E-posta :
  Şifre :
    ► Üye olmak istiyorum
    ► Şifremi Unuttum

'Kaçırılan evlatlarımızı kurtaracağız' 

Kendi iradeleri değil gençlerimiz kaçırıldı. Cumhurbaşkanı, terör örgütünün kullandığı pek çok gencin kendi istekleriyle değil, PKK tarafından kaçırıldığını belirterek, annelerinin de büyük acı çektiğini söyledi.

30.05.2016 - 08:29
 Kaçırılan evlatlarımızı kurtaracağız

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Diyarbakır ziyareti dönüşü uçakta aralarında AKŞAM Genel Yayın Yönetmeni Murat Kelkitlioğlu’nun da bulunduğu gazetecilerin sorularını yanıtladı. Diyarbakır’a normal şartlar altında bir ziyaret yapılmadığına dikkat çeken Erdoğan, buna karşın olumlu bir havada karşılandıklarını belirtti. Erdoğan, “Terör örgütünün el koyduğu gençler için siz hiç ‘terörist’ sıfatı kullanmadınız. Böyle bir dil kullanmanın, müspet olacağı kanaatinde misiniz?” sorusuna şöyle yanıt verdi:  Kullanılan dil tabii ki önemli. Sorunuzda sözünü ettiğiniz o gençler, dağa kaçırıldılar. Onlar dağa gitmediler. Kızlarımız dağa kaçırıldılar.  Kaçırılan evlatları için Diyarbakır Belediyesi’nin önünde ağlayan o anneleri bir kenara bırakabilir miyiz? O anneler Başbakan olduğum dönemde, beni ziyarete geldiler. Onların gözyaşlarını unutamayız. Terör örgütünün uzantılarının, gençlerin hükümetin baskısından dolayı dağa çıktıkları yönündeki iddialarının gerçekle alakası yok. Zira terör örgütünden kaçıp teslim olanların anlattıkları, itirafları ortada. Gerçeği gören gençler, tekrar annelerine babalarına dönmeye başladılar. Bu süreci çok iyi yönetmemiz lazım. İyi yönetelim ki dağda kalanları çekebilelim. 

TERÖR TANIMI İYİ YAPILMALI 
Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Terörizmin de teröristin de tanımı iyi yapılmalı. Avrupa Birliği’nde de bu hususta bir genel çerçeve olmakla birlikte, esasen net bir tanımlama yok. Bizler terörle mücadele yasamızı, dünyayı, Avrupa’yı inceleyerek hazırladık. Vize serbestisi konusunda, terörle mücadele konusunda Türkiye’nin hassasiyetlerini göz önüne alınmaması, ipe un sermektir” dedi.
GÖZLER BAKANLAR KURULU’NDA
MGK’nın kararıyla yargı rahatlayacak
“MGK’da yeni bir karar aldınız. Paralel yapı artık tanımlandı. Daha öncede böyle bir karar alınmamış mıydı? Yeni kararın farkı ne?” şeklindeki soruya Erdoğan, “Daha önceki kararda, ‘legal görünümlü illegal örgütler ifadesi vardı. Yeni kararda ise ‘legal görünümlü illegal Fetullahçı Terör Örgütü’nden söz ediliyor.  MGK olarak bunu biz, tavsiye olarak hükümete göderiyoruz. 
Hükümet bu tavsiyeden hareketle bir Bakanlar Kurulu kararı çıkaracak. Biz de o bakanlar kurulu kararını olağanüstü bir madde olarak MGK’nın siyaset belgesine koyacağız 
ELİ GÜÇLENECEK
Bu yargının elini güçlendirecek. Savcılık o kararı müstenidat yapmak suretiyle, yakalananları terör örgütü mensubu olarak değerlendirebilecek” şeklinde yanıt verdi. 

PKK’lı imamlar  mercek altında
Cumhurbaşkanı Erdoğan bölgede PKK propagandası yapan imamlarla ilgili olarak, “Kanaat önderlerinden biri de gelip bana benzer şeyler aktardı. Bu tür iddiaların tabii ki incelenmesi lazım. Gerekli çalışmalar yapılmalı. Bunları ben de inşallah Başbakan ve Diyanet İşleri Başkanı ile oturup konuşacağım” dedi. 
 
RUSYA’DAN GERi ADIM SiNYALi
Putin adım attı da biz mi karşı çıktık?   
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Rusya Devlet Başkanı Putin’in Atina’daki “Türkiye ile aramızı düzeltmek istiyoruz” şeklindeki açıklamalarını değerlendirdi: İlişkilerin bozulmasını biz istemedik. 
İHLAL YAPILDI
Sayın Putin’den olumlu bir adım geldi de biz olumsuz bir yaklaşım mı sergiledik? Hava sahamızın sık sık ihlal edildiği, G20 zirvesi sırasında Putin’e aktardığımız bir konuydu. Hatta denizde gemilerimizi de taciz etmişlerdi. Dost bir ülkeye yönelik bu ihlaller yapılmasının doğru olmadığını ifade etmiştik. Sayın Putin, orada, bunlardan hiç haberi olmadığını söyledi. Kendisi benim yanımda Lavrov’a dönerek talimat verdi; ‘Biz bu işi çözeceğiz’ dedi. Hatta biz de buna sevindik, mutlu olduk. Ne var ki, o toplantıdan birkaç gün sonra, aidiyeti belirsiz bir uçak, hava sahamızı ihlal edince, uyarılara da yanıt vermeyince, angajman kurallarının gereği yapıldı. 
Soru işareti yok angajman var 
Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Rus uçağının düşürülmesi karagaha sorulmadan uygulamaya konulduysa burada bir soru işareti yok mu?” şeklindeki soruya “Hayır, angajman kurallarının neler olduğu belli zaten. Bu durumda yapılacak olan belli. Tüm bunlar radar tespitlerinde var. Radar kayıtlarını, Rusların askeri ataşelerine gösterdik” yanıtını verdi.

Biz böyle de uyum içinde çalışırız 
Partili cumhurbaşkanlığı formülü için Meclis’te yeterli sayının sağlanması gerektiğini söyleyen Cumhurbaşkanı, “Aksi halde de hizmete devam ederiz” dedi. 
Cumhurbaşkanı Erdoğan, sistem değişikliği konusunda yeni hükümetin elinden geleni yapacağını söyledi. Ancak bu işin çözülebilmesi için parlamentoda yeterli çoğunluğun sağlanması gerektiğinin altını çizen Erdoğan, “Eğer yeterli sayıyı yakalayamıyorsa, biz burada cumhurbaşkanı ve başbakan olarak uyum içerisinde milletimize hizmeti sürdürürüz. İşlerin daha iyi yürümesi, sistemin daha iyi işlemesi için elbette azami gayret gösteririz. Ama milletimize bunu istemeyenlerin, başkanlık sistemine yanaşmayanların kimler olduğunu da anlatmamız lazım. Biz milletin ne istediğine bakarız” ifadelerini kullandı. 
CHP grubunda kendisine ve milletvekillerine edilen küfürlere de dikkat çeken Erdoğan, “Mesela AK Partililer de slogan falan atıyorlar ama onlarda öyle küfür falan göremezsiniz. Bunlarınki çok farklı… 
SEYİRCİ CEZASI OLABİLİR 
Geçen arkadaşlarla bu konuyu konuşuyoruz. Biri çok güzel bir şey söyledi. Futbol Federasyonu’nun seyircisiz maç türünden cezalarına atıfta bulundu. Gerekirse o tür cezalar verilebilmeli. Bu tür hadiseler de gösteriyor ki parlamentonun iç tüzüğünün kesinlikle değişmesi lazım” şeklinde konuştu. 
Obama taahhütte bulundu 
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Obama ile son yaptıkları telefon görüşmesinde Suriye’de DAEŞ ve PYD konularında kendisine bazı taahhütlerde bulunduğunu ifade ederek, “ABD, PYD’yi, terör örgütü olarak kabul etmiyor. Bunun, dürüstlükle bağdaşmadığını açıkça söylüyoruz. Sabırla izliyoruz, gereken yapılmazsa kendi göbeğimizi kendimiz kesmek durumunda kalabiliriz” dedi.
Rus malı silah teröristte
Cumhurbaşkanı Erdoğan, askeri helikopteri düşüren terör örgütünün Rusya tarafından verilmiş uçaksavar ve füzeleri kullandığını belirterek, “Bölücü terör örgütü bunlarla teçhiz edilmiş durumda. Bunlar Suriye tarafından terör örgütüne aktarılıyor. Silahlı kuvvetlerimiz hiçbir şeyi göz ardı etmeden bunların üzerine üzerine gidiyor. Fırtına obüslerimiz çok ciddi işler görüyor” dedi. 

akşam

YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.
Üye girişi yapmadınız. Misafir olarak yorum ekleyebilirsiniz. Üye olmak için tıklayın.
  Yorumcuların dikkatine…

İmlası çok bozuk,
Büyük harfle yazılan,
Habere değil yorumculara yönelik,
Diğer kişilere hakaret niteliği taşıyan,
Argo, küfür ve ırkçı ifadeler içeren,
Bir iki kelimelik, konuyu zenginleştirmeyen,

yorumlar KESİNLİKLE YAYIMLANMAYACAKTIR.

Bu haber henüz yorumlanmamış...

KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
YSK Başkanı Ali EM Turktime'a Konuştu
28 Ocak 2010 tarihinde Yüksek Seçim Kurulu Başkanı (YSK) olan Ali Em geçen ...
A.Ü. Z.F. Dekanı Çolak Turktime'a Konuştu TV'lerdeki Bal Reklamları Hayvansız Mandıralarda Kaşar Üretmeye Benziyor!
Ankara Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet Çolak Turktime’ı ...
Tayyar: Muhafazakâr Değilim… Ahmet Hakan Oynak… Gül Denge, Erdoğan Gönül Adamı!
Ergenekon’da ağababalar dışarıda, soruşturma zenciler üzerinden yürütülüyor… ...
 
General Dostum Turktime’a Konuştu: Taliban Güçlendi Ama Onları Ben Yok Ederim!
Hamid Karzai ile ittifak kurup seçimlere girmek için Afganistan’a dönen ...
E.Albay Türemen: Karadayı Darbe Konseptine Uymayan Subayları Ankara’dan Uzaklaştırdı!
Karadayı darbe hazırlığı için subayları nasıl fişledi? Darbe konusunda ...
Büyük Yangından Önceki Son Röportajı Turktime Yaptı… Özbey: İstanbul Kötü Yönetiliyor!
Birkaç gün önce yanarak kül olan Avrupa’nın en büyük gösteri merkezi İstanbul ...
 
Adnan Oktar Turktime’a Konuştu: Said-İ Nursi'yi Atatürk Konusunda Yanılttılar!
Evrim teorisine karşı onlarca eseri, şatafatlı hayatı ve ilginç çıkışlarıyla ...
Erhan Göksel: Teslim Bayrağı Çeken Büyükanıt Divan-ı Harp’te Yargılanmalı!
Sınır ötesi harekat yapıldığı zaman aslında sanıldığı gibi bir harekat ...
Fatih Karaca: Tuncay Özkan Grubun’dan Kimseyi İşten Atmadık, Kendileri Ayrıldı...
Aralarında Kanaltürk ve Bugün Gazetesi'nin de bulunduğu Koza-İpek Medya ...
 
SOSYAL MEDYADA TAKİP ET
FACEBOOK'TA TURKTIME
TWITTER'DA TURKTIME
 
KATEGORİLER
FOTO GALERİ
VİDEO GALERİ
ETİKETLER
  •KÜNYE
  •İLETİŞİM
  •REKLAM
 
 
  •Güncel
  •Siyaset
  •Dünya
  •Medya
  •Magazin
  •Spor
  •Kültür
  •Sağlık
  •Ekonomi
  •Dünya
  •Spor
  •Kültür
  •Ekonomi
  •Sağlık
  •Medya
  •Siyaset
  •Güncel
  •Aktüel
  •Dünya
  •Spor
  •Kültür
  •Ekonomi
  •Sağlık
  •Medya
  •Siyaset
  •Güncel
  •Aktüel
fatih terim
DEAŞ
İstanbul Başakşehir
Volero
kardeş
A Milli Takım
uzaktan çalışma
İlker İnanoğlu
kardemir karabükspor