E-posta :
  Şifre :
    ► Üye olmak istiyorum
    ► Şifremi Unuttum

"Erdoğan, adaylarını gölgede bırakıyor" 

Seçim çalışmaları için Uşak'a gelen İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener burada halka seslendi.

16.03.2019 - 21:46
 Erdoğan, adaylarını gölgede bırakıyor

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, karayoluyla Ankara’dan Uşak’a geldi. İYİ Parti İl Başkanlığı tarafından kent girişinde karşılanan Akşener’e, aralarında 20 atlının da bulunduğu konvoy eşlik etti. 15 Temmuz Şehitler Meydanı’na gelen Akşener’i, alanı dolduranlar ‘Sen konuş abla biz öderiz’ ve ‘Uşak İYİ’lerle gürleyecek’ pankartlarıyla karşıladı. Yeni Zelanda’da camilere yönelik terör saldırısına değinerek konuşmasına başlayan Akşener, “Cuma namazında iki camiye saldırı oldu. Müslümanlar katledildi. Onlara Allah’tan rahmet, yaralılar için şifa diliyorum. Uzun zamandır Avrupa Birliği ülkeleri başta olmak üzere Batı ülkelerin liderleri, siyasetçileri, Müslümanlara karşı, Türklere karşı ırkçılığa varan, dinimiz üzerinden ayrıştırıcı, düşmanca bir dil kullanıyor. Onları sağduyuya, itidale davet ediyorum. Bir seçim kazabilmek için ülkelerinde ortaya koydukları bu dil yüzünden insanlar şehit ediliyor, Müslümanlara düşmanlıklar ortaya çıkarıyor. Bu dilin, bu tavrın İYİ Parti olarak takipçisi olacağız” dedi.


ŞEHİTLERE RAHMET DİLEDİ


Meral Akşener, konuşmasında, Irak kuzeyindeki çatışmada 2 askerin şehit düştüğünü, yaralıların olduğunu belirtip, şehitlere Allah’tan rahmet, yaralı askerlere şifa diledi.


‘SEÇİM İÇİN GÖNÜL KIRMAYIN’ ÇAĞRISI


Yerel seçimde sadece belediye başkanı, belediye meclis üyesi ve muhtarların seçileceğini ifade eden İYİ Parti lideri Akşener, “Türkiye’de sanırsınız savaş var. Allah Allah nidalarıyla savaşa gidiyoruz sanki. Böyle bir şey yok. Kardeşlerimden ricamdır. Allah rızası için bu bir yerel seçim. Bu yerel seçimde, tepedekilerin konuşmalarına kulak verip de komşularınızla, akrabalarla gönül kırmayın. Birbirinizin gönlünü kırmayın. 31 Mart akşamı hangi parti ne oy alırsa alsın, 1 Nisan’dan itibaren Uşaklı kardeşlerim birbirinin yüzüne bakmaya devam edecek. Esnaf kardeşlerim, çiftçi kardeşlerim birbirinizden selamları kesecek pozisyona düşmeyin. Aldırmayın tepedekilere, bu bir yerel seçimdir. Belediye başkan adaylarının projelerini, hizmet anlayışlarını anlayıp, dinleyip karar vereceksiniz. Uşak’tan aday olan bütün arkadaşlarıma başarılar diliyorum” dedi.


ERDOĞAN VE BAHÇELİ’Yİ YUHALATMADI


Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile MHP lideri Devlet Bahçeli’nin daha önce birbirleri için söyledikleri sözlerden örnekler veren Akşener, “Tepedekilere aldırmayın. Birbirlerine söylemedikleri söz kalmadı. Bakın bütün bunlara rağmen yan yana gelebildiler” ifadelerini kullandı. Akşener’in bu sözleri üzerine miting alanını dolduranlar yuh çekmeye başladı. Ancak araya giren Akşener, “Yapmayın şunu. Yeteri kadar neşemiz kaçık. Önce biz eğleneceğiz. kendi aramızda neşeleneceğiz” diye konuştu. Konuşmasına devam eden Akşener, “Her türlü hakareti birbirine edenler, sonuçta koltuğun bekası söz konusu olduğunda yan yana gelebiliyor. Ama siz onlara uyup birbirinizi kırdığınızda yan yana gelemiyorsunuz. Bunlara uymayın, biz hepimiz kardeşiz, kardeşçe yaşamaya devam edeceğiz” dedi.



‘BİZ İLLET VE ZİLLET DEĞİLİZ; İADE EDİYORUM’


Cumhur İttifakı’nın tepesindekileri kınadığını kaydeden Akşener, “Önce Cumhur İttifakı kuruldu, daha sonra biz de Türkiye geneli için söylüyorum, Millet İttifakı kurduk. Uşak’ta da bütün siyasi partiler ayrı ayrı aday çıkardı. Bu çerçeve içinde, Cumhur İttifakı’na, yani MHP ve AK Parti’ye oy veren herkes, benim kardeşimdir, canımdır, kanımdır. Ama, Cumhur İttifakı’nın tepesindekileri buradan kınıyorum. Çünkü, Millet İttifakı’nın içinde yer alan CHP’ye, İYİ Parti’ye; 24 Haziran’da DP’ye, Saadet Partisi’ne oy veren seçmenin tümünü ‘illet’ ve ‘zillet’ olarak tanımladılar. Biz illet ve zillet değiliz. Biz Türk milletinin tam 18 milyon seçmenini temsil eden insanlarız. Dolayısıyla illet ve zillet diyenlerin şahıslarına, seçmene değil, şahıslarına bu illet ve zilleti iade ettikten sonra tekrar ediyorum: Cumhur İttifakı’nın içinde yer alan her seçmen bizim kardeşimizdir, sizin de kardeşinizdir. Sakın ola ki bunlara uymayın” diye konuştu.


‘ERDOĞAN, ADAYLARINI GÖLGEDE BIRAKIYOR’


“Bu yerel seçimde niye adayların projeleri yerine sanki Sayın Erdoğan seçilecekmiş gibi geziyor” diye sözlerini sürdüren Akşener, “Halbuki bu seçimde adaylar seçilecek. Meral seçilmeyecek. Nasıl oluyor da Sayın Erdoğan, kendi seçilecekmiş gibi belediye başkan adaylarını gölgede bırakıyor. Çünkü bugüne kadar insanları düşmanlaştırarak çok oy aldı. Bunu bozacağız” dedi.


‘ELİNDEN GELENİ ARDINA KOYMA’


Savaş tamtamlarıyla seçime gidildiğini öne süren Meral Akşener, “Rahmetli Demirel’in bir sözü vardı; ‘Tencere her iktidarı sallar.’ Tencere iktidarı sallıyor ama onun üstünü örtmek için hepimiz Allah ne verdiyse her iftiraya uğradık. Şu sıra bana çok kızıyor. Vay ne kızıyor, ne kızıyor. Önce parayla tehdit etti. Birbirimizi iyi tanıyoruz. Paramın olmadığını, emekli olduğumu biliyor. Sonra daha ilginci, dedi ki, ‘Onu mahkemeye veriyorum, hapsettireceğim.’ Şimdi bakın hem hakim olmuş hem savcı olmuş, her şeyi birden olmuş. İnsan biraz utanır da rol icabı der ki ‘Mahkemeye veriyorum, bedelini ödeyecek.’ Buna razıyız. Diyor ki ‘Hapsettireceğim, onun dokunulmazlığı da yok.’ Doğrudur. Ben milletvekili değilim. Dokunulmazlığım da yok. Emekli maaşımın dışında gelirim de yok. Ve sonuç itibarıyla diyor ki ‘Kaçacak deliği de yok.’ Milletvekili arkadaşlarım; Türkiye Büyük Millet Meclisi delik olmuş, haberimiz yok. Meğer kaçılacak delikmiş. Bunun neticesinde ben de dedim ki, Elinden geleni ardına koyma ağam. İşte buradayım, buyur” ifadelerini kullandı.


‘EMEKLİNİN MAAŞINA YÜZDE 10 ZAM REVA MIDIR?’


Cumhurbaşkanı Erdoğan’a eleştirisini sürdüren Akşener, “Emekliye yüzde 10 zam, kendine yüzde 26 zam. Emeklinin maaşına yüzde 10 zam reva mıdır? Bunları konuşturmamak için Allah Allah nidalarıyla milleti savaşa götürüyor. Anadolu’nun feraseti devrede. Uşak’ta o kulağı çekeceksiniz. Bir kibir abidesi oldu. Kibirlenme padişahım senden büyük Allah var Allah” diye konuştu.


‘TEPEDEKİLER DEDİKODU YAPIYOR’


Devletin tepesindeki insanların dedikodu yaptığını ileri süren Akşener, “Devlet insanları dedikodu yapmaz. Devlet insanları elinde bilgi belge varsa gereğini yapar. İnanılamaz iftiralarla karşı karşıyayız” dedi. (sözcü) 


 

ETİKETLER:
Meral Akşener , UŞAK , İYİ Parti ,
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.
Üye girişi yapmadınız. Misafir olarak yorum ekleyebilirsiniz. Üye olmak için tıklayın.
  Yorumcuların dikkatine…

İmlası çok bozuk,
Büyük harfle yazılan,
Habere değil yorumculara yönelik,
Diğer kişilere hakaret niteliği taşıyan,
Argo, küfür ve ırkçı ifadeler içeren,
Bir iki kelimelik, konuyu zenginleştirmeyen,

yorumlar KESİNLİKLE YAYIMLANMAYACAKTIR.

Bu haber henüz yorumlanmamış...

KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
CHP, Yeni Zelanda'ya heyet gönderecek
CHP Grup Başkanvekili Özkoç, Yeni Zelanda'daki terör saldırısını incelemek ...
Mansur Yavaş: Ankara'da seçime müdahale hazırlığı var
CHP ve İyi Parti'nin Ankara adayı Mansur Yavaş, 'Yeni ayak oyunları ve ...
Karamollaoğlu: AK Parti yoruldu
Saadet Partisi (SP) Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, 31 Mart yerel seçimleri ...
 
Kemal Kılıçdaroğlu: PKK'nın saldırdığı genel başkan kimdi?
Seçim çalışmalarına hız kesmeden devam eden CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ...
"AK Partililer bana oy verecek"
CHP'nin İBB başkan adayı Ekrem İmamoğlu, Avcılar'da, 'Rumeli ve Balkan ...
Erdoğan'dan Kılıçdaroğlu'na sert sözler
AK Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Tekirdağ ...
 
Soylu: Kılıçdaroğlu bereketsizdir, ayağını bastığı yerde ot bitmez
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu için ...
Mansur Yavaş'tan suçlamalara cevap!
Necmettin Keskin adlı kişinin şikayeti üzerine 2 savcının 1 yıl dosyayı ...
AK Parti'ye oy=cennetin anahtarı
AK Parti Şanlıurfa Eyyübiye Belediye Başkan aday adayı Mustafa Göktaş'ın, ...
 
SOSYAL MEDYADA TAKİP ET
FACEBOOK'TA TURKTIME
TWITTER'DA TURKTIME
 
KATEGORİLER
FOTO GALERİ
VİDEO GALERİ
ETİKETLER
  •KÜNYE
  •İLETİŞİM
  •REKLAM
 
 
  •Güncel
  •Siyaset
  •Dünya
  •Medya
  •Magazin
  •Spor
  •Kültür
  •Sağlık
  •Ekonomi
  •Dünya
  •Spor
  •Kültür
  •Ekonomi
  •Sağlık
  •Medya
  •Siyaset
  •Güncel
  •Aktüel
  •Dünya
  •Spor
  •Kültür
  •Ekonomi
  •Sağlık
  •Medya
  •Siyaset
  •Güncel
  •Aktüel
Ak Parti
fatih terim
Kızılyıldız
İslam
Necmettin Erbakan
sigara
Lionel Messi
Resmi
FİFA