E-posta :
  Şifre :
    ► Üye olmak istiyorum
    ► Şifremi Unuttum

'Hep özgürlüklerden yana olduk' 

Gençlik ve Spor Bakanı Kılıç, "Biz hiçbir zaman ikna odaları kuranlar olmadık, hiçbir zaman da bunu yapmayacağız. Biz her zaman özgürlüklerden, demokrasiden yana olduk." dedi.

10.02.2017 - 14:52
 Hep özgürlüklerden yana olduk

Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, AK Parti iktidarının göreve geldiği günden bu yana özgürlüklerden ve demokrasiden yana olduğunu söyledi. Bakan Kılıç, yeni anayasa paketiyle ilgili çalışmalarını tamamladıklarını ve halkın kararı için referandum sürecinin başlayacağını ifade etti.

"Anayasa değişiklik paketini sunarken, AK Parti olarak tüm milletvekillerimizin imzasıyla bu değişiklikle ilgili teklifimizi verdik" diyen Bakan Kılıç, "Buna Milliyetçi Hareket Partisinden destek geldi. Bu süreci tüm Türkiye'nin takip ettiği gibi sonuçlandırdık. 330 ile 367 arasındaki referandum gerektirecek sonuç da olsa daha fazlası da olsa, referandum gerektirmeyecek sonuç da olsa bunun halka sorulması, milletimize götürerek kararın verilmesi konusunda iradeyi ortaya koymuştuk." diye konuştu.

TBMM'nin bu ülkenin en önemli kurumlarından bir tanesi olduğuna dikkati çeken Akif Çağatay Kılıç, "15 Temmuz gecesi hiç çekinmeden, utanmadan, sıkılmadan kendi savaş uçaklarımızla yani milletin alıp emanet ettiği uçaklar, TSK içine sızmış olan hainler tarafından kullanılarak Türkiye'de meclis bombalandı. Dolayısıyla bizim Gazi Meclisimize herhangi bir şekilde sahip çıkmamak gibi düşünce içerisinde olmamız mümkün değil. Türkiye Cumhuriyeti, anayasasında yer alan demokratik, laik, sosyal bir hukuk devletidir. Demokratik bir hukuk devletinin gereği de yasalar üzerinden yürütülüyor olmasıdır. Bu yasaları kim yapıyor, TBMM yapıyor. Bunların anlatımını yapacağız." değerlendirmesinde bulundu.

Referandumda anayasa paketinin kabul görmesi durumunda yargının bağımsız olarak görevine devam edeceğini anlatan Kılıç sözlerini şöyle sürdürdü:

"Ne mahkemelerin kaldırılması söz konusu ki böyle bir şey düşünülemez, dile getirmek dahi abesle iştigaldir. Bu eleştiriler çok yersiz. Bize yapılan yorumlar olumlu. Biz hiçbir zaman ikna odaları kurmadık. Hiçbir zaman da bunu yapmayacağız. Biz hep özgürlüklerden, demokrasiden yana olduk. Fikir hürriyeti çerçevesinde fikrini beyan edip bir şiir okuyan seçilmiş İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan, mahkemelerin verdiği karar doğrultusunda görevinden alınıp, Pınarhisar'a istirahata gönderilirken demokrasi diyenler, özgürlük diyenler, seçim hürriyeti diyenler ne diyordu? Tamam bir kısmı destek veriyordu ama 367 garabetini ortaya koyan zihniyet ve yaklaşım, o zaman da 'iyi oldu' 'yasaklansın' 'muhtar bile olamaz' diye manşetler atanlar vardı. Aynı dönem içinde baktığınızda özgürlükler açısından kısıtlanmış, eğitim hakkını kullanamayan Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları vardı. İnancı gereği giydiği bir kıyafet ve kullandığı bir başörtüsü nedeniyle eğitim hakkından mahrum edilmesine kadar demokrasiden, hukuk ve sosyal devletten uzakta yaklaşım, laiklikten de uzakta yaklaşımlarla karşı karşıya kalındı."

Bakan Kılıç, 18 yaşına gelmiş bir kişinin hukuken sorumlu olduğuna dikkati çekerek, "Gençler, 'evet bizim de burada hakkımız var' diyor. Bu hak illa her zaman kullanılacak diye bir şey yok. Bu hakkın demokrasi çerçevesinde sizde olması dahi size bir güç verir. Dünya üzerinde 57 ülkede seçilme yaşı 18, Türkiye'de neden olmasın. Biz gencimize mi güvenmeyeceğiz. Her konuda gencimize güveniyoruz." şeklinde konuştu.

"15 Temmuz'dan sonra başlattığımız bir projemiz var"
Gençlerin ülkesine katkı sağlayacak bireyler olması gerektiğini ve kendilerini geliştirmelerini isteyen Kılıç, şöyle konuştu:

"Gençlik merkezlerimiz var. Bununla ilgili olarak çok ciddi anlamda burada faaliyetler yapıyoruz. Bu faaliyetlerin hepsi gönüllülük esasına dayalı. 15 Temmuz'dan sonra başlattığımız bir projemiz var. 'İçimizdeki kahramanlar' olarak adlandırdığımız "Tecrübe konuşuyor" isimli bir programımız var. Tüm illerimizde bunu yapıyoruz. 15 Temmuz gecesi darbecilere karşı kendisini ortaya koyan ve çağrılara cevap verenler tecrübelerini paylaşıyorlar."

Kılıç, futbolda şiddet konusunda, camialarının, delegelerinin oylarını alıp kulüp yöneticisi olmuş kişilerin de sorumlulukları olduğunu belirterek, şöyle konuştu:

'Ben seçimle geldim, istediğim futbolcuyu, teknik direktörü alma hakkım var' diyebilirsiniz ama bunun da size yüklediği bir sorumluluk var. Maç bitmiş öyle veya böyle, kazanmış ya da kaybetmiş olabilirsiniz. O an yoğun bir duygu içindesiniz. Bir açıklama yapmayın, demeç vermeyin, şöyle bir sakinleşin, üstünden biraz zaman geçmesini bekleyin. Bir açıklama yapacağınız zaman sakin olun."

Beşiktaş-Fenerbahçe derbisinde yaşanan olayların incelendiğini belirten Kılıç, "Soyunma odasına giden koridorlarda olduğu hem iddia edildi hem de bazı tespitlerle ortaya çıktı. Bunu asla kabul etmiyoruz. Bakanlığımızın müfettişleri bu konuyla görevlendirilmiş durumda." dedi.

Kılıç, "Spor kulüplerinin başarılı olmasının altındaki en büyük unsur, şehirdir. Örnek verdiğimiz yabancı takımlarda, o şehirde yaşayanlar takımlarının maçlarına gidiyor ve destek veriyorlar. Bizde ise geçmişten şöyle bir şeye alışılmış; 'stada giderim ama bilet parası vermem." Böyle bir şey yok. Bilet alır, destek verirsiniz takımınıza... Şimdi 'fiyatlar yüksek.' diyecekler ama düşük olanları da görüyoruz. 30 binlik statta 2 bin kişi maça geliyorsa, o zaman kusura bakmayın siz de kulüp olarak, 'bu taraftarlar neden gelmiyor?' diyerek, bu konuda çalışmanız lazım." açıklamasında bulundu.

AA

YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.
Üye girişi yapmadınız. Misafir olarak yorum ekleyebilirsiniz. Üye olmak için tıklayın.
  Yorumcuların dikkatine…

İmlası çok bozuk,
Büyük harfle yazılan,
Habere değil yorumculara yönelik,
Diğer kişilere hakaret niteliği taşıyan,
Argo, küfür ve ırkçı ifadeler içeren,
Bir iki kelimelik, konuyu zenginleştirmeyen,

yorumlar KESİNLİKLE YAYIMLANMAYACAKTIR.

Bu haber henüz yorumlanmamış...

KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
7'nci kez halk oylamasına gidiyoruz
Türk seçmeni, anayasal düzenlemelere ilişkin yedinci kez düzenlenecek ...
Referandum için yurt dışında da...
Cumhuriyet Halk Partisi, Türk vatandaşlarının çoğunlukla yaşadığı ülkelerde ...
'Referandum muhtemelen 16 Nisan'da'
Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, "Yüksek Seçim Kurulu, muhtemelen ...
 
Erdoğan referandumu onayladı
"Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemini" içeren 6771 sayılı Türkiye Cumhuriyeti ...
Yıldırım, CIA Direktörü ile görüştü
Başbakan Yıldırım, CIA Direktörü Pompeo’ya, Türkiye'nin FETÖ ile mücadeleye ...
Kılıçdaroğlu'dan çok sert eleştiriler
CHP lideri Kılıçdaroğlu, OHAL KHK'larına ilişkin kararı üzerinden Anayasa ...
 
Kılıçdaroğlu'ndan sert Rusya açıklaması
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, El Bab'da yaşanan kaza sonucu üç ...
'Bu bir özeleştiridir'
Kültür ve Turizm Bakanlığı Özel Ödülleri Töreni’nde konuşan Cumhurbaşkanı ...
CHP'de gerginlik politikası yok
Referandum stratejisini belirlemek için art arda toplantılar düzenleyen ...
 
SOSYAL MEDYADA TAKİP ET
FACEBOOK'TA TURKTIME
TWITTER'DA TURKTIME
 
KATEGORİLER
FOTO GALERİ
VİDEO GALERİ
ETİKETLER
  •KÜNYE
  •İLETİŞİM
  •REKLAM
 
 
  •Güncel
  •Siyaset
  •Dünya
  •Medya
  •Magazin
  •Spor
  •Kültür
  •Sağlık
  •Ekonomi
  •Dünya
  •Spor
  •Kültür
  •Ekonomi
  •Sağlık
  •Medya
  •Siyaset
  •Güncel
  •Aktüel
  •Dünya
  •Spor
  •Kültür
  •Ekonomi
  •Sağlık
  •Medya
  •Siyaset
  •Güncel
  •Aktüel
İstanbul
ÖSYM
ygs
TCMB
Kobani
premier lig
emrah yılmaz
Ankara
Ayşe Ersöz