E-posta :
  Şifre :
    ► Üye olmak istiyorum
    ► Şifremi Unuttum

'Örgüt süreci istismar etmiştir' 

Başbakan Yardımcısı Arınç, 'Hükümetimizin Çözüm Süreci'ndeki samimiyetine ve attığı adımlara karşılık, örgütün süreci istismar edici eylemler içerisinde olduğu görünmektedir' dedi.

29.07.2015 - 20:21
 Örgüt süreci istismar etmiştir

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, "Hükümetimizin Çözüm Süreci'ndeki samimiyetine, kararlarına ve attığı adımlara karşılık, örgütün sürece uygun hareket etmediği, süreci istismar edici söylem ve eylemler içerisinde olduğu görünmektedir. IŞİD ile iç içe geçmiş bir hükümet söylemini, nefret ve lanetle reddederim, bu hiçbir Türkiye Cumhuriyeti hükümetine yakışmaz" dedi.

Arınç, CHP'nin "toplumsal barışı tehdit eden artan terör olaylarının nedenlerinin araştırılarak alınması gereken önlemlerin belirlenmesi amacıyla Meclis Araştırması açılmasına ilişkin önergesi" üzerinde TBMM Genel Kurulu'nda yaptığı konuşmada, son günlerde yaşanan, kalpleri kanatan, vicdanları sızlatan acı olayların, adli ve idari soruşturmalarının sürdüğü bir zamanda konunun görüşülmesine neden olan önergeyi veren CHP'ye teşekkür ettiğini söyledi.

Son günlerdeki olayları herkesin acıyla yaşadığını, tepkisini ortaya koyduğunu dile getiren Arınç, "Suruç'ta meydana gelen ve 32 canımızın gitmesine yol açan kanlı olay, arkasından yaşadığımız Viranşehir, diğer ilçelerimizde, en son bir binbaşımızla, uzman çavuşumuzun da şehadetine yol açan sebepler, bunun yanında farklı illerde, farklı şekillerde tezahür etmiş şiddet olayları kapsamında ülkemizde bir üzüntünün hakim olduğunu söyleyebilirim. Bu doğrudur, normaldir, memleketini ve milletini seven herkes, kaybettiğimiz canlardan dolayı üzüntülüdür, yaşanan terör olaylarından dolayı da tepkilidir" diye konuştu. 

Operasyonlarda gözaltına alınanlar

Başbakan Yardımcısı Arınç, Adalet Bakanlığından aldığı bilgiyle DAEŞ, PKK ve KCK, DHKP-C ve diğer terör örgütlerine karşı yapılan operasyonlarda gözaltına alınan kişi sayısı hakkında bilgi verdi.

Arınç, bugün saat 11.00 itibarıyla bu operasyonlarda gözaltına alınanların sayısının bin 61 olduğunu, bunun 156'sının serbest bırakıldığını, 545 kişinin savcılığa, 461 kişinin mahkemeye sevk edildiğini, 172 kişinin tutuklandığını, 201 kişi hakkında adli kontrol kararı verildiğini, 66 kişinin mahkemece serbest bırakıldığını, 360 kişinin halen kollukta gözaltına olduğunu, 22 kişinin savcılıkça serbest bırakıldıktan sonra adli kontrol talep edilip mahkemede işleminin sürdüğünü söyledi.

PKK ve KCK'dan 847 kişinin gözaltına alındığını, 120 kişinin kollukta serbest bırakıldığını, 440 kişinin savcılığa, 362 kişinin mahkemeye sevk edildiğini, 140 kişinin tutuklandığını, diğerlerinin serbest bırakıldığını veya haklarında adli kontrol kararı verildiğini belirten Arınç, "DHKP-C ve diğer örgütlere yönelik gözaltında 77, tutuklanan kişi sayısı bir, diğerleri halen gözaltında bulunanlar, 44 ve diğerleri de adli kontrol sebebiyle bırakılanlar. DAİŞ örgütüne karşı yapılan operasyonlarda gözaltına alınan kişi sayısı 137, kollukça serbest bırakılan 18, savcılığa sevk edilen 88, mahkemeye sevk edilen 82, tutuklanan kişi sayısı 31, halen gözaltı süresi dolmamış olan 31, diğerlerinin de serbest bırakıldığını söyleyebilirim" dedi.

'Süreci istismar ettiği açık bir şekilde görülmektedir'

Başbakan Yardımcısı Arınç, Çözüm Süreci'ni başlatan, ilk günden bu yana samimi kararlılıkla devam ettiren, bu noktaya getiren temel iradenin, hükümet olduğunu vurguladı.

Arınç, "Gerek örgüt yöneticilerinin söylemleri, gerek örgütün şiddet içerikli eylemlerine ilişkin veriler gösteriyor ki örgüt Çözüm Süreci'ne uygun hareket etmemiştir, STK'lara, siyasi partilere saldırma, iş makinelerini yakma, işçileri alıkoyma, yol ve baraj yapımlarına engel olmaya çalışmak, 'vergi' adı altında haraç toplama ve iş adamlarını kaçırma gibi eylemler ara verilmeden devam ettirilmiştir. Ayrıca HDP'li siyasetçilerin süreç boyunca tehditkar söylemlerde geliştirdikleri 'ayrılıkçı ve bağımsız devlet kurma' yönünde açıklamalarda bulundukları görülmüştür. Örgütün gerçekleri yansıtmayan çeşitli bahanelerin ardına sığınarak süreçte üzerine düşenleri yapmadığı, samimi davranmadığı ve süreci istismar ettiği açık bir şekilde görülmektedir" şeklinde konuştu. 

'IŞİD ile iç içe geçmiş bir hükümet söylemini, nefret ve lanetle reddederim'

Başbakan Yardımcısı Arınç, şu ifadeleri kullandı:

"DAİŞ'i 2013 yılında Bakanlar Kurulu kararıyla bir terör örgütü olarak ilan eden ve buna yönelik çalışmaları da kesintisiz bir şekilde yerine getiren bir hükümetimiz var. Bundan dolayı bize yöneltilen eleştirileri hiç kabul etmiyoruz. IŞİD ile iç içe geçmiş bir hükümet söylemini, nefret ve lanetle reddederim, bu hiçbir Türkiye Cumhuriyeti hükümetine yakışmaz. Dolayısıyla, aldığımız kararların ve uygulamaların, Türkiye'nin teröre bakış açısını fazlasıyla ortaya koyduğunu söyleyebilirim.

"Başlangıçtan bu yana bu süreç istismar edilmiştir ve istismar edildikçe de CHP'den ve MHP'den de bazen politik söylemlerle bazen de esasa yönelik eleştiriler gelmiştir. Bugün görüyoruz ki bu eleştiriler büyük ölçüde haklıdır" değerlendirmesinde bulunan Arınç, "Dolayısıyla bu sürece Türkiye'nin ihtiyacı var. Çözüm Süreci, ismi de değişebilir, şartları da değişebilir ama Türkiye'nin son şansıdır, böyle bir sürece ihtiyacımız var. Bugün de yaşadığımız tecrübeleri de dikkate alarak, birilerinin sakız gibi çiğnediği Çözüm Süreci değil, ayağı yere basan, netice alıcı ve örgütün silah bırakmasına, terörden vazgeçmesine yol açabilecek tüm tedbirleri hükümet olarak uygulayacağız" dedi. 
aa

YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.
Üye girişi yapmadınız. Misafir olarak yorum ekleyebilirsiniz. Üye olmak için tıklayın.
  Yorumcuların dikkatine…

İmlası çok bozuk,
Büyük harfle yazılan,
Habere değil yorumculara yönelik,
Diğer kişilere hakaret niteliği taşıyan,
Argo, küfür ve ırkçı ifadeler içeren,
Bir iki kelimelik, konuyu zenginleştirmeyen,

yorumlar KESİNLİKLE YAYIMLANMAYACAKTIR.
Misafir 29 Temmuz 2015 Çarşamba 21:09

ellerindeki silahlarla canilerle masada kepazece pazarlik eden kim? el cevap: siz yobazlar! buna ragmen millete baris masali anlatip secimleri kazanan kim? el cevap: siz yobazlar! artik bu canilerle secim kazanilamayacagini anlayip cark eden kim? el cevap; siz yobazlar! simdi kim neyi istismar etti?

Yorumu oyla      20      10  
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay TURKTIME'a Konuştu
Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay Talat Atilla'ya konuştu ve çarpıcı açıklamarda bulundu...
Aylin Kotil Turktime’a Konuştu
CHP Beyoğlu Belediye Başkan Aday Adayı Aylin Kotil Turktime’ı ziyaret ...
MHP Genel Başkan Yardımcısı Mevlüt Karakaya Turktime'a Konuştu
MHP Genel Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Mevlüt Karakaya: GEZİ PARKI EYLEMLERİNDE ...
 
Şahin Mengü: Baykal Ortaya Çıkacak ve…
CHP’nin önemli isimlerinden Şahin Mengü Turktime’ı ziyaret etti ve Talat ...
Şahin Mengü Turktime’a Konuştu
CHP’nin önemli isimlerinden Şahin Mengü Turktime’ı ziyaret etti ve Yönetim ...
Gürsel Tekin Turktime’a Konuştu
CHP’nin iki numaralı ismi Gürsel Tekin Turktime'ı ziyaret etti. Tekin, ...
 
Kılıçdaroğlu; El Parasıyla Gerdek Olmaz...
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu Talat Atilla'ya gündemin sıcak konularını değerlendirdi.
Haluk İpek Talat Atilla'ya Konuştu: CHP'ye Sıfır Taviz Verdik
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Seçim İşleri Başkanı Haluk İpek Türkiye’nin ...
AKP Gaziantep Milletvekili Şamil tayyar Turktime’a Konuştu
AKP’den Gaziantep Milletvekili seçilen Star Gazetesi eski Ankara Temsilcisi ...
 
SOSYAL MEDYADA TAKİP ET
FACEBOOK'TA TURKTIME
TWITTER'DA TURKTIME
 
KATEGORİLER
FOTO GALERİ
VİDEO GALERİ
ETİKETLER
  •KÜNYE
  •İLETİŞİM
  •REKLAM
 
 
  •Güncel
  •Siyaset
  •Dünya
  •Medya
  •Magazin
  •Spor
  •Kültür
  •Sağlık
  •Ekonomi
  •Dünya
  •Spor
  •Kültür
  •Ekonomi
  •Sağlık
  •Medya
  •Siyaset
  •Güncel
  •Aktüel
  •Dünya
  •Spor
  •Kültür
  •Ekonomi
  •Sağlık
  •Medya
  •Siyaset
  •Güncel
  •Aktüel
Almanya
Euro
Christoph Daum
emrah yılmaz
mehmet özkan
voleybol
ygs puan hesaplama
Elif Erbakan
survivor