E-posta :
  Şifre :
    ► Üye olmak istiyorum
    ► Şifremi Unuttum

"Gençler, adalet sizinle yükselecek" 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde, başarılı sporcular, bilim alanında uluslararası düzeyde başarı elde etmiş gençler, üniversite öğrencileri ve 81 ilden gelen gençlerle iftarda bir araya geldi.

20.05.2018 - 09:10
 Gençler, adalet sizinle yükselecek


Yeni yönetim sisteminin istikrarın güvencesi olmanın yanında kararları daha hızlı alıp, uygulamalarını sağlayacağını vurgulayan Erdoğan, "Gençlerimize olan güvenimizi yönetim mekanizmalarında onların önlerini açarak gösterdik" dedi.

Seçilme yaşını önce 25, daha sonra 18 yaşa indirdiklerini hatırlatan Erdoğan, "İstanbul'u fetheden Fatihlerin akranlarına temsil mekanizmalarında yer alabilme fırsatını getirdik. Türkiye'nin en önemli gücü genç ve nitelikli nüfusudur" diye konuştu.

Gençlerin, nüfus artış hızında son dönemde yaşanan düşmeyi, kendileri ve daha sonraki nesillerin geleceği için yeniden yükselteceklerine inandığını dile getiren Erdoğan, 'En az 3 çocuk' tavsiyesi verme nedeninin, genç kuşak ve yeni nesile ihtiyaç olmasından kaynaklandığını söyledi. "Nesli ne kadar gençleştirirsek biz Batı'yı geçeriz." diyen Erdoğan, Hazreti Muhammed'in "Ebedi alemde diğer topluluklara karşı ümmetimin çokluğuyla övüneceğim" hadisini hatırlattı.

'MALESEF BİZDE DE YAŞLILIK ALAMETLERİ BELİRMEYE BAŞLADI'

Ekonomi de başarının sırlarının emek, sermaye ve istihdam olarak öğretildiğini belirten Erdoğan, ekonomide başarının sırrının sadece "insan" olduğuna inandığını belirtti. İnsan varsa emek, istihdam, yatırım ve üretim olduğunu, insan yoksa bunların hiçbirinin olmadığını vurgulayan Erdoğan, "Şu anda Batı yaşlanıyor. Batı yaşlanırken maalesef bizde de yaşlılık alametleri belirmeye başladı. Bundan dolayı genç, dinamik nüfusa ihtiyacımız var." ifadelerini kullandı.

Erdoğan, eğitim, sağlık, istihdama kadar her alanda gençlere sağlam bir altyapı bırakma konusunda önemli mesafe katettiklerine dikkati çekerek, gelecek dönemde 2023 hedeflerine ulaşarak, gençlere ve millete verdikleri sözü tutmuş olacaklarını aktardı. Gençlerin, kendilerinin bıraktığı yerden devralacakları Türkiye'yi çok daha ilerilere taşıyacağını kaydeden Erdoğan, gençlerin kendilerini zihni ve bedeni olarak ne kadar iyi ve sağlıklı yetiştirirlerse devralacakları emanetin hakkını da o derece iyi vereceklerini söyledi.

'BİZİM ÇOCUKLUK VE GENÇLİK YILLARIMIZ KOLAY GEÇMEDİ'

Gençlere güvendiğini dile getiren Erdoğan, "Çünkü siz herhangi bir toplumun değil, bu milletin evlatlarısınız." dedi. Erdoğan, kendilerinden önceki neslin çok zor şartlar altında hayat sürdüğünü belirterek, şöyle devam etti: "Bizim çocukluk ve gençlik yıllarımız da kolay geçmedi. Hem ekonomik zorluklar hem de ardı ardına yaşanan darbeler sebebiyle oldukça sıkıntılar yaşadık. Buna rağmen en azından babalarımızdan daha iyi şartlara sahip olduğumuz bir gerçekti. Bizlerin artık orta yaşı geçmeye başlayan çocukları maddi olarak belki biraz daha rahat ama demokrasi ve özgürlükler bakımından yine sıkıntılı bir dönemde büyüdüler. Sizler bir anlamda geçtiğimiz 16 yıldır kesintisiz süren siyasi istikrar döneminin çocuklarısınız."

'GENÇLERİMİZE BIRAKACAĞIMIZ EN BÜYÜK MİRAS, TEK MİLLET, TEK BAYRAK, TEK VATAN, DEK DEVLET'

Gençlerin son yıllarda terör eylemlerinden 15 Temmuz darbe girişimine kadar pek çok tarihi olaya şahitlik ettiğini dile getiren Erdoğan şunları kaydetti: "19 Mayıs'a göre hesaplarsak sadece geçtiğimiz 99 yılın muhasebesi bile bize şu gerçeği gösteriyor; bayrağımızın gönderde özgürce dalgalanabilmesi, ezanlarımızın semalarımızdan eksik olmaması, vatanımıza namahrem eli değmemesi için millet olarak birliğimizi, beraberliğimizi, kardeşliğimizi güçlü tutmak zorundayız. Biz, işte bunun için tek millet, tek bayrak, tek vatan, tek devlet diyoruz. Gençlerimize bırakacağımız en büyük mirasın da işte bunlar olduğuna inanıyoruz. Sizlerden bu ilkeleri namusunuz bilerek, sahip çıkmanızı istiyorum. Gerektiğinde canınızı verin ama milletinize halel getirmeyin. Bayrağınızı indirtmeyin, vatanınızı böldürtmeyin, devletinizi yıktırtmayın. Çünkü bunlar gittiğinde artık esaret prangalarıyla hapsedilmiş olan canınızın da bir önemi kalmayacaktır."

'GÜÇLÜ OLAN HAKLI DEĞİL, HAKLI OLAN GÜÇLÜDÜR'

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kudüs'te yaşananlara dikkati çekerek, güçlü olanın 'Ben haklıyım.' dediğini, ancak bunun doğru olmadığının, haklı olanın güçlü olduğunun altını çizdi. Suriye, Irak, Filistin ve Yemen'de yaşananlara da işaret eden Erdoğan, "Biz Türkiye'yi de bu duruma düşürmek isteyenlere şimdiye kadar müsaade etmedik. Ülkeyi yönetme sorumluluğunu üstlendiğimizde sizlerin de bu tehditlere, bu tehlikelere karşı uyanık olmanız gerekiyor. İstiklalinize ve istikbalimize yönelen tehditler öyle sinsice geliyor ki bazen kendi içimizdeki insanların dahi bu değirmene su taşıdığına şahit olabiliyoruz" şeklinde konuştu.

'GENÇLER, ADALET SİZİNLE YÜKSELECEK'

Erdoğan, cumhurbaşkanı seçimi için paylaştıkları manifestoda yer alan gençlere yönelik çağrılarını yineleyerek, şunları kaydetti: "Gençler, siz şahlanışımız ve yükselişimizsiniz. Erdem, irade ve cesaretle Türkiye'yi siz şahlandıracaksınız. Size emretmeyeceğiz, size dikte ettirmeyeceğiz, sizi kalıplara sokmak için çalışmayacağız. Sadece sizinle birlikte çalışacağız, sizinle birlikte yol yürüyeceğiz. Size daha fazla alan açacağız. Doğruyu sizinle beraber tartışıp, hayata geçireceğiz. Yanlışları sizinle birlikte tespit edip, düzelteceğiz. Ülkemiz sizinle küresel güç olacak. İstihdamımız sizinle büyüyecek. Vizyonumuz sizinle genişleyecek. Adalet sizinle yükselecek. Eğitim öğretim sistemimizi sizin beklentilerinizi karşılayacak şekilde geliştireceğiz. Hiçbir terör örgütünün, şer odağının özellikle ağına düşmenize izin vermeyeceğiz. Eğitim öğretim hayatınızın ardından edindiğiniz bilgi, beceri ve birikimlerinizi iş hayatına aktarmanızı sağlamak için gereken adımları birlikte atacağız."

Erdoğan'ın konuşmasından diğer satır başları şöyle:

15 Temmuz'da böyle yaptık. Her mezhepten her yaştan insanımız ile birlikte yürüdük. Silahların namlularına karşı cesaretle yürüdük ve zaferi yakaladık. Demek ki silahlar F16 lar helikopterler şunlar bunlar değil İmandır o cevher ki,ilahi ne büyüktür İmansız olan paslı yürek,sinede yüktür.
Azmin önünde hiçbir şey duramaz. Bir kere azmettin mi Allah'a tevekkül et sonra gerisine karışma ama diğer alanlar gibi siyaseti de boş bırakmayın.
Pazartesi saat 17.00'ye kadar listeleri YSK'ya teslim etmemiz lazım. Kılı kırk yarıyoruz. Bu listelerin içinde 18-19 yaşında gençlerimiz de olsun istiyoruz dedi. Bu listelerin başında olmasalar da bu gençlerimizi Mart'ta yapılacak yerel seçimlere hazırlamak ilerideki seçimlere hazırlamak amacımızdır.
Şu anda kazanacak yerlerde olan 20-21 yaşında gençlerimiz var.
Büyük hedefleri büyük hayalleri idealleri olmayanların geleceği de olmaz. hayaller ile hakikatler arasında sadece azim ve emek ile alın teri vardır.

YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.
Üye girişi yapmadınız. Misafir olarak yorum ekleyebilirsiniz. Üye olmak için tıklayın.
  Yorumcuların dikkatine…

İmlası çok bozuk,
Büyük harfle yazılan,
Habere değil yorumculara yönelik,
Diğer kişilere hakaret niteliği taşıyan,
Argo, küfür ve ırkçı ifadeler içeren,
Bir iki kelimelik, konuyu zenginleştirmeyen,

yorumlar KESİNLİKLE YAYIMLANMAYACAKTIR.

Bu haber henüz yorumlanmamış...

KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Gazze'de ölü sayısı 65'e yükseldi
Gazze sınırında düzenlenen gösterilerde ölen Filistinli sayısı 65'e yükseldi.
HDP'li Sancar'dan 'İnce' açıklaması
HDP Mardin Milletvekili Mithat Sancar, ikinci turda CHP'nin cumhurbaşkanı ...
Metrobüs duraklarında sigara içenlere kötü haber
Yeşilay Genel Müdürü Savaş Yılmaz, hayata geçirdikleri 'Yeşil Dedektör' ...
 
New York'ta 37.Türk Günü Yürüyüşü gerçekleştirildi
ABD'nin New York kentinde geleneksel hale gelen Türk Günü Yürüyüşü, bu ...
Cannes'da Altın Palmiye, Japon filminin oldu
Cannes Film Festivali’nde Altın Palmiye ödülü Japon yönetmen Hirokazu ...
ABD'de kimyasal üretim yapan fabrikada patlama
ABD'de kimyasal üretim yapan bir fabrikada meydana gelen patlamada 20 kişi yaralandı.
 
Gomis, rekorla gol kralı oldu
Spor Toto Süper Lig'de şampiyon olan Galatasaray'da Fransız futbolcu Bafetimbi ...
Şampiyon Galatasaray
Galatasaray, Spor Toto Süper Lig'in son hafta maçında Göztepe'yi deplasmanda ...
'ABD'nin tutumuna sessiz kalamazdık'
Ekonomi Bakanı Zeybekci, ABD'nin gümrük vergisi uygulamasına karşı Türkiye’nin ...
 
SOSYAL MEDYADA TAKİP ET
FACEBOOK'TA TURKTIME
TWITTER'DA TURKTIME
 
KATEGORİLER
FOTO GALERİ
VİDEO GALERİ
ETİKETLER
  •KÜNYE
  •İLETİŞİM
  •REKLAM
 
 
  •Güncel
  •Siyaset
  •Dünya
  •Medya
  •Magazin
  •Spor
  •Kültür
  •Sağlık
  •Ekonomi
  •Dünya
  •Spor
  •Kültür
  •Ekonomi
  •Sağlık
  •Medya
  •Siyaset
  •Güncel
  •Aktüel
  •Dünya
  •Spor
  •Kültür
  •Ekonomi
  •Sağlık
  •Medya
  •Siyaset
  •Güncel
  •Aktüel
Kasımpaşa
Belçika
IŞİD
Volero
Adana Demirspor
ygs soru ve cevapları
survivor all star
Ankara
zonguldak maden