çözümler kullansınlar, iyi çözümleri kullanan uluslararası firmalarla rekabet edebilsinler. Tabi yerli çözümler de iyi bir alternatif olabilir, biz olmaz demiyoruz. Ama yerli çözümlerin rakiplerini yakalayabilmesi için üstün bir desteğe ihtiyacı var. Zaten o desteklerden de bahsediliyor. Ama o destekler sonucunda uluslararası başarıyı elde eden çözümleri KOBİ’lerimiz kullanırlarsa çok daha başarılı olurlar’’ şeklinde konuştu.

‘’KOBİ’LER DENEK OLARAK KULLANILMAMALI’’

Yeni yazılım ve sanallaştırma platformları kullanılırken KOBİ’lerin denek olarak kullanılmaması gerektiğini hatırlatan Kalyoncu, ‘’Keşfetmeye kesinlikle gerek ama keşfederken KOBİ’lerimizi denek olarak kullanmamamız lazım. Kesinlikle keşfetmemiz ve bilişim sektöründeki gelişmeleri desteklememiz şart. Onların uluslararası rekabetçiliğini artırabilmek gerekiyor. Ama bu rekabetçiliği artırırken KOBİ’lerimizi denek olarak kullanmamamız lazım’’ diye konuştu.

‘’GÜVENLİK EN ÖNEMLİ UNSUR’’

Kurulumunu sağladıkları programların güvenlik unsurlarına dikkat ettiklerinin altını çizen Kalyoncu, ‘’Sürekli değişen teknolojik gelişmelerin varlığında en son teknolojiyi yakalamak hiçbir zaman kolay olmamıştır. Güvenlik ihlallerini önlemek, yeni işlevsellikleri uygulamak ve durağan bir bilişim ortamı sağlamak ihtiyacı her zaman olmuştur. Destek programlarımızı BT yatırımlarınızdan en üst düzeyde verim almanıza yardımcı olmak için hizmetinize sunuyoruz. Teknik ekibimizin kendilerini geliştirmeleri ve bilgi birikimlerini artırmaları ana hedeflerimizden biri’’ dedi.

Anlaşmalı oldukları firmalar ile birebir iletişim halinde olduklarını söyleyen Kalyoncu, ‘’Planlanan zamanda ve hedeflenen bütçesinde gerçek çözümler alabiliyorsunuz. Sunduğumuz üstün ürünlerin, kurumlara olan katkısı fazlasıyla yüksek. Sonuçta, temsilciliğini yaptığımız ürünleri üretici firma ile direkt çalışan bizlerden daha iyi kimse bilemez. Kısıtlı zaman, bütçe ve insan kaynağı işinizi zorlaştırdığında yardımcı oluyoruz’’ ifadelerini kulandı ve sözlerine şöyle devam etti, ‘’Beklenmeyen bir aksilik olduğu zaman, sistemlerinizi yeniden çevrim içi duruma getirecek uzmanlarımız veri merkezinize gönderiyor. Yerinde destek hizmetimiz sayesinde müşterilerimiz gereksinim duyduğu zaman uzman kadrolarımız devreye giriyor. Uzmanlarımız, Adobe, Kaspersky, Micro Focus, Red Hat ve ServiceNow ürünleri için üretici firma teknik ekibi ile birlikte yakın çalışmanın da sağladığı avantaj ile ihtiyaç duyulduğu zaman her türlü teknolojik desteğe hızlı bir şekilde yerine getiriyor.’’

DANIŞMANLIK İLE İŞLEMLER HIZLI HALLEDİLİYOR

KOBİ’lere ve şirketlere sağladıkları danışmanlık hizmeti ile herhangi bir problem karşısında hızlı çözümler sağladıklarını hatırlatan Kalyoncu, ‘’Bu çalışmaların yanında danışmanlık hizmeti de veriyoruz. Eğitimli uzman danışmanlarımız gerek duyduğunuz çözümü üretici şirketin tüm dünyadaki en iyi çözüm deneyimlerinden de yararlanarak doğrudan planlıyorlar. Çalışma ortamı ne kadar karmaşık olursa olsun çözümün uygulanması konusunda yardımcı oluyoruz. Firmalarımızla birlikte yürüteceğimiz çalışma ile, kurulum sırasındaki ve sonrasındaki risklerin en aza indirgendiği, yatırımınızın hızlı geri dönüşünü sağlayarak, bünyenizde en iyi çözüm pratiğine sahip bir sistem çözümü ile karşılaşılıyor. Danışmanlığımız süresince uzmanlarımız sizlerle yüz yüze çalışırken, zaman, para ve yönetimsel işgücü anlamında tasarruf sağlanıyor’’ dedi.

‘’KAMU İLE BİRÇOK ANLAŞMAMIZ VAR’’

Şirketlerle yaptıkları anlaşmalara değinen Kalyoncu, ‘’Kamu ile yaptığımız anlaşmalarda genelde açık kaynak çözümler üzerinden oluyor. Yani açık kaynaktan kastettiğimiz internet üzerinde ortaklaşa birçok grubun gönüllü ya da ticari katılımıyla yazılım kaynak kodu açık olarak geliştirilen ve daha sonra ticari durumlarında bunları kurumsal çözümler haline getirip, müşterilere sunduğu çözümler olarak geçiyor’’ ifadelerini kullandı.

ÇÖZÜMLER TÜRKİYE PAZARINDA

Yurt dışı menşeili firmaları Türkiye pazarına tanıttıklarını ve kullanılan çözümlerin yerli firmaların yararlanması için gereken aşamaları anlatan Kalyoncu, ‘’Zaten bizim bulunduğumuz firmada, dünyanın en büyük açık kaynak tedarik zinciri. Yani ne yapıyor? Gidiyor herhangi bir yerde bir gurubun geliştirdiği bir çözümü alıyor onu kurumların kullanabileceği hatalardan arındırılmış ve uzun süre destek verilebilir hale getiriyor. Bunun sonucunda firmalara ticari ürün olarak kiralıyor. Bizim yaptığımız dünyanın kullandığı ve birçok uluslararası firmaya yardımı dokunan o çözümleri ve ürünleri Türkiye pazarında sunmak’’ diye konuştu.

Kendi çalıştıkları Redhat firmasından da söz eden Kalyoncu, ‘’Bu yazılım programı, kurumsal sanallaştırma, kritik iş taleplerini karşılamak için oluşturulmuş, performans ve fiyat avantajı sağlayan, yüksek güvenlikli tam bir sanallaştırma çözümüdür. Diğer sanallaştırma platformlarıyla kıyaslandığında daha iyi sahi olma maliyeti, daha hızlı yatırım gelirleri ve marka bağımlılığından kaçınma arayışı içinde olan organizasyonlara doğru bir stratejik sanallaştırma alternatifi temsil eder’’ diye konuştu.

YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.
Üye girişi yapmadınız. Misafir olarak yorum ekleyebilirsiniz. Üye olmak için tıklayın.
  Yorumcuların dikkatine…

İmlası çok bozuk,
Büyük harfle yazılan,
Habere değil yorumculara yönelik,
Diğer kişilere hakaret niteliği taşıyan,
Argo, küfür ve ırkçı ifadeler içeren,
Bir iki kelimelik, konuyu zenginleştirmeyen,

yorumlar KESİNLİKLE YAYIMLANMAYACAKTIR.

Bu haber henüz yorumlanmamış...

KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Instagram'a anket özelliği geldi
Sosyal paylaşım sitesi Instagram, Sanpchat’ten uyarladığı 'Hikayeler' ...
Yerli otomobil vergiden muaf
Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, yerli otomobilin yaygınlaştırılması ...
Mars için hedef 2024
​ABD'li girişimci Elon Musk'ın planlarında bir terslik olmazsa, ...
 
İletişim vergisine WhatsApp zammı geldi
Özel İletişim Vergisi’nin yüzde 7.5’te eşitlenmesinin nedeni, WhatsApp ...
Eğer parlak bir fikriniz varsa...
Eğer parlak bir fikriniz varsa soluğu hemen bir patent firmasında alırsınız. ...
Renklerden melodi çıkaran harika ürün
Parmağa istenilen ölçüde takılan yüzükler ve telefona yüklenen uygulama ...
 
8 saatlik uçak yolculuğu 29 dakikaya iniyor
İlginç girişimci ve iş adamı Elon Musk 8 saatlik uçak yolculuğunu 29 dakikaya indirmeyi planlıyor.
Apple Watch'a Radyo Özelliği
Apple, dün yayınlamış olduğu watchOS 4.1 Beta 1 güncellemesi ile Apple ...
Bu robotlar arpa ekip biçiyorlar
Hayvanların ve insanların yetersiz kaldığı yerlerde, artık tarlalara robotlar girecek.
 
SOSYAL MEDYADA TAKİP ET
FACEBOOK'TA TURKTIME
TWITTER'DA TURKTIME
 
KATEGORİLER
FOTO GALERİ
VİDEO GALERİ
ETİKETLER
  •KÜNYE
  •İLETİŞİM
  •REKLAM
 
 
  •Güncel
  •Siyaset
  •Dünya
  •Medya
  •Magazin
  •Spor
  •Kültür
  •Sağlık
  •Ekonomi
  •Dünya
  •Spor
  •Kültür
  •Ekonomi
  •Sağlık
  •Medya
  •Siyaset
  •Güncel
  •Aktüel
  •Dünya
  •Spor
  •Kültür
  •Ekonomi
  •Sağlık
  •Medya
  •Siyaset
  •Güncel
  •Aktüel
süper lig
borsa istanbul
TÜFE
ihracat
Afganistan
Ankara
Tarsus
ROMA
Numan Kurtulmuş