E-posta :
  Şifre :
    ► Üye olmak istiyorum
    ► Şifremi Unuttum

'Bayburt'a 100 Günde Fabrika Temeli Atmazsam İstifa Ederim!'  

Kemal Kılıçdaroğlu, CHP iktidarı döneminde Doğu ve Güneydoğu'ya devletin doğrudan gidip fabrika kuracağını söyleyerek ''İlk 100 günde Bayburt'a gelip çimento fabrikasının temelini atacağız. Atmazsam eğer istifa etmezsem namerdim'' dedi.

25.05.2011 - 17:14
 Bayburt a 100 Günde Fabrika Temeli Atmazsam İstifa Ederim!

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, sürekli televizyonda tartışmaya davet ettiği ancak olumlu yanıt alamadığı Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ı bu kez Bayburt meydanında tartışmaya çağırdı. Kılıçdaroğlu, "Arzu ediyorsa istediği tarihte istediği saatte gelsin. Bayburt meydanına iki kürsü koyalım, burada konuşalım. O bana soru sorsun, ben onu dut yemiş bülbüle çevireyim. Ha diyebilir ki, ‘Benim yeteri kadar bilgim yok.’ Olabilir. Arzu ederse bütün Bakanlar Kurulu’nu getirsin. Ben yine tek başıma çıkacağım. Korkmuyorum. Ama o korkuyor. Korkan adam bir ülkeyi sağlıklı yönetebilir mi?" dedi. Kılıçdaroğlu, Sanayi Sitesi ziyareti sırasında sohbet ettiği ve "Kız arkadaşın var mı?" diye sorduğu Burak Dursun adlı öğrenciden, "çok" yanıtını alınca da, "Dikkat et, senin de kasetin çıkmasın" diye espri yaptı.

Artvin’den sabah saatlerinde helikopterle Bayburt’a gelen Kemal Kılıçdaroğlu, yanında Tunceli Milletvekili Kamer Genç, CHP Genel Başkanı Yardımcısı Sena Kaleli, eski Bayburt Valisi ve CHP Isparta Milletvekili adayı Ali Haydar Öner’le birlikte halkı selamladı. Mitingin yapılacağı Saat Kulesi Meydanı’na giderken gönüllü kadınların üniversite öğrencileri yararına düzenlediği kermesi gezen Kılıçdaroğlu, burada kendisine ikram edilen gözlemeden yedi. Miting alanında toplanan yaklaşık bin kişiye seslenen CHP lideri, Bayburt’un bir milletvekiline düşürülmesini eleştirerek, "Keyfiniz yerinde mi? İşsizlik, yoksulluk, göç var mı? Bunları sordum, Ankara’dan Recep Bey, ‘İşsizliği de göçü de sen yarattın, Bayburt’u da sen küçülttün’ diyecek. Nerede olumsuz bir şey olsa, ‘Bunu CHP yaptı’ diyor. Yeni CHP halkın partisi olacak, ezilenlerin, işsizlerin, işçinin, köylünün, esnafın partisi olacak" dedi.

BEKLEDİĞİMİZ OYU ALAMADIK AMA SUÇ BİZDE

Referandum kampanyasından sonra Bayburt’a bir kez daha geldiğini belirten Kemal Kılıçdaroğlu, Bayburt’ta bekledikleri oyu alamadıklarını bunda da kusurun kendilerinde olduğunu söyledi.

Başbakan’ın "Bayburt’un iki milletvekilini CHP bire düşürdü" dediğini belirten Kılıçdaroğlu, "Bayburtlu’ya ben mi göç edin dedim, nüfusunu ben mi düşürdüm? Fabrika kurulacaktı da ben mi engel oldum? Çimentonun hammaddesi buradan gider, buraya fabrika kurmazlar" dedi.

"SÜRÜNECEKSENİZ VALLA GİDİN AKP’YE OY VERİN"

Bayburt’a devletin yatırım yapmadığını vurgulayan Kılıçdaroğlu, ülkeye ithal kurbanlık koyun getirilmesini eleştirdi. Kılıçdaroğlu, "Bayburtlu bunun hesabını sormayacak mı? Önünüzde iki seçenek var. Ya diyeceksiniz ki, ‘biz zaten sürünüyoruz, varsın öyle gitsin.’ Ya da diyeceksin ki, ‘Bayburtlu’nun hakkı sürünmek değil. Biz de kalkınmak büyümek istiyoruz.’ Sürünecekseniz, valla gidin AKP’ye oy verin. Ne diyeyim, takdir sizindir. Ama göç vermemek, sürünmemek istiyorsanız, burada da iş aş olsun istiyorsanız sırtınızı AKP’ye dönün, karşınızda CHP’yi göreceksiniz. Bu ülkede her kuruş verginin hesabını vermek benim görevimdir. Benim için yandaş yok sadece vatandaş var" dedi.

BİZ KAZANMAK İSTİYORUZ DİYARSANIZ

2010 başında mazotun litresinin 2.20 lira, pancarın kilosunun 1.43 lira olduğunu hatırlatan Kılıçdaroğlu, bu gün ise mazotun litresinin 2.20’den 3.70 liraya çıkarken, pancarın fiyatının ise 1.23 liraya düştüğünü söyledi. Kılıçdaroğlu şunları söyledi:

'Bu fiyatlar makuldur, niye Bayburtlu kazansın, varsın başkaları kazansın’ diyorsanız gidin oyunuzu AKP’ye verin. Hayır biz de kazanmak istiyoruz, yazık günah değil mi Bayburt’a’ diyorsanız yönünüzü bu tarafa verin. Geldi buraya, 'Ben Bayburt’un ikinci milletvekiliyim’ dedi. Gözünü sevdiğimin Recep Bey’i Bayburt’un nasıl ikinci milletvekilisin? Siz hiç TBMM’de kürsüye çıkıp Bayburt’un bu dertleri vardır diyen milletvekili duydunuz mu? Bayburt göç veriyor, beyler keyfini sürüyor. Sanki Bayburt güllük gülistanlık."

SEN 2011’DE MİLLETİN KARNINI DOYUR, 2023’E ALLAH KERİM

Kemal Kılıçdaroğlu, Ak Parti’nin seçim sloganı olan, ’İstikrar sürsün, Türkiye büyüsün’ sözünü de eleştirerek, "Siz Türkiye’nin büyüdüğüne gerçekten inanıyor musunuz? Emekli, çiftçi, işçi memnun değil, işsizlik diz boyu. Neymiş, hedefleri 2023’ müş. Gazetelere ilanlar vermişler. Onun da sonuna ünlem işareti koymuşlar gazete reklamlarında. Onlar da inanmıyorlar. Sen 2011’de milletin karnını doyur, 2023’e Allah kerim. 2011’de, 2.5 aylık Kübra annesinin kucağında açlıktan ölüyorsa o ayıp Ankara’da oturanlarındır. Bir anne 4 çocuğuna sabah kahvaltısı veremiyorsa o ayıp Ankara’da yan gelip yatanların ayıbıdır. Bir gazi yatağında açlıktan ölü bulunuyorsa o ayıp Ankara’da oturanların ayıbıdır. Size sözüm var. Aile sigortasını getireceğim. Bu ülkede hiçbir çocuk yatağa aç girmeyecek" dedi.

BAŞBAKAN’I BAYBURT MEYDANI’NA DAVET ETTİ

Kılıçdaroğlu, siyasete yeni atıldığını ve henüz iki dönemdir milletvekili olduğunu da vurgulayarak şöyle devam etti:

"Bana çırak diyor. Kendisi usta. Neyin ustası olduğunu biliyorsunuz. Ardahan’da güzel bir pankart vardı. ‘AKP’nin en sevdiği hayvan fil, çünkü hortumu var’ diye. Hortumculuğun ustası olanlar benimle yarışamazlar. Onlar hortumun, ben halka hizmetin ustasıyım. Onlar hortumculuğun ustası, ben bir evde akşam tencere kaynamazsa onu dert eden bir insanım. Diyorum ki gel beraber çıkalım televizyonlara. Senin istediğin TV kanalında senin istediğin gazetecilerle oturalım konuşalım. Sen bana sor, ben sana sorayım. Recep Tayyip Erdoğan benim karşıma çıkabilir mi? Niye çıkamaz biliyor musunuz? Kemal kardeşinizin karşısına çıkması için geçmişinin temiz olması, kul hakkı yememiş olması lazım, mangal gibi yürek lazım. Kardeşimizin taşıdığı pankartta, "Silkele Kemal abi hepsini, kaçacaklar’ diyor. Ben bunları silkeleyeceğim, meraklanmayın. Kemal kardeşiniz bunların maskesini indirecek. Ya adam gibi adam olurlar, ya bütün kirliliklerin ortaya çıkaracağım. Benim için ‘kameralara düşkün, istiyorsa gitsin bilmem ne dizisinde oynasın’ diyor. Arzu ediyorsa istediği tarihte istediği saatte gelsin Bayburt meydanına. İki kürsü koyalım, burada konuşalım. O bana soru sorsun, ben onu dut yemiş bülbüle çevireyim. Ha diyebilir ki, ‘benim yeteri kadar bilgim yok’. Olabilir. Arzu ederse bütün bakanlar kurulunu getirsin. Ben yine tek başıma çıkacağım. Korkmuyorum. Ama o korkuyor. Korkan adam bir ülkeyi sağlıklı yönetebilir mi?

ÜRDÜN KRALINA DÜĞÜN DAVETİYESİ

Geçenlerde bir mitingde Hz. Ömer’in adaletinden söz etti. Sinirlerime dokundu ondan laf etmesi. Sen kim, Hz. Ömer’den söz etmek kim? Kızının düğün davetiyesini devletin uçağına binerek Ürdün kralına götürüp elden verdin mi vermedin mi? Önce reddetti. En ağır küfürleri etti, sonra ‘gayrı resmi ziyaret’ dedi. AKP Genel Merkezi uçak kiralasa gitsen, eyvallah sözümüz yok. Ama bu devletin uçağıyla gideceksin, Ürdün kralına vatandaşın cebinden çıkan paralarla kızının düğün davetiyesini vereceksin, 2.5 aylık Kübra da annesinin kucağında açlıktan ölecek. Sonra Hz. Ömer adaletinden bahsedeceksin. Kendi oğlu kuyumcu dükkanı açtı, pırlantada vergiyi sıfırladı. Ekmek alırsanız vergi var, ama pırlanta, inci, yakut alırsanız vergi yok. İşte buna Recebin adaleti diyorlar. Bunları söylüyorum, hiç ses çıkıyor mu? ‘Böyle bir şey yok’ diyemiyor. Desin, o kanun hükmünü getireceğim Recep Bey’in yakasına asacağım. Öyle çıksın mitinglere."

AKP’YE OY VERİRSENİZ 123 BİN OLAN MAHKUM SAYISI 223 BİNE ÇIKAR

Esnafın ve vatandaşın ekonomik durumunun çok kötü olduğunun altını çizen Kemal Kılıçdaroğlu, "AKP hükümeti 49 yeni fabrika kurmadı ama 49 tane yeni hapishane yaptı. Bakın Adalet Bakanlığı’nın sitesine, orada yazıyor. Niye yapıyorlar? Çünkü 2002’de tutuklu hükümlü sayısı 59 bindi, 2011’in Nisan ayı itibarıyla tutuklu hükümlü sayısı 123 bine çıktı. Çoğu da çek senet mağduru. Diyorlar ya, ‘Türkiye büyüsün ,istikrar sürsün’. O AKP’ye oy verirseniz 123 bin mahkumun sayısı bir dahaki seçime 223 bine çıkar" diye konuştu.

POLİTİKA SERVET KAZANMA YERİ DEĞİL

Herkesin evine ekmek götürmesini, zengin olmasını istediklerini belirten Kılıçdaroğlu, "Politikacının değil. Politika, servete servet katmak değildir. Onlar yırtık ayakkabıyla siyasete girdiler, hepsi köşeyi döndü. Vatandaşa din iman edebiyatı yaptılar. Bu ülkede herkesin karnının doymasını, herkesin üretmesini istiyoruz" dedi.

BAYBURT’A 100 GÜNDE FABRİKA TEMELİ ATMAZSAM İSTİFA EDERİM

Kemal Kılıçdaroğlu, CHP iktidarı döneminde doğu ve güneydoğuya devletin doğrudan gidip fabrika kuracağını da sözlerine ekleyerek, "İlk 100 günde buraya gelip çimento fabrikasının temelini atacağız. Atmazsam eğer istifa etmezsem namerdim" dedi. Kılıçdaroğlu, ABD’nin talimatıyla şeker pancarı ve şeker üretiminin sınırlandırıldığını da ileri sürerek, "Meclis’te sizin için mücadele ettik. Ama onlar ABD’ye hizmet ediyorlar. Bizim geleneğimizde vardır. Kimsenin önünde diz çökmeyiz, kimseye minnet etmeyiz. Önce şeker fabrikalarını özelleştirdiler, seçimden sonra kalan kısmını özelleştirecekler. ‘Pancar ekmeyin’ diyecekler, kota uygulayacaklar. Bunların hepsini biliyoruz. Kimsenin önünde diz çökmedim kimseden talimat almadım. Talimatı kendi halkımdan sizden alırın. Öyle gideceğim ABD’ye, diz çökeceğim bana yardım et diye. Bunların bir bakanı demedi mi, ‘onu kullanın, deliğe süpürmeyin’ diye. Kullanıyorlar şimdi. Güç sizde, yetki sizde" diye konuştu.

DİKKAT ET, KASETİN ÇIKMASIN

Konuşmasının ardından vatandaşlara karanfil atan Kılıçdaroğlu, sanayi sitesinde Murat Sezek adlı oto tamircisinin dükkanına girdi ve bir süre sohbet ederek çay içti. Bu sırada ilköğretim öğrencisi Burak Dursun ile sohbet eden Kılıçdaroğlu, "Kız arkadaşın var mı?" diye sorduğu çocuktan, "çok" yanıtını alanınca, "Sen çapkın bir erkeksin o zaman. Dikkatli ol, kasetin çıkmasın" dedi. Ziyaretleri sırasında bir gencin Apaçi modeli saçını görünce kısa süre şaşkınlık yaşayan CHP lideri, "Bende de böyle saç olsa şekil vereceğim ama o zaman Recep bey kızabilir" diyerek espri yaptı.

Kılıçdaroğlu, daha sonra Bayburt Genç Osman Stadyumu’ndan helikopterle Rize’ye hareket etti.

VATAN

YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.
Üye girişi yapmadınız. Misafir olarak yorum ekleyebilirsiniz. Üye olmak için tıklayın.
  Yorumcuların dikkatine…

İmlası çok bozuk,
Büyük harfle yazılan,
Habere değil yorumculara yönelik,
Diğer kişilere hakaret niteliği taşıyan,
Argo, küfür ve ırkçı ifadeler içeren,
Bir iki kelimelik, konuyu zenginleştirmeyen,

yorumlar KESİNLİKLE YAYIMLANMAYACAKTIR.

Bu haber henüz yorumlanmamış...

KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Kılıçdaroğlu Talat Atilla’ya Konuştu
CHP Lideri kemal Kılıçdaroğlu Turktime Yönetim Kurulu Başkanı Talat Atilla'ya konuştu.
DYP Genel Başkanı Çetin Özaçıköz Turktime’a Konuştu
DYP Genel Başkanı Çetin Özaçıkgöz Turktime'ı ziyaret ederek Talat Atilla ...
Beypazarı’nın Efsane Başkanı Mansur Yavaş Şok Transferin Perde Arkasını ve Başkan’a Şantaj İddialarını Turktime’a Anlattı…
MHP MYK Üyesi ve Beypazarı eski Belediye Başkanı Mansur Yavaş Turktime ...
 
Dr. Aytun Çıray’dan Turktime’a Çarpıcı Açıklamalar…
Turktime ve Sözcü yazarı DP eski Genel Başkan Yardımcısı Dr. Aytun Çıray ...
Brütüs Değilim, AKP’nin Umutsuz Vaka Olduğunu Anlayınca Bıraktım! Çerkes Çetesini Duymadım!
Brütüs benzetmesine ne diyor? İttifak söylentilerine ne cevap verdi? AKP’den ...
Eroğlu Turktime’a Konuştu: Türkiye Benim Anavatanım Ama Talat’tan Böyle Bir Söz Çıkmaz!
KKTC’deki cumhurbaşkanlığı seçimleri yaklaşırken Eroğlu ve Talat arasında ...
 
Cemil Çiçek İlk Kez Turktime’a Konuştu: Org. Aslan Güner’le Görüştüm!
Turktime’ın Türkiye’ye duyurduğu, “Cemil Çiçek Karargâha Çağırıldı” haberimiz ...
CÜBBELİ-BAYKAL GÖRÜŞMESİNİN MİMARI KOÇAK SON NOKTAYI TURKTIME’DA KOYDU…
Siyaset gündemine bomba gibi düşen Cübbeli Ahmet-Baykal görüşmesinin mimarı ...
Tekin Turktime’a Konuştu: Baykal, Erdoğan’dan Daha Dindar… Parayı Bulan Avradının Başını Açtı!
Turktime’ı ziyaret eden CHP İstanbul İl Başkanı ve CHP İstanbul Büyükşehir ...
 
SOSYAL MEDYADA TAKİP ET
FACEBOOK'TA TURKTIME
TWITTER'DA TURKTIME
 
KATEGORİLER
FOTO GALERİ
VİDEO GALERİ
ETİKETLER
  •KÜNYE
  •İLETİŞİM
  •REKLAM
 
 
  •Güncel
  •Siyaset
  •Dünya
  •Medya
  •Magazin
  •Spor
  •Kültür
  •Sağlık
  •Ekonomi
  •Dünya
  •Spor
  •Kültür
  •Ekonomi
  •Sağlık
  •Medya
  •Siyaset
  •Güncel
  •Aktüel
  •Dünya
  •Spor
  •Kültür
  •Ekonomi
  •Sağlık
  •Medya
  •Siyaset
  •Güncel
  •Aktüel
Gaziantepspor
Euroleague
tff
hollanda
yunanistan
Afganistan
Kuzey Kore
survivor all star
zonguldak maden