E-posta :
  Şifre :
    ► Üye olmak istiyorum
    ► Şifremi Unuttum

'Allah Avrupalıları ıslah etsin' 

Başbakan Binali Yıldırım, Kuzey Kıbrıs'ın Lefkoşa şehrinde yaptığı konuşmada, "Her evet oyu Kuzey Kıbrıs'ı daha da güçlü yapacak. 11 yılda bir Türkiye'yi 3 Türkiye yaptık. Ama boş durmadık aynı zamanda Kuzey Kıbrıs'ı da kalkındırdık" dedi.

9.03.2017 - 21:33
 Allah Avrupalıları ıslah etsin

Türkiye Başbakanı Binali Yıldırım, Kuzey Kıbrıs'ın Lefkoşa şehrinde konuştu. Konuşmasında 16 Nisan anayasa değişikliği referandumuna değinen Yıldırım, "Yeni anayasa değişikliğinde beraber gücümüz daha da artacak ve 16 Nisan halk oylamasıyla demokrasimizi taçlandıracağız" dedi. Yıldırım ayrıca, Almanya'da bazı Türk bakanların konuşmasının iptal edilmesiyle başlayan krize ilişkin, "Avrupalılar da evet diyen kardeşlerimizle buluşmamız için hayır diyorlar. Allah Avrupalıları islah etsin" ifadelerinde bulundu.

Yıldırım'ın konuşmasından satır başları özetle şöyle:
Yıldırım 'Her zaman şartlar ne olursa olsun yanınızda 80 milyon vatan evladının duası vardır.Kuzey Kıbrıs ile Türkiye'nin aklı da birdir vicdanı da birdir yolu da birdir. Her iki ülkeyi bize emanet bırakan şehit ve gazilerimiz de birdir. Bayrağımızın sancağımızın anlamı da birdir. Sizlerin karşılaştığınız sıkıntıların çözüme kavuşması rahat ve huzur içinde bir yaşam için büyük bir çaba gösteriyoruz. Türkiye'den gelerek burada yaşayan kardeşlerimizin sorunlarını sorunlarını sıkıntılarını biliyoruz. Kuzey Kıbrıs ile işbirliği içerisinde bu meseleleri adım adım çözüme kavuşturuyoruz kavuşturmaya devam edeceğiz.

Kuzey Kıbrıs'ın siyasi ekonomik menfaatlerini korumaya yönelik güvenlik kaygılarını gidermeye yönelik her türlü teminatın sağlanmasının garantörü garantisi anavatan Türkiye'dir.

Sizlerin sorunlarını çözmek için gayret göstereceğiz. Bir yandan mücadelemizi sürdürürken diğer yandan Kuzey Kıbrıs'ın daha ileri gidebilmesi için ne geerkiyorsa yapacağız. Bizim Kuzey Kıbrıs için söylediğimiz bir şey var Türkiye'de ne varsa Kuzey Kıbrıs'ta da o olacak.

Bugün burada yapılanlar yan taraftaki güneyden çok daha iyi durumdadır. Adadaki hayat şartlarının geliştirilmesine yönelik projeler devam edecektir. İstişaremiz işbirliğimiz artarak sürecektir. Son müzakerelerde KKTC tarafının yapıcı tutumunu bütün dünya görmüştür. Bütün dünya bu yapıcı tutumu hayranlıkla izlemiştir. Vicdan sahibi herkes bu görüşmelerin neden kesildiğini çok iyi biliyor. KKTC'nin de Türkiye'nin de çözüm konusundaki iradesi baştan beridir vardır ve tamdır. Türk tarafını azınlık olarak görmeye devam eden taraf Kıbrıs Rum tarafıdır. Kafalarındaki Enosis 60 yıldır devam etmektedir. Barış kardeşlik istiyorsanız o zaman eşit adil yönetişimi baştan kabul etmeniz lazım. 

Türkiye KKTC ve Kıbrıslı kardeşlerinin daima yanında olacaktır bundan kimsenin şüphesi olmasın. Türkiye AK Parti ile son 15 yılda büyük başarılara imza attı. Adeta destan yazdı. Bu ülkeye sevdalı bu ülkenin yetiştirdiği evladı Recep Tayyip Erdoğan'la Türkiye lider ülkeler arasında yerini aldı.

Kıbrıs maşallah işi bitirmiş kararını vermiş. Bugün dünyanın her yerinde çok büyük itibarı var Türkiye'nin. Bugün yanınızda güçlü bir o kadar da dirayetli Türkiye Cumhuriyeti var. Sizlerle yakından ilgilenen sorunlarınıza çözüm üreten bir Türkiye var. Türkiye dev yatırımlarla dünya çapındaki tesislerle dünyanın gıpta ile baktığı bir ülke. Dünyanın en büyük projelerini dünya krizden krize sürüklenirken birer birer geliştiren ülkenin adı Türkiye'dir.

Şimdi Avrupa'lıları Allah ıslah etsin. PKK hayır diyor, FETÖ hayır diyor, DEAŞ da hayır diyor, HDP de hayır diyorlar. Avrupalılar da evet diyen kardeşlerimizle buluşmamız için hayır diyorlar. Hayırdan hayır çıkmaz Evet'te bereket vardır. Ne kadar engelleme yaparsanız yapın, Avrupa'da kampanyada vatandaşlarla memleket sevdalıları ile buluşmayı önlemeye çalışırsanız çalışın şunu bilin ki korkunun ecele faydası yok. Vatandaşlarımız bunu görüyor daha da hırslanıyor evetler sandıkları dolduracak ve size 16 Nisan'da en güzel dersi verecekler.

Dünyanın en uzun köprüsünü yapan Türkiye Çanakkale Köprüsü'nün de temelini inşallah 18 Mart'ta atıyor. Güzel Çanakkale'mize Türkiye'mize çok güzel bir köprü kazandırıyoruz. Dünya harikası bir projeyi de yine Kuzey Kıbrıs için gerçekleştiren ülkenin adı Türkiye'dir. Dünyada ilk defa Türkiye'den Kuzey Kıbrıs'a denizin altından denizin içinden suyu getiren suyla adayı bolluğa bereketle buluşturan ülkenin adı da Türkiye'dir. Kuzey Kıbrıs'a ve Kıbrıslı kardeşlerimize ne yapsak yeridir helal olsun.

Türkiye artık eski Türkiye değil. Her zamankinden daha güçlü. Milleti ile sizlerle birlikte daha güçlü. Siz güçlüyseniz Türkiye de güçlüdür. Yeni anayasa değişikliğinde beraber gücümüz daha da artacak ve 16 Nisan halk oylamasıyla demokrasimizi taçlandıracağız.

16 Nisan'da Türkiye'de bahar bir başka olacak. Halk oylaması ile lider Türkiye için EVET diyeceğiz. Her evet oyu Kuzey Kıbrıs'ı daha da güçlü yapacak. 11 yılda bir Türkiye'yi 3 Türkiye yaptık. Ama boş durmadık aynı zamanda Kuzey Kıbrıs'ı da kalkındırdık ve bir çok eseri burada yaşayan soydaşlarımıza kardeşlerimize armağan ettik. Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin alt yapısını güçlendirmek için her yıl önemli bir kaynağı buraya ayırıyoruz, helali hoş olsun.

Darbe tehditleri Türkiye'nin hızını kesti. En son 15 Temmuz'u yaşadık. Tarih dışı akıl dışı siyaset dışı tartışmalarla gündem oluşturmaya çalıştılar hala da devam ediyorlar. Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi ile yalan yanlış bir sürü şeyler dinliyorsunuz. Bu mesele AK Parti'nin başka partilerin meselesi değildir. Mesele gelecek meselesidir mesele Türkiye meselesidir. Ana muhalefetin lehine yapan her işe ama memleketin hayrına iyiliğine ne iş varsa işi otomatiğe bağlamış hayır diyor. Tünel köprü yapacaksın hayır. Hayırdan hayır gelmez. Onlar bugüne kadar her güzel işe hayır dediler şimdi de anayasa değişikliğine hayır diyorlar. Vesayet bitmesin darbe dönemleri devam etsin istiyorlar. Anlattığınız saçmalıklara bu millet prim vermez vermeyecek. Bu millet bir daha 12 Eylül 28 Şubat, 15 Temmuz'u bir daha yaşamayacak inşallah.


Sputnik

YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.
Üye girişi yapmadınız. Misafir olarak yorum ekleyebilirsiniz. Üye olmak için tıklayın.
  Yorumcuların dikkatine…

İmlası çok bozuk,
Büyük harfle yazılan,
Habere değil yorumculara yönelik,
Diğer kişilere hakaret niteliği taşıyan,
Argo, küfür ve ırkçı ifadeler içeren,
Bir iki kelimelik, konuyu zenginleştirmeyen,

yorumlar KESİNLİKLE YAYIMLANMAYACAKTIR.

Bu haber henüz yorumlanmamış...

KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
DBP'li Belediye Başkanı tutuklandı
Mardin'in Savur ilçesinde, terör örgütü PKK'ya yönelik soruşturma kapsamında ...
Yüksekdağ'ın parti üyeliği düşürüldü
Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı, HDP'li Figen Yüksekdağ'ın parti üyeliğini ...
Binali Yıldırım, Kıbrıs'a gitti
Başbakan Binali Yıldırım, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Başbakanı Özgürgün ...
 
Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Kalın Rakka hakkında konuştu
Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, "Şu an itibarıyla Rakka operasyonunun ...
Kılıçdaroğlu: 'Hayır çıkarsa hiçbir şey olmayacak'
CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu,16 Nisan'da yapılacak halk oylamasında "Hayır ...
Balkan Türkleri'nden Kılıçdaroğlu'na yanıt
Balkan Türkleri Göçmen ve Mülteci Dernekleri Federasyonunca, Kılıçdaroğlu'nun ...
 
'Sen nasıl Avrupa Birliği'sin?'
Bakan Elvan, "(AB Komisyonu Başkanının Cumhurbaşkanı Erdoğan'a ilişkin ...
Soylu'dan Almanya açıklaması
İçişleri Bakanı Soylu, Almanya'yı eleştirerek, "Bir de başımıza Almanya ...
'O zaman kavga çıkmaz mı?'
Adalet Bakanı Bozdağ, Kemal Kılıçdaroğlu'nun gizli evetçi olduğunu iddia etti.
 
SOSYAL MEDYADA TAKİP ET
FACEBOOK'TA TURKTIME
TWITTER'DA TURKTIME
 
KATEGORİLER
FOTO GALERİ
VİDEO GALERİ
ETİKETLER
  •KÜNYE
  •İLETİŞİM
  •REKLAM
 
 
  •Güncel
  •Siyaset
  •Dünya
  •Medya
  •Magazin
  •Spor
  •Kültür
  •Sağlık
  •Ekonomi
  •Dünya
  •Spor
  •Kültür
  •Ekonomi
  •Sağlık
  •Medya
  •Siyaset
  •Güncel
  •Aktüel
  •Dünya
  •Spor
  •Kültür
  •Ekonomi
  •Sağlık
  •Medya
  •Siyaset
  •Güncel
  •Aktüel
Gençlerbirliği
tff
Cüneyt Çakır
yakmak
emrah yılmaz
FED
hdp
İnternet
Dinamo Kiev