E-posta :
  Şifre :
    ► Üye olmak istiyorum
    ► Şifremi Unuttum

"23 Haziran’daki maçı 5-0 alacağız" 

Millet İttifakı'nın ortağı İYİ Parti de 23 Haziran seçim çalışmalarını sürdürüyor. İYİ Parti İstanbul İl Başkanı Kavuncu, “31 Mart'ta maçı 1-0 aldık saydırmadılar. Biz bu maçı tartışmalara da son vermek için 5-0 kazanacağız." dedi.

17.05.2019 - 10:01
 23 Haziran’daki maçı 5-0 alacağız

İYİ Parti İstanbul İl Başkanı Saltuk Buğra Kavuncu, “CHP ile 31 Mart’ta yaptığımız koordineli çalışmayı 23 Haziran’da da devam ettirerek hem sahaya hem de sandığa yansıtacağız” dedi. Kavuncu, “Seçimi kazanmak için bir oy yeterlidir” söyleminin samimi olmadığını ortaya çıktığını belirterek “31 Mart'ta maçı 1-0 aldık saydırmadılar. Biz bu maçı tartışmalara da son vermek için 5-0 kazanacağız. Genel Başkanımız Meral Akşener’in bir sözü vardı. Seçmenlerimize 'Bu kulağı bir kıvırın' demişti. Ama vatandaş bu kez o kulağı kıvırmayacak, koparacak” diye konuştu.

 

İYİ Parti İstanbul İl Başkanı Buğra Kavuncu 23 Haziran'da tekrarlanacak olan seçimde ilgili izleyecekleri stratejiyi Sözcü gazetesinden Tugay Saday'a anlattı. 

 

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) ile seçim koordinasyonu konusunda tecrübeli olduklarını ifade eden İYİ Parti İstanbul İl Başkanı Saltuk Buğra Kavuncu, “CHP ile 31 Mart sürecinde bir birliktelik yaptık. Koordinasyon anlamında başarılı bir kampanya dönemi geçirdik. Bu başarı da sandığa da yansıdı. 31 Mart sürecinde elde ettiğimiz bu tecrübeyi 23 Haziran seçim sürecinde de hem sahaya hem sandığa yansıtacağız. Önümüzde bir kampanya dönemi var. Bize gelen talepler doğrultusunda elimizden geleni fazlasıyla yapacağız” dedi.

 

“BU SEÇİM VİCDAN SEÇİMİ OLDU”

 

İstanbul'da tekrarlanacak olan seçimin belediye seçiminin çok daha ötesine gittiğini belirten Kavuncu, “İYİ Parti İstanbul İl Başkanlığı olarak isterdik ki sadece belediye konuşulsun, projeler konuşsun, projeler yarışsın. İstanbul'u en iyi kim yönetecekse İstanbul'u o kazansın. Fakat YSK'nın aldığı kararla iş başka yere geldi. Halkın iradesinin tertemiz yansıdığı o sandıktaki sonuçlar geçersiz sayıldı. YSK kendi yaptığı usulsüzlüklerin faturasını millete kesti. Usulsüzlüklerin olup olmadığı da net değil. Usulsüzlük olmadığı da ortada. Neye dayanarak bunu söylüyor. Daha önceki emsallere içtihat kararlarına bakarak aslında iptali gerektirecek hukuki olarak bir dayanak yok. Bursa Mustafakemalpaşa'da eğer reddiyorsan İstanbul'da neden kabul ediyorsun ? Bu çifte standarttır. Hukuken kabul edilemeyecek vicdanlara da sığmayacak bir karar alındı. Dolayısıyla böyle bir kararın sonucunda da bu iş vicdan seçimine döndü. Bu iş artık hak edene hak ettiği görevin verilmesinin şart olduğu seçime döndü” ifadelerini kullandı.

 

“VATANDAŞ EKREM İMAMOĞLU İÇİN SEFERBER OLDU”

 

YSK'nın kararına tepki gösteren vatandaşların Ekrem İmamoğlu için seferberlik başlattığını söyleyen Kavuncu, “Ekrem İmamoğlu bu seçimin galibidir. YSK Ekrem İmamoğlu'nun kazandığı seçimi tekrarlatarak ciddi bir tepki aldı. Bu tepkinin de sandığa çok güçlü bir şekilde yansıyacağını görüyorum. Zaten vatandaşlarımızın ‘Size nasıl yardımcı oluruz’ şeklindeki taleplerinden de hissediyoruz. AKP'li seçmenin bile ‘Yok artık’ dediği bir noktadayız. Tüm bunlar sandığa yansıyacaktır. Dolayısıyla ben 23 Haziran'da çok daha büyük bir farkla İmamoğlu'nun seçimi kazanacağına inanıyorum. Biz yine de 31 Mart'ta nasıl bir çaba gösterdiysek 23 Haziran'da da göstereceğiz. İyi koordine olmamız gerekiyor. Dünyanın Türkiye'nin gözü kulağı İstanbul'da. Dolayısıyla İstanbul dışından da seçime destek olmak isteyen İYİ Parti teşkilatları var. Bunları planlı koordineli bir şekilde değerlendirmemiz lazım. Bunlar olumlu bir şekilde değerlendirildiğinde sahaya da yansıtacaktır. İYİ Parti olarak İmamoğlu'nun kampanyasının yanında aynı zamanda demokrasiye hukuka adalete olan ihtiyacı da elimizden geldiğince vurgulayacağız. Seçmene bu konuda elimizden geldiğince herşeyi aktaracağız” dedi.

 

“SEÇİM GÜVENLİĞİ İÇİN KOORDİNELİ ÇALIŞACAĞIZ”

 

Seçim güvenliği ile de konuşan Kavuncu, “İYİ Parti olarak aday çıkardığımız 10 ilçede sandık kurulu üyelerimiz var. Bunun dışında bütün sandıklara müşahit verecek imkanımız var. Bunları CHP ile koordineli bir şekilde götürüyoruz. Bu konuda tecrübeliyiz, antrenmanlıyız. Herkes ıslak imzalı tutanakları almanın ne kadar mühim olduğunu gördü. Tutanaklar alındığında herhangi manipülasyon imkanının kalmadığını gördü. Bütün sandıklardan alınan ıslak imzalı tutanakların elde edilmesinin ve doğru bir şekilde sisteme girilmesinin daha sonra YSK sonuçları ile bunların karşılaştırılmasının kilit nokta olduğu görüldü. Bizim bu konuda 31 Mart'ta işbirliğimiz olmuştu. Bu işbirliğini devam ettireceğiz. Son 6-7 seçimdir kasıtlı bir şekilde ilk etapta Anadolu Ajansı çok ciddi bir fark varmış gibi bir veri giriyor. Özellikle yandaş medya tarafından bu veriler kamuoyuna duyuruluyor. İstanbul ve Ankara seçimlerinde de bunu gördük. Sonuçların iktidarın lehine olduğuna yönelik algı yaratılarak ıslak imzalı tutanakların alınması konusunda zaafiyete yol açıyordu. Bu başka türlü açıklanamaz. Çünkü fark hep iktidar lehine çıkıyor ardında fark kapanıyor. Bu sandıktaki arkadaşların moralini bozmak için çok kurnazca planlanan bir uygulamadır. Ama artık bunlar tecrübe edildi. Artık kimse bunlara itibar etmiyor” ifadelerini kullandı.

 

“1-0 KAZANDIK SAYILMADI 23 HAZİRAN’DA MAÇI 5-0 ALACAĞIZ”

 

Seçimi kazanacaklarını vurgulayan Kavuncu, “Biz bu seçimi kazanacağız. Daha önce AK Parti'nin adayına oy vermiş vatandaşın vicdanının nasıl sızladığını gördük. Alınan karalarlardan gördüğüm rahatsızlık İmamoğlu'nun zaferini perçinleyecek. Oy oranı konusunda net bir şey söylemem doğru olmaz ama farkın çok daha fazla açılacağını biliyorum. Maçı 1-0 aldığınızda tartışmaların devam etme ihtimali var. 31 Mart’ta maçı 1-0 aldık saydırmadılar. Ama biz maçı en az 5-0 alacağız. Çünkü seçimi kazanmak için bir oy yeterlidir söylemlerinin samimi olmadığını gördük. Bu süreçte içimize sindirmekte zorlanıyoruz ama bazı şeyleri net olarak gördük. Demokrasi ile gelen bir zihniyetin demokrasi ile gitmesi gerektiğinde nasıl çırpındığını gördük. Bu kızgın demiri soğutmamız gerekiyor diyenlerin, ‘Herşey Güzel Olacak’ diyen sanatçılarla alakalı nasıl bir dil kullandığını gördük. İş adamlarına herkes ‘Haddini bilsin’ dendiğini gördük. O lafın samimi olmadığını da gördük. Genel Başkanımız Meral Akşener'in bir sözü vardı. Seçmenlerimize ‘Bu kulağı bir kıvırın’ demişti. Ama vatandaş bu kez o kulağı kıvırmayacak, koparacak” şeklinde konuştu.

ETİKETLER:
Buğra Kavuncu , İyi Parti
YORUMLAR
Toplam 2 yorum var, 2 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.
Üye girişi yapmadınız. Misafir olarak yorum ekleyebilirsiniz. Üye olmak için tıklayın.
  Yorumcuların dikkatine…

İmlası çok bozuk,
Büyük harfle yazılan,
Habere değil yorumculara yönelik,
Diğer kişilere hakaret niteliği taşıyan,
Argo, küfür ve ırkçı ifadeler içeren,
Bir iki kelimelik, konuyu zenginleştirmeyen,

yorumlar KESİNLİKLE YAYIMLANMAYACAKTIR.
Misafir 18 Mayıs 2019 Cumartesi 14:55

aşağıdaki y0rumumdakı erbakanın köşeyi dönme tarifinin öyle bildiğimiz gibi el ile s0la,sağa d0gru dönmeyi değil de d0ğrudan tepetaklak aşağı işaret etmesi tercumandan YAVUZ D0NATIN ç0k h0şuna gitmiş ve b0l b0l gulmuştu.elbet erbakanın zekası muthişti .bunu demirel bilirdi,kıskanırdı tabi.işte TURKİYEDE NAMAZ KILMANIN AYIP 0LMADIĞINI İSPATLIYAN ERBAKANA MUSLUMAN 0LMASI NEDENİYLE NELER EDİLDİĞİ DE MALUM.ç0k çektirdiler.ama 0 çektırenler şimdi nedense erbakan diy0r.etme bulma dunyası(H. dilaver)

Yorumu oyla      14      10  
Misafir 18 Mayıs 2019 Cumartesi 14:50

artık hırsızlık ta meşrulaşıy0r demek AKPden tırtıklanan her 0y meşru 0luy0r. batı da sevindi bu işe. 0nlar da bizimkiler gibi D0MUZDAN BİR KIL K0PARMAK 0larak göruy0rlar bu çalmaları. gayet n0rmalleşti. ne var yani demeye başlandığına göre 83den beri köşeyi dönme felsefesi,0ylardan da köşe dönmeye geldi demek.ERBAKAN MECLİSTE, KÖŞEYİ DÖNECEĞİZ DİYEN AP MEBUSUNA, KURSUDEN EVET DÖNECEKSİNİZ AMA ÖYLE DEĞİL, BÖYLE DİYEREK ELİYLE KURSUNUN 0NUNDEN AŞAĞIYA D0ĞRU ELİNİ UZATMIŞTI (hursit dilaver)

Yorumu oyla      14      10  
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Meral Akşener: MHP'nin yüzde 4'lük oyu İmamoğlu'na gidecek
İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin ...
Bakan Soylu: Ciddi bir tehditle uğraşıyoruz, herkes alarm vaziyetinde
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, "Türkiye ile ilgili ciddi bir tehditle ...
Kılıçdaroğlu: İmamoğlu, 16 milyon İstanbullunun adayıdır
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Ekrem İmamoğlu, Cumhuriyet Halk ...
 
Numan Kurtulmuş: 23 Haziran'da inşallah düzeltmeyi yapacağız
AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş, "Kimsenin bir tane oyunda ...
"İstanbul'u bir numara yapacağız"
AK Parti İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Yıldırım, "İnşallah ...
Aydın: Siyasi coğrafyayı değiştirdik
İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Koray Aydın,Habertürk'te Kübra Par'ın sorularını yanıtladı.
 
İYİ Parti'den İstanbul atağı
İstanbul'da yenileme kararı alınan İBB Başkanlığı seçimiyle ilgili İYİ Parti, önemli bir adım attı.
Önder Aksakal'dan seçim açıklaması
DSP Genel Başkanı önder Aksakal 23 Haziran seçimleri ile ilgili açıklamalarda bulundu.
Erdoğan'dan Kılıçdaroğlu'na davet
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, CHP Lideri Kılıçdaroğlu'nu Samsun'da yapılacak ...
 
SOSYAL MEDYADA TAKİP ET
FACEBOOK'TA TURKTIME
TWITTER'DA TURKTIME
 
KATEGORİLER
FOTO GALERİ
VİDEO GALERİ
ETİKETLER
  •KÜNYE
  •İLETİŞİM
  •REKLAM
 
 
  •Güncel
  •Siyaset
  •Dünya
  •Medya
  •Magazin
  •Spor
  •Kültür
  •Sağlık
  •Ekonomi
  •Dünya
  •Spor
  •Kültür
  •Ekonomi
  •Sağlık
  •Medya
  •Siyaset
  •Güncel
  •Aktüel
  •Dünya
  •Spor
  •Kültür
  •Ekonomi
  •Sağlık
  •Medya
  •Siyaset
  •Güncel
  •Aktüel
borsa istanbul
Ahmet Kural
Volero
haşim kılıç
Mehmet Şimşek
film
pkk
Çaykur Rizespor
Slaven Bilic