E-posta :
  Şifre :
    ► Üye olmak istiyorum
    ► Şifremi Unuttum

"İstanbul'da kreşi olmayan 300 mahalleye kreş açacağız" 

AK Parti İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Yıldırım, "İstanbul'un 39 ilçesi, bunun 961 mahallesi var. Bu mahallerin 300'ünde hiç kreş yok, buralara kreş açacağız ve evlatlarınızı emniyetli bir şekilde bırakacaksınız." dedi

22.03.2019 - 21:51
 İstanbul da kreşi olmayan 300 mahalleye kreş açacağız

 AK Parti İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Binali Yıldırım, Kartal MHP Seçim Koordinasyon Merkezi'ni ziyaret etti. 


Ardından Kartal Uğur Mumcu Mahallesi'ndeki Uğur Mumcu Salonunda gerçekleşen Kadın Kolları Üyeleri ile Buluşma Programı'na katılan Yıldırım, seçime az bir süre kaldığını anımsattı.


"AK Parti Kartal Belediye Başkan Adayı Ebubekir Taşyürek'le Kartal tek yürek mi? Maşallah. 8 gün sonra hasret bitiyor, Kartal değişime 'Evet' diyor." diyen Yıldırım, Kartal'dan Büyükşehir Belediye Meclis üyeliğine Arzu ve Elif hanımı seçtiklerini, ilçenin kadın eli değdiğinde daha güzel olacağını ifade etti.


Yıldırım, gönül belediyeciliği yapacaklarını ve bunu söylerken kadınların sevgi ve şefkat dolu gönüllerinden ilham aldıklarını vurguladı.


Erkeklerin ve başarılarının arkasında kadınların olduğunu anlatan Yıldırım, yeni dönemde gönül belediyeciliğinde kadınlara çok ihtiyaç olacağını dile getirdi. Kadınların iş, ev, siyaset hayatındaki önemine değinen Yıldırım, şunları kaydetti:


"Şimdi kadınlarımız için İSMEK eğitim merkezlerinde önemli projeler yapacağız. İSMEK İstanbul Büyük Şehir Belediyesinin meslek edindirme kuruluşu. 1 yılda 350 bin İstanbulluya eğitim veriyor ve meslek öğretiyor. Şimdi yeni dönemde İSMEK sizin emrinizde olacak. Kendi beceri ve el emeğinizle yaptığınız işler varsa, bütçeye katkı sağlamak istiyorsanız, onu da biz değerlendireceğiz. Onların satışını ve pazarlamalarını biz yapacağız. Böylece sizin aile bütçesine önemli katkı sağlayacağız."


"Çalışan kadınlarımızın en önemli ihtiyaçlarından biri çocuk yuvası ve kreştir." diyen Yıldırım, sözlerini şöyle tamamladı:


"İstanbul'un 39 ilçesi, bunun 961 mahallesi var. Bu mahallerin 300'ünde hiç kreş yok, buralara kreş açacağız ve evlatlarınızı emniyetli bir şekilde bırakacaksınız. İşinize gidip sonra dönüp çocuğunuzu alacaksınız. Eskiden kız çocuklarımız okula bile gidemiyordu. Hamdolsun 16 yılda Türkiye'nin her tarafında açtığımız üniversitelerde okuyan gençlerin yarıdan fazlası kız öğrencilerden oluşuyor. Bu bizim gururumuz. Kızlarımız ve kadınlarımız daha çalışkan ve başarılı."


Binali Yıldırım Kartal'da seçmenlerle buluştuYıldırım, AK Parti Kartal İlçe Başkanlığı'nca bir düğün salonunda düzenlenen "Seçmen Buluşması"na katıldı.


Burada konuşan Yıldırım, seçime 8 gün kaldığını belirterek, şunları söyledi:


"31 Mart'ta Kartal'da Ebubekir Taşyürek'i gönül belediyeciliği ile buluşturuyor muyuz? Ne diyoruz, Ebubekir Taşyürek, Kartal tek yürek. Bu arada beni de unutmayın. İnşallah 31 Mart'ta Kartal'da, İstanbul'da tarih yazacağız. Kartal son 10 yılda hizmette hak ettiği payı alamadı, mahrum kaldı. Sorunlar torunlara havale edildi ama artık değişim zamanı geldi. İnşallah bu 8 gün içinde gece ve gündüz demeden, daha çok eşi dostu tanıdığımızı ziyaret edeceğiz. Nihayet 31'inde Kartal'da değişimi gerçekleştireceğiz. Çok çalıştık, çok gayret ettik 'Gözünüz aydın Kartal' deme zamanı geldi."


Binali Yıldırım, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde 17 yıldır, Türkiye'yi bir baştan bir başa eserler ve hizmetle donattıklarını vurguladı. 


Hava yolunu halkın yolu yaptığını dile getiren Yıldırım, şunları kaydetti:


"Yolları böldük, hayatları ve gönülleri birleştirdik. Yolları böleriz ama Türkiye’yi böldürtmeyiz. Bunu herkes bilsin. İstanbul'da 25 senedir Cumhurbaşkanı'mızın yükselttiği bayrağı daha da ileri taşımak için 31 Mart'ta İstanbulluların hizmetine talip olduk. İstanbul deyip geçmeyelim. İstanbul bir memleket ve Türkiye'nin özeti. İstanbullular, inşallah 31 Mart'ta evim, işim, memleketim ve geleceğim diyecek ve İstanbul için karar vereceksiniz. İstanbul dünyanın 41. memleketi, 140 ülkeden daha büyük ekonomisi ve nüfusu var.

Türkiye'nin milli gelirinin üçte birini oluşturuyor, toplanan vergilerin yarısı. İstanbul öylesine önemli bir şehir ki, Peygamber Efendimizin müjdesine mazhar olmuş, İstanbul'u fetheden Fatih Sultan Mehmet, süsleyen Mimar Sinan. İstanbul'u 'Geldikleri gibi gidecekler diyerek' işgalden kurtaran Gazi Mustafa Kemal Atatürk. 1994'te hava kirliliğinden, çöpten ve çamurdan, susuzluktan kurtaran Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan. Bu İstanbul'u daha da ileri taşımak ve şehirler arasına sokmak için yola çıktık. Ebubekir kardeşimizin Kartal'da 44 projesi var. Kocaman kitap yapmış. Ne kadar da güzel çalışmış."


"İstanbul bizim geleceğimiz." diyen Yıldırım, "Evlatlarımız ve torunlarımıza en güzel bir şehri emanet etmek bizim boynumuzun borcu. Bunun için 31 Mart çok önemli. Tarihi, sadece sıradan bir seçim değil 31 Mart. 31 Mart Cumhur İttifakının İstanbul'da zafer tarihidir. 31 Mart'ta içeriden ve dışarıdan bizi sınamaya kalkanlar, hak ettikleri cevabı Kartal'dan alacaklar. Kartal’ın fazla hizmete ihtiyacı var, Kartal’ın 10 yıllık kaybı var. Kartal'da ne kadar bekleyen sorun varsa, birer birer halledilecek sorunlar torunlara bırakılmayacak." ifadelerini kullandı.


"Her İstanbullunun bir dikili ağacı olacak"Yıldırım'ın basın ofisinden yapılan yazılı açıklamaya göre, Binali Yıldırım, bu kez de "dünyada bir dikili ağacım olsun" diyen İstanbullular için bir proje geliştirdi. Proje kapsamında, 15 milyon İstanbullu ya kendi ya da sevdiklerinin adıyla bir ağaç dikme imkanı bulacak. İstanbul yeni dikilecek bu ağaçlarla yeni kent ormanlarına sahip olacak. Her isim için o ağaç kodlanacak. Herkes kendi ağacının gelişimini online olarak takip edebilecek.


Her İstanbullunun ağacının olması için eğitim, kamu kurumlarında, STK’larda, üniversitelerde ve muhtarlıklarda kampanyalar düzenlenecek, dikim festivalleri yapılacak. Dikilen ağaçlar "Coğrafi Bilgi Sistemi"ne kodlanacak ve diken İstanbullunun ismiyle kayıt edilecek. Bu uygulama ile ilgili bir aplikasyon yapılacak ve veri tabanı İstanbullular ile paylaşılacak.


Proje kapsamında "Aile Fidanlıları" kurulabilecek ve bu yolla nesilden nesle aktarılabilecek. Doğa ile iç içe olmak isteyenler de bu projede aktif olarak görev alabilecek. 

ETİKETLER:
Binali Yıldırım , AK Parti ,
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.
Üye girişi yapmadınız. Misafir olarak yorum ekleyebilirsiniz. Üye olmak için tıklayın.
  Yorumcuların dikkatine…

İmlası çok bozuk,
Büyük harfle yazılan,
Habere değil yorumculara yönelik,
Diğer kişilere hakaret niteliği taşıyan,
Argo, küfür ve ırkçı ifadeler içeren,
Bir iki kelimelik, konuyu zenginleştirmeyen,

yorumlar KESİNLİKLE YAYIMLANMAYACAKTIR.

Bu haber henüz yorumlanmamış...

KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
PKK’ya hava harekatı!
Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK), terör örgütü PKK'nın Kuzey Irak'ın kuzeyinde ...
Denizli’de deprem!
Denizli'nin Acıpayam ilçesinde 4,1 büyüklüğünde deprem meydana geldi.
Ayşenur Arslan gözaltına alındı
Gazeteci Ayşenur Arslan gözaltına alındı.
 
Türkiye İzmir'e benzediği an mutlu olacak
24 Haziran'da CHP'nin Cumhurbaşkanı adayı olan Muharrem İnce Seferihisar'da halkla buluştu.
FETÖ sanığı Yılmazer hakkında tutuklamaya yönelik yakalama kararı
FETÖ'nün kaymakamlar sorumlusu olduğu gerekçesiyle yargılanan eski TÜBİTAK ...
Tahammülsüzlüğün bu kadarına pes!
Aydın Söke'de CHP'nin Aydın adayı Özlem Çerçioğlu'nun seçim billboardlarına ...
 
Y. Zelanda'dan Haluk Levent'e teşekkür
Yeni Zelanda Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Winston Peters, şarkıcı ...
Yeni Zelanda'dan Atatürk mesajı
Yeni Zelanda Dışişleri Bakanı Winston Peters, "Atatürk'ün Yeni Zelandalı ...
Ankapark'tan Roller Coaster açıklaması
İki gün önce açılan Ankapark'taki Roller Coaster'ın bir anda durmasıyla ...
 
SOSYAL MEDYADA TAKİP ET
FACEBOOK'TA TURKTIME
TWITTER'DA TURKTIME
 
KATEGORİLER
FOTO GALERİ
VİDEO GALERİ
ETİKETLER
  •KÜNYE
  •İLETİŞİM
  •REKLAM
 
 
  •Güncel
  •Siyaset
  •Dünya
  •Medya
  •Magazin
  •Spor
  •Kültür
  •Sağlık
  •Ekonomi
  •Dünya
  •Spor
  •Kültür
  •Ekonomi
  •Sağlık
  •Medya
  •Siyaset
  •Güncel
  •Aktüel
  •Dünya
  •Spor
  •Kültür
  •Ekonomi
  •Sağlık
  •Medya
  •Siyaset
  •Güncel
  •Aktüel
Euroleague
Adana Demirspor
Kuzey Kore
Barack Obama
Ersun Yanal
İptal
domates
takipsizlik kararı
ceza